Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en het zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
Leg de gehalveerde pruimen met de snijkant naar beneden op de ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Stort het cakebeslag hier bovenop.
Bak de cake in 50 minuten gaar op 175 °C. Test met een caketester of de cake gaar is en bak anders nog 5-10 minuten extra.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Maak de springvorm los en laat verder afkoelen. Als de cake volledig is afgekoeld, kun je hem op z'n kop op een bord plaatsen.
Serveer eventueel met slagroom.
Bewaren
Goed verpakt zo’n 4 dagen houdbaar (buiten de koelkast). In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.