Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Stempelkoekjes recept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 februari 2017
in Basisrecepten, Handige Baktips, How To, Koekjes, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In vele winkels kun je tegenwoordig koekstempels vinden, zo kun je je koekjes allerlei leuke printjes geven. In de vorm van een tekst of juist met leuke figuurtjes. Zelf heb ik er ook een paar in mijn bezit en grijp daarvoor altijd weer naar hetzelfde recept om stempelkoekjes te maken. Dat is het recept voor shortbread koekjes, deze vind ik erg geschikt voor dit doel. Je gebruikt poedersuiker in dit recept waardoor het deeg heel fijn van structuur is, dat werkt goed in combinatie met de stempels.

Ja, het is mogelijk om nog strakkere resultaten te behalen. Dan gebruik je het recept voor suikerkoekjes, maar omdat je stempelkoekjes meestal niet decoreert vind ik het shortbread recept een betere optie. Deze koekjes zijn namelijk veel lekkerder, ik vind dat de suikerkoekjes toch wel iets extra’s nodig hebben voor de smaak. Glazuur bijvoorbeeld.

Recept afdrukken

Stempelkoekjes

Met het recept voor suikerkoekjes of shortbread koekjes kun je deze super leuke stempelkoekjes maken. Simpel, lekker én leuk.
Porties: 17 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem

Extra nodig

  • koekstempel
  • ronde uitsteker die iets groter is dan de print van de stempel

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de vanille extract toe en mix even kort door. Als laatst voeg je de bloem toe, kneed tot een stevig koekjesdeeg.
  • Leg het deeg een uurtje in de koelkast om te rusten voordat je verder gaat.
  • Eenmaal afgekoeld bestuif je je werkblad met bloem en rol je het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.
  • Bestuif de stempel met bloem (of strooi wat bloem op je werkblad waar je hem in ‘doopt’) en tik het overtollige bloem eraf. Door het laagje bloem zorg je dat de stempel niet aan het deeg blijft plakken. Maak een stempelafdruk in het deeg en duw hem goed aan. Bestuif je stempel weer opnieuw met bloem voor de volgende stempelafdruk.
  • Houd voldoende tussenruimte tussen de afdrukken in het deeg omdat je ze nog gaat uitsteken. Hiervoor gebruik je een uitsteker of glas dat net iets groter is. Steek de gestempelde koekjes uit en verplaats de koekjes naar een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Mocht het deeg nu iets zachter zijn geworden, zet de plaat met ongebakken koekjes dan nog even in de koelkast.
  • Bak de koekjes in 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Tips

Eenmaal uit de oven zul je zien dat de print nog goed zichtbaar is, mocht het nu naar jouw smaak toch iets minder goed zichtbaar zijn kun je daar nog iets aan doen. Net uit de oven zijn de koekjes heet, maar ook nog heel zacht. Door de stempel op precies dezelfde manier weer op de koekjes te zetten, kun je zachtjes het patroon als het ware weer erin stempelen. Doe dit voorzichtig, want je wilt niet dat het koekje breekt. Als je dit doet, kun je het best het siliconen gedeelte van de stempel afhalen. Zo heb je iets meer controle over wat je doet.

Bewaren

De koekjes blijven in een afgesloten trommel 3 tot 4 weken goed.

Vorige post

Volgende post

De basis van het bakken
pizza pannenkoeken hapjes

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 59

  1. Phyllis says:
    4 jaar geleden

    Lekker, leuk en niet moeilijk 🙂

    Beantwoorden
  2. Ingrid van Loon says:
    4 jaar geleden

    Ik gebruik altijd een recept met veel meer bloem en minder boter zodat ze zeker niet uitlopen, maar meer boter is natuurlijk wel lekkerder dus ik ga dit recept zeker uittesten. Ik heb genoeg koekjes stempels en koekjesplankjes 🙂

    Beantwoorden
  3. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Wat leuk! Ik heb hier ook nog wel een paar stempels hangen!

    Ik hou van recepten met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Ook mijn koekjesrecept heeft minder boter, net als bij Ingrid, maar ik ben heel benieuwd naar deze (want met veel boter is wel altijd heel lekker). Ik ga dit recept dit weekend eens proberen om mee te nemen naar mijn oma!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Haha ja, dat wordt zeker lekkerder. Daarom kies ik voor stempelkoekjes liever voor een print die ietsje minder zichtbaar is, maar wel een heel lekker resultaat geeft.

      Beantwoorden
    • Sonja says:
      2 jaar geleden

      Hallo,

      De koekjes zien er heerlijk uit! Ik heb een tarwe-allergie en kan bijgevolg geen tarwebloem gebruiken.
      Ik heb al koekjes gemaakt met amandelmeel en speltbloem. Kan ik ook maisbloem, kokosbloem of andere bloem gebruiken? Geeft dat hetzelfde resultaat?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Daar heb ik geen ervaring mee, maar er komt later deze week een lekker recept voor glutenvrije koekjes online wat je hiervoor ook goed kunt gebruiken.

        Beantwoorden
  4. Britt says:
    4 jaar geleden

    Deze koekjes is dan voor mij een voorbeeld van hoe de perfecte koekjes eruit zien, sowieso zijn zandkoekjes of iets in die trend mijn favoriet, deze ga ik gauw proberen!

    Beantwoorden
  5. Tonny says:
    4 jaar geleden

    De koekjes zien er geweldig uit, ga ik zeker een keer maken. Heb ik nog een vraag, ik heb een deegroller waarin dezelfde tekst met mijn naam staat. Zou dit deeg hiervoor ook gebruikt kunnen worden? Groetjes Tonny

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker. Het is hetzelfde principe. Hoe goed het zichtbaar blijft hangt wel een beetje van het patroon af.

      Beantwoorden
      • Tonny says:
        4 jaar geleden

        Dank je wel voor je reactie, ik ga het uistproberen. Groetjes

        Beantwoorden
  6. Elly says:
    4 jaar geleden

    Ik heb vanmiddag ook deze lekkere “”stempel koekjes gemaakt

    Wel heb ik ze iets anders verwerkt “”misschien ook een idee??

    Heb ze nl net als de meeste koekjes gewoon een bolletje gemaakt

    deze gelijk op de bakplaat uitgedrukt , stempelen en uitgerond met steker ”

    op deze manier liggen ze gelijk op de plaat .

    en kan je ze gelijk op goede plek leggen

    fijne avond laura , en groetjes van mij Elly

    Beantwoorden
  7. Judith says:
    4 jaar geleden

    Super leuk! Mag ik vragen wat voor bloem je gebruikt? Ik heb namelijk tarwebloem en patentbloem in huis. Welke kan ik het beste gebruiken.
    Ik kijk alweer uit naar je volgende recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Beide kan, misschien heb je hier iets aan: http://www.handigebaktips.nl/welke-bloem-gebruik-je-om-te-bakken/

      Beantwoorden
  8. Elly says:
    4 jaar geleden

    Ik heb idd Patentbloem gebruikt,

    veel plezier met het bakken , van de koekjes .

    groetjes Elly

    Beantwoorden
  9. Draatje says:
    4 jaar geleden

    Koekjes geprobeerd. ..stempel ver te zoeken…wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het zou ook nog aan de stempel kunnen liggen, is het misschien een hele fijne print?

      Beantwoorden
  10. Elly says:
    4 jaar geleden

    Bestuif je de stempel misschien niet ? “”of te weinig ?””

    ook kan het wat stempel betreft verschillen , maar wel goed drukken hoor !

    sukses !

    Beantwoorden
    • Draatje says:
      4 jaar geleden

      Stempel staat er goed is als ik ze in de oven doe maar in de oven verdwijnen ze bijna helemaal. ..koekjes zijn dr wel lekker om 😉 maar toch…

      Beantwoorden
  11. Elly says:
    4 jaar geleden

    Het enige wat ik nog kan bedenken is dat er “”misschien “te veel boter is gebruikt?

    in het recept .

    dat daardoor ook de afdruk wegzakt .

    het deeg is het beste wanneer dat wat stevig op de plaat in de oven gaat

    ik zou het gewoon nog eens proberen , mij is het ook gelukt ”

    aanhouder wint groetjes Elly

    Beantwoorden
  12. Marlies says:
    4 jaar geleden

    Ook ik heb vandaag iets geprobeerd, maar helaas de print weg. Waarschijnlijk door gebruik van zelfrijzend bakmeel. 🙁

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zelfrijzend bakmeel is inderdaad niet geschikt voor dit recept.

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        10 maanden geleden

        Welke bloem nemen we dan wel best? Teleurgestelde kids hier want het lukt niet en had zelfrijzend bakmeel genomen. Is veel te plakkerig 🙈

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Tarwebloem of patentbloem. In dit recept kan je in ieder geval geen zelfrijzend bakmeel gebruiken, daar zit een rijsmiddel bij in. Als het plakkerig was, dan heb je het misschien niet lang genoeg laten rusten. Succes!

          Beantwoorden
          • Maaike says:
            10 maanden geleden

            Super bedankt voor je snelle reactie. We proberen het straks nog een keer. De volhouder wint hoop ik lekkere koekjes ♡
            Groetjes

  13. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Ik volg sinds kort uw blog en dit is het eerste wat ik maakte, maar het is gelijk raak! Mijn ouders zijn er ook al verzot op! Ik kon precies van mijn vier stempels elk acht koekjes maken. Maar nog wel een vraag, elke keer als ik boter moet mengen lukt dat amper en kost veel tijd. En als er iets poederigs bij zit als poedersuiker of bloem stuift het alle kanten op en ligt er veel naast de kom… heeft u hier en tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Is je boter wel op kamertemperatuur, dan zou het mengen geen probleem moeten zijn.

      Beantwoorden
  14. Linda says:
    4 jaar geleden

    Bedankt voor je lekkere, inspirerende recepten!

    Vind je dit recept ook t meest geschikt om vormpjes uit te steken?
    Of adviseer je dan een ander recept.

    Groetjes, linda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Deze kun je ook gebruiken, maar als de vorm echt helemaal goed moet blijven zou ik de (chocolade) suikerkoekjes gebruiken.

      Beantwoorden
  15. Sophie says:
    4 jaar geleden

    ??

    Beantwoorden
  16. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Het is misschien een domme vraag, maar wat is het verschil tussen deze koekjes en zandkoekjes? Want daar heeft u geen recept van op uw site toch?
    Alvast hartelijk bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb inderdaad geen recept voor zandkoekjes online. Meestal wordt voor zandkoekjes geen poedersuiker gebruikt.

      Beantwoorden
  17. lisette says:
    3 jaar geleden

    Hallo laura,

    Ik zou graag deze koekjes willen maken maar ik heb geen vanille extract in huis, kan je dit ook vervangen door een zakje Vanille suiker toe tevoegen? al is de smaak denk dan iets minder sterk.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  18. Sharon says:
    3 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Zou dit recept ook makkelijk verdubbeld kunnen worden, denk je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima

      Beantwoorden
  19. Anne-Marie says:
    3 jaar geleden

    Heb het recept vandaag gemaakt.
    Het enige wat ik kan zeggen is dat je beter koude boter kunt gebruiken en deeghaken of een Standmixer kan gebruiken om te kneden. Ik heb boter op kamertemperatuur gebruikt de eerste keer en met mn handen geprobeerd te kneden, het resultaat was dat mn handen echt onder zaten en ik het haast niet meer van mn handen af kreeg. Heb het overnieuw met koude boter geprobeerd en deeghaken van de handmixer. Dat ging geweldig!

    Beantwoorden
  20. Carla says:
    3 jaar geleden

    Ben een beginnende bakster
    Zojuist deze koekjes gebakken, het deeg ruim een uur in de koelkast gehad maar was zacht, kon het niet goed uitrollen en na het bakken zijn ze ook aan de droge kant.
    Heb wel vloeibare boter en een mix van poedersuiker en basterdsuiker gebruikt omdat ik niet genoeg poedersuiker had.
    waar zou het aan gelegen hebben?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zal waarschijnlijk door de vloeibare boter komen, dit is namelijk niet geschikt voor koekdeeg. Om er dan een deeg van te kunnen maken heb je waarschijnlijk ook meer bloem moeten toevoegen en dat maakt het droger.

      Beantwoorden
  21. Caroline says:
    3 jaar geleden

    De koekjes zijn heel erg lekker maar ik vind het deeg lastig te bewerken. Ik had het te lang in de koelkast laten liggen, toen werd het keihard. Daarna was het weer snel te zacht. Ik gebruik voor het vormen het liefst een recept met minder boter.

    Beantwoorden
  22. Lindsay Huyghebaert says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    Hoe lang kan je deze koekjes ongeveer bewaren?

    Dankjewel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je ze goed verpakt zeker 3-4 weken

      Beantwoorden
  23. Naära says:
    3 jaar geleden

    Vol goede moed en met mijn leuke “Home Made” stempel aan de slag gegaan. Koekjes zagen er voor het bakken geweldig uit. Helaas verdween tijdens het bakken de stempel volledig… 🙁
    En ik had het recept al wat aangepast dat er minder boter in zat. Had een aantal shortbread-recepten naast elkaar gelegd voor de verhoudingen.
    Maar helaas dus nog steeds niet goed. Weet niet hoe ik het nou wel voor elkaar kan krijgen.
    Smaak weet ik nog niet, ze liggen nog in de oven.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat voor boter gebruik je, daar kan het ook aan liggen. Grasboter is bijvoorbeeld erg zacht en niet geschikt hiervoor. Een goede (harde) ongezouten roomboter is het best.

      Beantwoorden
      • Naära says:
        3 jaar geleden

        Ik heb gewoon ongezouten roomboter gebruikt.

        Beantwoorden
  24. Valerie Van lokeren says:
    2 jaar geleden

    Hoelang kan je deze koekjes bewaren en waarin bewaar je ze het dan best?
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In een trommel zijn ze minstens 2 weken te bewaren.

      Beantwoorden
  25. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, bedankt voor het recept, ze zijn superlekker! Ik heb wel een vraagje, ik heb namelijk uitsteekvormpjes gebruikt met bijbehorende stempel, maar de vormpjes zijn erg ongelijk (dino’s met smalle poten en staarten, maar wel een groot lijf). Hierdoor zijn de poten en staarten steeds erg donker, bijna verbrand, terwijl het lijf amper gaar is. Heb jij hier tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt proberen ze op een lagere temperatuur te bakken en dan iets langer, maar kleurverschil zal niet te voorkomen zijn bij zo’n vorm.

      Beantwoorden
  26. Laenen wendy says:
    2 jaar geleden

    Hoi eerst en vooral wil ik zeggen dat je super lekkere recepten hebt! Is het ook mogelijk om van de stempelkoekjes een chocolade versie te maken door cacaopoeder toe te voegen? Zo ja, hoeveel dan?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je vervangt dan wat bloem voor cacaopoeder. 15-20 gram zal voldoende zijn.

      Beantwoorden
  27. Diewke says:
    2 jaar geleden

    Heel leuk receptje! Ik heb nu wat deeg over. Kan ik dit invriezen? En best oprollen in vershoudfolie of hoe? En indien dit kan, hoe ga ik dan te werk wanneer ik er een volgende keer koekjes van wil gaan maken? Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het prima invriezen, goed verpakken inderdaad.

      Beantwoorden
      • Leen says:
        12 maanden geleden

        Kan je de gebakken koekjes ook invriezen dat ze er nog goed uitkomen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          12 maanden geleden

          Zeker!

          Beantwoorden
  28. caroline nuyts says:
    12 maanden geleden

    Waar haal je zulke stempels?

    groeten Caro

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Bij kookwinkels of online, maar ik zie ze ook vaak bij Hema, Xenos of Sostrene grene!

      Beantwoorden
  29. AnneMo says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura
    Ik vind je geweldig !
    Simpele recepten om zeker uit te proberen!
    Ik bak graag zeker voor de kinderen en de enige keer gaat het aardig mooi en de andere keer lukt het gewoon niet !
    De stempel of motieven uit de deeg roller verdwijnen na het bakken dus dat was geen succes maar ik ik heb gewoon Dr Oeter zandkoekjes recept gebruikt maar ik ga jou recept uit proberen en jou tips volgen !
    De aanhouder wint zegt men dus next time ….zeker op nieuw uit proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Zandkoekjes zijn ook niet vormvast tijdens het bakken en dus niet geschikt voor stempelkoekjes. Met dit recept gaat het vast goed! Veel bakplezier!

      Beantwoorden
  30. Gerda Damen says:
    3 maanden geleden

    Vandaag dit recept gebruikt voor mijn kerstkoekjes stempels.
    De eerste lichting was helaas te donker en een vervaagde print.
    150 graden umluft ( help Nederlandse woord kwijt) werkte perfect. 10 minuten en prachtige koekjes.
    Ik heb aan de bloem kaneel, gember en kardemom poeder toegevoegd en een vleugje nootmuskaat.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
pizza pannenkoeken hapjes

pizza pannenkoeken hapjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan