Recept: Valentijn dubbeldekkers

12 februari 2012
20

Valentijnsdag staat voor de deur en dat is te merken. Naast rood gekleurde winkels zie je nu ook aan de advertenties op internet dat het bijna 14 februari is. Op vele sites staan aanbiedingen om je geliefde op een originele manier te verrassen. Geen aanbieding van mij vandaag, maar wel een leuk idee om je geliefde te verrassen. Zachte chocolade koeken met een vanillecrème er tussen. Als de liefde van een man daadwerkelijk door de maag gaat, dan zit je hiermee zeker goed!

Valentijn dubbeldekkers

Valentijn dubbeldekkers: deze zachte koeken met heerlijke vanillecrème zullen het zeker goed doen bij je lief.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Ingrediënten koekjes

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 25 gram cacao poeder
  • snufje zout

Ingrediënten vanillecrème

  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram poedersuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte)

Koekjes

  • Mix de boter en suiker romig in een kom. Voeg de eidooier en het vanille aroma toe.
  • Zeef vervolgens de bloem, cacao en zout boven de kom en meng dit alles goed door elkaar en maak er een bal van, laat deze bal een klein uurtje rusten in de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 30 balletjes. Druk de balletjes een beetje plat en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  • Voor het hart reliëf druk je een uitstekertje voor de helft in het deeg, je stempelt als het ware.
  • Bak de koekjes in 15 minuten gaar, laat ze nog even afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Vanillecrème

  • Smelt de boter in een schaaltje en zeef de poedersuiker erboven. Schenk de melk erbij en voeg het vanille aroma toe, meng dit tot een glad mengsel.
  • Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld zoek je gelijke maten bij elkaar. Op de ene helft schep je met theelepeltjes een beetje crème en drukt vervolgens het andere koekjes er op. Meng in een kommetje de rode en roze spikkels, ik heb Twinkle choco beads gebruikt, en rol de zijkanten van de koekjes hier doorheen.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Eetsmakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Dulce fresa schreef:

    Ziet er lekker uit! Prachtig.. het staat nu in mijn to do lijst 😀 Bedankt voor het delen..
    Ben een newbie in Blog.. misschien kan je een kijkje nemen!!

    http://dulcefreska.blogspot.com/

  2. Dulce fresa schreef:

    Ziet er allemaal lekker uit!! Hier een nieuwe volger 🙂

  3. Ellen schreef:

    Te laat voor valentijn, maar ga het toch eens proberen. 🙂

  4. Maarten schreef:

    Beste laura,

    Zou ik met dit recept ook de koekdoosjes(valentine box) kunnen maken ?
    of zou dit er te zacht voor zijn.
    Alvast bedankt, Liefs Maarten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Maarten,
      Wat leuk dat je de valentine boxes wilt gaan maken!Ik zou deze koekjes niet gebruiken voor de valentine boxes, in combinatie met de royal icing vrees ik dat de koekjes het niet lang volhouden omdat ze inderdaad zacht zijn. dit recept kun je wel gebruiken, ook omdat deze hun vorm behouden: http://www.laurasbakery.nl/2011/10/recept-suikerkoekjes.html. Wil je toch liever chocoladekoekjes? Dan kun je wat cacaopoeder aan het deeg toevoegen.

      Veel pleier met bakken!

      Liefs, Laura

  5. Lise schreef:

    Oh, die zien er zo leuk en lekker uit. Die ga ik zeker eens proberen te maken.
    Bedankt voor de tip. 🙂

  6. Paulien schreef:

    Hoi Laura,

    Lekkere recepten heb je! Ik ga morgen deze koekjes proberen te maken voor mijn vriend. Maar wat ik mij afvroeg. Zijn deze koekjes geschikt voor een cookie stempel? Of zou de vorm te veel uit lopen? Groet Paulien!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je de koekjes goed koelt voordat je ze in de oven doet lukt het misschien wel, maar het is een vrij zacht deeg. Veel plezier met bakken!

      1. Paulien schreef:

        Bedankt voor je antwoord ! Moet ik ze dan een paar uur in de vriezer leggen of is dat te overdreven?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Je maakt gewoon het koekjesdeeg en laat dat minimaal een uur koelen. Dan kun je de koekjes maken met stempel. Voordat je ze in de oven schuift zet je ze ook weer in de koelkast. Minimaal een half uur maar in ieder geval tot ze stevig en wat hard aanvoelen. Zo heb je de minste kans op uitlopen. Je kan het ook eerst bij een paar proberen voordat je gelijk al het deeg gebruikt.

  7. Joke schreef:

    Witte basterdsuiker is dat lichtbruine suiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, dat is wit (zoals de naam al zegt 😉 ). In België is het bij AH te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *