Oreo truffels deluxe

95

oreo truffels deluxe 1a

Voordat ik de Oreo truffels online zette had ik niet verwacht dat iedereen daar zo ontzettend enthousiast op zou reageren. Dat gebeurde dus wel en ik kreeg er ook behoorlijk wat vragen over. Niet iedereen was bijvoorbeeld dol op pure chocola en zij vroegen zich af of dat ook anders kon. Natuurlijk kan dat anders! Gebruik gerust witte- of melkchocola als jij dit lekkerder vindt. Ik besloot zelf ook eens een variatie uit te proberen door witte chocola te gebruiken. Ik ging nog een beetje verder en maakte Oreo truffels deluxe! Deze hebben ook nog eens chocolate chips in de truffel zelf zitten!

oreo truffels deluxe 2a

oreo truffels deluxe 3a

oreo truffels deluxe 4a

Oreo truffels deluxe

Een variatie op de Oreo truffels: Oreo truffels deluxe! Varieer in smaken chocola en voeg chocolate chips toe aan de truffels. Maak jouw favoriete smaak!
Porties: 16 truffels

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo’s (28 koekjes)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 350 gram witte chocola
  • 50 gram witte chocolade chips

Instructies

  • De basis van de truffels is exact hetzelfde als de ‘gewone’ Oreo truffels. Je vermaalt de koekjes tot fijne kruimels. Hou twee eetlepels apart voor de decoratie. Mocht je nu liever sprinkles gebruiken ter versiering, dan hoef je geen kruimels apart te houden.
  • Voeg de MonChou toe aan de kruimels en meng tot het een samenhangend geheel wordt. Voeg dan de chocolate chips toe, verdeel deze er goed doorheen. Draai dan balletjes van het deeg, zet deze balletjes minimaal een uur in de koelkast zodat ze goed stevig worden.
  • Ondertussen smelt je de chocola vast waar je straks de truffels in dipt.
  • Als de truffels goed stevig zijn haal je er een paar uit de koelkast die je gaat dippen. Haal ze niet allemaal tegelijk uit de koelkast, anders komen ze al op kamertemperatuur en zijn ze niet meer zo stevig.
  • Doop de truffels helemaal onder in de chocola en haal de eruit met een (bonbon) vork. Laat even uitlekken en zet de truffels dan op een vel bakpapier. Strooi er gelijk wat Oreo kruimels of sprinkles overheen. De chocola is nu nog zacht waardoor het goed blijft zitten. Laat de chocola helemaal uitharden, daarna kun je overtollige chocola aan de onderkant wegbreken.
Bewaren

Smikkel je ze niet direct op en wil je ze nog even bewaren? Lees hier hoe je de Oreo truffels deluxe het best kunt bewaren.

oreo truffels deluxe 5a

Je ziet het. Met het recept van de Oreo truffels kun je prima variëren. Niet zo dol op pure chocola? Dan gebruik je gewoon melk- of witte chocolade om in te dippen. Dat geldt ook voor de chocolate chips, kies gewoon de smaak die jij lekker vindt!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

40 reacties

  1. Nathalie schreef:

    Ziet er weer heerlijk uit! Leuk receptje om eens in een regenachtig weekend te proberen en dan met een heerlijke kop thee bij een film op de bank lekker op te snoepen! (of op een ander moment natuurlijk, Oreokoekjes kunnen eigenlijk altijd)
    Dankjewel!

    groetjes, Nathalie

  2. Joke schreef:

    Een ware smaaksensatie!!! en ik kan het weten 😉

    Liefs, Mam ♥

  3. Jaimie schreef:

    Hallo,

    Dat ziet er lekker uit ség!
    Ik heb echter wel nog nooit die koekjes gekocht of geproefd. Naar wat smaken ze?

    Groetjes, Jaimie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zijn chocoladekoekjes met een soort vanillecrème ertussen. Heel erg lekker!

  4. Mirne schreef:

    Lijkt me ook weer superlekker, jammer dat ik op dieet ben.

  5. jasmijn schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit. Kan je ze ook in de diepvries bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze in de vriezer laten afkoelen en je zou ze er ook in kunnen bewaren hoor.

  6. Robin schreef:

    Het enige nadeel hier in huis… hoeveel we er ook maken, ze zijn zo op.

    Wat zijn ze toch super lekker

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is een bekend probleem 😉 😛

  7. MySimplySpecial schreef:

    Oh wat ziet dat er goes uit!

  8. Lionne schreef:

    Waar zijn de witte chocolade chips te koop?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb ze van het merk Funcakes, maar je kunt ook een witte chocoladereep in stukjes hakken hoor!

      1. Michelle schreef:

        Hoi laura, ik vroeg me af waar je die kleine vormpjes koopt? Wat is de benaming hiervan? Ik wil deze of een andere soort maken voor kerst, maar deze vormpjes, hoe noem je ze? Groetjes Michelle

        1. Laura's Bakery schreef:

          Die zijn voor mini muffins! Je zou ook eens kunnen zoeken op bonbon vormpjes, die zijn nog net iets kleiner.

  9. lenicka schreef:

    Klinkt lekker voor bij mijn high tea a.s. maandag. Ik zou ze al eerder willen maken. Hoe lang blijven ze goed en kan ik ze het beste in de koelkast of erbuiten in een bakje bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze prima een paar dagen eerder maken. Doordat er monchou in zit moeten ze in de koelkast bewaard worden!

  10. mamsvandrie schreef:

    Lekker hoor, maar waar koop je chocolate chips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      bij taartdecoratie winkels, maar je kunt ook een reep in kleine stukjes snijden.

  11. Dhini schreef:

    Ohh ze zien er lekker uit! Ik ga eens maken

  12. Muriel schreef:

    Ik heb ze vandaag ook gemaakt. Wat zijn ze verschrikkelijk lekker. Ik kan er gewoon niet vanaf blijven…

  13. susan schreef:

    Ze waren heeeerlijk

  14. Saida schreef:

    Kan je mounchou ook vervangen door iets anders

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, botercrème bijvoorbeeld of een lepel chocoladepasta.

  15. Anouk schreef:

    Deze ga ik morgen maken! ? Maar hoe krijg je zo’n mooie dikke laag chocola eromheen? Dip je ze maar 1 keer?

    1. Laura schreef:

      Ik heb ze 1 keer gedipt, als je de chocola goed smelt is dat heel makkelijk 🙂

      1. Anouk schreef:

        Het leek idd moeilijker dan het is ☺️ Ze staan nu in de koelkast goed uit te harden.

  16. Salima schreef:

    Kan je ipv monchou ook roomkaas van Philedelphia bijvoorbeeld gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Geen ervaring mee, maar zou moeten lukken. Misschien wel iets minder toevoegen omdat dit een zachtere kaas is.

  17. Jill schreef:

    Kun je ook wat anders gebruiken dan monchou ?

    1. Laura schreef:

      Je kunt ook chocopasta gebruiken

  18. Anne-Marijn schreef:

    Het leek me zo’n lekker recept!
    Ben meteen naar de supermarkt gefietst en de benodigdheden gehaald.
    Super leuk recept!
    Ze staan nu in de koelkast, ik ben benieuwd.

  19. Judy schreef:

    Gisteren gemaakt. Ze smaakten voortreffelijk!! Voor herhaling vatbaar. Leuk en makkelijk om te maken.

  20. Judy schreef:

    Heerlijk recept en leuk om te maken. Een blijvertje!!!

  21. Tiziana schreef:

    Hoi,
    ik zou dit met kinderen willen doen en meestal wachten ze niet graag. Zou het proces versneld kunnen worden door ze een half uurtje in de diepvries te steken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker, waarschijnlijk heb je dan maar 15 minuten nodig. Kunnen ze in de tussentijd mooi de chocolade smelten 😉

  22. Alicia schreef:

    Ik heb de truffels geprobeerd met de oreo strawberry cheesecake en dan met witte chocolade die zijn al helemaal verrukkelijk en bevalt bij de meeste nog meer in de smaak

  23. Linda schreef:

    Moet je bij stap 1 eerst nog de koekjes van de vulling afhalen? Of kunnen de Oreo’s gewoon in één geheel in de blender?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan gewoon samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *