Review: Patisserie + winactie

Gepost: 9 augustus 2016 Laatst bewerkt: 28 juni 2023

review patisserie 1

Onlangs bracht Hidde de Brabander zijn eerste boek uit: Patisserie. Het is een handboek voor de enthousiaste, ietwat gevorderde bakker dat niet op de boekenplank mag ontbreken. Zoals op de achterkant staat: het is een volledig handboek voor de (thuis)patissier. Want hoewel er zat thuisbakkers dit boek straks op de plank hebben staan, zullen er ook heel veel patissiers dit boek kopen. Of ze nu nog in opleiding zijn of al een mooie carrière hebben opgebouwd. Je zult altijd iets leren van dit boek en daarnaast is het gewoon fijn om alle mogelijke informatie bij elkaar gebundeld te hebben. Want dat is dit boek in een notendop: volledig, duidelijk en vooral heel erg lekker. 

review patisserie 2

De inhoudsopgave laat gelijk zien dat dit niet zomaar een bakboek is. Het is ingedeeld per soort vulling of deeg. En ook qua recepten zijn die hoofdstukken allemaal weer anders ingedeeld dan je misschien gewend bent. Neem bijvoorbeeld het hoofdstuk botercèmes. Dat begint met een soort schema van de verschillende soorten botercrème en wat je daarmee kunt doen. Na een inleiding met informatie en een persoonlijke noot ga je door naar de bereiding. In dit geval drie verschillende bereidingstechnieken omdat er drie verschillende soorten botercrème worden behandeld. Ik vergelijk het even met 3 basisrecepten die stuk voor stuk met prachtige stap-voor-stapfoto’s worden uitgelegd. Daarna volgen de inspiratierecepten, recepten waarbij je de net gegeven basis kunt gebruiken.

review patisserie 3

Verwacht geen pagina’s vol met inspiratie recepten. Het draait in dit boek voornamelijk om de bereidingstechnieken. Met de inspiratie gerechten word je slechts een beetje op weg geholpen om te laten zien hoe je de basis kunt gebruiken in een op zichzelf staand recept. Zo krijg je bijvoorbeeld het recept voor een tijgersoes waarvoor je het soezenbeslag uit hetzelfde hoofdstuk nodig hebt.

Naar mijn idee ideaal, want zo kun je zelf bijvoorbeeld de soezen combineren met een lekkere vulling die elders in het boek staat. Misschien nog wel belangrijker, je kunt het op die manier zo moeilijk (of makkelijk) maken als je zelf wilt. Als je nog nooit soezen hebt gemaakt, kan ik begrijpen dat je de tijgersoes nog even overslaat. Dat maakt het boek ook gelijk geschikt voor mensen met een verschillend bakniveau. Al denk ik wel dat je de basis al goed onder de knie moet hebben wil je met dit boek aan de slag gaan.

review patisserie 4

Wat vind ik ervan?

Dit bakboek is een aanwinst voor iedere fanatieke bakker. Het staat boordevol basisrecepten die goed worden uitgelegd. Ze zijn voorzien van de nodige theorie, zonder dat het saai en langdradig wordt. Een prima boek dus om lekker in te bladeren en te lezen om meer te leren over bakken en de processen die hier bij horen. De foto’s zijn prachtig en ik zou willen dat we al geur- of smaakboeken konden maken. Gewoon om vast even te proeven of te ruiken. Maar zelfs zonder die techniek loopt het water mij al in de mond.

Wel denk ik dat dit boek (nog) niet geschikt is voor de beginnende bakker. Als je nog niet veel ervaring hebt met bakken is het niveau in dit boek misschien net iets te hoog. Je zult prima al recepten kunnen maken, maar voor het overgrote deel is iets meer kennis en ervaring wel gewenst. Dan als laatst nog even de ingrediënten: de meeste benodigdheden zijn goed verkrijgbaar, maar soms zul je iets beter moeten zoeken of zelfs naar de groothandel gaan. Dat laatste is helaas niet iets waar iedereen de mogelijkheid toe heeft.

Eindoordeel: gezien de prijs en wat je ervoor terugkrijgt: een dikke vette aanrader!

Dit boek telt 272 pagina’s en is onder andere hier verkrijgbaar.

review patisserie 5

Winnen!

Nee, ik was het niet vergeten. Zoals je in de titel ziet staan hoort er een winactie bij dit boek! De uitgever was enthousiast en stuurde mij een exemplaar toe, terwijl ik al een mooi gesigneerd boek op de plank had staan na de boekpresentatie. Dus ik dacht dat ik één van mijn lezers daar wel eens heel erg blij mee zou kunnen maken.

Meedoen is simpel: Vertel mij waarom jij dit boek nodig hebt in een reactie onder dit artikel. De leukste en origineelste reactie wint het boek Patisserie!

De winactie loopt tot en met zondag 14 augustus, de winnaar ontvangt persoonlijk bericht.

De winactie is gesloten, de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen. Je kunt niet meer meedoen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

218 reacties

 1. wilma schreef:

  o dat is zo cool dat boek. er wordt hier heel wat afgebakken en ik mis het nederlandse geode bakboek. Dit zou dus DE mogelijkheid zijn om Het bakboek te krijgen wat ik mis. Waarom? er zijn veel recepten.Maar jou blog volg ik dagelijks,of wanneer de email het aangeeft. Heerlijk naslag blog.
  En een dochter die kok wil worden…. En binnenkort in ons andere huurhuis een grotere keuken…
  Welk bakboek moet ik kiezen in het Nederlands? Precies , de jouwe!!
  Groet, Wilma

 2. Jessica schreef:

  Ik zou hem graag winnen zodat ik hem aan mijn vader cadeau kan doen. Bakken is voor hem leuk en een soort ontspanning. En soms als ik bij mijn ouders thuis ben bakken we samen wat lekkers. We maken wel eens grapjes erover ‘overdag staat die cement te mixen en ’s avonds het beslag voor een lekkere taart’.

 3. Jildau schreef:

  Hét balboek om meer te leren! Super. Precies wat er nog ontbreekt in m’n boekenkast. En zondag ben ik jarig..dat zou wel een HEEL mooi cadeau zijn!

 4. Emmy schreef:

  Kom maar op met dat boek dan wordt het GENIETEN van nog meer lekkers.

 5. Debbie Bodewes schreef:

  Ik word helemaal enthousiast over dit boek door jouw review!!! Ik hou enorm van bakken maar ik hou ook van een uitdaging en volgens mij kan ik me met dit boek prima uitleven op de wat ingewikkeldere technieken. Het geeft altijd zo’n heerlijk gevoel als dan iets lukt. Soms heb je echt behoefte aan een prachtige taart met allerlei verschillende bereidingswijze. Haha, het is nog geen 7 uur en ik zou nu het liefst al de keuken in duiken! Ik zou het boek dus heel graag willen winnen!

 6. Sjanne schreef:

  Wauw, als ik je review lees, zou ik het boek graag willen winnen! Sinds een aantal weken ben ik mama van een lief, klein meisje en momenteel geniet ik dus volop van mijn verlof (lees: veel nieuwe recepten uitproberen en lekker bakken) en straks mag en kan ik thuisblijfmama zijn! Kan ik dus heerlijk koken en bakken en zeker met zo’n boek als dit! 🙂

 7. Erica Blom schreef:

  Met dit boek, wat ik bij Róbert geleerd heb en de fantastische receptie op deze blog zou ik de mensen om mij heen nog meer kunnen verwennen. Daarnaast zou hij fantastisch staan op de boekenplank van mij nieuwe bakatelier.

 8. H. Lamberts schreef:

  Van je bericht werd ik helemaal blij! Wat een prachtig boek. Lijkt me heerlijk om mee aan de slag te gaan in deze regenachtige zomervakantie in Nederland. Gaat in ieder geval in de keuken de zon nog schijnen.

 9. gea schreef:

  hallooo ik mag graag bakken en experimenteer er op los de jongens van het werk zijn de proefpersonen om te proeven of het lekker is maar soms mis ik net dat kleine beetje om de puntjes op de i te zetten dit boek is dan ook meer als welkom zodat ik de jongens nog meer kan verwennen

 10. Het zou geweldig zijn dit boek te winnen, mijn hobby is bakken en daar heb ik mijn werk van gemaakt. Inspiratie en nieuwe recepten zijn meer dan welkom, zodat ik mijn familie, vrienden en klanten nog meer kan verwennen met heerlijke zaligheden. Als klap op de vuurpijl, zal ik een heerlijk doosje homemade macarons toesturen!

 11. Marianne schreef:

  Ik zou dit boek graag willen winnen omdat het tijd is mijn bakkunsten naar een hoger niveu te tillen. Als ik straks verhuisd ven heb ik een grotere keuken met dubbele oven en in combinatie met dit boek moet het dan toch helemaal goed komen!

 12. Melinda schreef:

  Wauw, dit boek zou mij echt op weg helpen in de wereld van de patisserie. Een boek vol met technieken is zeer welkom. Na een lange tijd van niet bakken sta ik te popelen om vanaf september in mijn nieuwe huis en keuken weer te gaan starten en wel met patisserie kunstwerken. Het zou een pronkstuk in mijn kast zijn…… Als hij daar door groot enthousiasme uberhaupt nog terecht komt 🙂

 13. susanna schreef:

  Ik zou vooral nog veel willen uitproberen. Inspiratie uit dit boek lijkt me super.

 14. Sandra schreef:

  Het lijkt me geweldig..hidde is echt een master!! Alle basis boeken ken ik wel een beetje en ben echt toe aan de volgende stap. Ik hoop dat ik de kans krijg om die te maken. En Laura bedankt dat je hem ter beschikking stelt!!! Groeten Sandra

 15. Simone schreef:

  Ik ben al een aantal jaar trotse bezitter van een kitchenaid waar ik de lekkerste baksels mee maak. Er valt echter altijd een hoop te leren en ik wil later al mijn kunde overbrengen op mijn prinsesje die in mei is geboren ? Dit boek kan ons daar echt bij helpen!

 16. Marije schreef:

  Wat lijkt mij dat een geweldig boek voor mijzelf, ik ben gek op bakken en kan wel wat goed uitgelegde basistechnieken gebruiken.

 17. Patty schreef:

  Ik heb het boek van Holtkamp nagenoeg uit dus tijd voor de volgende uitdaging! En daar komt bij dat ik over 4 weken verhuis naar een huis met 2 ovens (en heb er nog eentje los) dus ik kan superveel bakken!!

 18. Adriënne schreef:

  Ik zou het boek heel, heel graag willen winnen. Soms is het zo’n zoektocht naar belangrijke basisinformatie en ik hoop dat hier een mooie aanvulling in staat op wat ik al weet. Het lijkt me super gaaf om het bakboek van Hidde te winnen. Kan ik er heerlijk mee
  aan de slag voor mijn verjaardag op 27 aug. Ik heb namelijk nog geen idee wat ik dan ga maken.

 19. Sandra Bresser schreef:

  Hallo Laura, wat leuk om jouw ‘blik op dit boek’ te lezen. Zo krijg je een beetje een idee wat je kunt verwachten.
  Ik zou het boek erg graag winnen,want volgens mij heb ik vroeger een verkeerde keus gemaakt wat studie betreft. Ik vind het enorm leuk en ontspannen om recepten van bv. jou, Rutger of Heel Holland Bakt, uit te proberen. En aangezien die recepten altijd perfect zijn, worden er hier thuis enorm veel baksels gemaakt (en opgegeten). Het boek Patisserie zou dan weer een mooie nieuwe uitdaging zijn! Dus ik ga duimen 😉 Groetjes van een enthousiaste thuisbakster

 20. Kim schreef:

  Wat een gaaf boek! En wat leuk dat je er een weg geeft ? al jaren bak ik met veel plezier voor vrienden en familie taarten en cakes. De afgelopen maanden is dit helaas op een lager pitje komen te staan. Dit boek geeft mij hopelijk weer nieuwe bakuitdagingen en zorgt ervoor dat ik weer meer in de keuken te vinden zal zijn.

 21. Kim schreef:

  Wauw. Dit lijkt me een super mooi boek ! Momenteel bak ik wel maar niet heel veel omdat ik maar een klein keukentje heb 🙁 maar mijn vriend en ik hebben een huis gekocht met een hele grote keuken! En daar kan ik mij dus helemaal laten gaan qua bakken…. ik zou dan ook graag dit boek willen winnen zodat ik ons zelf en de visite die komt dan kan verrassen met dit mooie gebak????

 22. Anja schreef:

  Wat leuk dat er echt een boek is voor gevorderde bakkers. Al sinds mijn 80ste jaar bak ik al en wat verdieping kan ik dan wel gebruiken. Ik verander graag recepten om smaakcombinaties aan te passen. Met dit boek kan ik helemaal los! Laat ik nu net vakantie hebben en lekker te gaan bakken met dit slecht weer. Misschien met de recepten uit dit boek?

 23. Esmeralda schreef:

  Graag zou ik hem winnen. Kan ik weer een stapje verder met mijn grote hobby bakken.

 24. Britt schreef:

  Waarom ik dit boek nodig heb? Ik vind het sowieso een heerlijke bezigheid om leuke recepten te zoeken, leuke dingen te bakken en het mooi te maken. Alleen mijjn computermapje begint nu een beetje onoverzichtelijk te worden dus een mooi en handig boek zou dan wel handig zijn, plus k zou dolgraag mijn familie eens wat anders voor willen schotelen dan de standaard dingen die ik normaal doe, zodat ik ook met steeds meer ervaring verder ga en nieuwe dingen kan proberen!

 25. Ernesta schreef:

  Gewoon omdat ik zo geniet van jou recepten die ik al gemaakt heb en graag nog meer wil genieten van andermans recepten ?

 26. Cindy schreef:

  Bakken is mijn passie! Geen weekend zonder taartje, geen vrije woensdag zonder geëxperimenteer 🙂 Een mooi nieuw boek voordat mijn cursus patisserie begint!

 27. Cindy schreef:

  Bakken is mijn passie! Geen weekend zonder taartje, geen vrije woensdag zonder geëxperimenteer 🙂 Een mooi nieuw boek voordat mijn cursus patisserie begint!

 28. Inge schreef:

  Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn moeder! Ze is een fanatieke bakster die graag van alles uitprobeert en een zoektocht aangaat als het gaat om bepaalde ingrediënten. Elke keer als we op visite zijn staat er weer wat lekkers op ons te wachten om te proeven. Dit boek zou noet misstaan op haar boekenplank naast haar favorieten Mary Berry en Holtkamp!

 29. Jasmijn Geerts schreef:

  Ik zou heel graag het boek willen winnen. Afgelopen jaar mocht ik op auditie komen bij Heel Holland bakt. Ik was helemaal blij. Bleek ik op de dag van de auditie ziek te zijn ;-( en kon ik dus niet gaan.
  Nu wil ik het volgende jaar natuurlijk nogmaasl proberen maar dan moet ik natuurlijk wel gaan stralen. Ik wil mijn bak vaardigheden dus nog verder gaan uitbreiden. Dit boek is daar helemaal geschikt voor 🙂

  Jasmijn

 30. Cheryl schreef:

  Hallo Laura,

  Ik zoek een goed bakboek en na jouw review gelezen te hebben, ben ik wel geworden naar dit boek. Heb al de nodige bakboeken in de kast staan, maar ze zijn het net niet ( met het boek van Rudolph kan ik bijvoorbeeld niet uit de voeten…)
  Leuke winactie en ik duim heel hard!

  Groetjes, Cheryl

  1. Cheryl schreef:

   Nieuwsgierig geworden dus ?

 31. Steef schreef:

  Hier word heel veel gebakken. De mensen die het proeven zeggen vaak doe mee met heel Holland bakt. Maar daar durf ik mij nog niet voor op te geven. Met dit boek kan ik nog meer leren.

 32. Sandra schreef:

  Wauw….wat een geweldig boek. Ik bak al veel en heel graag! Mijn opa was bakker. Maar ik bak geen moeilijke dingen. Nu wil ik over een jaartje stoppen met werken in de apotheek….mijn huidige baan. En t liefst iets gaan doen waar mijn hart ligt: bakken!!! Hoe of wat weet ik nog niet,maar dit boek zou n geschenk zijn hierbij….de start naar een nieuw begin! ?

 33. Suzanna schreef:

  Natuurlijk eerst jou referentie gelezen en daardoor zelf ook enorm enthousiast geworden.Zou zelf op patisserie gedeelte graag meer inspiratie en uitdagingen willen en door jouw referentie lijkt mij dit het perfecte boek, wat niet mag missen

 34. Lara Roest schreef:

  Prachtig en uitdagend boek! Leuke review heb je geschreven trouwens, duidelijk uitgelegd.

  Dit boek zou leuk zijn om wat extra dingen bij te kunnen leren betreft patisserie 🙂

 35. Vanessa schreef:

  Wat zou ik graag dat boek willen winnen……en waarom gewoon omdat m’n dochters het vedienen om eens een ander soort taart op tafel te krijgen. Die maak ik altijd zelf maar een keer een andere vulling etc zou wel heel leuk zijn!

 36. Marieke schreef:

  Ik bak graag en vooral samen met mijn dochtertje van bijna 3, die kan al heel goed helpen in de keuken en het is als heel gezellig om samen te bakken. Nu moet ik zeggen dat ik niet zo heel erg ervaren bakker ben hoor. Nu schrijf jij in je review dat je de basis goed onder de knie moet hebben om met dit boek aan de slag te gaan. En dat maakt mij nu heel nieuwsgierig naar dit boek. Zou dit echt te moeilijk zijn voor mij en kan ik beter het boek van Laura’s Bakery aanschaffen, of zou ik met dit bakboek mij bakkunsten nog op een iets hoger plan kunnen trekken?

 37. Annabeth schreef:

  Hoi Laura☺️ Bakken is voor mij echt een manier om te ontspannen. Ik zit er serieus over na te denken om na de examens een opleiding tot bakker/patisserie te volgen. Ik moet nog minder dan 2 jaar en het lijkt me leuk om alvast m’n niveau wat op te krikken.

 38. Paula schreef:

  Het boek zou voor mijn moeder een geschenk uit de hemel zijn. Ze experimenteert graag in de keuken, al haar baksels zijn altijd super lekker. Ze heeft volgens ons (ik, m’n vader, m’n broertje en iedereen die haar baksels mag proeven) er echt talent voor, maar daar is ze te bescheiden voor. De laatste tijd bakt ze niet meer vaak nieuwe dingen, dit boek kan haar vast weer inspireren tot het bakken van nieuwe recepten. En ik hoop veel te kunnen leren van het boek, zodat ik net zo veel skills in de keuken krijg als mijn moeder!

 39. shirley groeneveld schreef:

  hier krijg ik de kriebels van om weer te bakken! dit heeft op een laag pitje gestaan omdat ik 15 kg wilde afvallen, dit is me dan ook gelukt. Maar deze lekkernijen zien er wel uit als een goed excuus voor een guilty pleasure!

 40. Moniek schreef:

  Ik heb het boek niet heel hard nodig, maar zou ‘m wel erg graag willen winnen. Na de geboorte van mijn zoon ruim drie maanden geleden, nu alles weer ‘op de rit is’, wil ik verder gaan met mijn passie voor bakken. Ik vind het heerlijk om mijn ‘me time’ in de keuken door te brengen en iedereen te verwennen met heerlijke taartjes en ander lekkers. En hopelijk kan ik, als mijn knul groot genoeg is, samen met hem gaan bakken en mijn passie met hem delen.

 41. Gonnie schreef:

  Je zegt het al zelf, dit boek is een echte aanvulling voor de (thuis)patissier. Nou dat zou ik dan wel eens willen testen.
  En wie wil nou niet het mooie boek winnen. Iedereen natuurlijk. Zo ook ikzelf. Steek ik echt niet onder de keukentafel.
  Wanneer ik deze zou mogen winnen, nodig ik jou en Hidde uit om een baksel te komen uitproberen, kijken en proeven of het goed is gegaan.

 42. Mathilda Liebregt schreef:

  Dit boek zou ik heel graag aan mijn zoon geven. Hij doet is bezig met de opleiding banketbakker en overweegt daarna de opleiding patissier te gaan doen. Wat zou dit boek een inspiratie voor hem zijn. En samen kunnen we dan weer heerlijk nieuwe dingen uitproberen om te maken.

 43. chantal schreef:

  Ik hou van bakken! En ik wordt er ook steeds beter in. Als ik een feestje vier staan er minstens 3 soorten taart klaar, helemaal zelfgemaakt. Ik wil altijd nieuwe dingen proberen, een simpele appeltaart zal ik niet meer zo snel maken haha. Ik heb het in de keuken staan ook echt nodig, daarmee kan ik me heel goed ontspannen en ontspanning heb ik nodig in mijn leventje (de dag van mijn examen uitslag stond ik de hele dag in de keuken tegen de zenuwen)
  Kortom, ik zou dat boek heel graag willen!

 44. Marloes schreef:

  Het creëren van iets prachtigs en lekkers geeft mij altijd dat blije buikgevoel. Ik bedoel geen lekkere trek maar de vlinders in mijn buik, de passie voor het bakken. Ook het zien van dit boek en het lezen van jouw review gaf dat gevoel en wat zou het fijn zijn om binnenkort aan de slag te gaan met dit boek!

 45. Saar Binnema schreef:

  OMG Hidde den Brabander in mijn keuken ……..een droom wordt werkelijkheid ❤️?Graag wil ik dit boek winnen om mijn Pattisserie niveau naar een hoger level te brengen .

 46. Tessa Groot schreef:

  Wie zou nou niet de fijne kneepjes van het bakken willen leren van Hidde De Brabander? Als hobby thuis bakker klinkt dit als muziek in mijn oren. Lang geleden al begonnen met bakken, ik was een jaar of 7 en nu 32, omdat mijn opa banketbakker was. Van hem de belangrijke familie (verjaardag) taarten bak taak overgenomen. Oma zegt bij elk baksel weer dat ik opa’s bakgenen heb geërfd. Maar met vaak dezelfde soort taarten. Zou heel mooi zijn om nu eens te showen met patisserie recepten!

 47. Kelly schreef:

  Ooo, wat zou ik dit boek graag winnen! Iets professioneler mogen mijn baksels zo nu en dan wel 😉
  Het water loopt mij in de mond en mijn handen jeuken om ermee aan de slag te gaan.

 48. Sanne schreef:

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor een goede vriendin van mij! Ze heeft een opleiding tot patissier gevolgd en zou erg blij zijn met dit boek. Ze heeft al een flinke boekenverzameling en deze zou daar goed tussen passen. Het lijkt me erg leuk om haar daar mee te verrassen! En nog een pluspuntje aan het boek: het is super mooi vormgegeven! Dus niet alleen goed voor de maag, maar ook voor het oog. 😉

 49. Kimberly huygen schreef:

  Laat de uitdagingen maar komen!!!
  Life is What you bake it ????

 50. Marieke schreef:

  Ik zou het goed heel graag willen winnen omdat ik bakken heel erg leuk vind en zo weer wat andere recepten in huis heb om uit te proberen!

 51. Annemarie schreef:

  Wauw, ik hou zoooo van patisserie. En van patisserie boeken, deze zou mooi bij de andere boeken passen. Oooooit als er genoeg centjes zijn ga ik dat winkeltje beginnen, in ijs, bonbons en juist ja: patisserie! Love it ♡!

 52. Renske Graafland schreef:

  Mijn jongens van ruim 1 en 2,5 jaar oud willen niets missen als ik aan het bakken ben: de jongste strekt zijn armen uit in de hoop dat hij op mijn arm mag meekijken en de oudste sleept een stoel naar de keuken waar hij op gaat staan, in de hoop dat hij ergens in mag roeren of een ei mag breken (hoewel dat laatste wel tegen viel: al die glibberige smurrie op z’n handen vond hij niks!).
  De baksels gaan vervolgens met veel ge(s)mak naar binnen, ook bij papa. Als werkende moeder is dit echt een heerlijke uitlaatklep die veel voldoening geeft. Wel ben ik intussen toe aan wat meer uitdaging, dit prachtige kookboek zou daar echt perfect voor zijn!
  Als ik win, maak je mij een m’n 3 mannen echt ontzettend blij!!

 53. Lies schreef:

  Ik zou het boek erg graag cadeau doen aan mijn mama… Onze relatie loopt de laatste weken wat stroef en ik wil graag dat alles terug goedkomt. Mama is zeker geen beginnend bakker, er staat altijd wel iets lekkers klaar of in de oven als je er toekomt. Ze zou zeker nog extra inspiratie uit dit boek kunnen halen!

 54. Caroline schreef:

  Dit lijkt me een geweldig boek met al die kennis om bij te leren!
  Ik bak al jaren op een gemiddeld niveau en zou de tree graag een stapje hoger willen leggen. Ik hoop dat ik daar met dit boek de kans voor krijg!

 55. Laura schreef:

  Hoi Laura, ik ben Laura? En hou enorm veel van bakken! Ook van het opeten? Je hebt echt een superleuke blog ! Ik heb bijna al je receptjes gemaakt en ik zou zeggen je bent echt een superbakster!!! Het boek zou heel erg goed van pas komen. Het boek zou me goed inspireren en superveel helpen! De recepten die erin staan heb ik er al een paar van gemaakt en die gingen niet zo goed.? Ik,zou het supergraag willen winnen!!
  Vele bakgroetjes Laura

 56. Jolanda Perdijk schreef:

  Oh precies wat ik zoek, ben wel toe iets meer uitdaging. Dan kan ik me lekker uitleven voor mijn familie, vrienden en collega’s (anders moet ik het allemaal zelf opeten 🙂 ). En ik ben de 21ste jarig dus zou een leuk cadeautje zijn!

 57. Laura schreef:

  Ik zou dit boek erg graag willen winnen. Ik bak graag maar ik zou graag alle technieken goed onder de knie willen krijgen. Daar lijkt dit boek me perfect voor!
  En het boek is een plaatje natuurlijk!

 58. Nicole schreef:

  Wat een mooi boek! Die zou Ik wel graag in mijn boekenkast willen toevoegen en de receptjes willen uittesten. Het is zalig om mijn vakantiegangers te verwennen met zelfbereide patisserie. Iedereen voelt zich Dan Welkom en bij het nuttigen een ideaal babbelmoment. Lekker gebak en de vakantie-avonturen uitwisselen is een goede match. Iedereen wordt daar vrolijk van! En dat zijn toch de deugddoende dingen in het leven.

 59. margreet schreef:

  Ik zou hem graag willen winnen, omdat ik sowieso graag bak en graag nog meer recepten wil leren

 60. ANNY schreef:

  Hallo Laura,

  Iedere dag lees ik je blog.
  Ik probeer met al de zoete recepten die jij bereidt, probeer ik deze uit zonder suiker.
  Soms lukt het en soms niet.
  Daarom zou ik graag dit boek willen ontdekken en zien indien het mogelijk zou zijn, met dit nieuwe boek. Andere ideeën te krijgen voor bereidingen te maken zonder suiker, voor mensen zoals ik, met diabeet.
  Dat is de reden waarom ik mee doe.
  Bedankt.

 61. Paula schreef:

  Wat zou ik dit boek graag winnen! Een bakboek met allerlei bereidingswijzen voor vullingen e.d. Ontbreekt nog in mijn collectie bakboeken. Ik zou het leuk vinden om daar zelf ideeën uit te halen in plaats van een volledig recept ‘na te maken’.

 62. Nadine schreef:

  Bakken vind ik onwijs leuk maar iets beter worden met technieken is zeker niet overbodig. Vaak doe ik maar wat en hier zou ik heel graag handiger/beter in worden. Aankomende maand ben ik zelf jarig, en verder ook mijn schoonvader, zusje, 2 vriendinnetjes, tante en oma! In die verjaardagsmaand kan ik wel wat extra hulp gebruiken bij al het bakken en knutselen in de keuken!

 63. Carin van den Heuvel schreef:

  Wauw! Kook en bak boeken kan ik nooit genoeg hebben. Ik ben ontzettend gek op bakken en wilde sinds mijn 12 e eigenlijk al banketbakker of patissier worden. Helaas heb ik voor een hbo opleiding gekozen en ben er al met twee gestopt. In november hakte ik de knoop door, ik wordt banketbakker en volg daarna de opleiding patterserie. Helaas kon ik nergens een werkplek vinden en moet ik nog een jaartje wachten. Want volgend jaar ga ik dan een jarige opleiding patterserie volgen bij culinair centrum Beverwijk. Ik heb er ontzettend veel zin in. Dit boek zou mijn kennis nu, tijdens en na de opleiding alleen maar verbreden.

 64. Laura schreef:

  Hoi Laura,
  Het lijkt mij een geweldig boek. Ik hou van bakken en heb bij mijn nieuwe keuken hier ook goed rekening mee gehouden! De meest gecompliceerde taarten verlaten af en toe mijn keuken, maar een heel goed basis boek mis ik nog. Ik ben helemaal fan van boeken die een goede inleiding geven waarom een proces op een bepaald manier verloopt, dat blijft toch echt de wetenschapper in mij! Het verduidelijkt het proces heel erg, en je weet ook goed waarom je dan bepaalde handelingen doet.
  Groetjes,
  Laura

 65. Jose schreef:

  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn oudste broer! Hij is al een ervaren bakker, dus dit boek zal een leuke uitdaging voor hem zijn.
  Alles wat hij bakt neemt hij in het weekend mee naar onze ouders en mogen wij proeven. Wij vinden het dus helemaal te gek als hij dit boek zou winnen. Oké en nu duimen??

 66. Henny schreef:

  Ik zou het boek heel graag willen winnen niet alleen om op een plank in de boekenkast te zetten maar vooral om mijn ‘bak-niveau’ wat te verhogen en ik verheug mij ook op de mooie recepten die erin zullen staan om mijn gezin en mijn familie met de resultaten te verblijden.
  wij komen geregeld bij elkaar en ik zorg dan altijd voor iets lekkers bij de koffie/thee en van dit boek verwacht ik weer bijzondere recepten die ik graag uit wil proberen ideeën op te doen

 67. Cindy schreef:

  Ik wordt instant happy alleen al door het lezen van jou prachtige review over het boek, bakken is zowat mijn tweede leven geworden sinds ik noodgedwongen in 2011 wegens gezondheid redenen een thuisblijf mama ben geworden, desondanks vind ik het prachtig dat ik mijn energie kwijt kan in lekkere fantastisch baksels die door mijn omgeving erg geapprecieerd worden, ik zou het dan ook super vinden indien dit boek hier thuis een mooi plekje krijgen waaruit ongetwijfeld het ene na het andere recept uitgewerkt wordt! Xxx

 68. Anoek schreef:

  Al jarenlang bak ik thuis graag, maar nu komt toch wel het moment dat ik veel meer wil leren over baktechnieken en theorieën. Lijkt mij een ideaal boek er voor :-).

 69. Miriam schreef:

  Bedankt voor je review !Hierdoor weer ik dat dit het boek is wat ik zoek. Ik bak al een tijd en ben de laatste tijd veel aan het experimenteren om de beste recepten uit te zoeken voor gebakjes die ik wil serveren bij mijn grote droom die ik met mijn wil gaan verwezenlijken. Een bijzonadere camping met theetuin! Dit zou mijn droom een stap dichterbij maken!

 70. Yvonne schreef:

  Hallo Laura, ik vind het altijd heel leuk om jouw reviews te lezen.
  Voor mij is dit boek te hoog gegrepen.
  Hoop dat dit boek door iemand gewonnen wordt die het heel goed kan en zal gebruiken!

 71. Willemijn Schuur schreef:

  En of ik dit patisserie boek wil winnen! Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed patisserie boek met basisrecepten waarmee ik zelf vullingen en baksels met elkaar kan combineren. En zelf met smaken kan gaan experimenteren. Dus dit is echt het perfecte bakboek voor mij.

 72. Laura waals schreef:

  Oooooh het liefst ren ik meteen naar de (online) boekhandel om ”m te bestellen. Alleen zit ik op dit moment aan de andere kant van de wereld omdat ik de reis van mijn leven maak. Wat zou het een geweldige thuiskomst zijn als dit boek in mijn verzameling staat te blinken!

 73. Denise J schreef:

  Omdat ik als taartenbakkendegymjuf ( leuk scrabblewoord 😉 ) wel wat nieuwe inspiratie kan gebruiken! Nu het vakantie is kan ik heerlijk dingen uitproberen en dat zou ik ook graag met het boek doen! Leuke reviews 🙂

 74. Mirjam vd Graaf schreef:

  Dan kan ik samen met mijn peuter nog meer lekkers maken! Mmmmh!

 75. Lore schreef:

  Al sinds ik in de lagere school zat wilde ik heel graag patissier worden. Vorig jaar (zo’n 10 jaar later dus) besloot ik volledig voor m’n meisjesdroom te gaan en een cursus patisserie te volgen. Jammer genoeg bleek enkele weken voor de cursus begon dat ik glutenintolerant ben. De lesgever wilde me liever niet in de groep en dus viel m’n patissier-plan in het water. Jammer, want zolang ik me kan herinneren bak ik voor de hele familie en de hele buurt om ze blij te maken met lekkere patisserie. Dit boek zou dus enorm helpen om m’n patisserie te leren verfijnen, om mensen blij te maken met lekkers en om m’n glutenvrije patisserie beter te maken! Die patisseriedroom laat ik niet zomaar varen!

 76. Ellen van Wissen schreef:

  Ik zou dit boek heel graag willen hebben omdat ik patissier ben en altijd meer wil blijven leren, of dit nou via workshops of boeken is, ik blijf investeren in m’n vakkennis! Afgelopen jaar heb ik hidde de Brabander ontmoet op de world chocolate masters, en het is een hele aardige man. Zijn boek zal vast een mooie zijn voor mijn collectie!

 77. Jeanine schreef:

  Omdat ik mijn familie, vrienden en collega’s al regelmatig blij maak met verschillende baksels. Hierbij gebruik ik regelmatig ook jouw recepten. Daarnaast vind ik dat ik de basistechnieken onder de knie heb waardoor ik wel toe ben aan een nieuwe uitdaging. Ik zou het super vinden om nieuwe technieken te leren die ik dan weer kan toepassen op de huidige recepten die ik al gebruik.
  Zo maak ik al mijn proefkandidaten nóg blijer en mijzelf natuurlijk ook 🙂

 78. Natasja schreef:

  Wat een mooi boek! Die zou zich vast thuis voelen op mijn boekenplank tussen “Karamel” en “À La Mère”! Ik moet dus een kansje wagen om hem te mogen winnen ?

  Ik bak al een aantal jaar maar een mooi boek met daarin de technieken staat nog niet op mijn boekenplank. De lat steeds iets hoger leggen en jezelf uitdagen om mooie dingen te maken en daar mensen blij mee maken, dat is wat mij blij maakt ?

 79. Pien schreef:

  Wauw wat een mooi boek! Ik zou het heel graag willen winnen zodat in samen met mijn kleine meid verjaardagstaarten uit kan proberen. Zo klein als ze is is ze al dol op bakken en wij bakken veel van de recepten van je site. Boek zou ook geweldig staan in de keuken van ons nieuwe huis ?

 80. Vivian schreef:

  Hele duidelijk review en leuke actie! Na de Great British Bake-off serie die de afgelopen weken is herhaald op tv heb ik weer ontzettend zin om de keuken in te gaan en daar neem ik deze week ook twee dagen vrij voor 🙂 buiten je site en handigebaktips.nl zou het boek van Hidde heel goed van pas komen om mijn thuis-bak niveau naar een hoger niveau te brengen 🙂 Ben ook heel benieuwd naar jouw bakboek…

 81. Jannie Meijaard schreef:

  Graag zou ik dit boek eillen winnen omdat ik gek ben op het maken van taarten en koekjes van jou recepten maar omdat het aan techniek wel eens onbreekt kan ik dit uit het boek leren

 82. Zjojes schreef:

  Het is gewoon heel simpel, ik houd enorm van bakken, maar zelf dingen uitproberen durf ik nog niet zo goed. Dingen durven uitproberen en ook weten wat je precies doet is natuurlijk helemaal de bedoeling en maakt het allemaal makkelijker.
  dus ik ga nu heel hard duimen dat ik dit mooie boek binnenkort mag lezen en bestuderen!
  Groetjes
  Joyce

 83. Linda schreef:

  Wat lief dat je het boek weggeeft. Ik zou het graag willen winnen puur om te kijken of ik geen beginnende bakker meer ben .

 84. Tjard schreef:

  Hoi Laura, wat een fijne review! Leuk om te lezen. Ik word er helemaal enthousiast van.
  Ik ben al een aantal jaar een enthousiaste hobby bakster. Ik maak fondanttaarten voor familie en vrienden en als ik ergens een hapje ga eten neem ik wel eens iets zelfgebakken lekkers mee wat altijd in de smaak valt!
  Dit boek lijkt perfect voor mij en ik zie hem al tussen mijn andere bakboeken staan 😉 ik wil graag meer experimenteren met ingrediënten en mezelf (en natuurlijk ook anderen) verrassen!

  Tjarda

 85. Van der heyden schreef:

  Een goed bakboek heb ik nooit teveel. Zeker niet als het een leerzame aanvulling is op diegene die al in mijn rek staan en het goed geschreven is. Ik kijk er naar uit.
  Groetjes,
  Claire

 86. Kimberly schreef:

  Hoi
  Dat boek zou super staan bij het boek van de cake boss en alle andere (school) boeken doorbreken hihi als aankomend banketbakker heb ik graag een streepje voor ook op de thuisbakkers hihi, ik zit dan ook weer op school na diploma’s gehaald te hebben in de zorg kwam ik helaas niet meer aan het werk en volg nu de brood en banketopleiding laatste jaar dus examen jaar (dat te bedenken dat ik 24 ben en de rest van de klas 16 is ?)boek zou mooi te pas komen ter ontspanning en als voorbereiding op de patisserie opleiding!!

 87. Isolde schreef:

  Leuk! Ik vorder steeds meer. Dus dit zou er wel in passen.
  En ik heb net tegen mijn vriend gezegd dat hij door mij nooit een killerbody zal krijgen. Dan moet ik natuurlijk wel de daad bij het woord voegen?

 88. Michelle schreef:

  Hallo ,
  Dit boek lijkt me echt zo geweldig ik word helemaal blij van deze review ik ben zelf een gepasioneerde thuis bakker die houd van een uitdaging .
  Daarom lijkt dit boek mij wel wat zodat ik familie en vrienden kan laten mee genieten van mijn passie

 89. Isolde schreef:

  Leuk! Ik zou wel willen weten of ik nu een iets gevorderde thuis bakker ben.
  En ik heb nog niet zo heel lang tegen mijn vriend gezegd dat hij door mij nooit een killerbodyzal krijgen. Dan moet ik natuurlijk wel de daad bij het woord voegen.

 90. Judith schreef:

  Waarom zou ik m niet willen winnen? Dit is echt weer eens een verdiepingsboek en dat is wel fijn voor een fanatieke en ervaren bakket als ik! Ik kijk er nu al naar uit om nieuwe technieken te gaan testen!

 91. Anne schreef:

  De afgelopen jaren heb ik veel soorten redelijk gemakkelijke recepten (o.a. van jouw site) gebakken. Ik vind het leuk om steeds nieuwe recepten uit te proberen maar momenteel ben ik vaak een beetje bakinspiratieloos waardoor ik vaak terugval op voor mij bekende recepten. Zo als jij het beschrijft geeft dit boek de mogelijkheid om ook wat ingewikkeldere recepten te proberen. Dat is waarom ik denk dat dit boek me inspiratie kan geven voor nieuwe recepten en ik het graag zou willen winnen.

 92. Irma schreef:

  Ik wil hem heel graag winnen, niet om een bijzondere reden, maar gewoon omdat ik heel erg van bakken houd!

 93. Amy schreef:

  Dit is echt het tofste bakboek ooit! Naast alle leuke recepten die er zeker in zullen staan, ik kan niet wachten om ze allemaal te maken, word ik ook helemaal blij van de vormgeving van dit boek. De lettering, de witruimtes, de kleuring is echt prachtig. Daarom zou ik dit boek dus erg graag winnen!

 94. Rabia Amezian schreef:

  ik zou het zeer fijn om te winnen omdat voor mij bakken een vorm van ontspanning is. Wanneer ik bak dan vergeet ik de meeste zorgen en probeer ik een stukje geluk in mijn baksels terug te vinden. Zo is ook het bakken voor charity ontstaan. Al jaren zet ik mijn baking skills in ten behoeve van het goede doel. Taarten, naked cakes, cupcakes, cheesecakes. Opbrengsten worden dan geheel aangewend voor de kansarme waarvoor ik mij vanuit mijn eigen stichting inzet. ☺️

 95. Sjanine schreef:

  Ik zou heel erg graag dit bak boek willen winnen!
  Ik bak heel graag en vind het heel leuk om nieuwe recepten uit te proberen en vullingen met elkaar te combineren en met dit bakboek kan dit heel goed!
  Dus ik zou hem super graag willen winnen….

 96. Joke schreef:

  Voor de boek maak ik ruimte in mijn boekenkast! Hier staan net de kneepjes van het vak in die ik nog mis. Ik zie in de inhoudsopgave een hoofdstuk suikerwerk en snoepjes staan. Daar zou ik wel mee aan de gang willen. De zelfgemaakte lollies voor mijn dochters traktatie waren nu niet direct om over naar huis te schrijven. Wie weet kan ik het bij mijn andere dochter goedmaken door haar fantastische snoepjes te kunnen laten uitdelen in de klas.
  En dan heb ik het nog maar over 1 hoofdstuk uit het boek…….

 97. Theresa schreef:

  Wowie – ik zou dit boekje super graag willen winnen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik begonnen met bakken. Ondertussen heb ik al best wel ervaring en kan lekkere cakjes, koekjes en andere gebakken toveren. Nu zou ik echt graag een nieuwe uitdaging aan gaan!!

 98. Eva schreef:

  Waarom ik dit graag zou willen winnen?
  Prachtig boek
  Aanleren technieken
  Texturen ontdekken
  Interessante geuren
  Smaak sensaties
  Suikerwerk uitdagingen
  Echte kleuren
  Recepten combineren
  Inspirerende gerechten
  Extra ervaring opdoen…

 99. Danique schreef:

  Mijn nichtje (17) heeft helaas een verstandelijke beperking waardoor het niet mogelijk is om aan de Rooi Pannen te studeren. Hoe graag ze ook wil, hoeveel inzet ze ook toont… ze willen haar niet. Ik leer haar wat van mijn bakkunsten en zie dat ze enorm veel passie heeft om dingen te leren. Ze wil ooit haar eigen zaakje beginnen en daar steun ik haar in. Dit boek zal haar een stapje dichter bij haar droom brengen. Een droom die ze niet mag vergeten.
  Ik als fijnproever ben al voorbereid. 10kg aankomen is een must voor mij en dat kan alleen door al haar lekkere dingen op te peuzelen.
  Beste Laura, je maakt Chris hier heel blij mee… en mij ook 😉

 100. Wendy van leeuwen schreef:

  Ik zou het graag willen winnen voor mijn vriendin anouk zij is juf op een basisschool en doet naast haar baan erg veel taarten en andere lekkere dingen bakken voor iedereen niks is haar te gek de kast onder de trap staat helemaal vol met boeken en bakspullen dit boek mag dus niet ontbreken en zou haar er echt mee verrassen

 101. Cévrylle schreef:

  Als kind keek ik altijd toe toen mijn mama haar beroemde appeltaart maakte, zo heb ik zelf ook de smaak van het bakken te pakken gekregen.
  Nu experimenteer ik met verschillende smaken en texturen om zo verrassende taarten op tafel te kunnen toveren, maar met mijn pasgeboren metekindje wil ik hem nog extra kunnen verwennen door voor zijn verjaardag vele taarten te kunnen maken die piekfijn in orde zijn. Dit boek zou mij hier dan ook super goed bij kunnen helpen.

 102. Leni Roos schreef:

  Met dat boek zou ik mijn hele familie kunnen verrassen op iets super lekkers wat ze niet achter me gezocht zouden hebben .Ik denk dat er echt van alles is staat werken met suiker en bijzondere recepten.Wat voor mij een uitdaging is om te proberen na te maken
  Lijkt me fantastisch

 103. Youssra schreef:

  Oeh wat een gafe boek! Wat zou ik dit boek graag aan mn boekenplank willen toevoegen.
  Bakken vind ik ontzettend leuk om te doen, ik doe dit ook regelmatig. Daarnaast vind ik het heel leuk om nieuwe recepten uit te proberen, wat met dit boek een nieuwe uitdaging wordt om vooral nieuwe technieken te leren.

 104. Paulien schreef:

  Ooooh!! Dit is hét boek waar ik al heel lang naar opzoek ben! Inspiratie voor conbinaties ed heb ik meestal zelf wel, maar ik mis echt nog een boek waarin alle basistechnieken bij elkaar staan om op terug te vallen. Nu heb ik zo vaak dat ik iets al heel lang geleden gemaakt heb, maar dat ik even niet meer precies weet welke botercreme ik ervoor gemaakt heb of welke cake enz. Of ik weet het nog wel, maar ik weet niet meer precies hoe ik het gedaan had. Dan volgen hele zoektochten op internet, terwijl met dit boek op de plank ik alleen nog even naar de goede bladzijde hoef te zoeken. Ook zou het heel fijn zijn om hier nog doorheen te bladeren voordat ik de bruidstaart van mijn zusje ga maken 😀 kortom; ik ga héél hard duimen!

 105. Irene schreef:

  Omdat ik ook wel eens een keer wil winnen.
  Bij Heel Holland Bakt mocht ik niet naar de voorrondes en bij de Hema taartenwedstrijd was ik verliezend finalist.

 106. elaine schreef:

  Ik wil dit boek dolgraag winnen, omdat ik geen boeken meer mag kopen voor mijn man. Ben namelijk verslaafd aan kookboeken. Dit boek zou geweldig zijn omdat ik nu al een tijdje bak en dan is dit boek voor de gevorderde bakker natuurlijk een prachtige aanwinst.

 107. hanna schreef:

  dit boek lijkt me echt gaaf, omdat ik superveel van bakken houd. En later wil ik ook graag iets met bakken gaan doen met dit boek zou ik dan vooral veel basisdingen leren. En ook kan ik dan eindelijk mijn eigen recepten gaan maken omdat je met dit boek nog eindeloos kan varieren

 108. Trees schreef:

  Ik ben best wel slecht in het ter plekke verzinnen van een originele en leuke reden waarom ik dit boek zou moeten winnen, daarom doe ik het ook gewoon op de saaie manier… Ik wil dat boek heel erg graag winnen omdat ik bakken super leuk vind, verslaafd ben aan lekker eten en het mij altijd al super leuk lijkt om mij nog meer te verdiepen in patisserie, zodat mijn baksels nog lekkerder worden en er mooier uit zullen zien.

  Nu maar duimen!!

 109. Sanne schreef:

  Mijn vriend verrast mij en mijn moeder altijd met de heerlijkste taartjes. Zelfs voor het maken van bijvoorbeeld macarons draait hij zijn hand niet om. Als ik hem vol passie bezig zie in de keuken gaat mijn hart altijd iets sneller kloppen.
  Ik zou hem graag verrassen met dit boek, hij heeft zichzelf vanalles geleerd met behulp van YouTube filmpjes en ik verwacht dat hij heel blij zal worden wanneer hij alle techniek in een mooi boek bij elkaar heeft.

 110. Loes schreef:

  Dit boek is het bakboek onder de bakboeken, de Dafne Schippers onder de atleten, de Rolls Royce onder de auto’s. Dit boek zal, als hij dicht is, geweldig staan in onze keuken, maar open is hij nog veel mooier. Ik ben niet alleen ontzettend benieuwd naar alle goede basistechnieken, maar ik ben vooral onder de indruk van het grafische design en lettertype. Alle kook- en bakboeken die ik heb zijn niet alleen mooi van buiten, maar zeker ook mooi van binnen. Dit is zo’n pareltje!!

 111. Floor schreef:

  Jaaa! Lijkt me zo’n leuk en leerzaam boek! Sinds kort heb ik een instagramaccount (@bloomingcuisine) en ik kan wel wat inspiratie gebruiken haha… Het lijkt me heel leuk om wat receptjes te maken en deze te plaatsen op mijn instagramaccount voor als ik even inspiratieloos ben.. Ik ben een echte zoetekauw dus dat komt heel mooi uit!

 112. Lies Vandendriessche schreef:

  Mijn oma werd deze zomer 104 jaar! Ze woont bij mijn mama en is daar heel erg goed verzorgd. Regelmatig trakteer ik mijn oma en al wie voor haar zorgt op taart. Oma kan daar zo van genieten. Ze vindt alles lekker, als het maar zacht en zoet is. Haar lach betekent zo veel voor mij! Dus wil ik heel erg mijn oma nog meer verwennen met alle lekkers uit dit prachtige bakboek!

 113. Els schreef:

  Ik nog een lege plek heb in mijn boekenkast vol bak en kook boeken waar dit geweldige boek in past. Maar eerst moet ik het boek van boven tot onder uitspitten en alles maken. Houdt in dat ik de plek wel vaak moet stoffen in de boejenkast want zo’n gweldig bakboek ben ik wel even in bezig

 114. Joanne schreef:

  Bakken is gewoon het leukste wat er is en kun je ooit teveel bakboeken hebben??

 115. Angenita Kraaij schreef:

  ik wil graag winnen omdat ik nu naar de 4e klas ga van het vmbo b en daarna wil ik de banketbakkersopleiding gaan doen. dus kan ik dit boek wel goed gebruiken! ik bak thuis ook al ergg veel en vind het erg leuk om meer te leren over het vak! daarom wil ik dit winnen dat ik vast al wat meer ervaring heb voordat ik met opleiding begin!

 116. Laura schreef:

  Als fanatieke thuisbakker wordt het wel eens tijd dat ik me is ga verdiepen in de technieken! Recepten lukken vrijwel altijd, maar ik zou het ook leuk vinden om te weten hoe het nou echt moet, en wat de theorie erachter is.

  Daarnaast zouden mijn collega’s op mijn nieuwe werk vast erg gelukkig worden van hun keuze om mij aan te nemen als ik met nieuwe experimentele baksel aan kom zetten op kantoor 😀

 117. Smilla schreef:

  Sinds mijn broertje bij Robert werkt begint ie beter te worden in bakken dan ik, ja dat moeten we natuurlijk niet hebben. Ik kan dit boek daarom wel goed gebruiken om mn baking skills te verhogen (jammer genoeg werkt het niet hetzelfde als bij de sims?)

 118. Clariska schreef:

  Wat een geweldig boek! Ik lees/bekijk/proef graag alles wat met patisserie te maken heeft. Koken is al leuk, maar patisserie is helemaal geweldig. Dit boek zal mij zeker helpen nog meer lekkere dingen te maken, enz.

 119. Maan schreef:

  Ik zou graag dit boek winnen voor mijn dochter. Na de zomervakantie gaat zij naar Hubertus en Berkhoff in Amsterdam. Ze wil graag patissier wil worden. Wat zou ik haar blij kunnen maken met dit boek!!!!

 120. Esther Potters schreef:

  Ja, deze echte zoetekauw wil dit boek wel winnen.
  Mijn man is de thuisbakker en ik eet het allemaal op!
  Dus hij zal er net zo blij mee zijn als ik:) #smikkelsmikkel

 121. Carmen van Buuren schreef:

  Mijn vriend heeft ooit niveau vier banket bakkerij gedaan. Nu heeft hij belooft om als wij binnekort onze intrek nemen in ons huisje dat hij zijn bakkerskunsten weer gaat gebruiken. Dit boek zou dan super van pas komen

 122. Saar schreef:

  Dat boek wil ik wel graag winnen! Ik experimenteer graag met bakken en wil graag wat uitdaging en een niveautje hoger! 🙂 Dus ben heel nieuwsgierig naar het boek!

 123. Laura Coppes schreef:

  Zou een mooie aanvulling zijn op jouw boek! 😀

 124. Marianne Helming schreef:

  Ik zou dit boek graag winnen om aan mijn zoon kado te doen.Hij is kok in het restaurant van een vriend.Ik bewonder hoe ze altijd vol enthousiasme bezig zichzelf te verbeteren terwijl ze het al fantastisch doen

 125. Jolanda schreef:

  Jaaaaa!!! Superrr leuk om dit boek te winnen!
  Houd super veel van bakken & over een maandje mn eerste naked bruidstaart!

  Zou het fantastisch vinden, Laura!

 126. Heleen schreef:

  De dochter van mijn vriendin (14 jaar) is voor 2 jaar terug begonnen met bakken en maakt op dit moment zulke mooie, smaakvolle taarten! De opdrachten blijven binnen stromen. Wat zou het super voor haar zijn om met jouw boek verder te kunnen gaan uit proberen en nog mooiere en smaakvoller taarten te bakken!

 127. Nelleke schreef:

  Ow tof!! Lijkt me leuk om dit boek te winnen, zodat ik mijn bakkunsten uit kan bouwen. Ik woon sinds kort op mezelf en mis hier in huis nog wat mooie kookboeken. Aangezien mijn grootste liefde bakken is lijkt me dit dus een mooie aanvulling op de weinige boeken die ik heb 🙂

 128. Liz schreef:

  Hier zou ik mijn leerlingen in het speciaal onderwijs enom blij mee maken. Ze bakken veel lekkers op school en dit zou het culinaire hoogstandje kunnen worden! Dan kunnen ze wederom laten zien dat ze niet onderdoen voor leerlingen in het reguliere onderwijs. Ze zijn stuk voor stuk toppertjes die ik het gewoon gun.

 129. Mirjam schreef:

  Supergaaf bakboek lijkt me dit! Net iets wat ik nodig heb. Al sinds ik erg klein was hielp ik al met bakken. Mijn baksels van nu zijn al wel veel beter. Ook hou ik ervan om nieuwe baksels, technieken uit te proberen… alleen… mislukt dat nogal eens grandioos! En daarom is dit boek precies iets voor mij, zodat ik veel nieuwe technieken kan gaan uitvoeren, maar dan met uitstekend resultaat. En dan ook mijn lieve vriendin kan helpen om haar technieken te verbeteren!
  Bedankt voor alle leuke en ‘lekkere’ blogspot van je, met regelmatig een gave winactie! Ga zo door Laura!

 130. Samantha schreef:

  Ik zou het boek heel graag willen winnen omdat het boek dan door de hele familie gebruikt kan worden. Zowel ik, een van mijn zwagers, mijn schoonmoeder en een van mijn schoonzussen zijn dol op bakken. Met verjaardagen en andere gelegenheden proberen we elkaar (stiekem) altijd te overtreffen.

 131. Nikki schreef:

  Dit lijkt mij een erg mooi boek om toe te voegen aan de collectie. Het thuisbakken zit wel snor en ik wil daar graag meer skills aan toevoegen!

 132. Sanne schreef:

  Pff wat een leuke en originele reacties al! Ik heb sinds een aantal maanden mijn droom in huis staan: mijn eigen kitchenaid ?.
  Sinds een tijdje heb ik op Facebook een eigen pagina waar ik mijn baksels op laat zien. Ik zou dit boek graag willen winnen om toe te kunnen voegen aan mijn verzameling bakboeken en de recepten te maken en te plaatsen op mijn pagina. Hij staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en ik ben nog enthousiaster geworden na het lezen van je review!

 133. Joëlle schreef:

  Graag zou ik het bakboek patisserie willen winnen! Ik volg de bakkersopleiding en kan nog wel wat leren uit dit boek zoals smaakcombinaties en misschien wel nieuwe technieken. En natuurlijk is het een goed bakboek waarvan ik graag alle recepten van zou willen uitproberen!
  Groetjes ’t Bakkertje

 134. Monique schreef:

  Een bakboek over patisserie dat zou ik wel graag willen winnen! Dan zou ik het aan mijn dochter geven, ze volgt een opleiding ondernemer bakkerij. Na haar opleiding wil ze doorleren voor patissier. Dit boek zal ze erg leuk vinden en van die taartjes en gebakjes kunnen wij weer van genieten 😛

 135. Tiny schreef:

  Dat lijkt mij nou geweldig.Koken en bakken vindt ik erg leuk. Maar om nu op deze manier de kneepjes van het vak te leren is helemaal mooi met dit boek wat er zeer aantrekkelijk uitziet. Dat is wat je ook vaak mist als je thuisbakster bent. Ik zou hem heel graag winnen. Dan kan ik daarna mijn kleinkinderen ook goede kennis bij brengen.

 136. Inge schreef:

  Waarom?
  “Cakes are like books, there are new ones you want to read and old ones you want to reread.”
  Of net andersom…
  Books are like cakes, there are new ones you want to bake… so I can bake the world a better place 🙂

 137. alicia schreef:

  nou eerlijk heb ik het bakboek niet nodig, maar ik zou het wel super super super graag willen hebben omdat ik verslaafd ben aan bakken. Ik heb ook wel veel bakboeken die ik minsten 10 keer heb uitgelezen dus het is tijd voor een nieuw bakboek en nieuwe inspiratie natuurlijk! mijn ouders zijn bijna 25 jaar getrouwd dus ik zou graag iets voor ze willen bakken met behulp van dit boek natuurlijk 😉 en nu maar hopen dat ik het win ook al gun ik het de andere mensen ook.

 138. Nafissa schreef:

  Ik vind het geweldig om in de keuken te staan en heerlijke dingen te bakken, alleen ben ik helaas niet de beste bakster van Nederland haha. Nou hoop ik binnenkort te gaan trouwen met mijn grote liefde en het zou SUPER zijn als ik hem elk weekend kan verwennen met wat lekkers ❤❤

 139. Marjolein schreef:

  Wat een prachtig boek! Een aanwinst voor de boekenkast! Mijn collega’s zullen er ook blij mee zijn want de door mij home made citroencake kennen ze nu wel….

 140. Kim schreef:

  Vorig jaar ging ik samenwonen met mijn vriend, hij had toen net een huis gekocht en wat had hij daarin genomen…. een combi-magnetron. Nou misschien ligt het aan mij, maar de combi-magnetron en ik hadden nou niet echt een goede band 😉 Vaak hadden de combi-magnetron en ik ruzie, maar we probeerden het altijd weer opnieuw. Tot ik op een gegeven toch weinig plezier meer beleefde aan het bakken met de combi-magnetron. Toen was ik jarig in juni en kreeg ik een klein vierkantje van 6 x 6 cm in cadeaupapier. Toen ik het uitpakte was het een houtblokje waar met spijkers en potlood een oventje van gemaakt was. Mijn vriend had met mijn familie en zijn familie geld bij elkaar gelegd zodat ik een echte oven kon uitkiezen. Het beste cadeau wat er bestaat vond ik!! Nu heb ik sinds een maand dan ook eindelijk mijn echte prachtige nieuwe ATAG oven en het was liefde op het eerste gezicht 😉 Nu heb ik dan ook echt weer mijn plezier voor bakken terug gevonden en zou ik graag dit boek winnen om mijn oven te verblijden met heerlijke geuren en nieuwe creaties!

 141. Tamara de Waal schreef:

  Samen met mijn tweelingzus bakken is het leukste wat er is! We zien elkaar niet zo vaak omdat we 2.5 uur van elkaar vandaan wonen maar als we elkaar zien bakken we altijd wat. We willen eigenlijk wat moeilijkere dingen gaan proberen en daar lijkt ons dit boek zeer geschikt voor! De basis hebben we immers al, het wordt tijd dat we dat naar een hoger level tillen! <3

 142. Leuk artikel om te lezen!
  Ik zou heel graag dit boek winnen omdat dit echt een aanwinst zou zijn voor mijn bakrepertoire. Ik ben echt dol op koken en bakken. Helaas ben ik niet echt een zoetekauw, dus ik bak vaak hartig. Niets mis met mijn broodbakskills, maar met dit boek hoop ik de technieken van de zoete bakker te kunnen verfijnen zodat ik mijn vrienden vaker kan verblijden met heerlijk gebak!
  Daarnaast wil ik stiekem graag eens meedoen met Heel Holland Bakt. Hoe leuk zou het zijn als ik me kan voorbereiden op het volgende seizoen met dit bakboek (met dank aan Laura’s Bakery!)

 143. Rachel Kromdijk schreef:

  Wat een toffe winactie ik doe heel graag mee! ik hou van bakken en mijn moeder ook, iedere keer een verrassing en een droom wanneer je hier je tanden in zet! liefs

 144. Joslin Moeijes schreef:

  Wat gaaf zeg! Ik zou het super leuk vinden om het boek te winnen. Ik ga in september de opleiding brood en banketbakker volgen. Ik ben thuis nu al veel aan t bakken en steeds weer nieuwe combinaties aan het bedenken. Ik denk dat dit ook een goede aanvulling zal zijn op mijn boekenplank 😉

 145. Glynis schreef:

  Ik heb hem nodig omdat ……………… Nou gewoon ik heb hem nodig.

 146. Lyana schreef:

  Ik wil zeker winnen omdat ik nog meer wil experimenteren en leren met dit prachtige bakboek hier in België!!!

 147. Patty schreef:

  Oh wat een super boek! Zag hem liggen, maar helaas wat prijzig (er is al een ander mooi boek gereserveerd ?). Hij lijkt me super mooi, handig, leerzaam en vooral lekker ?

 148. Maschenka schreef:

  Hoi Laura,

  Wat een gave actie! Ik zou dit boek heel erg graag willen winnen! Ik ben aangenomen op de patisserie opleiding in beverwijk en ben hard aan het oefenen. Dit boek zou mij hier goed bij kunnen helpen. De basis kan ik allemaal wel maar dit gaat lekker een stap verder en dat is waar ik voor wil gaan!
  Liefs Maschenka
  P.s. Ik ben echt fan van je website!

 149. Diana schreef:

  Het boek klinkt super. Dat zou ik wel op de plank Willem hebben staan.
  Dan zou ik heel veel basis recepten uitproberen.

 150. Bea schreef:

  Omdat ik niet telkens naar de bibliotheek wil gaan als ik wil bakken. Als ik één van je recepten wil bakken moet ik selecteren, kopiëren, plakken en printen wat een heel gedoe is.
  Gewoon je boek uit de kast halen en bakken maar ….

 151. Noa schreef:

  Dit boek klinkt geweldig! Ik zou hem heel graag winnen voor mijn vader die erg bakverslaafde is! Bovendien lijkt het me zelf ook een heel leuk boek! Ik bak vaak samen met mijn vader. Ik heb nog niet zo heel veel ervaring, maar ik denk dat we er samen uit moeten komen!
  Van proberen kun je leren toch?

 152. Agnetha schreef:

  Wauw! Echt een boek voor m’n zus! Ze ging van rijst met ragout(blik) naar fatsoenlijk koken en bakt nu de meest verschillende, jaa, heerlijke dingen!! Dit boek is echt een mooie aanvulling voor haar om nog meer te leren over het bakken! En ik eet het allemaal wel op hoor!! Haha

 153. Marie Cecile schreef:

  Ik wil hem! Dan kan ik eindelijk mijn bakkunsten uitbreiden… Dan blijft het niet bij het bakken van sloffen, koekjes en taarten en word ik wellicht ook een echte keukenprinses! 😉

 154. Danique schreef:

  Mijn nichtje (17) heeft helaas een verstandelijke beperking waardoor het niet mogelijk is om aan de Rooi Pannen te studeren. Hoe graag ze ook wil, hoeveel inzet ze ook toont… ze willen haar niet. Ik leer haar wat van mijn bakkunsten en zie dat ze enorm veel passie heeft om dingen te leren. Ze wil ooit haar eigen zaakje beginnen en daar steun ik haar in. Dit boek zal haar een stapje dichter bij haar droom brengen. Een droom die ze niet mag vergeten.
  Ik als fijnproever ben al voorbereid. 10kg aankomen is een must voor mij en dat kan alleen door al haar lekkere dingen op te peuzelen.
  Beste Laura, je maakt Chris hier heel blij mee… en mij ook 😉

 155. Angela schreef:

  Ik ben een jonge meid, en ik ben dol op bakken. Nu bak ik heel vaak uit boeken van mijn moeder, en ik kan voor mijzelf nooit een goed patisserie boek vinden. Ook maak ik samen met mijn moeder veel van jou baksels en ze lukken ook altijd, ze zijn ook altijd super lekker, de complimenten aan jou natuuelijk

 156. Van de Velde Regina schreef:

  Wel, bij onze dochter komt er een kleintje bij en dat zal ook eentje zijn die misschien graag een
  lekker taartje lust. Dus oma zal aan de slag moeten gaan als ik het boek win.

 157. Dries Bruyneel schreef:

  Hopelijk staan deze recepten in dit boek, zodat we met de zusjes Breen kunnen gaan bakken. Maar andere toetjes zijn ook goed hoor ;)…

  Bonbons
  Roomsoesjes
  Empileurs
  Eclairs
  Noir désir

 158. Annemarie schreef:

  Wauwie! Wat een te gek bakboek zeg!! Prachtige foto’s en dan al die technieken….aaaaaaah ik wil alles meteen uitproberen! Ik ben dol op alles wat zoet is en niets is te gek!! Ik wil winnen! Dit boek van Patisserie is voor mie…Annemarie!!!

 159. Annie schreef:

  Winnen? Omdat ik heel hard train om over een paar jaar mee te kunnen doen met Heel Holland Bakt. En dit boek lijkt mij een uitstekende aanvulling voor mijn kennis…. Winnen…? Ja graag!

 160. Lynn schreef:

  Wat een mooi boek en wat een schitterende afbeeldingen! Ik bak heel graag en ben sinds kort in het bezit van een Kitchenaid Artisan, een mooie reden om nóg meer te bakken!

  Daarnaast word ik volgende maand aan mijn voet geopereerd en zit noodgedwongen 6 weken thuis. Ik denk dat ik de dagen wel doorkom als ik allerlei lekkere baksels kan maken ?

 161. petra schreef:

  Dit boek wil ik heel graag winnen! Binnenkort ben ik aan de beurt om te koken voor ons vriendenclubje. We zijn al heel wat gewend, maar met deze recepten zal ik ze versteld doen staan!

 162. Magret schreef:

  Hidde de Brabander mag wel blij zijn met zo’n lovend review op je blog. Ik wordt er ook helemaal enthousiast van en zou graag met het boek aan de slag gaan. Binnenkort weer veel verjaardagen waar ik zelf voor bak, alleen mankeert er soms nog wel wat aan ( te harde bodem, te dunne crème, cake niet luchtig genoeg). Vandaar dat ik een goed techniek boek wel kan gebruiken.

 163. Rene schreef:

  Een mooie boek voor mijn lieverd.
  Jarenlang als patissier gewerkt.
  Nu lekker thuis aan de bak.
  Ik hoop dat ik hem win,dan kan ik haar verrassen.
  Rene

 164. Rene schreef:

  Wil hem graag winnen voor mijn liefje

 165. Remco van Kranenburg schreef:

  Hoi Laura,

  Wat leuk dat je dit boek weggeeft! Na het lezen van je review krijg ik gewoon zin om iets lekkers te gaan maken. En dat om 22:13, haha! Ik word altijd heel blij van een mooi patesserieboek. Vooral als alles stap voor stap met prachtige afbeeldingen wordt uitgelegd. Van bakken word ik heel vrolijk. Maar ik kan ook doorslaan en bijvoorbeeld nu al gaan nadenken wat ik met Kerst als nagerecht ga maken. Want hé, Kerst is al over 138 dagen…

  Groet,
  Remco

 166. Marike schreef:

  Wat een boel reacties alweer! 🙂 Ik waag toch een poging! Ik ben een fanatieke, beginnende bakster. Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen en ik probeer soms zelfs al bestaande recepten aan te passen aan mijn smaal. Of dat laatste ook altijd lukt? Nah… nee… Ik mis toch nog een boel ervaring! Wat kan dit boek mij brengen? Te lezen aan jou review erg veel. Het klinkt als een super interessant boek. Kan ik mijn eigen review gauw schrijven? 😉

 167. Lisette Bartels schreef:

  Wat een leuke winactie! Door jou duidelijke revieuw geprikkeld om een stapje verder te doen in het thuishalen, de basistechnieken ken ik wel, nu het verdiepen ervan en leuk dat je je baksels kunt personaliseren door de keus uit meerdere soorten. Van het weekend komt de nieuwe oven en die moet nog ingebakken! En zeg nou zelf het is toch altijd tijd voor iets lekkers? ?

 168. Ben benieuwd naar dit boek, maar heb zelf al de bakbijbel van Rutger Bakt. Denk je dat de boeken veel van elkaar verschillen?

  1. Laura schreef:

   Ik heb ze beide en het zijn twee compleet verschillende boeken, dit geeft meer de basis in plaats van complete recepten.

 169. christa schreef:

  Tja… hij staat nog niet op mijn bakboekenplankje… dusss….

 170. Anne schreef:

  Klinkt als een fantastisch boek om veel van te leren en vooral ook lekker door te bladeren en inspiratie op te doen.
  Het zou een heerlijk verlaat afstudeercadeautje voor mezelf zijn!☺

 171. Andrea schreef:

  Wat een mooie kans om mijn kennis uit te breiden! Na de vakantie gaat mijn dochter van 4 naar de basisschool, dus heb ik alle tijd om te lezen en vooral om te proberen!

 172. Ger schreef:

  Wat een superleuk gebaar van je. Ik hoef hem zelf niet te winnen, want ik heb hem zelf al gekocht. Heel fijn boek om door te nemen. De technieken worden heel goed beschreven en met plaatjes geïllustreerd. Succes met het kiezen van de winnaar!

 173. Hillig van Genechten schreef:

  Als kleindochter van de bakker uit mijn dorp (weliswaar die lieve man nooit mogen kennen) vindt ik het heerlijk om in de keuken mijn plezier in bakken te laten zien. Opa was brood bakker maar bakte ook veel patisserie. Ik heb het in mijn bloed zitten, het bakken! Jou blogspot helpt me hier al erg bij.
  Vorig jaar zelfs mijn eigen bruidstaart gemaakt! Ik was er super trots op. Nu zou ik graag een stapje verder gaan en het meer uitbreiden. Het boek patisserie gaat me daar zeker mee helpen!!
  Groetjes Hillig

 174. Lisanne schreef:

  Ik ben helemaal enthousiast na het lezen van deze review. Dit jaar is onze vakantie helaas geen vakantie om heerlijk in de zon te zitten. Mijn vriend en ik zijn namelijk al onze vakantieuurtjes de raam en deurkozijnen aan het afkrabben en verven. Niet echt de leukste vakantiebezigheid. Om het klussen toch iets aangenamer te maken maak ik voor in de koffiepauzes de lekkerste baksels! Met dit boek leer ik deze vakantie, naast heel netjes verven, ook nog eens de lekkerste baksels maken! Dit boek is bij ons in huis dus zeker welkom! Wordt deze vakantie toch nog een feestje! ?

 175. Kheira schreef:

  Ik vind niks zo ontspannend als bakken (en dat terwijl dat soms ook stressvol is, haha). Het lijkt me heerlijk om zo’n boek te mogen ontvangen en dan lekker te gaan bakken. Een beetje ontspanning kan ik wel gebruiken 🙂

 176. Agnes schreef:

  Ik vind het zo geweldig leuk om soesen en bladerdeeg voor oa tompouse te maken. Dit boek lijkt me dan ook geweldig om dat verder uit te breiden.

 177. Linda bakker schreef:

  Aangezien ik zelf niet zo creatief ben en heel graag bak, haal ik altijd mijn receptjes uit boeken. De meeste recepten uit de bakboeken thuis heb ik ondertussen geprobeerd en in afwachting van jouw boek zou ik graag wat van dit boek leren! Met twee kleine monsters thuis die me graag helpen met bakken en proeven blijft het een feest om iets lekker te maken!

 178. Trees schreef:

  Toen ik een jaar of 8 was maakte ik zelfstandig koekjestaart (lekker veilig, geen oven voor nodig). Daarna mocht ik ook de oven gebruiken en maakte ik mijn eerste 4/4 cake. Mijn baksels gingen in stijgende lijn verder naar broodpudding, pannenkoeken, wafels ,flan, rijsttaart, eclairs/soezen, biscuit, en nog veel meer. Mijn mama leerde mij bijna al deze dingen maken maar ondertussen ben ik 24 en heb ik haar toch al een tijdje wat overtreft in het bakken. Nu moet ik mijn bak uitdagingen dus ergens anders gaan zoeken zoals op deze blog en misschien binnenkort ook in het boek ‘patisserie’ dat hier te winnen valt 🙂

 179. Barbara schreef:

  Niet gehinderd door enige kennis bestieren wij nu ruim twee jaar een taartwinkel in Heemstede, Van de Zoete. Wij bakken en verkopen taart IN de winkel maar ook bakartikelen en bakboeken. We overleggen de hele dag door met elkaar en met onze klanten. Een boek als dit is eigenlijk onmisbaar in een winkel als de onze, alleen al omdat we bij onze gesprekken onze bronnen er altijd bij halen en op die manier ook veel bakboeken verkopen. Kom maar op dus, wie weet verkopen wij er daarna ook nog een paar!

 180. anneke rooks schreef:

  Wat een super prachtig boek!! Ik heb diverse jaren als patissier gewerkt in een keuken in een luxe hotel.Jammer genoeg mag ik om medische redenen het vak niet meer beoefenen.Ik heb de bakkerij en horeca vakschool gedaan.Mijn grootste hobby is brood en banket bakken , bonbons , suiker werk enz, Hier gebruik ik div bak boeken voor, en het internet.Zelfs raadpleeg ik ouderwetse kook boeken,en natuurlijk Laura,s blog en facebook.Het prachtige boek, Patisserie ,van Hidde De Branbander, Inspireert me om nog mooiere en lekkere variatie,s te maken.Dit boek is onmisbaar voor elke patissier!!!!!

 181. Anique schreef:

  Hoi Laura,

  ik heb het boek nodig om mijn bakkunsten nog verder uit te breiden en als ontspanning voor de drukke schooltijd die er straks weer aankomt 🙂 Bakken werkt erg ontspannend!

 182. Helena schreef:

  Nothing says home
  like the smell of
  baking..

  Recepten haal ik graag van internet zoals van jouw blog, maar juist die technieken wil ik leren om zo mijn eigen draai te kunnen geven aan recepten. Zoals je hierboven omschrijft, lijkt dit mij een mooi boek! Ik hoop dat ik het boek mag winnen!

 183. Louise schreef:

  Beste Laura, ik bak graag, en vaak, maar gebruik vaak bestaande recepten. Soms geef ik er wel mijn eigen draai aan, maar het lijkt me heel leuk om dit boek te mogen ontvangen en meer over de technieken te leren en mijn creativiteit de vrije loop te kunnen laten.

 184. Astrid schreef:

  Ik zou het boek heel graag willen winnen omdat ik supergraag bak!
  Heb net een nieuwe keuken, dus alle mogelijkheid om alles uit te proberen!
  Fingers crossed, want ik win eigenlijk nooit iets, ?

 185. Anne schreef:

  Ik zou het boek graag winnen voor mijn moeder. Veel meegemaakt maar bakken fleurt haar altijd op en ze verblijdt daarmee niet alleen zichzelf maar natuurlijk ook de mensen die al haar baksels mogen proeven!

 186. Laura schreef:

  Als pas afgestudeerde brood- en banketbakker ben ik steeds op zoek naar goede bakboeken.
  Deze lijkt net dat tikkeltje meer te hebben; een mooie inhoudsopgave, speciale recepten en mooie foto’s!

  Als ik win, bak ik gegarandeerd dat leuke boek van van voren tot van achteren uit! 🙂

 187. M. schreef:

  Jeetje, wat een prachtig boek. Ik zou het zeker graag in mijn boekenkast willen hebben staan, of nog beter gezegd, op mijn keukenblad hebben liggen. Na een periode van twee jaar proberen zijn we nu eindelijk zwanger en dat vraagt om een groot feest als het geslacht bekend gemaakt kan worden. Daar horen natuurlijk geweldige gebakjes bij, die ik dan met familie en vrienden kan delen. Daarom zou ik dit boek heel graag willen winnen.

 188. Juliette schreef:

  Oeh wat een leuke winactie. Bakken is voor mij echt een manier van ontspannen na de hele week hard aan mijn scriptie te hebben gezeten. Ik merk alleen dat ik soms toch nog wat loop te klungelen. Al deze technieken die in het boek besproken worden, maken mij super nieuwschierig!

 189. Dorien schreef:

  Ik zou het boek super graag willen winnen, ik ben namelijk begonnen met mijn enorme bakwensenlijst te gaan bakken. De dingen op de foto’s zien er super lekker uit, waardoor ik graag ook aan dit boek zou willen beginnen. Misschien ben ik nog een beetje een beginner ervoor, maar ik zou de technieken en basisrecepten super graag onder de knie willen krijgen!

 190. Cornelieke schreef:

  Ik zou het boek heel graag willen winnen om weer weg te kunnen geven aan een bakster op ons relatief nieuwe bakforum. We hebben ondertussen al wel bijna 400 leden en het lijkt me leuk om voor het 400 ste lid dit boek cadeau te doen. Iedereen die lid is, is gemotiveerd om te bakken en er komen de mooiste creaties voorbij. Kijk maar eens op http://bakforum.gateauke.nl/ en dan snap je wel waarom ik het boek zo graag wil winnen!

 191. Kim schreef:

  Ik verzorg altijd de taarten en cupcakes bij onze meeloopdagen. Het zou super zijn om mijn baksels naar een hoger niveau te kunnen tillen met hulp van dit boek!

 192. wilma de groot schreef:

  Ik zou dit boek heel graag winnen! Samen met een vriendin ben ik regelmatig bakrecepten aan het proberen. We kijken dan ook regelmatig op jouw site voor inspiratie! Dit boek zou ons helpen om nog meer dingen uit te proberen en eigen creativiteit in onze baksels aan te brengen.

 193. Suzan schreef:

  Waarom ik dit boek nodig hem? Ik wil heel graag mijn bakskills verder uitbreiden. Hele weekenden breng ik door in de keuken, soms tot ongenoegen van mijn vriend maar was is het heerlijk ontspannen om te bakken! Dit boek zal een mooie aanvulling zijn waar ik zeker mee aan de slag ga zodat ik mijn vriend nogmaals ga overtuigen hoe lekker alles is wat ik maak 🙂

 194. Sylvia schreef:

  Het lukt mij om andere mensen met mijn baksels blij en gelukkig te maken. Daar gebruik ik best wel wat van jouw recepten voor van je blog.
  Je raad het dus al waarom ik zo graag dat boek van jou wil winnen, juist ja om nog meer mensen blij te maken met de baksels en proefbaksels.
  Ik zou me heel vereerd voelen.

  Gr. Sylvia

 195. Laurence schreef:

  Ik zou dit boek super graag op de plank kunnen zetten, omdat ik zowat alle recepten uit mijn kookboeken al geprobeerd heb! En ik maak vrienden en familie toch zo graag blij met een nieuw receptje!

 196. Thessa schreef:

  Wat een super leuk bakboek! Het water loopt al in mijn mond en ik krijg ongelofelijk veel zin om de bakspullen al te voorschijn te halen.
  In september ga ik trouwen met de liefde van mijn leven. Deze recepten zullen de sweettable op de mooiste dag van ons leven nog lekkerder en onvergetelijker maken!

 197. Janneke schreef:

  Ik heb dit boek nodig omdat ik steeds fanatieker word met bakken maar absoluut nog wel een handje hulp van een bakboek kan gebruiken. Nog veel te leren!

 198. Leen Bruyneel schreef:

  Patisserie
  Adembenemend enthousiast
  Trappelend afwachten om te bladeren
  In dit inspirerende boek
  Soesjes, suikerwerk en andere stressvolle recepten
  Steevast sta ik klaar om die uitdaging aan te gaan
  Een keuken vol met bloem
  Repeteren, repeteren…
  Iedereen aan tafel!
  Er is genoeg voor iedereen 🙂

 199. Lisanne schreef:

  Wat een mooi boek! Ooit wil ik mij inschrijven voor Heel Holland Bakt. Dit jaar heb ik dat niet gedaan vanwege mijn afstuderen. Dit boek zou goed studiemateriaal zijn voor als ik mee zou doen!

 200. Lutske schreef:

  Hallo Laura,

  Ik bak minstens 1 keer per week een baksel. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk verschillende recepten uit. Ik zoek doordeweeks mijn recept op op Internet waarmee ik vervolgens in het weekend mee aan de slag ga. Ik heb inmiddels al een heleboel recepten gemaakt, maar nu ben ik op zo’n punt dat ik niet meer goed weet wat voor baksel ik aankomend weekend zal gaan maken. Ik ben steeds meer bezig om van de bestaande recepten op internet mijn eigen recepten te maken door ingrediënten te vervangen en andere toe te voegen. Wanneer ik het bakboek van Hidde de Brabander zou winnen dan zal ik meer kunnen leren over de baktechnieken en verhoudingen van ingrediënten, zodat ik daarna meer kan experimenteren ;).

  Groetjes Lutske

 201. Lieke schreef:

  Wat een geweldig boek is dit inderdaad. Heb er al vaak mee in m’n handen gestaan. Maar nog niet gekocht, omdat ik net ben verhuisd en mijn geld daar nu even naartoe moest.
  Dat is ook de reden dat ik dit boek graag zou willen winnen. Mijn vader is bakker en kon mij altijd uit de brand helpen met tips en tricks als mijn baksel niet helemaal zo werd als het recept niet werd zoals verwacht. Nu hij dus niet meer onder handbereik is tijdens het bakken zou het super zijn als ik dit boek kon raadplegen. En als hij dan op visite komt kan ik hem een fantastisch baksel voorschotelen! 🙂

 202. Julia schreef:

  Eigenlijk had ik hem al moeten hebben… Ga vannacht namelijk de nachtdienst in en ik vind niks fijner dan die dag lekker kokkerellen en bakken 🙂 ga vandaag dus lekker aan de slag maar helaas nog zonder dit boek. Een volgende reden waarom hij bij mij in goede handen is, is omdat ik bijna ga verhuizen/samenwonen en ik een mooi kookboek als pronkstuk op een plank neer wil zetten, volgens mij heeft deze de juiste looks! En als ik het niet word is dat ook geen probleem, dan hoop ik dat iemand anders er net zo blij mee word als ik zou zijn geweest 🙂

 203. Alissa Bakker schreef:

  Ha Laura,

  Sinds een jaar volg ik je blog en ik word steeds enthousiaster over bakken. Ik ben nu net terug van een heerlijke vakantie in de Ardennen. We hebben ook een bezoek aan Luxemburg gebracht. En overal waar ik die Franse boulangerietjes zag met prachtige etalages en verrukkelijke patisserie… heb ik zoveel zin om zelf zulke dingen te gaan maken! Maar ik zoek nog een goed bakboek daarvoor!
  Ik lees nu bij terugkomst jouw mail… en wat komt dat goed uit! Ik zou ontzettend blij zijn met dit boek, dan kan ik al die mooie en heerlijke creaties die ik gezien heb zelf gaan maken en mijn gasten voorschotelen!

  Hartelijke groet, Alissa

 204. Marjolein schreef:

  Graag win ik dit boek om aan mijn man cadeau te doen, waarmee hij zijn technieken kan verbeteren (en ik dus ook plezier aan het boek beleef!). Hij heeft bijvoorbeeld al een paar keer croissantjes gemaakt, elke keer worden ze beter, maar ze zijn nog niet perfect … Ook als ik het noek niet win, blijf ik jouw site en FB bekijken en graag kom ik een keer live langs in Haarlem om jouw baksels zelf te proeven!

 205. Marrije schreef:

  Dit boek is wel aan mij besteed: Ik hou van bakken én van kookboeken lezen. Lekker even een paar receptjes voor het slapengaan, mmm!

 206. Heidi Vd Poel schreef:

  Haha wat een hoop reacties!
  Hopelijk kies je mij, want wat zou ik graag bakken met dat prachtige boek in mijn nieuwe keuken, die ik na jaren sparen eindelijk heb kunnen kopen.
  Heerlijk bakken in mijn eigen prachtige keuken voor mijn gezin en mijn cliënten van de thuiszorg waar ik werk. Die mensen genieten als ik weer eens wat lekkers heb gebakken. Dus je maakt zo meerdere mensen blij!

 207. Alina schreef:

  Het lijkt mij super om dit boek te hebben. Een indeling die mij aanspreekt, een opbouw van technieken en daarmee en -door inspiratie opdoen kan niet anders dan een perfecte boek als basis- en naslagwerk zijn. Extra leuk omdat er ongetwijfeld zaken in staan die we dit najaar tegenkomen in zijn nieuwe programma bij 24Kitchen.

 208. Shanice Hout schreef:

  Waauw, alleen de buitenkant van het boek is al prachtig! ? Ik ben dol op bakken en hou er echt van om lekkere dingen te maken in de keuken. Ik zou dit boek super goed kunnen gebruiken om mijn bak/kookkunsten te verbeteren. Ik bak ook altijd heerlijke dingen voor mijn familie als ze op bezoek komen. ? Iedereen is dan happy! Hou zelf van kleine, chique hapjes en denk dat dit precies in het boek staat!

 209. Michelle schreef:

  Ik zou wel goede tips voor het zelf maken van karamel kunnen gebruiken. Het is het altijd net niet. Of helemaal mislukt. Aangezien ik dol ben op karamel wil ik dit zelf goed kunnen.
  Ook het maken van een goede soufflé zal ik nog graag willen leren. Dit boek lijkt me hier ideaal voor.

 210. Jannemieke schreef:

  Ik vind het heerlijk om te bakken en andere mensen met m’n baksels blij te maken.
  Met dit boek kan ik mijn baksels nog beter maken.

 211. cynthia schreef:

  Altiijd nog zoekende naar een goed paterserie boek lijkt mij super om te winnen! Enthousiast door de review Ben ik al wel!

 212. Edwin schreef:

  Gelukkig las ik de winactie nog net op tijd! Ik wil met het boek zorgen dat ik mijn vriendin nog blijer kan maken met mijn toetjes en ik als (volgens mij) enige man toch moet laten zien dat wij mannen ook lekker kunnen bakken 😉

 213. Ilona schreef:

  Homemade bakken met liefde… taartjes om te delen en van te genieten!

  Liefde en aandacht die je stopt in het eten dat je maakt, liefde in je echte aanwezigheid op de momenten dat je samen bent. In een pak koekjes uit de supermarkt vind je veel ingrediënten, maar geen liefde. Daarom maak ik zelf mijn eigen baksels en deel ze met de mensen waar ik om geef. Ik hoop dat dit boek mij nog meer inspiratie kan geven om lekkere baksels te maken met een goede basis.

  Celebrate life… let’s eat cake!

  WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN 🙂

 214. Gerda schreef:

  Ik zou dit boek dolgraag willen hebben omdat ik niets liever doe dan bakken en héééél graag meer over technieken zou willen leren. Als ik naar HHB kijk bemerk ik altijd weer dat ik nog heel wat te leren heb over techniek in het bakken. Het leukste aan bakken vind ik iedere keer iets nieuws uitproberen en als dat dan lukt ben ik echt happy.

 215. Merel schreef:

  Ik ben al jaren fan van bakken! I love it! Maar ik heb laatst een Patisserie cursus gevolgd en dat was zo gaaf! Dit is nu mijn nieuwe project geworden! Deze winactie komt dus echt precies op tijd! Dit boek zou ideaal zijn om mijn vaardigheden te verbeteren nu ik daar mee aan de slag ben gegaan! Kortom: Ik kan dit boek heel goed gebruiken! #Patisserieistop! #Fingerscrossed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *