Brie-bacon croissanthapjes

Brie-bacon croissanthapjes
85

In mijn lange samenwerking met Hero heb ik altijd zoete recepten ontwikkeld, dat was gewoon logisch om te doen. Maar nadat ik voor Het Borrelhapjes Bakboek ook jam in enkele recepten had gebruikt, was het ineens niet meer zo logisch. Daarom besloot ik om speciaal voor Hero (en jullie natuurlijk!) een lekker borrelhapje te maken met de Hero abrikozenjam. Dat is nog steeds mijn favoriete jam om te gebruiken, voor zowel zoete als hartige recepten. De keuze viel dit keer op brie-bacon croissanthapjes. En naast brie en bacon zitten er nog twee ingrediënten in deze heerlijke hapjes: abrikozenjam en pistachenootjes. Echt een heerlijke combinatie, probeer het vooral eens uit zou ik zeggen.

Brie-bacon croissanthapjes

Luchtig deeg gevuld met een combinatie van zoete en zoute ingrediënten, dat maakt deze hapjes verrassend lekker!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 6-8 plakjes bacon
  • 120 gram brie
  • paar eetlepels Hero abrikozenjam
  • handje pistachenootjes fijngehakt
  • 1 ei om in te smeren

Instructies

  • Rol het deeg uit en snijd langs de stippellijnen in 6 delen. Verdeel ieder stuk deeg ook weer in 3 (ongeveer) gelijke delen.
  • Leg op ieder lapje deeg een stukje bacon, gevolgd door een blokje brie. Schep er ongeveer een halve theelepel jam op en maak het af met wat pistachenootjes.
  • Vouw de croissantjes dicht. Om te zorgen dat ze niet leeglopen in de oven, knijp je de randjes stevig dicht.
  • Leg de croissanthapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met geklutste eitje en bestrooi met wat pistachenootjes.
  • Bak de hapjes in 10-12 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Het lekkerst om gelijk op te eten, maar afgedekt in de koelkast zijn de hapjes 2-3 dagen houdbaar.

Bak jij ook graag met jam? Neem dan voor meer inspiratie eens een kijkje in de Hero Jam Studio!

Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Myrthe schreef:

    Is het ook mogelijk om de hapjes een dag van te voren te maken, in de koelkast te leggen en af te bakken net voordat je ze nodig hebt? Zodat ze wat verser zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, want het deeg blijft dan rijzen. Je kunt ze wel helemaal maken en voor serveren opwarmen.

      1. Myrthe schreef:

        Bedankt voor je snelle reactie! Doe ik dat wel 🙂

  2. Rebecca schreef:

    Kun je ook andere Jan gebruiken i.p.v. de hero ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  3. Rebecca schreef:

    Sorry Jan moet jam zijn

  4. Kristel schreef:

    Hi Laura, kun je ook bladerdeeg gebruiken hiervoor? Zou het dan net zo lekker zijn denk je? Ik mag geen gluten namelijk maar glutenvrij croissantdeeg heb ik helaas nog niet gevonden…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan zeker, even lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *