Review + winactie Rosti Mepal bakset Margrethe

4 maart 2014
0

rosti mepal bakset

Ik heb jaren bij Blokker gewerkt naast mijn studie en daar verkochten we verschillende artikelen van Rosti Mepal. De serie modula opbergboxen, maatbekers, bussen voor koffiepads en ga zo maar door. Ik vond dat wij in de winkel altijd een uitgebreid assortiment van Rosti Mepal hadden. Dat het assortiment nog vele malen groter is, daar kwam ik kort geleden achter. Een poosje geleden werd ik namelijk benaderd door Rosti Mepal. Ter ere van hun geheel vernieuwde webshop mocht ik een product testen. De producten van mijn tijd bij Blokker schoten weer door mijn hoofd en met dat beeld  bezocht ik de shop. Ik was dan ook blij verrast van het enorm uitgebreide assortiment dat verkrijgbaar is in vele verschillende kleuren. En dan ook nog eens een hele lijn met bakproducten!

Ik koos natuurlijk voor een bakgerelateerd product en dat werd de Margrethe bakset. Deze beslagkom is vernoemd naar koningin Margrethe en bestaat al 60 jaar. In Denemarken (Rosti Mepal is een Deens merk) heeft bijna ieder huishouden wel een set van deze kommen in de kast staan. De kommen hebben zelfs op postzegels gestaan in Denemarken. Hoezo ingeburgerd? Ik heb de Margrethe set uitgebreid getest voor jullie en in dit artikel geef in mijn oordeel. Oh, en voordat ik het vergeet: ik mag één van jullie verblijden met zo’n zelfde set! Hoe je kunt winnen, lees je aan het eind van dit bericht.

rosti mepal bakset 2

In de bakset zitten de volgende producten:

  • beslagkom van 3 liter
  • deksel
  • spatel
  • garde
  • bakkwastje

In de doos zijn alle producten mooi en stevig verpakt. De stickers die op de producten zitten laten heel gemakkelijk los en laten geen lijmresten achter. Op het eerste gezicht zien alle producten er mooi en stevig uit. Omdat het zo’n leuke set is en het mooi verpakt is, is dit ook nog eens een leuke set om cadeau te doen aan iemand.

Als je de set koopt kost deze €34,95. Alle onderdelen uit deze set, maar ook van veel andere producten, zijn allemaal los verkrijgbaar in de webshop van Rosti Mepal.

rosti mepal bakset 3

Het valt mij gelijk op dat de garde best zwaar is, maar daardoor ligt hij ook heel fijn in de hand. Bij gebruik merk ik dat dit veel prettiger werkt dan de lichte garde die ik normaal gebruik. Je hoeft minder kracht te zetten omdat de garde het werk doet.

Als het op spatels aankomt ben ik best kieskeurig. Een spatel moet stevig zijn en niet zo’n slappe bovenkant hebben. Deze spatel is lekker stevig en eenvoudig uit elkaar te halen om hem goed schoon te kunnen maken. Ik ben tevreden over deze spatel, hij werkt ook fijn.

Het kwastje heeft kortere ‘haren’ dan ik gewend ben en loopt schuin af. Ik dacht even dat hij te stevig zou zijn en dat je je baksels er mee zou beschadigen tijdens het insmeren met bijvoorbeeld ei. Dat is gelukkig niet zo, hij werkt juist erg fijn en beter dan de slappe kwastjes met lange ‘haren’.

De kom heeft een fijne greep en staat stabiel op het werkblad. Hij verschuift niet door de rubberen ring aan de onderkant. Ook heeft de kom een handig schenktuitje. Een fijne kom waarvan ik best de hele serie zou willen. In lichtblauw en/of groen dan, want dat is ook leuk: deze kommen bestaan in 13 verschillende kleuren.

De beslagkommen die ik normaal gebruik hebben geen deksel, als het nodig is dek ik ze af met keukenfolie maar de rol folie is eigenlijk net iets te smal. Deze beslagkom heeft een handige deksel. De kom sluit hij goed af, zelfs het schenktuitje. Het is wel echt een deksel om de inhoud af te dekken, hij sluit de kom niet luchtdicht af.

rosti mepal bakset 4

Het enige wat ik jammer vind is dat de garde grijze strepen achterlaat in de kom, dat komt door het metaal. Na flink schrobben werden ze iets minder zichtbaar, maar ze verdwijnen niet. Dit is dan ook echt het enige minpuntje wat ik heb bij deze bakset. De producten zijn allemaal van goede kwaliteit en ze werken fijn.

Dan wat praktische info: alle producten kunnen wel in de vaatwasser maar niet in de magnetron. De spullen zijn ook bestand tegen hoge temperaturen (max. 180 graden) dus het is geen probleem om bijvoorbeeld kokende melk toe te voegen aan een recept.

rosti mepal bakset 2

Goed nieuws!!

Ik mag aan één van jullie zo’n leuke bakset weggeven! Meedoen aan deze leuke winactie is gelukkig niet moeilijk, je hoeft alleen maar het volgende te doen:

  • Vertel in een reactie op dit bericht welk recept jij zou gaan maken met deze producten als je wint. Je moet dus wel (bijna) alle producten uit de set gebruiken en niet alleen de kom ;).

De winactie loopt tot en met 10 maart. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en wordt via Facebook en Twitter bekend gemaakt. Deze winactie is inmiddels afgelopen

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

95 reacties

  1. liannetjee schreef:

    Ik zou brownies maken met deze set. Beslagkom om in te mixen, de garde om mee te mixen, dekwast om het bakblik in te vetten en de spatel om in het bakblik te doen en mooi glad te maken (en eventueel brokken chocolade/nootjes door het beslag te mengen).
    En cakes en cupcakes zou ik ook maken :).

  2. Jannet schreef:

    Ik zou er een heerlijke kruidcake mee bakken. Het beslag in de beslagkom en de garde om het beslag te kloppen. Met het kwastje het bakblik invetten en met de spatel maak ik de beslagkom goed leeg.

  3. Wendy den Heijer schreef:

    Heel graag zou ik hiermee de appel kaneel cake willen gaan maken, die staat bovenaan mijn lijstje. Misschien dat ik eerst de cholade rollen nog maak omdat die makkelijk en snel klaar zijn. Ach, ik heb zoveel in mijn hoofd zitten dat ik nog wil maken…. De set zou heel erg goed van pas komen, vooral omdat ik nu een lichte kom, lichte spatel en lang kwastje gebruik. Ben erg benieuwd of dit inderdaad zo fijn werkt als je in je review aangeeft.

  4. Malou schreef:

    Oh wat leuk! Ik woon net op mezelf en heb nog geen badspullen gekocht, iedere keer moet ik weer naar m’n ouders om daar alles te lenen. Ik denk dat ik een pavlova zou maken met deze set. Ik heb van het weekend nog een pavlova gemaakt (heerlijk) en wil hem nu een keer met passievrucht maken, hmm! Ja, dat geeft mij echt een lekker zomers gevoel. Gave winactie hoor!

  5. Johan de Jong schreef:

    Een heerlijke Spakenburgse natte cake met meel van de molen, naar oma’s (nog in klederdracht) recept! Dan komen alle accessoires goed van pas!

  6. Vanessa schreef:

    Hi laura..al heeeel lang staat t maken van een oreo cheesecake op
    mijn verlanglijstje..lijkt mij fantastisch om het hiermee te doen! Ik
    heb op dit moment een beetje een ratje toe aan dit soort spullen en wat zou het mooi zijn om een setje te hebben dat praktisch is en er supermooi uitziet.

  7. Jessica schreef:

    Ik zou er heel graag een lekkere carrotcake mee maken, dan kan ik meteen alle artikelen uit de set uittesten!

    Groetjes Jessica

  8. Denise Lodder schreef:

    Ik zou dan graag jouw heerlijke Oma’s appeltaart maken. Ik heb deze al eerder gemaakt en mensen in mijn omgeving zijn er dol op! Iemand had nog nooit zo’n lekkere appeltaart op! Fijne reacties toch? Ik ga deze taart dan maken voor mijn collega’s op m’n werk, die zijn dol op al mijn baksels. Ik heb ze al boterkoek (naar jouw recept), brownies, appelkaneelcake, chocoladetaart en jouw chocoladetruffels voorgeschoteld. Het lekkers is ook elke keer zo op! Ik zou de set dan gebruiken voor de appeltaart. In de kom meng ik de stukjes appel met het kaneelmengsel. De garde gebruik ik om een eitje te kloppen. De spatel (ik ben ook erg kieskeurig mbt spatels) om de kom goed leeg te maken. Het kwastje gebruik ik om de appeltaart met ei te bestrijken en als de taart klaar is strijk ik vaak abrikozenjam (voor een mooie gloss) over de taart!
    Leuke actie!
    Beetje jammer dat ik nu al zin heb in appeltaart haha!
    Liefs Denise

  9. Soela schreef:

    Ik zou er mijn lactose vrije cakes mee kunnen maken zodat ik daar een eigen schaal en accessoires voor heb.
    Is heel handig….
    Gr Soela

  10. Mieke Nagtegaal schreef:

    Wat een leuke actie!
    Ik heb net met m’n dochter afgesproken dat we een Indische spekkoek gaan bakken, als ze binnenkort een weekje komt logeren.
    En voor m’n schoonzus een glutenvrije amandelcake.
    Bij deze ook m’n complimenten voor uw leuke site, geniet er dagelijks van!
    Hartelijke groet, Mieke

    Ps, of we winnen of niet, als u het leuk vind sturen we graag wat foto’s door.

  11. Janny van Horssen schreef:

    Hai Laura! Weer een leuke actie zeg! Onlangs heb ik het boek van Rudolph’s Bakery gekocht en natuurlijk gelijk bekeken. Wat een lekkere dingen staan daar in zeg! Ik kreeg gelijk zin om van alles te gaan bakken! Ik zag al gelijk een heerlijke taart die ik met deze bakset wel kan en zeker zal gaan maken; de double trouble pie cake! Die lijkt me zo lekker fris met de ananas en natuurlijk de combinatie van deeg en cake! Leuke actie hoor! Succes met het uitkiezen van een winnaar! Liefs Janny

  12. Nathalie schreef:

    Een red velvet cake met roomkaasicing. De kom en garde gebruik ik voor het red velvet beslag. De kwast om de bakvorm in te vetten. Met de spatel zorg ik er voor dat alle beslag in de vorm komt. Daarna (als de kom en garde weer zijn afgewassen) de kom en garde om de roomkaasicing te maken en de icing die over is wordt dan natuurlijk afgedekt met de deksel, lekker makkelijk gewoon in de kom. En de (schone) spatel gebruik ik tenslotte om de icing over de afgekoelde cake te verdelen 🙂

  13. Sarah schreef:

    Hi Laura, wat een superleuke winactie! Ik heb zelf ook al een paar Rosti Mepal producten, waaronder het handige Calypso afvalbakje, heeft m’n leven een stuk makkelijker gemaakt in de keuken :’) en stiekem is het geen goed idee dat ik nu weet van een webshop..

    Deze set klinkt als muziek in de oren omdat mijn garde onlangs voor de 4e keer stukgegaan is (handvat komt telkens weer los van garde zelf) en ik weer op zoek was naar een mooie nieuwe beslagkom en deze heeft een deksel! Hoor ik daar engelenzang? Ik heb ook zo’n kwastje met lange slappe haren, maar deze klinkt heel fijn & handig!

    Ik zou met deze set een biscuit maken, het beslag maak ik uiteraard in de beslagkom (dit misschien toch wel met de electrische handmixer aangezien je anders een lamme arm hebt na die 10 minuten mixen), nadien maak ik een banketbakkersroom voor tussen de biscuit, dit wel met de garde en natuurlijk maak ik ook nog een lekkere vanillecreme voor bovenop die ik met de spatel tot de laatste gram uit de kom kan halen 😉 Het kwastje kom dan misschien niet aan de beurt, maar ik maak regelmatig appelflappen en andere bladerdeeg baksels waar ik dan een losgeklopt eigeeltje over smeer met mijn kwastje ^^

    Great, het water loopt me in de mond :’D

    Leuke winactie! xxx Sarah

  14. Linda schreef:

    Hi Laura, met mijn kleindochter bak ik veel en voor haar zou ik dan een extra bakset kunnen gebruiken. Er staat nog een appeltaart op ons lijstje, cupcakes die zij dan met haar fantasie versierd, laatst 2 hartjes cakes gebakken en versierd met fondant, 1 heeft ze er cadeau gegeven aan haar moeder. De kom voor het beslag, de garde is voor haar makkelijk te gebruiken, de spatel is ook zo handig om alles eruit te likken, kan ze echt het laatste beslag mee uit halen wat ze zo lekker vindt zeg maar en het kwastje om de bakvorm in te vetten of voor de appeltaart het geklopte ei erover te strijken voor hij in de over gaat. Mmmmmmmmmm ja het zal allemaal lekker smaken. Liefs Linda.

  15. Ellen Dijkstra schreef:

    Wat een super leuke actie! Ik zou er een oud Hollandse cake mee bakken. Deze zijn donkerder van kleur maar erg lekker!

  16. Kirsten schreef:

    Hi Laura,

    Leuke actie!
    Eigenlijk wil ik veel bakken. Maar gezien deze set wil ik cake’jes met mijn kinderen gaan bakken. Ik heb zelf wel een kom maar daar zit geen anti-slip onder waarnaar met mixen de kom over het aanrecht danst. Dat is natuurlijk geen handige kom om met de kindjes te bakken. Met deze kom gaat dat als het goed is niet gebeuren en daarvoor mogen mijn kindjes die keer dan ook meebakken! En mixen 😉

    Groetjes Kirsten

  17. Nathalie schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ben ook een oud-blokker-meisje! En ik ken de producten van Rosti Mepal!

    Met deze set zou ik jou Citroen-Bosbessen Yoghurt cake maken.
    In de grote kom meng ik met de spatel het beslag.
    Mijn cakeblik beboter ik met het kwastje.
    Nadat de cake klaar is klop ik in de mengkom met de garde nog een beetje slagroom omdat bij ons in de familie er geen cake is zonder slagroom!

    Super leuke actie en na het opschrijven van mijn “werkbeschrijving” heb ik al trek gekregen in deze heerlijke cake!

    Groetjes

  18. Elvira schreef:

    Ik zou met deze set graag een Zwitserse cakerol maken.
    De beslagkom om m’n slagroom in te kloppen en m’n biscuit cake te maken.
    De spatel om de biscuit cake mix uit te smeren over m’n met de bakkwast ingeboterde bakpapier (papier ligt natuurlijk op m’n bakblik 😉 )
    En de deksel gebruik ik om m’n opgeklopte slagroom even te bewaren in de koelkast tot dat m’n biscuit afgekoeld is..
    Het zou een mooi verjaardagscadeau zijn aangezien ik 27 maart jarig ben.
    En ik kan de set ook erg goed gebruiken aangezien ik altijd iets trakteer wat ik zelf gebakken heb voor m’n ong 60 – 65 collega’s

  19. Carla schreef:

    Ik zou de set gebruiken om er een lekkere appelcake mee te bakken voor m’n oma’s 83e verjaardag. Even het beslag kloppen met de garde, in de kom natuurlijk, de cakevorm even invetten met het handige kwastje en vervolgens het beslag in de cakevorm gieten en de kom even flink leeg schrapen met de spatel. Dan een tijdje in de oven en… klaar! Daarna bekleed ik de cake nog met wat marsepeinen bloemetjes en vogeltjes omdat oma zo dol is op zoetigheid… 🙂

  20. Mathilde schreef:

    Ik heb sinds kort jouw site ontdekt, wat een inspirerende site!! Ik zou met de set een appel/kaneel cake maken. We hebben zelf een appelboom, dus dat is helemaal handig! Ik ben benieuwd of ik het net zo goed kan als jouw.:-)

  21. Tamara schreef:

    Ik zou met deze prachtige set de verjaardag taart van mijn dochter maken. En natuurlijk horen daar dan ook cupcakes en cakepops bij 🙂
    Hij zou hier echt goed van pas komen!!

  22. alandra schreef:

    Salted caramel lava cakes! Wil ik al een tijdje maken en deze items zouden super zijn. De kom en de garde zijn nodig voor het beslag natuurlijk van de cakes en de garde ook voor als de slagroom bij de gesmolten suiker gaat om het lekker goed te kloppen. De spatel voor het schoonmaken van de kom en het kwastje voor het invetten van de bakblikjes of de cupcake vorm, kan in allebei namelijk. En dan uiteindelijk heerlijk op een bordje en opensnijden en dan stromen de karamel en de chocolade er heerlijk uit, als echte lava…. mmmmmm…

  23. Marieke schreef:

    Ik heb mijn nichtjes al helemaal gek lopen maken door te zeggen dat ik een heerlijk recept heb voor kaneelballetjes. Het beslag maak ik altijd in een kom met garde, dus dat zijn er al twee. Ik vet mijn cakepop-maker altijd in met olie en een kwastje. Dus dat is drie. Het beslag voor dit recept is altijd best veel dus het is handig dat ik de kom dan even kan afsluiten met een deksel dat maakt 4 en om al het beslag uit de kom te krijgen komt de spatel erg goed van pas en dat maakt dan 5. En misschien gaan we binnenkort dan wel samen iets bakken met behulp van ideale bakhulpjes, haha.

    Liefs Marieke

  24. Miranda schreef:

    Hallo Laura,

    Ik zou deze set graag cadeau willen geven aan mijn lieve zus Bianca die in Nederland woont en ik met mijn gezin in Finland.
    Als ik voor haar een taart mocht maken, dan zou ik de ijstaart met aarbeien maken.

    In de mengkom de ingrediënten zoals suiker en eieren enz en met de garde kloppen tot een schuimig mengsel. springvorm invetten met het kwastje. en met de spatel het beslag in de kom. Eigenlijk komt al en materiaal aan de beurt.

    groetjes miranda

  25. Ik zei het net al op instagram, ik ben helemaal gek op rosti mepal!
    Ik wil op mijn blog nog een receptje plaatsen voor eclairs, Daarom als volgt:
    De spatel zou ik gebruiken om de deegbal mee te roeren in de pan,
    daarna verplaats ik de deegmassa naar de kom om de eieren erdoor te roeren.
    De bakplaat vet ik in met gesmolten boter en het bakkwastje (ik heb nog niet eens een bakkwast, shame on me)
    Wanneer de eclairs gebakken zijn maak ik een ganache voor de bovenkant.
    De ganache roer ik door met de garde. Ik doop de eclairs in de ganache.
    Er blijft gelukkig altijd wat ganache over. Deze kan mooi bewaard worden in de koelkast met de deksel erop voor een volgend bakprojectje.
    De vulling (zwitserse room) klop ik op met de garde.
    Echt een ontzettend toffe winactie! I ♥ Rosti Mepal
    Liefs,
    Esmée

  26. Anja van Zundert schreef:

    Een heerlijke verse appelcake (met slagroom natuurlijk) ! En daarvoor heb ik alles nodig uit deze set: de kom om mijn beslag te mengen, kwastje om in te vetten, spatel om kom leeg te schrapen, garde om de slagroom te kloppen. Kortom, de ultieme set voor mij (ook omdat na 26 jaar mijn huwelijk nog springlevend is maar mijn keukenattributen op sterven na dood !) Met deze mooi set kan ik weer vooruit tot in de eeuwigheid.

  27. Trudy schreef:

    Tja, dat dacht ik al, jouw “brievenbus” stroomt nu over van de reacties.
    Een troost voor de andere reacties hier, ik hoef het bakset nu even niet.

    Maar….. ik vind het leuk om te lezen dat Mepal deze artikelen maakt.
    Als ik aan Mepal dacht, dan kwam ik op oersterke plastic bakjes en een superleuk campingservies (met een dun geel streepje), dat we ooit hadden.
    Dat servies is overigens niet versleten, maar binnen een uur verkocht op Marktplaats. Na 12 jaar gebruik, was het nog als nieuw!

    Grappig dat Mepal veel meer maakt. En die beslagkom met deksel, helemaal handig! Waarom kwam niemand eerder op dat idee?
    En nu, moetik even weg, juist, naar de website van Mepal!
    Laura succes met de verloting en je hebt een leuk review gemaakt!

  28. juf Leej schreef:

    Leuke actie! Uhm….sindskort lukt biscuitdeeg in mijn oven. Die wil ik graag nog héél veel keer maken. Dit bakset lijkt me er ideaal voor!

  29. Nadine schreef:

    Hi Laura,

    Ben een beginnende hobbyist en ben er achter gekomen dat ik nodig moet gaan investeren in goede materialen en aan je review te lezen begin ik goed met deze bakset van Rosti Mepal! En wat ik er mee ga bakken?? Elke week weer een nieuwe lekkernij. Oefening baart immer kunst!

    Maar ga beginnen met een lekker dubbele chocolade taart, waarbij de spatel goed van pas komt om de ganache mooi over de taart te smeren voor de finishing touch.

  30. Wendy schreef:

    Overheerlijke meringue botercreme met natuurlijk cupcakes.
    Mijn kleine prinses van 4 vind het heerlijk om te bakken met mama. Jong geleerd, is oud gedaan. Mijn mengkom is eigenlijk oud gedaan (goed gebruikt) dus een nieuwe is zeer welkom! Krijgt mijn meisje mijn oude setje voor haar keukentje :).

  31. Klaske Muurling schreef:

    Hoi Laura,

    Ik kan al deze producten goed gebruiken als ik met mijn dochter en zoon cupcakes ga bakken!! Ze vinden het heerlijk om mee te helpen in de keuken.
    groet,

    Klaske

  32. Marianne Pleij schreef:

    Wat een leuke set om te winnen. Toevallig gisteren het recept uitgeprint van de appel-noten cake. Manlief is vandaag de hele dag de hort op dus ik ga bakken en vanavond wordt hij verrast met de cake als hij weer thuis is.

    1. Mieke Nagtegaal schreef:

      Wat lief! Ik verras m’n man ook zo graag met wat lekkers.
      Succes met het bakken van de appel_noten cake.

  33. Daniela santoro schreef:

    Goedemorgen Laura,
    Ik ben ook erg tevreden over dit merk. Heb er een boterhammentrommeltje en een beker van.
    Ik zou met deze set wel raad weten. Ik zou de tiramisu (familie recept van mijn Italiaanse familie) gaan maken. Omdat wij meestal een groot dienblad tiramisu moeten maken, hebben we ook een kom nodig waar veel mascarpone en niet te vergeten vooral veel amaretto in past!
    Nog een fijne dag toegewenst,
    Daniela Santoro

  34. Sharon schreef:

    Ik zou hiermee chocoladecupcakes maken, met een speculaastoef, afgewerkt met een crunchy speculaasje. Ik zou de kom, garde en spatel gebruiken voor het cupcakesdeeg en het beslag voor de toef. Nadien zou ik alles nog ’s gebruiken om zelf mn speculaas te maken, het kwastje is dan ideaal om eigeel over de speculaas te strijken, zodat die mooi blinkt!

  35. Juliët Hamelink schreef:

    ik zou er heerlijke eigengemaakte koekjes mee maken met mijn beste vriendin.
    de kom voor het deeg, de kwast voor het bestrijken met eigeel en de spatel om het deeg bij elkaar te krijgen! wat een fantastisch pakket!

  36. Mayli de Nijs schreef:

    Hoi! MACARONS natuuuuuurlijk!!! ik heb vorige week een workshop gedaan in mijn land: Colombia. Ik moet zeggen dat ze zijn erg moeilijk om te doen, maar ik wil graag zoveel mogelijk oefening, Ja !!

  37. Caroline schreef:

    Ik zou gaan voor een Key Lime Pie. Die staat al eventjes op mijn ‘te-bakken-lijstje’.
    De kom wordt gebruikt om de ingrediënten van het deeg te mengen. Het deksel erop en even de koelkast in om te rusten.
    Met het borsteltje zou ik mijn bakvorm invetten met gesmolten boter. Bodem afbakken en de kom opnieuw gebruiken om de vulling te maken. Met de spatel krijg ik alles netjes uit de kom. Tenslotte zal ik de garde ook nodig hebben om de eiwitten op te kloppen voor de lekkere meringue ter afwerking va de Key Lime Pie. Ja ik zie het al helemaal zitten om ermee aan de slag te gaan! 🙂

  38. Anne schreef:

    Ik zou er een mooie bescuittaart van maken gevuld met kersen of aardbeien, banketbakkersroom en afsmeren met botercreme extra jumjum!
    Voor de banketbakkersroom zou ik gebruik maken van de garde en de spatel. Om er vervolgens botercreme extra van te maken zou ik de spatel gebruiken om de botercreme door de zeef te halen en de garde om het door elkaar te roeren in de bak die erbij zit. De deksel op de bak is vervolgens handig om de creme even te laten staan totdat hij nodig is.
    De kwast zou ik gebruiken voor het invetten van de bakvorm.
    Echt een fijne set!

  39. Norma van der Laan schreef:

    Wat een super leuke actie
    Ik ben helemaal weg van de opbergdozen van rosti mepal daar kan je niet genoeg van hebben
    Als ik deze set zie kan ik niet wachten om het te gaan gebruiken voor een heerlijke snicker cheescake te maken de kom gebruik ik om het beslag in toemaken met de harder goed te kloppen met de eieren erin met de kwast vet ik de bakvorm in met de spatel spatel ik alles uit de kom zodat ik een lekker hoge taart krijg dan maak ik nog lekkere slagroom die kan ik mooi bewaren in de koelkast als ik nog over heb met de speciale deksel die op de kom kan wat een super mooie fijne gave en handige set!

  40. Paulette schreef:

    Wat zou ik er mee maken? Wat zou ik er niet mee maken! Pannenkoeken, appeltaart, brownies, caramel short cake, biscuit, cupcakes… te veel keus hoor!

  41. Mieke schreef:

    piep

    Ik zou er lekkere vanillewafeltjes mee bakken,
    beslag in kom maken met de garde, dan deksel erop want deeg moet even rusten,

    dan een beetje olie in een kommetje waar ik het kwastje inzet om mijn wafelijzer in te olien,
    met de spatel doe ik het deeg in een (weg)werpspuitzak omdat ik dit makkelijk vind om de wafeltjes even groot te maken…

    en dan geurt het hele huis naar vanille….wafeltjes …
    en plots wordt er gebeld…dochters met partners op bezoek…hoe zou dat nu komen…

    knuf knuf Mieke

  42. Monique de Vos schreef:

    Hoi Laura,
    Natuurlijk wil iedereen dit winnen en ik gun het ze dus van harte. Ik heb het zelf niet nodig, mijn kasten puilen zowat uit met allerlei soorten bakspullen omdat ik heel veel bak, taarten, koekjes en ook brood, omdat mijn zoon een glutenvrij dieet volgt. Hoewel die beslagkom met deksel mij heel handig lijkt. Maar ik zou de set heel graag aan mijn zus cadeau doen die wel heel graag van alles wil bakken, ook voor mijn zoon, maar dan altijd aan het kliederen is met lepels in plaats van spatels, onhandige kommen en van die ouderwetse harige kwastjes. Volgens mij heeft ze niet eens een garde. Ik heb laatst bij haar een biscuit taart gemaakt en dat was echt behelpen.
    Ik wil iedereen die meedoet heel veel succes wensen en natuurlijk ook jou Laura om een goede winnaar te kiezen. 🙂

  43. hennie schreef:

    Leuk zo’n actie.

    Ideale set om eiwitten in te kloppen,klein beetje citroensap in de kom met kwastje insmeren zodat het vetvrij is, met garden kloppen en met spatel eruit halen/scheppen.
    en als je et even weg wilt zetten deksel erop in koelkast.

    hennie

  44. Willeke schreef:

    Afgelopen week bakte ik voor mijn verjaardag de mississippitaart. En wat was die lekker! Helaas vond iedereen dat en was hij helemaal op! Ik zou met deze set dus een nieuwe bakken. De kom zou ik gebruiken voor het beslag. Het kwastje om de vorm in te vetten. De spatel om de vulling op de bodem te gieten. En als de taart dan bijna klaar is gebruik ik de garde om er een heerlijk kopje koffie met gekookte melk bij te zetten!

  45. marie schreef:

    ik zou graag een lekker cake maken en deze kloppen in de kom met de garde
    methet kwastje mijn vorm in vetten ,en metde spatel de stukjes appel met rozijnen er door heen spatelen en dan in mijn vorm doen lijkt me een handige set ,zou er ook een zelfgemaakte banketbakkers room in maken om mijn cup cakes mee te kunnen vullen en cup cake beslag en ga zo maar door haha

  46. Felicia schreef:

    Ik zou met de set een lekkere butterscotchtaart maken. met de kom en de spatel het deeg, dit blind bakken in een ingevette vorm, in een pan met de garde de butterscotch maken en met de kom en garde het eiwit kloppen. daarna samenvoegen en afbakken in de oven.

  47. Esther schreef:

    Hallo Laura,
    Geweldige actie. Maakt me gelijk gretig om aan de slag te gaan. Ik zou om te beginnen worstenbroodjes maken, omdat mijn man niet van ‘het zoete’ is en ik anders alles alleen moet opeten.
    En daarna zou ik ‘snicker’-bonbons maken, met caramel en pinda’s, want dat lust hij dan weer wel 🙂

    De beslagkom dus voor de broodjes, en/of het gehakt, de garde voor de chocola, het kwastje voor de eigeel op de broodjes en de spatel om de bonbons mooi te vullen.
    groetjes.

  48. judith Beerens schreef:

    Mijn zoon wordt volgende week 10 en wil graag petjes van muffins voor traktatie. Dexe mag ik 30 stuks gaan maken. Dus extra benodigdheden zijn altijd van harte welkom.
    Uiteraard gebruik ik decgarde en mengkom om alles te mengen.
    De kwas gebruik ik voor het invetten van het muffinblik
    En de spatel om alles eruit te spatelen.
    De deksel is fijn als de eerste partij in de oven staat en ik het volgende beslag al weer maken kan.
    Met de schenktuit ben ik erg blij. Zoveel handiger dan wat ik nu heb.

  49. Janine schreef:

    Ik ben van plan binnenkort weer eens risolles te maken en daar kan ik dit heel goed voor gebruiken. Wat een prachtige, strakke set is dit.
    Voor risolles maak je een beslag voor de flensjes, daar kan ik mooi de kom en garde voor gebruiken. Eindelijk een prachtige kom met deksel, zodat ik het beslag kan afdekken terwijl ik de vulling maak. De gevulde risolles kan ik mooi helemaal bedekken met ei met het kwastje (een risolle heeft heel wat vouwtjes 😉 ), voordat ze in de kom met paneermeel gaan.
    Echt een super set dit!

  50. Anita H. schreef:

    Appeltaart en worteltaart. Ik zie tegenwoordig zoveel verantwoorde (lees: tarwe-, suiker- en zuivelvrije) recepten voorbijkomen…. Normaal gesproken eet ik zelden gebak, vanwege die ongezonde aspecten (ik heb sowieso te maken met intoleranties en allergieën). Als ik dit pakket win ga ik eindelijk maar eens zelf aan de slag!

  51. Yvonne Diepens schreef:

    Dag Laura,
    Leuke actie. Ik heb al een beslagkom van mepal. en ik vindt hem geweldig. Wat jij niet aangeeft maar wel een extra pluspunt heeft is dat het beslag er tijdens het mixen niet uitvliegt. Ik heb geen deksel. Ik heb nog een beslagkom van een ander merk en daar gebeurt het iedere keer weer. De hele keuken zit dan onder. Dat gebeurt niet met deze kom zonder deksel. De set zou ik cadeau doen aan mijn dochter. Die er dan waarschijnlijk een lekkere cake met glazuur van gaat maken. De beslagkom voor het mixen. De garde voor het mixen van het glazuur. Het kwastje voor het invetten van de bakvorm en de spatel voor het glas maken van het beslag in de cakevorm.

    Groetjes Yvonne

  52. Jolien Vandersteene schreef:

    Beste,

    ik kom hier al af en toe piepen op jouw website en ik moet eerlijk zijn, dit is een fantastische website! Ik vind het heel leuk dat je materiaal en zo uittest, reviews erover geeft, beschrijft hoe je al deze lekkernijen maakt MET foto’s daarenboven, echt super.
    En nu dacht ik, ik waag ook mijn kans!
    Persoonlijk maak ik heel erg graag cupcakes met een topping dan, in plaats van fondant. De kom zou ik gebruiken om het beslag natuurlijk te maken en de topping, de garde om alles te mengen, de spatel om het beslag in een spuitzak te doen en nog zoveel meer, het borsteltje om de chocolade over het cupcake te zwieren of aan te brengen en om mijn vormpjes in te vetten, en het deksel om mijn cupcakjes in te bewaren (samen met de kom natuurlijk 🙂 ).
    Nog veel bakplezier! Ik kom altijd met veel plezier naar jouw website kijken!

  53. Matilde schreef:

    Hoi Laura
    Weer een leuke actie.
    Als ik de producten mag ontvangen, zal ik ze cadeau doen aan mijn tiener nichtje in het buiten land. Zij mag graag lekkere dingen bakken en dat doet ze ook voor ontspanning nu ze in de exames zit. ze heeft voor de kerst een heel mooi boek gekregen met heerlijke desers (uit Spanje) churos maar ook cupcakes, vla’s, koekjes en weet ik wat nog meer. Zij zal erg blij zijn met deze set.
    Groetjes Matilde

  54. Smilla schreef:

    Ik zou cakepops gaan maken. En dan niet de ‘makkelijke’ variant met cakejes in een apparaat doen. Maar dan een cake bakken, daar heb je de beslagkom voor nodig, ik mix het dan wel door met de handmixer, want ik moet mijn kracht bewaren voor de frosting. Ik vet dan het bakblik in met het kwastje. En bak de cake af. Tijdens het bakken van de cake maak ik de frosting. Hiervoor heb ik dan de garde nodig. Aan het einde van de workout pak ik de spatel en doe de frosting in de kom. Ik doe de deksel op de kom, de cake is inmiddels klaar, en wacht tot de cake is afgekoeld. Dan kan ik de cake verkruimelen en toevoegen aan de frosting, bolletjes draaien, dippen in de chocolade en klaar zijn de cakepops. Hopelijk lukken de cakepops wel als ik de set gebruik want tot nu toe zijn ze altijd mislukt :'(

  55. Carla schreef:

    Hoi Laura,

    Dus 3 jaar voor mijn geboorte werd de beslagkom Margarethe al uitgevonden!
    Het spijt mij te moeten zeggen maar ik heb nooit geweten dat Mepal ook op het gebied van bakken etc. een topper is. Ik ken Mepal uitsluitend van het onverwoestbare campingservies en de lunchtrommels/-bekers! Weer wat geleerd, dank je wel! Zijn de krassen van de garde in de kom er niet uit te krijgen met een beetje Jif/Cif op een puntje van een natte theedoek?
    Ik zou er soesjes mee maken omdat je daar dus geen mixer voor kunt gebruiken!
    Succes met je actie!

  56. kübra schreef:

    Hoi!

    Ik zou deze set gebruiken om Turkse melkbroodjes mee te maken voor ons zondagontbijt.

    Groetjes Kübra

  57. Aline schreef:

    Wauw echt leuke producten!
    Ik ga hier veel meer recepten in uitvoeren dan 1, dus zet ik ze even op een rijtje:
    – American pancakes
    – bosvruchten koekreep (jouw recept)
    – cupcakes –> appel, kaneel
    – gevulde koeken
    – pepernoten
    – appeltaart
    -en nog veel meer…
    echt leuk dat je zo’n set mag weggeven 🙂

  58. ellen schreef:

    Je moeders cappuccino koekjes. Toen ik ze las, dacht ik meteen:die ga ik een keer maken. Dus dit zou een mooie aanleiding zijn!

  59. Carlijn schreef:

    ik zou er heerlijke puddingbroodjes mee maken,
    – de garde om de pudding (banketbakkers room) maken.
    – de spatel om de pudding in de spuitzak te doen.
    – de kom om het deeg voor de broodjes te maken.
    – en de deksel om het deeg te laten rijzen.
    – het kwastje om de broodjes met ei te bestrijken.

    Groetjes carlijn 🙂

  60. Phineke Berger schreef:

    Dat is fijn spul van Rosti Mepal. Hier heb ik ook de drinkbeker en broodtrommel doos voor mijn zoontje van.

    Ik zou gehakt staven maken met bladerdeeg. Heerlijk smullen.

  61. Jacobien schreef:

    hallo Laura,
    bedankt voor je mail, aangezien ik niet aangesloten ben op Facebook,(geen tijd) heb ik me laatst wel ingeschreven op jou site!
    heb al verschillende dingen gemaakt, het is overzichtelijk en niet met zoveel bijzondere toevoegingen!
    maar zo’n set zou natuurlijk goed van pas komen voor de boterkoek! heerlijk!
    ze hebben er hier al zin in!

  62. Rensina Steursma schreef:

    Oh wat een geweldige win actie!
    Ga binnenkort uit huis dus weet wel raad met deze mooie set! 🙂
    Tja wat zou ik er niet mee kunnen maken…
    Als ik één ding zou moeten kiezen neem ik de yoghurt-mango taart van Rudolphs Bakery (uit zijn bakboek). Die is echt ZO lekker.
    Of één van de taarten uit jou bakboekje, heb net de citroentulband gemaakt en die is ook echt geweldig…
    Je maakt natuurlijk gebruik van de kom, garde voor het mengen van het warme fruit en de spatel voor het geheel leegmaken van de kom met yoghurt.
    Ben erg benieuwd wie deze geweldige set mag winnen.
    Lieve groet, Rensina

  63. Marion schreef:

    Hoi Laura,

    Ik zal er samen met mijn dochter en zoon een appel-/kaneelcake mee maken. Deze vinden we nl. heel erg lekker. De kom gebruiken we om alle benodigde ingrediënten in te doen en dan om de beurt met de garde aan de slag om het beslag glad te krijgen. Daarna de appels schillen, blokjes maken en deze samen met de kaneel toevoegen aan het beslag.

    Met de kwast vet mijn zoon het cakeblik in en daarna spatelt mijn dochter het beslag in het cakeblik. Daarna het cakeblik in de oven en dan afwachten.

    Nu het leukste van alles nl. het aflikken van de garde, de kom en de spatel.

    Ik wil dit restbeslag wel in de koelkast bewaren met het deksel op de beslagkom voor mijn man maar zeg nou zelf, de kinderen hebben dat toch verdiend?

  64. wendy r schreef:

    Ik ben bijna jarig (17 maart) en met me verjaardag maak ik altijd heel veel verschillende dingen. Ik kom dan ook altijd spatels en beslagkommen tekort. Ik wil een biscuit maken met aarbeienbavarouis en banketbakkersroom. De beslagkom en garde zijn handig om de vullingen te maken. En met de spatel kan ik het makkelijk de bak leegmaken. Het kwastje kan ik gebruiken om de bakblik in te vetten. Verder staan onder andere appel kaneelcake, cervalaat flapjes en kip flapjes op de planning

  65. Mia schreef:

    Wat een leuke actie, ik zou er een hazelnoot schuim taart mee maken.Er zitten daar veel verschillende onderdelen in,dus kan de kom goed gebruiken ,de spatel uiteraard om de kom goed leeg te maken .

  66. Arienne schreef:

    Ik zou er een lekker brood mee bakken (en nog veel meer andere lekker (ook zoete) baksels! Maar als eerste brood, want het handig met de deksel is dat je het dan in de kom kan laten rijzen, zonder dat je er folie over heen hoeft te doen, want er zit een handig deksel bij!

  67. Lia schreef:

    Makkelijke vraag. Ik zou eindelijk een mooie reden hebben om jouw caramel shortcake te maken. Zo’n soort taart heb ik nog nooit eerder gemaakt. Het recept was al wel een reden om een geschikte bakvorm te kopen.

    Ik ben nog niet eerder een beslagkom met deksel tegen gekomen. Wat een luxe, ik loop aan te modderen met folie om af te dekken. En een garde die rechtop kan staan, ziet er niet alleen mooi uit, ik denk dat dat ook geknoei op mijn aanrecht zou schelen.

  68. Carlijn schreef:

    even voor de duidelijkheid, ik had al een bericht geschreven maar ik was zo enthousiast dat ik er telkens weer over na was aan het denken wat je nog meer kon maken!!! en toen kwam ik opeens op eclairs! dat ik daar niet eerder aan had gedacht!! ik wou mijn bericht nog aanpassen, maar dat kon dus blijkbaar niet…dan maar een tweede!!!
    – de spater om de bloem door de melk, water en boter te scheppen en nadat je de eieren erbij hebt gedaan is die ook handig om het beslag in de spuitzak te doen.
    – de garde voor de banketbakkers room aan de kook te bengen en door te roeren.
    – de kom voor de banketbakkers room in te doen.
    – de deksel voor de kom af te dekken als de room moet rusten (ipv plastic folie).
    – het kwastje om het glazuur op de eclairs te versprijden.

    lieve groetjes carlijn 🙂

  69. sneksniltje schreef:

    Yummie ! Dat is figuurlijk smullen van zo’n degelijk bakgerei !
    Hier thuis zijn ze allemaal verzot op de “kaastaart van Liesl.”
    Da’s een recept van een oude Duitse dame die het ook weer van haar grootmoeder had. Makkelijk te maken, gezond, voedzaam, zowel warm, lauw als koud te eten en héérlijk !
    Alle ingrediënten in de kom, en maar kloppen met die klopper (garde), springvorm invetten met de kwast en alles in de springvorm spatelen. In de oven en huppakee: een overheerlijke taart !
    ’n vrolijk groetje,
    sneksniltje

  70. justbakewithlove schreef:

    Heey,
    Wat een super mooie spullen! Met deze spullen kan je gebak bijna niet meer mislukken!
    Ik zou met deze spullen een rijbewijs geslaagd taart maken voor mijn zus. Die bestaat uit biscuitdeeg met marspein en daarboven op een collage van eetpapier met foto’s van haar in de auto.
    -De kom om het beslag in te maken.
    -De kwast om de bakvorm in te vetten en om glanspoeder over het eetpapier te strijken.
    -De spatel om het deeg mee glad te strijken.
    -En de garde om het deeg mee te maken.
    Groetjes justbakewithlove

  71. Selma schreef:

    Leuke winactie!

    Ik zou een makkelijk 1-komsgerecht maken, namelijk brownies!
    -Suiker, ei, gesmolten boter en chocola mengen met de garde in de kom.
    -Bakblik invetten met het kwastje
    -De bloem met de spatel erdoor heen spatelen en chocolate chips er door heen spatelen.

    Hopelijk maak ik kans en kan ik hem gebruiken! 🙂

  72. Simone schreef:

    Hoi Laura,

    Gelijk schiet ik met mijn gedachten naar de zomer ….. heerlijk onderweg met de Tipi tent maar toch altijd opzoek naar mogelijkheden om te bakken.
    We gebruiken vaak in de tipi de houtkachel, maar vaak bereid ik ook maaltijden op een kampvuur. Heerlijk buiten, back to basic genieten.

    Met deze set zoy ik heerlijke zoete pannenkoekjes/flensjes willen maken. In de mengkom niet alleen het beslag maken met behulp van de garde; maar het lijkt mij ook ideeal om met de mengkom en het deksel eerst fruit te plukken in het bos en de duinen (bramen, fambozen, bessen en aardbeien).
    De traditionele ijzeren pan verdient altijd aandacht door in te vetten met boter/olie mengsel in plaats van een stuk keukenrol kan ik nu handig gebruik maken van het kwastje.
    Tja en de spatel laat zich lenen om de mengkom uit te “likken” en de vruchten die ondertussen lekker zijn aangemaakt te verdelen over de vers gebakken pannenkoekjes.

    Oei wat kijk ik uit naar de zomer ( en dit leuke pakket)

    Hartelijke groet,
    Simone

  73. Sara schreef:

    Super veel reacties hihi.

    Als ik dit pakket zou winnen zou ik ‘m naar mijn nieuw huisje brengen als ik ga samenwonen. Verder zou ik er in de ochtend griesmeel pancakes mee maken met lekkere honing en muntthee.

  74. eline schreef:

    heeey,
    met deze set zou ik een heerlijke cake maken met stukjes chocolade, de kom kun je gebruiken voor het mixen van de cake. daarna met de garde stukjes chocolade door de cake roeren. met het kwastje het bakblik goed invetten, wat ik op dit moment nog met een stukje papier doe aangezien ik nog geen goed kwastje heb kunnen vinden. en met de spatel de cake mix in het bakblik vlak strijken. en straks komen er weer heel veel verjaardagen aan. dus daarvoor zou het wel handig zijn met taarten bakken:)

  75. Karleine schreef:

    Daar hoef ik niet lang over na te denken! Dit weekend ben ik namelijk jarig. Als groot bakliefhebber heb ik allang bedacht welke taart ik ga bakken. Alle items uit dit pakket kan ik daar prima voor gebruiken. Deze keuze is dit jaar gevallen op een perzikvlaai met banketbakkersroom. Voor de vlaaibodem en de banketbakkersroom is de mengkom hard nodig. De spatel zal ook bij beide onderdelen van pas komen. De garde zal helpen de banketbakkersroom te bereiden. Die bewaar ik in de mengkom met deksel wanneer ik het deeg en de abrikozen verzorg. Met het kwastje en een beetje eigeel geeft ik als laatste het raster op de vlaai een mooie, goudgele kleur. Ik weet zeker dat mijn verjaardagstaart met dit pakket niet kan mislukken!

  76. Susan schreef:

    Ik zou er nutella brownie van maken.!
    Het beslag maak ik dan in de beslagkom van 3 liter natuurlijk met de garde. Het beslag spatel ik dan met de spatel in de ingevette brownie vorm met het kwastje gedaan. En daarna lekker opeten!! Ik zou deze bakset echt super graag willen winnen, ik kan wel allemaal clichés hier neer gaan zetten maar dat die ik maar niet (:
    Xox Susan

  77. Nadina schreef:

    Dag lau’tje! Super leuke winactie! Door jou ben ik ook maar eens met het bakken begonnen!
    Voor deze winactie zou ik het volgende maken:

    De taart: liefde is….
    Een taart gevuld met Zwitserse room en aardbeien bavarois. Een smaak van gevulde liefde, speciaal voor mijn vriend.

    De beslagkom van 3 liter zou ik gebruiken om het beslag met liefde te maken. De deksel zou ik gebruiken bij het maken van de Zwitserse room en deze te laten rusten. De spatel zou ik eigenlijk gebruiken voor elk onderdeeltje van de taart. De garde voor het opkloppen van het beslag. Het bakkwastje zou ik de bakvorm goed insmeren!

    En natuurlijk zou ik zowel de garde, spatel en beslagkom goed gebruiken om stiekem van het beslag te snoepen en de lekker de overblijfsel eruit te halen. Proeven doet kunst 😉

    Ik zag deze actie van je en ik denk ik doe gewoon eens mee als ex- blokker collega weet ik ook inderdaad dat het merk een heel goed merk!

    Succes met uitzoeken!

    groetjes Nadina!

  78. sylvia schreef:

    Ik ga proberen uit te zoeken de lekkerste cheesecake/taart. ..
    Kan ik de spullen goed voor gebruiken. ..

  79. Susanna schreef:

    Wat veel reacties al (en er zitten lekkere ideeën tussen)!

    Ik wil er graag spekkoek mee maken. Eiwitten flink opkloppen met de garde, mengsel maken van kruiden en bloem er voorzichtig doorheen spatelen (eindelijk een kom waar alles inpast), bakvorm invetten en dan laagje voor laagje de spekkoek bakken (hm, dan moet ik op z’n minst er nog een kom bijkopen, want een echte spekkoek heeft verschillende smaken/lagen).

  80. Esther schreef:

    Oeh wat een leuke actie! De spullen van mepal zijn altijd erg fijn en van goede kwaliteit. Ik zou hier een schwarzwälder kirsch taart mee maken. Die staat al heel erg lang op mijn to-do-lijst. Die taart is zooo lekker en zelfgemaakt lijkt hij me nog lekkerder. Het beslag en de slagroom worden in de kom geklopt met de garde. Het biscuit wordt getrempeerd met het kwastje en de geklopte slagroom wordt met de spatel op de taart gesmeerd. Deze bakset is er enorm goed geschikt voor!
    Groetjes Esther

  81. Leb schreef:

    Muffins zonder vormpje 🙂

    De beslag mixen
    Chocoladecreme mixen + spatel nodig voor de restjes uit de kom te halen
    Chocoladecreme voor op de muffins creme opstijven koelkast deksel erop

    Met kwastje zou ik de Boter in de muffin Tray besmeren

  82. Rosalie schreef:

    Een appelcake, die ik na het bakken insmeer met verwarmde abrikozenjam. Jum!

  83. Mayke schreef:

    Ik zou een soufflé maken met roquefort kaas. Lekker veel kloppen en spatelen lijkt me met deze set geen probleem en een hartige soufflé is echt heerlijk! Ook het kwastje is dan super nuttig, want daar moet de bakvorm mee ingevet worden. Ik houd echt heel erg van hartige gerechten, omdat ze op ieder moment van de dag gegeten kunnen worden, als maaltijd of tussendoor.

  84. Lotte schreef:

    Ik zou er een heerlijke oreotaart mee maken! Altijd favoriet op feestjes. Met deze bakset hoef ik eindelijk niet meer mijn moeders spullen te jatten en kan ik mooi mijn eigen setje gebruiken. Daarnaast kan ik het ook erg goed gebruiken voor mijn recepten die ik voor mijn blog maak!

  85. Babs schreef:

    Ik zou iedere week een lekker recept van jouw website uitkiezen! En voor zelfgemaakt ijs lijkt het mij ook heel handig. Dan komt het schenktuitje ook goed van pas voor de vulopening van de ijsmachine. En voor m’n zelfgebakken brood vind ik de deksel ook erg handig, dan kan het deeg extra goed verpakt rijzen. Mogelijkheden genoeg 🙂

  86. Ilona schreef:

    Ik ga er een lekkere appelkruimel kwarktaart van maken en lekkere boterkoek. De boterkoek gaat er zo door thuis. Super handige set lijkt mij, kun je een hoop dingen mee maken.

  87. Carla schreef:

    Ik zou er samen met mn twee jongens mee aan de slag gaan.
    Ik heb twee koks in de dop, die dol zijn op bakken.
    De jngens riepen gelijk dan maken we die heerlijke cupcakes met bosbessen of een heerlijk appelnoten cake van Laura want die staat toch wel met stip aan de top!
    De jongens kunnen bijna niet wachten om te beginnen met deze super set!

  88. Alide schreef:

    Hoi!

    ik zou er o.a. jouw basisrecept cupcakes van maken. Dat heb ik gisteren ook gedaan, maar dan met mijn eigen spullen. Een heerlijk cakeje trouwens. Ik heb vaak het probleem dat ik spullen tekort kom tijdens het bakken, omdat ik grote hoeveelheden maak. Onze ‘goede’ spatel is trouwens ook gesneuveld en nu hebben we er zo één met een slappe bovenkant: vreselijk irritant. Ik heb al in vele winkels gekeken naar een goede spatel, maar ze zijn allemaal net niet. Nou, deze dus blijkbaar wel! 🙂 Je zou me heel erg blij maken met deze bakset!
    Groetjes,
    Alide

  89. Marieke schreef:

    Mijn oma’s monchoutaart. Als kind vond ik m nooit lekker haha, inmiddels een aantal jaren verder wel, Niet alleen omdat de taart lekker is maar ook de herinnering aan alle verjaardagen dat mijn oma die taart maakte. Ze is nu 83 en maakt de taart al jaren niet meer (wel appel:) dus een nieuwe set zou een mooie gelegenheid bieden om samen met haar en mijn dochter van 2,5 (die dol is op bakken:) weer een monchoutaart te maken. Een lekkere taart en een mooie herinnering!

  90. Cecile schreef:

    Ik ga hier mijn specialiteit mee maken: bananenbrood met walnoten!
    Alles uit de set komt van pas, ik moet mixen en het beslag in het ingevette bakblik spatelen.
    Natuurlijk moet die spatel ook geschikt zijn om af te likken, maar dat gaat helemaal goedkomen!
    Wie weet ruikt het hier in huis snel weer naar bananenbrood.

  91. Kelly schreef:

    Tja wat zou ik er niet mee maken, ik zou er zeker mijn arretjescake mee maken en wil heel graag oefenen met het maken van banketbakkersroom, Royal icing en chocolade ganache. Ik probeer elke 2 weken iets te bakken en mijn dochter van 4 wil dan ook graag helpen en dN vooral met het aflikken van de spatel en kom

  92. Tinta schreef:

    Hoi Laura,

    Je gaf aan dat er in de kom metaalstrepen achter blijven. Ik poets hem dan op met een beetje cif cream. Wel goed naspoelen natuurlijk.

    Groetjes, Tinta.

  93. Leonie schreef:

    Hey Laura

    Ik zie tegenwoordig de mengkommen bij jou in de keuken voorbij komen. Dus ga er vanuit dat jij helemaal tevreden over de producten bent? Wil nog nieuwe beslagkommen, maar vind ze best prijzig. Maar als ze fijn werken heb ik het er wel voor over. Ik vind bij witte kommen vaak dat je wel ‘kleuren’ van producten kan blijven zien. Ik hoor het graag van jou! Groetjes Leonie

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik ben meer dan tevreden over deze beslagkommen, heb ze inmiddels in allerlei maten en kleuren. Mijn witte is ook nog steeds helemaal wit, maar ik bak er dan ook alleen mee. Misschien dat dingen met tomaten oid wel een beetje kleur achter laten, dat durf ik niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *