Parmezaanse harten koekjes

Gepost: 13 februari 2015 Laatst bewerkt: 23 december 2023
19

Parmezaanse harten koekjes

Als tegenhanger van al het zoete rondom Valentijn, besloot ik ook dit jaar weer iets hartigs te maken. Dat zijn deze Parmezaanse harten koekjes geworden, eenvoudiger kan haast niet. Deze hartjes zijn leuk als voorafje bij het Valentijn diner, maar ze kunnen ook goed als snack bij een romantische film op tafel gezet worden.

BAKTIP: Voor deze hartige hartjes maak ik gebruik van een hartjes uitsteker set. Wanneer je die niet in huis hebt, kan je deze ook zelf uitsnijden.

Parmezaanse harten koekjes

Parmezaanse harten koekjes

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Parmezaanse harten koekjes

Valentijn is één en al zoetigheid. Tijd dus voor een lieve hartige snack: Parmezaanse harten koekjes! Hier maak je je Valentijn zeker blij mee!

Ingrediënten

 • plakjes bladerdeeg
 • Parmezaanse kaas
 • Italiaanse kruiden
 • ei, geklutst
 • harten uitsteker

Instructies

 • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Ik haalde 6 hartjes uit één plakje, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je uitsteker. Gebruik zoveel plakjes als je nodig hebt. De restjes bladerdeeg die overblijven kun je trouwens ook prima afbakken. Misschien niet zo mooi, maar wel net zo lekker!
 • Leg de uitgestoken hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste eitje.
 • Strooi Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden over de hartjes heen.
 • Bak de hartjes in 10-12 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Parmezaanse harten koekjes

Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Met Valentijn is een hartje natuurlijk leuk, maar je kunt dit in iedere vorm maken die je maar wilt. Ik maak ze ook regelmatig als kleine stengels van reepjes bladerdeeg.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Ellen schreef:

  wat leuk! 😉

 2. Margot schreef:

  Leuk en lekker simpel!

 3. Ilja schreef:

  Wat een leuk idee, ga ik zeker doen morgenochtend. wat een leuke blog heb je!

 4. anke schreef:

  elke keer weer leuk om een email te krijgen met die leuke en smaakvolle ideetjes,
  compliment hoor

 5. Margriet schreef:

  Leuk idee! En ook heel leuk om samen met kinderen te maken. Ik heb ze eergisteren samen met mijn zoontje (4) gemaakt om op tafel te zetten met zijn verjaardag. Hij heeft dit keer alleen de vormpjes uitgestoken maar ook het besmeren met ei, en bestrooien met kruiden en kaas kunnen kinderen prima doen. En de visite vond het heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *