Mojito cocktail

11 oktober 2019
Mojito cocktail
41

Cocktails maakte ik nooit thuis, die bestelde ik alleen op een avondje uit. Tot voor kort dan, want mijn drankvoorraad breidt zich thuis beetje bij beetje uit. Ik begon met de ingrediënten voor een mojito. Want als ik tijdens een avondje uit voor een cocktail kies, dan is het meestal een mojito. De laatste mojito’s dronk ik in Peru, waar ze overigens niet allemaal even best waren. Wat ook wel een prestatie is, want ik weet inmiddels namelijk hoe simpel deze te maken zijn. Kijk maar eens naar het recept, dan zul je het zelf zien. Ik ga ze zeker vlot nog eens maken, met een lekker borrelhapje erbij uiteraard.

Mojito cocktail

Bij een lekkere borrel hoort ook een goede cocktail. De mojito drink ik zelf ontzettend graag en met dit recept maak je 'm makkelijk zelf.
Porties: 1 glas

Ingrediënten

  • 50 ml rum (wit)
  • 20 ml limoensap (ongeveer 1 limoen)
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 2 takjes munt
  • 75 ml bruiswater
  • crushed ijs
  • extra munt voor serveren

Instructies

  • Vul een (tumbler) glas van 0,3 l met de rum, limoensap en de fijne kristalsuiker. Roer goed door, zodat de suiker al iets kan oplossen.
  • Sla de takjes munt een paar keer tegen je handen om de aroma en geur van de munt te activeren. Haal de blaadjes van de takjes en doe in het glas. Schenk het bruiswater er overheen.
  • Roer nogmaals door en vul aan met het crushed ijs tot aan de rand van het glas.
  • Serveer met een takje extra munt. Proost!
Bewaren

Deze cocktails serveer je direct. Je kunt de limoen(en) vooraf persen en het sap bewaren in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Mariëtta Bosch schreef:

    Ik maak hem liever met rietsuiker. En voor de zoetbekken met sprite of 7-up I.p.v bruiswater.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is wel héél zoet inderdaad bovenop de suiker haha.

  2. Deborah schreef:

    Kan het zijn dat het glas 0,3 liter inhoud moet hebben waar je het in moet doen? Een glas van 0.3 ml is misschien een vingerhoed. Hier kan natuurlijk niet alles in als het al 50 ml rum is. Of lees ik het verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha oeps daar heb je helemaal gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *