Review Zoete Lekkernijen

Gepost: 11 november 2013 Laatst bewerkt: 28 juni 2023
0

review zoete lekkernijen 1

De schrijfster Gaitri Pagrach-Chandra ken je misschien al van het Nederlands Bakboek, deze titel werd vorig jaar uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Dit jaar komt ze met een nieuw bakboek: Zoete Lekkernijen. En zoet dat is dit boek zeker. Het staat vol met allerlei lekkere kleine hapjes waarvan de oorsprong in verschillende landen ligt. Schots shortbread, Spaanse dronken cakejes, Guyanese vermicellicake of Indiase Burfi. Het is erg leuk om te zien wat van soort zoete lekkernijen bij welk land horen. Wat ik ook heel leuk vindt is dat er vooral kleine lekkernijen in staan. Geen hoofdstuk vol met taarten en cakes dus maar veel kleine hapjes als bonbons, truffels en chocolaatjes.

review zoete lekkernijen 2

Het boek begint met een een persoonlijk verhaal en de inleiding. Daarna volgt er informatie over ingrediënten. Veel gebruikte ingrediënten worden toegelicht, bekende ingrediënten als eieren maar ook minder bekende als Ghee. Daarna een korte toelichting over keuken- en bakgerei en basis informatie voordat je echt begint met bakken. De recepten zijn opgedeeld in 12 hoofdstukken zoals te zien is op bovenstaande foto. De namen van de hoofdstukken zijn soms duidelijk, maar andere keren weet je nog niet goed welk soort recepten je kunt verwachten.

review zoete lekkernijen 3

De hoofdstukken zelf zijn duidelijk ingedeeld. elk recept heeft een korte inleiding en een duidelijke beschrijving. Veel recepten zijn voorzien van foto’s, maar lang niet allemaal. Dit vind ik persoonlijk altijd wel jammer, ik zie graag wat ik ga maken. De recepten die wel een foto hebben zien er goed uit, de foto’s in het hele boek zijn in dezelfde stijl gefotografeerd. Van elke foto krijg ik ook trek, al heb ik soms geen idee wat er nu eigenlijk staat afgebeeld. Dat is wel heel leuk aan dit boek, door de buitenlandse invloeden staan er veel recepten in die mij (en veel van jullie waarschijnlijk ook) niets zeggen. Melkbolletjes bijvoorbeeld, een soort zoete gefrituurde deegbolletjes. Maar er staan ook veel bekende recepten in als slagroomtruffels, verschillende soorten brownies en kokosmakronen.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die van uitproberen houdt, maar ook als dit niet het geval is staan er genoeg lekkere bekende recepten in. Zelf kan ik niet wachten om met het hoofdstuk truffels aan de gang te gaan maar ben ook zeer nieuwsgierig naar de verschillende soorten marsepein.

Het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Anoeska schreef:

    Lijkt me een leuk boek! Alleen .. je komt al 5 kilo aan door er alleen al naar te kijken haha.

  2. Joyce schreef:

    Wat een prachtige foto’s en vormgeving. Ik ben echt een sucker voor mooie boeken, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *