De allerlekkerste cake met verse pruimen maak je natuurlijk zelf. Met dit makkelijke recept maak je een prachtige ronde pruimencake die je na het bakken omgekeerd serveert: een upside down pruimencake!
Pruimencake maken
Het pruimenseizoen loopt van juli tot en met september, maar vooral in augustus vind je ze volop in de winkel. Het perfecte moment om een lekkere pruimencake te bakken!
Ik heb het recept heel simpel gehouden, maar je kunt variëren door citrusrasp of amandelspijs door het cakebeslag te mengen. Combineer een plakje warme cake ook eens met een bolletje vanille roomijs. Ontzettend lekker!
Welke soort pruimen heb ik nodig?
De pruimen die je kiest geven de kleur en de smaak aan de cake. Eigenlijk zijn alle soorten pruimen die je in de winkel (of in je eigen pruimenboom) kunt vinden geschikt om in de cake te verwerken.
De ene pruim zal wat zuurder zijn en daarom een fris accent geven aan de cake. Wil je juist een zoetere cake? Kies dan voor Mirabelle of Reine-Claude pruimen. Zelf heb ik gekozen voor pluots, een kruising tussen Japanse pruimen en abrikozen.
BAKTIP: Maak jij de cake liever in een klassieke cakevorm? Geen probleem! Je kunt het recept en de hoeveelheden gewoon aanhouden.