Brownies bewaren doe je zo!

11

brownies bewaren

Brownies zijn heerlijk, maar ook erg machtig. Grote kans dat je die dus niet in één keer op krijgt en dat je de rest graag wilt bewaren om er op een ander moment van te kunnen genieten. Geen probleem, want brownies zijn heel goed te bewaren.

Brownies bewaren

Brownies kun je het best in een goed afgesloten trommel bewaren, zo blijven ze zeker een week goed. Ik verpak de brownie ook vaak in aluminium folie. Per portie verpakken is helemaal makkelijk.

Belangrijkst is dat je ze goed luchtdicht verpakt. Brownies zijn heerlijk smeuïg en zo wil je ze ook houden. Als je brownies niet luchtdicht zou verpakken, drogen ze uit en zijn ze lang zo lekker niet meer. Bewaar je brownies daarom ook niet in de koelkast, daar zal je brownie uitdrogen.

Brownies invriezen

Zoveel brownies gebakken dat je die nooit in een week op krijgt? Dan is invriezen ook een optie. Verpak de brownie, eventueel per portie, luchtdicht. In de vriezer blijven brownies zo’n 3 maanden goed.

Op zoek naar het recept van de brownies op de foto? Dat staat op Laura’s Bakery: Smeuïge brownies

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

 1. Hanny schreef:

  Vreemd, dat maak ik nou nooit mee, dat er iets overblijft.

 2. Yvon van der Laan schreef:

  Luchtdicht verpakken: is dit in een zak en dan sous vide vacuüm trekken? Wordt het gebak dan niet platgedrukt? Kun je ze ook in een plastic doos bewaren? Ook als je die doos niet helemaal tot boven vol hebt?

  Dank je voor het antwoord.

  Vriendelijke groet,
  Yvon

 3. Inge schreef:

  Hallo! Ik ga binnenkort een high tea houden met mijn vriendinnen en ik was van plan om die cheesecakebrownies van uw blog te gaan bakken. Aangezien ik de dag zelf geen tijd heb en die dag ervoor ook niet ivm een diplomauitreiking, moet ik ze dus 2 dagen van tevoren maken. Hoe kan ik ze dan het beste bewaren? De brownies mogen niet in de koelkast, maar die cheesecakevulling moet wel in de koelkast neem ik aan?

 4. Marleen schreef:

  Hoi Laura,
  Kan ik de brownies in een koektrommel van Tupperware bewaren?
  Alvast bedankt!
  Groetjes, Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *