Review Bakken met Paul Hollywood + winactie

2 mei 2014 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
1

review bakken met paul hollywood 1

Wie The Great British Bake Off heeft gezien kent deze man wel: Paul Hollywood. Ik volg hem op Instagram en de reacties bij zijn foto’s laten mij elke keer weer lachen. Alle vrouwen zijn weg van hem en laten hem dat duidelijk weten in hun reacties. Ik weet zeker dat ze blij zullen worden van zijn nieuwste boek; Bakken met Paul Hollywood. Zo kunnen ze eens even goed in zijn ogen kijken 😉 Mijn moeder vind het toch ook wel een erg charmante man en bekeek vol interesse de kaft van dit boek. Maar goed, genoeg over zijn looks. Wat mij vooral interesseert is de inhoud van het boek. Staan er lekkere recepten in, is de omschrijving duidelijk en ook heel belangrijk; krijg je bij het zien van de foto’s zin om te eten?

review bakken met paul hollywood 2

De inhoudsopgave leert ons dat een groot deel van dit boek over brood bakken gaat. Eerst krijg je een hoop basiskennis over brood bakken. Dit varieërt van ingrediënten en technieken tot basisbenodigdheden. Het volgende hoofdstuk bevat recepten voor basisbroden. Je begint met witte broden en volkorenbrood, maar ook focaccia, roggebrood en pita broodjes komen in dit hoofdstuk aan bod.

Het derde hoofdstuk laat zien hoe je smaakmakers aan het brood toe kunt voegen. De basis is je nu bekend en dus is het tijd om een stapje verder te gaan. Deze smaakmakers veranderen de smaak van het brood maar kunnen ook de structuur veranderen. Dat vereist dus net even wat meer kennis en kunde. Paul legt dit gelukkig allemaal haarfijn uit, geen zorgen dus dat iets te moeilijk lijkt. Voorbeelden van broden uit dit hoofdstuk zijn groene-olijvenstengels en brood met bacon en cheddar.

review bakken met paul hollywood 3

In hoofdstuk vier gaat het nog steeds over brood. Maar nu over brood bereid met zuurdesem. Paul begint met de uitleg over het maken van een zuurdesemstarter, de basis voor de broden in dit hoofdstuk. Daarna volgen 14 recepten met deze starter zoals zuurdesembrood met chocolade en abrikozen. Het volgende hoofdstuk wordt al een beetje zoeter maar blijft nog wel in de brood categorie hangen; Croissants en zoete broodjes. Met wat hulp van Paul bak je zelf de lekkerste croissants, koffiebroodjes en brioches. Heel fijn zijn de stap-voor-stap foto’s voor het maken van croissantdeeg.

Pas op bladzijde 192 beginnen we aan de koekjes, desserts en cakes. Je vind hier meerdere typisch Engelse recepten als shortbread en scones, maar ook een strudel en genoise met zomerfruit (zie onderstaande foto) vind je in dit hoofdstuk. Een gevarieerd hoofdstuk dus waarin verschillende gebaksoorten door elkaar staan.

review bakken met paul hollywood 5

Het laatste hoofdstuk staat vol met taarten en pasteien. Vooral die pasteien zijn echt Engels, leuk om daar ook een aantal recepten van te hebben. Paul geeft je zowel zoete als hartige recepten, hoe leuk zijn deze kleine appelpasteitjes? Deze kleine pasteitjes worden ook gemaakt met hartige vulling, de varkensvleespasteitjes bijvoorbeeld.

review bakken met paul hollywood 4

Wat vind ik van het boek?

Het is geen standaard bakboek dat alleen maar vol staat met zoetigheid en een paar recepten voor brood. Hier is het juist omgedraaid, er staan vooral broodrecepten in en dit wordt aangevuld met zoete bakrecepten. Ik heb al zin om een brood te gaan maken! Elk recept heeft een korte inleiding met wat kenmerken, tips en/of weetjes van het recept. Geen persoonlijke anekdotes helaas, dit vind ik zelf altijd erg leuk om te lezen. Elk recept is wel voorzien van een prachtige foto, een groot pluspunt!

De recepten zijn ook duidelijk en helder uitgelegd. Bovenaan de pagina staat voor hoeveel stuks het recept is en hoeveel tijd je ongeveer kwijt bent aan voorbereiden en bakken. Na de korte inleiding staat links een rijtje met de ingrediënten en rechts de bereiding opverdeeld in stappen.

Klein minpuntje: het gebruikte lettertype heeft rare kringels bij bepaalde letters. Voor de leesbaarheid hadden ze die achterwege mogen laten. Verder kan ik eerlijk gezegd geen minpunt bedenken.

Dit boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels. De engelstalige en originele versie van het boek kan je onder andere nog hier verkrijgen.

Maar wacht, er is nog meer!

Van de uitgever Good Cook mag ik een exemplaar weggeven aan een van jullie!

Wat moet je doen om te winnen?

 • Omdat brood een belangrijk onderdeel is van dit boek ben ik benieuwd of jullie brood bakken! Laat dus weten in een reactie onder dit bericht of jij regelmatig brood bakt en hoe je denkt dat dit boek je daarbij kan helpen. (oh, en ik ben ook benieuwd wat je favoriete brood recept is 🙂 )
 • Delen via Facebook en/of Twitter is niet verplicht, maar wel leuk natuurlijk :)

De winactie loopt tot en met donderdag 8 mei. De winnaar maak ik bekend op 9 mei. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en wordt bekend gemaakt via Facebook en Twitter. Deze winactie is inmiddels afgelopen.

Succes allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

105 reacties

 1. Sanne schreef:

  Lijkt me echt een heel interessant boek! Ik hou van zoete dingen bakken, maar brood trekt me ook aan. Tot nu toe heb ik alleen een keertje een kant-en-klaar mix wit brood in de broodmachine bij m’n ouders gegooid. Ik eet zelf graag zuurdesem-spelt brood, maar dat is toch wat moeilijker te verkrijgen. Daarom lijkt het me ook ontzettend leuk om dit boek te winnen, aangezien ik dan de fijne kneepjes kan leren van brood bakken + gewoon mijn eigen zuurdesem-spelt brood kan leren bakken!

 2. Wendy schreef:

  Oooh, om van te watertanden!

  Het enige brood dat ik weleens zelf maak, is een kaas-uienbrood.
  Vers zoveel lekkerder dan uit de winkel, nog net een beetje warm…heerlijk!
  En eigenlijk zo klaar.
  Ben benieuwd wat er allemaal in het boek staat!

  Groetjes,
  Wendy

 3. Annemieke Dirne schreef:

  Mijn moeder maakt veel broden zelf. En dan het liefst zo donker mogelijk met veel zaden en pitten. Het boek zou ik dan ook aan haar cadeau doen.
  Ze verwent ons zowiezo altijd met lekkere dingen, appeltaart, cakes. En de broden natuurlijk.
  Het rept kan ik je helaas niet geven, dat krijg ik waarschijnlijk pas als ze zelf niet mee kan bakken haha.

 4. Sandra schreef:

  Ik hou van brood, door mijn dieet probeer ik wat vaker yoghurt te eten, maar brood blijft mijn lieveling! Daarnaast bak ik graag, en met een extra broodje op tafel maakt het alles lekkerder. Brood is veelzijdig in de bereiding en in het serveren het past overal bij.

  Toch vind ik brood lastig om te bakken aangezien het een juiste bereidingswijze kent. Dit boek kan mij de basis leren waarna ik deze uit kan breiden met heerlijke variaties!

  Mijn lievelingsbrood is een vlechtbrood met noten. Brood en noten is een heerlijke combinatie. Jammer genoeg gaat het nog niet altijd goed met bakken van broden dus kan dit boek mij wel een handje helpen! 😉

 5. Yvette schreef:

  Ziet er super goed uit dat boek!
  Ik bak graag brood zoals wit en volkoren brood. Ik ben nog een beetje onzeker
  Over toevoegingen in broden dus ik zou graag dit Boek willen winnen zodat ik er meer over leer!

 6. maria rijsdijk-rombouts schreef:

  Mijn schoondochter is gek op koken. Kookprogramma’s worden samen met de kinderen bekeken. Ze heeft veel kookboeken, leest er graag in en zoekt leuke recepten uit, die dan ook nog perfect lukken. Ze houdt erg van Engelse koks: Jamie en Nigella zijn favoriet. Mijn kleinzoon van 3 is ook al actief met bakken, want het wordt hem met de paplepel ingegoten. Hij zoekt de “ingediejenten” zelf bij elkaar ’s morgens vroeg, dus de ochtend begint dan al vrolijk voor hem: voor papa en mama met opruimen…
  Scones, maar ook allerlei broodjes en broden, zijn favoriet bij hem en z’n mama.
  Lijkt me leuk om hen een nieuw boek te geven, en dan die vrolijke gezichten er bij te zien als ze weer wat nieuws uitproberen.

 7. Frederike schreef:

  Ik maak vooral brood voor mn dochter. Zij mag geen witte meel producten. Mijn favo recept is volkoren brood met ui er in

 8. pips schreef:

  Heb al een paar pogingen gedaan om brood te bakken die niet altijd goed af lopen. Zou graag zien dat we meer zelf zouden maken in plaats van kant en klaar te kopen , zoals je in andere landen ziet .gr

 9. Francis van den Oetelaar schreef:

  Hoi Laura,
  Bedankt voor de mooie en duidelijke recensie van het boek. Zo kun je goed zien of het boek iets voor je is. En dat is het zeker! Ik bak vaak korkjes maar in brood bakken ben ik nog niet zo’n ster. Mijn lekkerste brood recept moet ik daarom nog vinden 😉
  Daar zou het winnen van dit boek natuurlijk de perfecte manier voor zijn.
  Al maak ik wel eens pizza of worstenbroodjes wat natuurlijk ook erg lekker is, toch zou ik graag eens mijn tanden willen zetten in een heerlijk zelf gebakken brood.
  En dan voor tussendoor nog een paar koekjes of heerlijke appelpasteitjes!
  Van lijnen komt dan natuurlijk weinig terecht maar dat mag de bakpret niet drikken hihi.
  Groetjes,
  Francis
  Ps. Ga zo door met je schitterende blog!

  1. Francis van den Oetelaar schreef:

   Oeps….ipv. Korkjes bedoel ik natuurlijk koekjes ;-))

 10. Jessica schreef:

  O ja, dit is echt e boek voor mij! Ik bak al 2 jaar al ons brood zelf, heerlijk! k ben erg benieuwd naar zijn zuurdesem recepten want dat is echt weer een vak apart. Pasteien lijkt mij ook erg interessant, heb ik namelijk nog nooit gemaakt! Ja, ik denk dat dit boek mi van aft tot kaft kan boeien!

 11. Yvonne Severins-Smeets schreef:

  Ik bak wel eens brood, maar kan daar zeker nog hulp bij gebruiken en al helemaal van de meester zelf. Ik zit altijd te kijken naar GB Bake off om toch zoveel mogelijk op te steken van Paul Hollywood. Dus een boek van Paul Hollywood zou zeker welkom en waardevol zijn en mijn prestaties op broodbakgebied doen “rijzen”.
  Ik maak wel eens een brood met all in mix, maar ook een stolletje en hierbij doe ik gist gebruiken.

 12. simone schreef:

  Aan deze win actie doe ik graag mee!
  En dan niet voor mezelf, maar voor mijn moeder.
  Die een moeilijke tijd achter de rug heeft met operaties en nu verplicht aan moet komen. Sinds kort heeft ze weer veel plezier in koken/bakken en dat is voor ons ook meteen een leuk voordeel 🙂
  Met pasen bakte ze kaneelbroodjes om je vingers bij af te likken!

 13. Lianne schreef:

  Ik bak inderdaad weleens brood, maar gewoon op de luie manier: met de broodbakmachine en broodmix. Wel maak ik weleens zelf bagels, mega lekker trouwens! 😀
  Maar ik wil wel zelf gaan starten met het maken van eigen brood en dan wil ik mijzelf vooral gaan richten op zuurdesembrood. Dit boek met recept voor een starter zou daarbij een goed hulpmiddel zijn!

 14. Miranda schreef:

  Hai Laura,
  Ben ooit begonnen met het bakken van taarten, maar heb door omstandigheden ( geen baan meer) meer tijd gekregen.
  Die tijd ben ik gaan vullen door te proberen brood te gaan bakken, het lukt vrij goed door de recepten van levine.
  Desembrood bakken is toch een ander verhaal wat mij niet zo goed lukt terwijl het zo lekker is.
  Daarom lijkt het mij fantastisch om van de kennis van Paul Hollywood gebruik te maken en ook een lekker en luchtig desembrood te kunnen maken.
  Wel moet ik zeggen dat mijn speltbrood heerlijk is ook n.a.v. een recept van levine.

 15. Renate schreef:

  Ik maak zelf nooit brood, maar ik zou het wel heel graag willen. Ik ben dol op brood, vers ruikt het nog zo lekker en helemaal als het dan nog een beetje warm is. Het liefst eet ik het zo donker mogelijk met allerlei zaden. Ik ben heel erg benieuwd naar het boek en hoop er wat lekkere recepten uit te kunnen maken.

 16. yvonne schreef:

  Hoi Laura,
  Inderdaad MAN én BOEK zien er goed uit 🙂 Leuk dat dit nu eens een ander bakboek is geworden, eerst brood en dan later pas de koekjes. Ik ben daarom erg benieuwd naar dit boek, en helemaal na jouw review. Dit komt zeker op mijn verlanglijst(je) te staan voor dit jaar. 🙂 En o ja als ik brood bak, dan kan ik tijdens het kneden al mijn frustraties en zorgen kwijt om daarna met een opgeruimd hoofd vol liefde iets moois en lekkers uit de oven te toveren.
  Groetjes Yvonne
  PS. Dit blijft een leuk blog, lekker leesbaar 🙂

 17. Melissa schreef:

  Hoi Laura! Leuke actie! Heb nog nooit zelf brood gebakken, wil het wel gaan proberen en het liefst écht, dus zonder broodbakmachine. Wil graag wat minder enge E-nummers en dergelijke binnen krijgen! Groetjes, Melissa

 18. Maycke Willemse schreef:

  Superactie, túúrlijk doe ik mee 😀
  Ik bak regelmatig b rood, maar alleen met kant-en-klaar-mixen en in de broodbakmachine. Zelf croissants maken al een paar keer geprobeerd, maar helaas niet echt goed gelukt. Lijkt me super om het met dit boek nog eens te proberen.

 19. Martine schreef:

  Na het nakken van taarten en cupcakes wordt het voor mij misschien een tijd om mijn broodbakproducten op te schroeven. Ik ben nl. een echte broodliefhebster en kom tot nu toe niet verder dan een pakje broodmix voor bolletjes of het maken van kaneelbroodjes dankzij een recept uit de Margriet van een columniste.
  Ik heb ook de Engelse van Heel … bakt gezien met veel interesse en zou dit boek dan ook graag willen inzien. Ik ben na het lezen van de blog nieuwsgierig geworden.

 20. Tessa schreef:

  Ik bak af en toe brood, dat doe ik al jaren. Ben dol op brood met kaas, gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden, maar dat komt vaak uit een zakje. Vind het lastig om zelf lekkere dingen te verzinnen voor in een brood, daarom gebruik ik vaak zakjes waar je alleen nog water bij hoeft te doen. Denk dat dit boek mij met inspiratie zou kunnen geven om eens echt zelf brood te bakken en dat niet uit een pak te doen. Vind zelf gebakken brood erg lekker, maat omdat ik altijd hetzelfde maak, bak Ik het niet zo vaak. Hulp van Paul is van harte welkom!

 21. Joke schreef:

  Lieve Lau,

  Brood bakken doe ik niet, dat doet je pa. Maar het boek is geweldig en kan het iedereen aanraden!! Ik zou het alleen al voor de voorkant op mijn boekenplank zetten…… maar dat wil je natuurlijk niet van je moeder horen 🙂 🙂 hahahaha

  Liefs, Mam ♥

  1. Carla schreef:

   idd, hahahah ☺☺☺

 22. petra schreef:

  Een goeie recensie van die boek . Die gaat op het lijstje voor mijn verjaardag. Ben gek op bakken en bak ook mijn eigen brood. Heb in de ijskast standaard mijn zuurdesemstarter staan en bak daar een zuurdesembrood van met roggebloem,volkorenmeel en tarwebloem. Soms gaan er zaden door.
  Zo heb ik altijd een speciaal brood wat goed vult om mee te nemen naar het werk.

 23. conny Meilink schreef:

  Leuk een boek met allemaal verschillende broden. Daar hou ik wel van.
  Ik heb een tijd een brood machine gehad, vond dat zo heerlijk in het weekend als je wakker werd en je ruikt het verse brood. Helaas is deze gesneuveld.
  nu heb ik wel al een aantal keer Focaccio brood gemaakt met zongedroogde tomaten, zeezout en rozemarijn. elke keer veranderen we wel wat, want het kan altijd weer beter.
  Met dit boek lijkt het me wel leuk om ook ander brood te leren bakken zonder machine en om goed deeg te maken ervoor.

 24. Lykke schreef:

  Leuke review! Ik heb een tijdje terug dit boek al eens al kwijlend in mijn vingers gehad. En dan niet zozeer vanwege de looks van de auteur, maar vooral vanwege de inhoud! Vooral het broodbakgedeelte sprak me erg aan. Ik ben me sinds een aantal maanden aan het verdiepen in de broodbakkunst en dat bevalt tot nu toe ontzettend goed. Het begon met het maken van wat zoete broodbaksels, zoals een briochebrood. Maar ik moet zeggen dat het bakken van ‘gewone’ broden eigenlijk nog veel leuker is! Ik vind het zo bijzonder, dat je slechts wat meel, water, gist en zout nodig hebt en daarmee gewoon een brood kunt maken.
  Overigens is mijn favoriete broodrecept op dit moment nog steeds mijn fantastische recept voor stokbrood (wat je vlak voor het bakken open snijdt en belegt met allerlei lekker, zodat je een soort broodpizza krijgt. Instant succes bij alle bbq’s en ‘bring your own food-party’s’). Wat ik hoop dat mijn volgende favoriete recept wordt, is iets met zuurdesem. Ik ben dol op zuurdesembrood, maar dat is bij mij in de buurt slecht te krijgen (of anders peperduur). En aangezien ik een arme student ben, kan ik dat niet altijd betalen. Daarnaast heb ik wel enkele boeken met broodrecepten erin. Maar nog geen basisboek waarin goed wordt uitgelegd hoe ik een fatsoenlijk zuurdesembrood kan bakken. Ik zou het heel leuk vinden, als ik dit boek zou winnen, omdat ik dan voortaan zélf mijn zuurdesembrood kan maken 🙂

 25. Lise schreef:

  Ik heb eigenlijk nog maar 1 keer een brood gebakken en dat was niet goed gekomen. 😉 Ik wil het wel heel graag leren, daarom heb ik dit boek meteen op mijn verlanglijstje gezet.

  Grtjs, Lise

  PS. Super leuke blog! 🙂

 26. Mandy schreef:

  Ik bak soms een ciabattabrood.. een redelijk makkelijk recept. Ik heb wel eens vaker broodrecepten willen gebruiken, maar dan lijken ze soms toch te moeilijk en haak ik af hihi.. dit boek zou daarom wel een uitkomst zijn als zoals je zegt eerst wordt begonnen met de basis en dat dit verder uitgebouwd wordt!

 27. Josette de Quant schreef:

  Nou, ik vind zijn looks ook niet slecht 🙂
  Maar wat brood betreft bak ik regelmatig spelt half om half. Wil wel eens variëren dus benieuwd naar zijn boek. Bovendien, ik ben gewoon kookboekenverslaafd en heb nog geen pil daartegen gevonden 🙂

 28. Martijn Seekles schreef:

  Ik maak regelmatig Iers soda brood omdat het superlekker is en omdat het me altijd weer even terugbrengt naar Ierland. Daarnaast ben ik gek op Frans brood. Ik heb een keer croissants gemaakt, maar dit was een onderneming van twee dagen met het recept wat ik had. Ik ben benieuwd naar het croissantrecept van Paul Hollywood en naar zijn andere broodrecepten. Benieuwd naar de typisch Engelse recepten en de twists die hij aan recepten geeft. Nieuwe inspiratie doe bakken!

 29. Marijke Hofland schreef:

  Ik bak nog geen brood. Mijn beste vriendinnetje wel en en had onlangs zelf stokbrood gemaakt, dat smaakte naar meer. Dit boek zou mij op weg helpen om ook eigen gebakken brood op tafel te zetten zonder pakjes en zakjes!

 30. Trudy schreef:

  Het is inderdaad en lekker ding,
  die Paul dan.
  dat boek mag iemand anders winnen! 🙂

 31. Angelique schreef:

  Oehhh deze wil ik ook aan mijn collectie toevoegen! Bak voornamelijk zoet, maar zaterdag is broodbakdag 🙂 Altijd heerlijk om vers brood te hebben in het weekend.. Ben benieuwd naar alle recepten!

 32. Youssra Achidar schreef:

  Dit leukt me echt een ontzettend leuke boek!
  Ik maak sinds kort regelmatig brood, dit lukt alleen niet altijd. Ik denk dat dit boek me een heel eind op weg kam helpen om op een proffesionele manier brood te maken en beter erin te worden!

 33. Lynn Vrenken schreef:

  Het lijkt mij een heel leuk boek omdat ik dol ben op bakken, Ik ben nog geen pro, dus een boek met recepten kan ik goed gebruiken! Het enigste brood dat ik ooit zelf heb gemaakt is uit een broodmix, niet echt smakelijk. Daarom lijkt dit boek mij ook zo handig, dan kan ik misschien wel lekker brood zelf bakken! Liefs, Lynn

 34. Karin schreef:

  Ik bak al meer dan 10 jaar elke dag brood met de broodbakmachine. Mijn favoriet is een lekker donker brood. Ik zou het boek graag willen winnen. Doe ik nog meer ideeen op. En ga ik wat vaker brood met de hand maken.

 35. Lenie de Bruijn schreef:

  Ohhhhh wat een heerlijk boek! Ik bak iedere week zelf vers brood.. Om te smullen! Vooral als het nog warm is. En broodbakken doe ik natuurlijk niet met een mix maar met meel en bloem van de molen! Lekker pure ingrediënten zodat ik weet wat er in gaat!
  Wat ik zoal maak/bak? Speltbrood, volkorenbrood, bruinbrood en heeerlijke krentenbollen!
  Dit boek is dus echt een aanvulling voor mij om nog meer lekkere recepten te proberen!

 36. Sharon schreef:

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Ik doe mee voor mijn vader, ook Paul 🙂 Hij heeft een nieuwe hobby en dat is bakken. Een KitchenAid Artisan mixer gekocht (roze, want dat vond m’n moeder leuk) en heeft nu pas 1 kookboek en zoekt allerlei recepten via internet. Lijkt me een heel leuk boek voor hem! En weet zeker dat hij alles gaat uitproberen, want hij bakt nu bijna dagelijks!

 37. Jolanda Baltus schreef:

  Mijn vriend en ik hebben 4 jaar terug een broodbak machine gekocht en bakten daar altijd ons volkorenbrood in. Gelukkig hebben we sinds 2 weken een oven van 90 cm breed en bakken we van alles, broodjes, stokbrood en volkoren brood. We hebben hopelijk nog jaren plezier van die oven en zullen dus diverse broodjes en variaties gaan bakken 🙂 Dit boek zal de inspiratie alleen maar vergroten, ook door de hartige pies die er in staan en een de zoetere recepten die we na het ontbijt kunnen gebruiken, We zijn dan ook blij dat we een gewone oven hebben en alles lekker ruikt als we brood bakken 🙂

 38. chantal schreef:

  De enkele keren dat ik me aan broodbakken heb gewaagd was het in een broodbakmachine (beetje vals spelen dus). Maar mijn recept is dan wel weer origineel Amerikaans maisbrood en Knoflook, Peccorino brood (zelf afgewogen) en niet een standaard uit voorbereide zak die je in de winkel koopt.

  Maar ik wil me dus best wel gaan wagen aan de stap om hete gehele proces zelf te gaan doen en mijn eigen broden in de oven te gaan bakken.

 39. Francisca Schipper schreef:

  Ik ben gek op brood bakken. Lekker tijger brood of kaneel suikerbrood. Stollen met amandelspijs. Leuke recepten zijn altijd welkom en ik zou vooral het gedeelte over zuur desem willen lezen. Ik wil mij daar graag in verdiepen.

 40. Matilda schreef:

  Jummie! Lekkere winactie zeg ! 🙂 ik houd van focaccia’s maar ik wil me graag nog wat extra verdiepen in het ‘gewone’ brood. Spelt en/of heel erg donker brood zijn mijn favorieten omdat deze de gezondste zijn !

 41. Marie Gout schreef:

  Na het zien van de vele broodrecepten in The Great British bake off ben ik wel gaan proberen maar ik mis toch nog wel wat ervaring en volgens mij ook een zeker stukje talent ;-). Dit boek met de recepten van de meester zou dan ook zeker van pas komen. Tot nu toe ben ik vooral erge fan van The Cop, een vrij standaard brood van Paul maar je kunt er zoveel variaties mee maken. Ik doe er zelf altijd graag kruiden doorheen of maak er een lekkere italiaanse variant met mozzerella en tomaatjes en oregano van. Heerlijk. Nu nog wat mooier weer en dit boek en dan lekker in de tuin (ik ben namelijk deze zomer hoog zwanger) met mijn broodjes en een glaasje water genieten.

 42. Naomi schreef:

  Het meest geniale baksel ooit uit den geurigen oven geboren is Monkey Bread.
  Hands down het lekkerste zoete broodje evah 😛
  Het grappige was dat we hem voor de sjeu hadden gebakken in een tulband-vorm en vervolgens hadden overgoten met een suikermengseltje en zilverparels…het oog eet eerst natuurlijk 🙂

  What cought my eye?
  De kaneelrolletjes op de voorkant. Must. Bake. Them.

 43. noemie schreef:

  Mijn moeder bakt elke dag zelf gebakken brood. Alles probeert ze nieuw uit als ze eens wat nieuws in de winkel ziet liggen. Daarna begint ze vaak ook gelijk met bakkeb en het is zelfs altijd nog lekker.
  Buiten het brood bakken maakt ze ook andere dingen zoals stokbrood! Met dit boek kan ik haar dus heel blij maken op haar verjaardag: 5 juni as. Dan kan ze nog meer nieuwe broodrecepten kan uitproberen en wij ptoeven (het lekkerste natuurlijk!)
  Dus met een beetje hoop, kan ik weer nieuwe recepten verwachten om op te smullen…

 44. Arja schreef:

  Om echt goed!! brood te kunnen bakken, heb ik gewoon dit boek nodig van Paul.Er gaat tot nu toe altijd wel iets mis, klein of groot en met zijn tips en duidelijke recepten moet het zelfs mij lukken om dan eindelijk een perfect brood op tafel te kunnen zetten.Ik maak diverse soorten, zoals bolletjes die dan te zoet uitpakken of niet goed gerezen zijn.Een volkorenbrood, maar de kruim of korst valt tegen.Eigenlijk is het altijd net niet helemaal, en dat hoop ik te verhelpen met dit boek van Paul Hollywood.

 45. Jacky schreef:

  Yes, ik hoopte er al op dat er een winactie zou komen met dit boek! Ik koop nu mijn zuurdesembrood in Duitsland, maar het is natuurlijk een uitdaging om het zelf eens te maken. Dat zou wel moeten lukken met het boek van gorgeous Paul ;).

 46. Mannin schreef:

  Als echte bakfanaat heb ik natuurlijk alle afleveringen van The Great British bake off gezien. Paul maakt de prachtigste broden met eenvoudige ingrediënten, iets wat mij erg aanspreekt. Ik bak al ons dagelijks brood zelf, want wat is er nou lekkerder dan je eigen versgebakken brood op te kunnen peuzelen? En van heerlijke broodrecepten heb je nooit genoeg 🙂 ik ben ontzettend benieuwd naar zijn boek en hoop vooral van het deel over zuurdesem veel te kunnen leren en uit het deel over zoete lekkernijen hoop ik veel dingen samen met de kinderen te kunnen maken, zodat zij daar weer veel over leren. 🙂

 47. eva schreef:

  Geweldig! Ik heb nog nooit brood gebakken omdat ik telkens hoor dat er zoveel verschil zit in recepten en dus ook in resultaat. Nu met dit boek geloof ik dat de recepten wel goed zullen zitten;) verder ben ik blij dat er ook wat van zijn desserts inzitten;) dan moet ik tenminste niet meer zoals een idioot tijdens the great british bake off de recepten liggen opschrijven;)

 48. Henny van Dooren schreef:

  Hoi Laura,
  Ik maak heel veel zelf, heb ook een aantal boeken en een ‘encyclopedie’ gemaakt van lekkere recepten op mijn laptop. Dit boek is zeker een aanwinst in mijn boekenkast, ik volg de programma’s van Paul Hollywood op tv en raak altijd geïnspireerd door zijn recepten, ze zijn altijd net even anders. Ik maak veel brood zelf, het liefst donker met veel noten en/of zaden en ook taarten, cupcakes, koekjes, stollen enz. en maak dankbaar gebruik van je heerlijke recepten.
  met dit boek kan ik dus weer vooruit en kunnen mijn ‘mannen’ denk ik ook goed uit de voeten, die staan ook graag in de keuken

 49. José Cuccumazzo schreef:

  Ik heb eigenlijk nog nooit echt brood gebakken, alleen met een broodbakmachine. Maar ik wil het heel graag uitproberen met dit boek van Paul als handleiding

 50. angelique schreef:

  Zelf brood bakken is zoveel lekkerder ,alleen vind ik t nog
  niet zo makkelijk om t ook echt goed te krijgen! Kijk
  ook altijd naar de Bake Off en Paul maakt t ook altijd zo makkelijk
  lijken als ie aan de slag gaat…!
  Hier is een lekker groot kaasui/spek brood favoriet…
  Dit boek gaat dan ook goed van pas komen,vooral alleen al om Paul and his
  blue eyes
  hier in de kast te hebben staan …. lekkkerrrrr 🙂

 51. Carla schreef:

  M’n eigen brood bakken heb ik nog steeds niet gedaan helaas! Het staat al een tijdje op mijn baklijstje, maar ja daar staan zoveel dingen op die vechten om uitgeprobeerd te worden 😉 Maar aangezien ik nog nooit brood gebakken heb zou dit boek dus enorm van pas komen aangezien hier enorm veel ‘basics’ in staan over brood bakken! Een favoriet recept voor brood heb ik dus nog niet.. maar zag laatst in een tijdschrift een brood met krenten/rozijenen en noten… alleen het idee al!

 52. Sandra van Ham schreef:

  Ik bak regelmatig een brood,…althans ik doe een poging. Het mislukt namelijk altijd! Niet gerezen, te droog, te donker. Hoopvol dat het met dit boek wel gaat lukken.

 53. Delphine schreef:

  Ik bak elk weekend enkele broden om er in de week van te smullen. Vele soorten heb ik al gebakken, maar ik kan altijd nieuwe ideëen gebruiken. Mijn lekkerste brood zijn alle zoete broden, zeker een suikerbrood, chocoladebrood of suiker-chocoladebrood. En als je de suiker vooraf met boter omringd, dan smelt het lekker weg bij het bakken. Ik krijg er alweer water van in de mond!

  Omdat ik gek ben van het bakken van broden, zou ik me heel graag een houtoven installeren. Een bakboek vol met broodrecepten zal dan zeker niet kunnen ontbreken…

  En natuurlijk Paul Hollywood, een leuke man om naar te kijken tijdens de Great Britisch Bake Off… Hij had ook telkens heel leuke ideëen die me zeker altijd wisten bekoren..

 54. Edith schreef:

  Ik bak regelmatig brood en de geur die dan in huis hangt, heerlijk! Een eigen recept heb ik niet, er zit hier in de buurt een geweldige winkel met de lekkerste broodmixen. Krimpens volkoren is mijn favoriet. Een donker brood met zaden en pitten. Heerlijk als dit nog warm is met alleen wat boter erop.
  Maar zelf zo’n brood maken, dat lijkt me erg leuk! Ik ben meer van het taarten maken dus naar die recepten ben ik ook erg benieuwd!

 55. Jennie schreef:

  Dit lijkt me een geweldig boek om te hebben! Ik heb nog niet vaak brood zelf gemaakt maar ik hou erg van nieuwe dingen uitproberen en heb laatst zelf broodjes gemaakt (zoals op de cover van het boek) en dat was heerlijk. Het smaakt naar meer, dus lijkt me geweldig om via dit boek nog meer te leren over (de kneepjes van) zelf brood bakken.

 56. anita van bezouw schreef:

  Ik woon sinds september 2014 in spanje en bak heerlijke broden met verse producten. De hartige borden hebben mijn voorkeur, heerlijk met stukjes olijf, lekker bij de borrel of barbeque.
  Ook worden er zoete broodjes gebakken hoor, suikerbrood, krentenbrood. Ik struis de markten af

 57. marjo van leeuwen schreef:

  brood bakken is erg leuk, maar tijd rovend, samen met mijn kids paasbrood gemaakt. maar ook kleine broodjes, ze mogen dan zelf weten wat ze ervan maken, dus de mooiste vormen. ik zou uit dit boek wel willen leren welke varianten en smaakmakers erin kunnen, ook leuk voor de kids om te varieren

 58. Arienne schreef:

  Ik vind bakken leuk en ontspannen om te doen! En zelfgemaakte verse baksel zijn het allerlekkerst! 😀
  Ik zou graag het boek willen krijgen zodat ik nog meer kan bakken en kan leren om heerlijke broden zelf te maken!

 59. Sanne schreef:

  Hey Laura,

  Bedankt voor de goede review!

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen! Ik vind bakken super leuk om te doen maar ben op het gebied van brood bakken nog wel een beetje een beginner. Heb wel eens focaccia gemaakt maar die behoefde nog wel wat verbetering en worstenbroodjes staan binnenkort op de planning. Via Delicious heb ik al een voorproefje van dit boek gehad en vond het erg inspirerend! Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit boek mij kan helpen om de fijne kneepjes van het broodbakken onder de knie te krijgen zodat ik voortaan ieder weekend kan genieten van zelfgebakken verse broodjes en croissantjes.

  Succes met je blog, ik vind hem super inspirerend!
  Groetjes, Sanne

 60. Anke MORREEL schreef:

  Bij mij geen brood van de bakker. Altijd homemade. In het weekend bakken en invriezen. En ja, ook van Paul Hollywood. Heb zijn boek 100 great breads in het Engels. Fantastisch boek. Ik volg(de) ook zijn progra mma Pies and Puts. Ook daar heb ik al gerechten uit gemaakt. Hij is “good looking” maar hij is echt wel een goede bakker. Dus dit boek wil ik hebben! Onlangs nog zijn Hot cross buns gemaakt met Pasen, zalig gewoon!

 61. Brood bakken is een must als je zeker wilt zijn van de ingrediënten die er in zitten.
  Laatst een hele aflevering gezien over hoe brood gemaakt wordt dat in supermarkten verkocht wordt. Er gaat notabene mensenhaar in om het langer houdbaar te maken. Na het zien van deze aflevering is bij mij het homemade brood een nieuwe hobby geworden, ben al aardig thuis in het focaccia brood, maar zou nog graag meerdere en andere soorten brood willen leren bakken. Dit boek zou mij daar heel erg bij helpen denk ik.

 62. Jessica schreef:

  Oh, Paul Hollywood… wat een heerlijke man om naar te kijken! En dan ook nog zo lekker bakken, wat wil je nog meer. Nou, ej, dat kookboek misschien. Ik probeer al een tijdje om met zuurdesem te werken, maar het wil nog niet zo lukken 🙁
  En helaas ging de workshop ook niet door, dus misschien dat Paul me kan helpen.
  Brood bak ik wel vaker, gewoon, kaneelbroodjes of een lekkere foccacia.

 63. Maayke schreef:

  Weer zo’n leuke winactie! Nouja, of ik aan broodbakken doe.. Tellen pizzabodems (van kleinstukjedan, echt heerlijk knapperig!) en kaneelbroodjes (van baked louie’s) ook mee? Haha, er zit in iedergeval gist in, en dat is juist wat me telkens een beetje afschrikt! Want je moet nou maar net je deeg 3 uur hebben laten rijzen en dan later erachter komen dat het te lang heeft gerezen en zo goed als waardeloos is geworden 😛 (niet dat dat me ooit is gebeurd, ik pas wel op hahaha!). Ik hoop natuurlijk dat dit boek me van mijn angst zal afhelpen! Want dat zelfgebakken beter is, is niet te betwisten! Hopelijk win ik dit boek!

 64. Janine schreef:

  Ik bak soms brood, maar niet regelmatig genoeg eigenlijk. Vind ik zelf. 😉 Als ik brood bak zijn het meestal bijzondere broodjes. Turkse broodschuitjes met een ei erin zijn hier favoriet. Of een lekkere foccacia of broodvlecht met pesto. Dat soort dingen. Ik hoop door dit boek nog meer inspiratie te krijgen.

 65. kübra schreef:

  Ik maak wel eens melkbroodjes en eigen breekbrood. Ook maak ik vaak gevulde broodjes. (Met witte kaas en peterselie)

  De recepten die ik heb gebruik ik al jaren en ik durf bijna niks nieuws uit te proberen, omdat ik het zonde zou vinden als het mislukt.

  Zoals jij het beschrijft word het haarfijn uitgelegd, dat moet het wel lukken toch? Erg fijn dat er nu een boek is waar het veel ovet brood gaat. Qua kennis kan ik dit wel gebruiken om meer inzicht te krijgen!

  Succes met het uitzoeken van een winnaar. Liefs Kübra

 66. Marja schreef:

  Ik vind het een mooi maar vooral duidelijk boek met stap voor stap foto’s. Ik zou het erg graag willen winnen want ik wil heeeeeel graag brood bakken . Alleen is het al 3x mislukt en had ik een oneetbaar brood! Dus vandaar dat ik aas op de stap voor stap uitleg! Ik heb wel wat bakboeken, maar broodrecepten zijn daarin een ondergeschoven kindje en worden maar summier besproken. Dat is voor mij duidelijk te weinig. Ik zou graag in staat willen zijn om een donkervolkoren brood mrt pitten en zaden te maken! Dat is namelijk ons favoriete brood. Maar aangezien ik mindervalide ben en veel en hoge extra kosten heb, ben ik niet in staat om het boek te kopen. De middelen ontbreken gewoonweg. Ik schaam me best wel om dit te zeggen, want het voelt als bedelen en daar hou ik niet van! Maar ik zou dit boek zo graag willen hebben en gebruiken dat ik buiten mijn eigen boekje ga! Ik hoop dat ik bij de winnaars hoor deze keer! Ik weet niet erns hoeveel er weggegeven worden. Nou ja…is ook niet zo belangrijk. Ik hoop dat ik eens een winnasr wordt in plaats van eeuwige verliezer! Zou leuk zijn. Bedankt voot het lezen van mijn verhaaltje c.q. smeekbede. Een heel fijn weekend toegewenst! Lieve groetjes. <3. 😉

 67. Pauline schreef:

  Ik heb net 2x zelf brood gebakken. Een recept uit de Foodies, pompoenbrood. Echt heerlijk! Ik wilde meteen elke week mijn eigen brood bakken, masr ik mis een goede uitleg en variatje. Dit boek zou echt perfect zijn! Werd bij het lezen al helemaal enthousiast en heb meteen zin om vandaag een brood te maken 🙂

 68. Rosalie schreef:

  Ik bak heel graag zoetigheid en we zijn net begonnen met brood bakken. Helaas lukt het nog niet zo goed, het brood rijst niet in de oven (blijft heel compact) of het zakt weer in zodra we het in de bakvorm leggen. Een beetje hulp in de vorm van dit boek zou hier heel welkom zijn!

 69. Silvia schreef:

  Hoi Laura, wat een geweldig boek lijkt me dit, met stap voor stap foto’s! Ik heb onlangs met pasen een aantal broden gebakken, waaronder een zoete broodkrans die verrassend goed is gelukt. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Ik ben nu nog voornamelijk op de zoete toer, daarom spreken de genoise met zomerfruit en de appelpasteitjes me ook aan, maar ik zou ook graag mijn hartige kant verder willen ontwikkelen. Het boek zou dan ook zeker een aanvullig zijn op mijn boekenkast, welke ik vaak tevoorschijn zal halen.

 70. Sylvia schreef:

  Leuke review. Ik ken Paul Hollywood en kijk bijna altijd naar zijn programma’s op de BBC. Bij hem lijkt alles zo makkelijk.
  Ik bak zelf wel eens brood, maar eigenlijk de standaard dingentjes, krentenbrood, suikerbrood. Ik heb wel eens wat andere broden geprobeerd, maar om de een of andere reden lukken die niet echt. Dit boek zou me er zeker mee helpen. Hij staat op mijn verlanglijstje. (zeker na jou review!)

 71. Rensina Steursma schreef:

  Wauw wat een te gekke winactie zeg!
  Geweldig mooi boek.
  Ik bak zelf nooit brood, maar mijn vader is bakker en dit is dus een geweldig cadeau voor hem (en natuurlijk voor mijzelf haha).
  Hmm wat zal ik een voor brood gaan maken? Suikerbrood, kwarkbrood, soorten pizzabroodjes en Keniaans brood, dit is gevuld brood met bovenop banketbakkersroom en ananas, heeerlijk!
  Lieve groet, Rensina

 72. Anne schreef:

  Hoi Laura
  Zelf bak ik af en toe brood meestal wit brood of volkorenbrood of mijn favoriete brood recept krentenbollen. Ik zou graag eens wat meer variaties willen proberen. Daar zou dit boek me prima bij kunnen helpen. Ben vooral benieuwd naar het maken van wat zoete broodjes.

 73. Wauw, lijkt me een tof boek!
  Ik bak zelf geen broden, maar zal deze winactie doorgeven aan mijn vriendin!

  Fijn weekend!

 74. Margriet schreef:

  Het lijkt me een erg leuk boek en ik zou graag eens brood willen leren bakken. Tot nu toe heb ik alleen kaneelbroodjes gebakken, die overigens wel erg lekker waren.
  Maar een ‘gewoon’ wit brood, of juist lekker volkoren staat ook nog op mijn to do-lijstje.
  Fijn weekend!

 75. Carla schreef:

  Hallo Laura,
  Ik wil graag meedoen met deze actie! Ik bak tegenwoordig heel veel zelf omdat mijn dochter geen tarweproducten mag hebben, maar wel spelt of ander granen/zaden.
  Ik heb met de hulp van kookboeken en het internet veel over bakken geleerd maar meer achtergrond informatie van een echte bakker (en dat is Paul Hollywood) is altijd welkom! Een van mijn lievelingsbroden die ik vaak maak is een speltmueslibrood maar ik wil graag mijn broodreceptenverzameling uitbreiden. Groeten Carla

 76. Suzanne schreef:

  Wat een prachtig boek! Dit maakt me nog enthousiaster om meer brood te gaan bakken. Ik heb tot nu toe alleen brioche gebakken, met een mooi resultaat. Beetje lemon curd erbij en verse aardbeien, mmm! Nu dit zo goed gelukt is, wil ik zeker aan de slag met meer broodrecepten, en ik denk dat dit boek mij daar zeker in op weg kan helpen. De foto’s zien er in ieder geval heerlijk uit, het water loopt me al in de mond ….
  Fijn weekend!

 77. Ruby schreef:

  Wat leuk! Eindelijk een boek dat zich focust op broden naast alle zoete lekkernijen… mijn favoriete zelfgemaakte brood is een zoet witbrood met chocoladestukjes, maar ik kan niet wachten om zelf ook eens te experimenteren met het maken van hartige broden…

 78. Bianca schreef:

  Oooh ik hoor zulke goede verhalen over dit boek! Die wil ik wel heel graag winnen! Bak ieder weekend brood. Gekocht brood komt er bij ons niet meer in. Maar wil nog graag een keer iets met zuurdesem doen en daar heb ik echt hulp bij nodig 🙂

  Vorige week croissants gemaakt en dat is nu wel mij favoriet. Was met een makkelijk recept uit de Foodies.

  Groetjes Bianca

 79. sneksniltje schreef:

  Al jaren heb ik de wens om zelf brood te bakken, maar het schijnt allemaal zo precies te moeten zijn qua kneed- en rijstijd. En daar ben ik niet echt een bolleboos in 😉
  Taarten bakken doe ik graag en dat lukt me ook wel behoorlijk maar brood bakken, ik durf het nog steeds niet proberen.
  Maar met dit boek zou ik misschien de figuurlijke schop onder mijn…. hebben zodat ik het eindelijk zou aandurven om toch een zelfgebakken brood te maken. Eén van mijn vriendinnen bakt al jaren dagelijks haar broden en dat ruikt en smaakt altijd fantastisch !
  ’n vrolijk groetje,
  sneksniltje

 80. Kristel van Bavel schreef:

  Of ik dit boek wil winnen? En of!
  Aan jouw manier van bloggen kun je merken of het echt een geschikt boek is, of dat het een ‘gewoon’ boek is. Jij hebt mij overtuigd!
  Na een lange tijd echte patisserie gebak te hebben geleerd wordt het nu tijd voor brood. Ik wordt tonnetje rond van die taartjes!
  Maar het juist bakken van brood? Ik heb geen idee. Ik heb een keer een bruin brood geprobeerd, dat ging wel.
  Ik ben op zoek naar een boek dat mij inspireert om steeds meer te leren. Ik zie genoeg mogelijkheden bij dit boek.
  Mocht ik dit boek winnen weet ik zeker dat ik wekelijks aan de slag ga.
  Ik wacht in spanning af…..

 81. erma schreef:

  ik doe ook heel graag mee,
  Mijn oudste zoon is gluten vrij, heeft coeliakie, dus ik bak heel veel broden maar dan gluten vrij.
  Ook andere lekkere dingen zoal koek, koekjes, pizza enz..
  Ik bak heel graag, en maak dan ook vaak recepten van u.
  Ik zou voor de andere leden van het gezin ook graag lekkere broden willen bakken, maar daar zou ik wel wat hulp bij kunnen gebruiken..
  ik ben erg benieuwd, groetjes, Erma.

 82. Ilona schreef:

  Ik bak graag broden. Verschillende broden heb ik al gemaakt en pita’s koop ik niet meer in de winkel maar maak ik en gooi ik in de vriezer. Heerlijk!
  Alleen zuurdesem durf ik nog niet zo goed, daarbij heb ik nog goede richtlijnen nodig waarbij dit boek ideaal is! 🙂 Groetjes, Ilona

 83. willy schreef:

  Ik bak graag, maar heb nog nooit een echt brood gebakken. Wellicht dat deze zeer charmante man mij hierbij kan helpen. Het lijkt me een erg mooi en leerzaam boek

  groet willy

 84. Petra schreef:

  Ik kom nog niet verder dan een broodbakken in de broodbakmachine. Ik wil daar wel graag verandering in brengen, want er gaat toch niets boven vers brood.

  Een geweldig boek als deze zal me er zeker erg helpen. Ik heb nog geen boek waarin iets over broodbakken staat. Het staat hoog op mijn lijstje 🙂

 85. Lonneke schreef:

  Ik heb helaas amper ervaring met broodbakken!! Maaar daar wil ik wel heel graag verandering in brengen!

  Zou wel graag eens een foccacia willen maken lijkt me heerlijk zelfgemaakt!!

 86. Gerda schreef:

  IK heb net een nieuwe keuken, met eindelijk een goeie oven. Dus met dit boek kan ik dan prima aan de slag en uittesten.

 87. Suzanne van Leeuwen schreef:

  Dank je voor de uitgebreide review!
  Sinds een jaar bakt ons gezin zelf het dagelijks brood. We hebben het moeten leren zonder cursus of workshop en aangezien de kinderen er ook van moeten eten experimenteren we er niet veel mee. Ondertussen ben ik wel toe aan een stapje verder met brood. Maar waar begin je? De cursussen en workshops gaan meer over het starten met bakken dan over het nieuwe smaken toevoegen. Dit boek van Paul lijkt me daarom een interessante nieuwe fase in ons leven met zelf gebakken brood. Ik ben erg benieuwd!

 88. Lianne schreef:

  Leuke winactie!! Ik was al aan het kijken in de winkel naar het boek, maar om te winnen is het natuurlijk leuker. Gelukkig ben ik er nog op tijd bij.

  Ik maak niet heel vaak brood, maar als ik brood maak is het suikerbrood (lekker zoet! Ik ben een echte zoetekauw) en ik heb 1 keer lijnzaadbrood gemaakt, omdat dat glutenvrij is.
  Ik denk dat dit boek mij kan helpen om meer lekker brood en lekkere hapjes te maken en mij inspiratie te geven om zelf te experimenteren.

 89. Dennis schreef:

  Dat ziet er uit als een boek voor mijn vrouw… Ze slooft zich ontzettend uit om goede broden te bakken. Zuurdesemmengsels in de keuken, speciale rijsmandjes, alles komt eraan te pas. Maar tot nu toe zijn de resultaten nog alles behalve perfect. Ingezakte broden, harde korsten, dat soort zaken. Hoog tijd voor verbetering!

  Dit boek zal haar vast kunnen helpen om de perfecte broden te bakken (en ja, daar heb ik dan weer plezier van…)!

 90. Annette schreef:

  Zoete broodjes bakken …. Daar houd ik van! De echte Zeeuwse bolus is mijn absolute favoriet!

  Een nieuw kookboek zou kunnen betekenen … Verandering van spijs ( recept )doet eten. En wat meer vaardigheden in het bakken van brood kan ik wel gebruiken … En waarom?

  Liefde van de man gaat door de maag … Zo heeft man, kinderen en ikzelf plezier van het boek!

 91. Arja schreef:

  Ik bak dagelijks mijn eigen brood in de broodbakmachine, maar ben eigenlijk aan variatie toe.

 92. Bea schreef:

  Ik bak heel graag, maar nieuwe receptjes is altijd leuk. Ieder weekend bak ik brood zoals melkbrood, countrybrood, volkorenbrood, havermoutbrood…. Ook soms graantjesbrood,malsebroodjes. Een keer lukt dit beter dan de vorige,dus tips zou welkom zijn .Ik ben een echte zoete, bak ook graag taarten en cupcakes.Scones zou ik ook eens willen proberen of typische engelse recepten.Mischien kan dit boek mij dit leren want ik ben ook grote fan van Paul Hollywood.

 93. Helen schreef:

  Wat een fijne review Laura! Net als een aantal andere boeken die je deze week deelde staat deze absoluut hoog op mijn ’to buy’ lijstje.. Al is winnen natuurlijk net zo leuk, haha.

  Ik ben me druk aan het verdiepen in het bakken van brood, en heb een aantal niet helemaal gelukte pogingen achter de rug. Het lijkt me geweldig om het broodbakken onder de knie te krijgen. Ben zelf dol op zuurdesembrood, dus met Paul zou ik dat ook graag proberen.

 94. Marian schreef:

  Sinds de allereerste editie van The Great British Bakeoff ben ik een fan van Paul Hollywood (geen straf om naar te kijken 😉 ) en natuurlijk ook van Mary Berry.
  Ik had het boek al in de winkel gezien en vind jouw review top!

  Mijn man is de broodbakker thuis. Af en toe ontbreekt het hem aan de juiste techniek. Dit boek kan hem daarin geweldig helpen! Hij zou ook geweldig blij zijn met dit boek!
  Mijn lievelingsbrood is Kartoffelbrot (aardappelbrood). Ook afgekoeld heerlijk.

 95. Floorke schreef:

  Hoi Laura,
  Dit boek lijkt me perfect voor mijn moeder! Ze houdt erg van bakken en verzorgde mannen. Voordat ons huis 18 jaar geleden afbrandde, hing er altijd een ansichtkaartje van Kevin Costner in het keukenkastje. Het kaartje is teruggevonden, maar had teveel waterschade om weer opgehangen te worden. Misschien kan dit boek het vervangen? 🙂
  Mijn moeder heeft vorig jaar een aantal keer in het ziekenhuis gelegen met hartklachten. Het is daarom (brood ;))nodig dat ze ontspant en dit doet ze vooral met bakken en kookprogramma’s kijken. Sinds de ontdekking van jouw blog is het aantal bakuren nog eens flink omhoog gegaan.
  Aangezien mijn vader, mijn zus en ik niet echt houden van supermarkt-brood, zou een boek over brood bakken superhandig zijn. Een zelfgebakken focaccia is tot nu toe onze favoriet.

 96. Meinke schreef:

  Goedemiddag Laura,
  Kookboeken en recepten, helemaal een blog naar mijn hart!!
  Sinds twee maanden maak ik mijn eigen zuurdesembrood. Begint met een starter met een recept van de molen uit het dorp… Tot nu toe is het een wisselend succes. Maar als het lukt met mijn zuurdesembrood dan is het lekker ;]
  Ik ben natuurlijk altijd in voor het broodboek van Paul Hollywood… volgens mij zou het helpen met nog meer tips over het juiste brood, temperatuur, deeg, kneden, toevoegingen. Wie weet krijg ik dan eens een keer het perfecte brood… ps staat er zuurdesembrood in?
  Alvast bedankt voor de review en succes en heel veel plezier met Bloggen Laura [want dat doe jij goed]

 97. Hanneke schreef:

  Wat zou dit boek een mooi cadeau voor uhh… mijzelf zijn! Het enige brood wat ik bak is walnotenplaatbrood, vanwege de walnotenboom in de tuin… Ik durf nergens anders aan te beginnen, dus de recepten en tips uit dit boek zijn echt aan mij besteed!

 98. Claudia schreef:

  Leuk! Ik ben dol op brood bakken, maar doe het alleen te weinig. Als ik broodbak kies ik meestal voor een “luxe brood” zoals kaneel-deelbrood of brood met stukjes kaas, paprika en ui. Paul Hollywood heeft zo te lezen een heleboel recepten in zijn boek staan die ik graag eens zou uitproberen.

  Bedankt voor weer een leuke blog!

 99. Sharon schreef:

  En nu maar duimen!!

 100. Ann schreef:

  Ik heb het boek gekregen voor Moederdag. Ik had nooit zelf brood gebakken tot ik dit boek in handen kreeg. Het is gewoon een super boek ! Al verschillende recepten getest en ze lukken absoluut allemaal: eigenlijk heel simpel, zelfs het gevlochten brood. En er gaat niks boven de heerlijke geur van brood die de keuken vult: een echte aanrader dus.

 101. Anoeska schreef:

  Dit lijkt me echt een heel fijn boek, heb ‘m gister besteld bij bol.com en komt als het goed is vandaag binnen. Ben er heel benieuwd naar, de laatste tijd ben ik me wat meer aan het verdiepen in het bakken van brood dus dit komt dan zeker van pas. 😉

 102. Ruud Joppe schreef:

  Ik bak nu sinds 2 jaar elke week ons eigen brood.
  Iedereen die hier van eet vindt het heel lekker brood.
  Ik koop dus nooit meer brood bij de super of bakker, maar bak het zelf.
  Ook bruine bolletjes met of zonder sesamzaad en stokbrood of harde broodjes.
  Maar…ik weet ook dat je met brood ook alle kanten uit kunt en dat wil ik ook leren dus…. het boek zou vreselijk welkom zijn om daarmee m`n kennis te verrijken.
  Ook cake koeken en koekjes vind ik leuk om te bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *