Gebakken peer met notenvulling en ijs

Gepost: 25 januari 2017 Laatst bewerkt: 24 oktober 2023

GEBAKKEN PEER MET NOTENVULLING EN IJS
maken

Ik ben peren en de veelzijdigheid ervan gaan waarderen in de loop der tijd. Niet dat ik ze nooit gelust heb, ik greep gewoon altijd liever naar een appel of ander stuk fruit. Om gewoon zo los te eten doe ik dat nog steeds trouwens, maar als het op bakken aankomt mag ik ook graag peren gebruiken. In de kruidige perencake bijvoorbeeld, maar ook in de chocolade-perencake. Dit keer zitten de peren niet in een cake, maar vormen ze de hoofdrol in een heerlijk dessert: gebakken peer met notenvulling en ijs. Dat is kinderlijk eenvoudig te maken, maar dat hoeven je gasten niet te weten natuurlijk. Die zullen smullen van deze warme peer met vulling en een bolletje koud ijs. Ik heb er in ieder geval van genoten. Als lunch dan, want het is nog te vroeg donker om je dessert ’s avonds op de foto te zetten 😉 .

BAKTIP: Je kan de peren het eenvoudigst uithollen met een meloenbolletjeslepel. Als je deze niet in huis hebt, kan je ook een van de lepeltjes van je maatlepeltjes gebruiken.

recept GEBAKKEN PEER MET NOTENVULLING EN IJS

GEBAKKEN PEER MET NOTENVULLING EN IJS
 recept

GEBAKKEN PEER MET NOTENVULLING EN IJS

Opslaan
Recept afdrukken

3.67 van 3 stemmen

Gebakken peer met notenvulling

Super simpel, maar toch hartstikke lekker. Deze gebakken peer met notenvulling heb je binnen no time op tafel staan. Ook lekker met een bolletje ijs.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote peren (ik gebruikte conference peren)
  • 2 tl kaneel
  • 4-5 el honing
  • 2 tl vanille extract
  • 80 gram ongezouten noten naar keuze (ik gebruikte een zakje gemengde noten)
  • 4 bolletjes ijs (smaak naar keuze)

Instructies

  • Halveer de peren en snijd het kontje eraf, nu blijven ze goed liggen. Met een meloenbolletjeslepel (dat is een woord, ik heb het opgezocht) hol je het midden van de peer uit. Je kunt daar trouwens ook een andere lepel voor gebruiken, ik pakte zelf een lepel uit mijn setje spoons erbij.
  • Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat kaneel overheen. In een schaaltje meng je de honing en vanille met elkaar, drizzle hiervan ongeveer de helft over de peren heen.
  • Hak de noten in kleine stukjes en vul de holtes van de peer ermee, drizzle er nog een heel klein beetje van het honingmengsel overheen.
  • Bak de peren in 25 minuten op 190 °C.
  • Serveer de gebakken peren gelijk nu ze nog warm zijn. Leg ze op een bordje met een bolletje ijs en drizzle er tot slot het laatste beetje honing-vanille mengsel over.
Bewaren

Wanneer de peren al gebakken zijn het liefst gelijk serveren, anders kleuren de peren bruin. Je kan wel alles van te voren klaarzetten, het is dan in een handomdraai gemaakt.

GEBAKKEN PEER MET NOTENVULLING EN IJS
bakken

Eet smakelijk!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Mmmm wat ziet dit er zalig uit Lau.
    Kan niet anders dan lekker zijn en ik kom graag een keer dit bij jou proeven tijdens een kop thee 😉

    Liefs, mam ♥

  2. Annelies schreef:

    Mmmm! Dit recept ga ik zeker eens maken!

    Wat ook erg lekker is, is om ze in de pan te bakken met een beetje likeur 43. En dan juist met iets hartigs erbij. Een salade met noten, rauwe ham en geitenkaas of blauwe kaas bijvoorbeeld.

  3. Rensina Steursma schreef:

    Oh wat ziet dit er heerijk uit!
    Ik ga het snel een keertje maken zeg

  4. Dit lijkt mij echt heel erg lekker! Gevulde appel heb ik al wel eens voorbij zien komen, maar peer nog niet! Prachtige foto’s ook!

    1. Laura schreef:

      Dank je wel! 😀

  5. Trudy schreef:

    Dus je zit nu letterlijk met de gebakken peren 🙂 🙂

    1. Joke elema schreef:

      Ik heb het deze week gemaakt. Ik had caramel/notenijs erbij. Snel klaar en heerlijk ❣️

  6. Irma schreef:

    Ooow hier krijg ik trek van!

  7. Lianne schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Hier hou ik echt van lekker simpel, maar iedereen vind dit geweldig! 😀

  8. Hier ga ik mijn aanstaande mee verrassen! Hij is gek op peren, dit is weer eens iets anders. Lekker. Zeker in combinatie met kaneel ijs

  9. Tamara schreef:

    Wij hebben ze vanavond gegeten, erg lekker!

  10. Mirjam schreef:

    We hebben ze net gegeten: Het was heerlijk! Zelfs een paar die geen peren lusten, vonden het lekker!

  11. Judith schreef:

    Hoi,

    Zou het ook mogelijk zijn om dit bijvoorbeeld ’s middags te maken en ’s avonds in de oven te doen? Ben van plan dit met kerst te maken en dan hoop ik veel ervan al te kunnen voorbereiden :D.

    Dank je wel!

    Judith

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou ik zelf niet doen, omdat de peer dan bruin kleur. Je kan natuurlijk wel alles al klaar zetten, dan is het echt in een handomdraai gemaakt.

  12. Rachelle V schreef:

    Moeten de peren eerst rijp zijn voor je ze gebruikt, of kan het ook als ze nog hard zijn?

  13. Shanna schreef:

    Echt heerlijk
    Wij hebben ze met mijn
    Vaders zijn verjaardag gegeten
    En ook nog eens goed om te proberen
    Pannenkoekjes erbij maken dat is echt lekker

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk Shanna! Dat klinkt echt heerlijk.

  14. Ro schreef:

    Wat een geweldig recept! Heb deze zojuist gemaakt met amandelen. Daarnaast heb ik ook wat pijnboompitjes en sesamzaadjes geroosterd. De peer heb ik geserveerd met Griekse yogurt en chiazaad. Het was genieten en ga ik zeker te weten nog een keer maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept