Cocktails maakte ik nooit thuis, die bestelde ik alleen op een avondje uit. Tot voor kort dan, want mijn drankvoorraad breidt zich thuis beetje bij beetje uit. Ik begon met de ingrediënten voor een mojito. Want als ik tijdens een avondje uit voor een cocktail kies, dan is het meestal een mojito. De laatste mojito’s dronk ik in Peru, waar ze overigens niet allemaal even best waren. Wat ook wel een prestatie is, want ik weet inmiddels namelijk hoe simpel deze te maken zijn. Kijk maar eens naar het recept, dan zul je het zelf zien. Ik ga ze zeker vlot nog eens maken, met een lekker borrelhapje erbij uiteraard.
BAKTIP: Als je nog op zoek bent naar een goede blender voor het crushen van ijs, kan ik je deze blender aanbevelen.
Ik maak hem liever met rietsuiker. En voor de zoetbekken met sprite of 7-up I.p.v bruiswater.
Dat is wel héél zoet inderdaad bovenop de suiker haha.
Kan het zijn dat het glas 0,3 liter inhoud moet hebben waar je het in moet doen? Een glas van 0.3 ml is misschien een vingerhoed. Hier kan natuurlijk niet alles in als het al 50 ml rum is. Of lees ik het verkeerd?
Haha oeps daar heb je helemaal gelijk in!
Tip:
Een alcoholvrije, magere, makkelijke en zeker niet te zoete variant.
Munt
limoen
Lemon & lime zero (AH) of 7-up zero (dus geen suiker)
Klein scheutje bruisend water (of kraanwater)
en ijs: