Met deze tips bak jij voortaan alleen nog maar perfecte brownies. Weet jij hoe je een goed beslag maakt en wanneer een brownie gaar is? Lees het hier!
Tips voor de perfecte brownies
Bij de meest simpele baksels, kan het net zo eenvoudig misgaan als bij een heel ingewikkelde receptuur. Misschien juist door de eenvoud, maar misschien ook omdat je niet precies de basisregels van een bepaald baksel kent. Veel mensen bakken brownies zoals ze een cake bakken. Het zijn alleen twee hele verschillende baksels met een compleet ander resultaat, dus dan kan de bereiding ook nooit helemaal hetzelfde zijn.
Ik geef je een paar eenvoudige tips waarmee je voortaan de meest heerlijke brownies maakt. In het kort:
- Kies het beste brownies recept
- Gebruik een brownies bakvorm
- Klop het beslag niet luchtig
- Bak brownies niet te lang
Ik wil een brownie maken maar mijn melk is op, kan ik de melk vervangen door slagroom die nog geklopt moet worden?
Voor deze brownies kan je ook 30 g in plaats van 60 g boter gebruiken
Je gebruikt stroop in je brownies, wat is dit juist?
Hoe kan ik deze het best bewaren voor de volgende ochtend?
Hallo,
Me brownie is keihard geworden! En de binnenkant is heel erg zacht.
Wat doe ik fout??! Help
Oei dat is gek! Heb je je helemaal aan het recept gehouden en ben je geen ingrediënten vergeten of misschien veranderd? Anders lag het waarschijnlijk aan de oven.
Hey Laura
Is de stroop een must in dit recept?
Nee, maar het geeft wel dat extra sticky mondgevoel dat ik zo heerlijk vind bij een brownie 🙂
Super lekker geworden! Moest wel even proberen met de temperatuur omdat ik de oven op hete lucht had gezet!
Oeps dit gaat over de blondie met framboos sorry
Wellicht ligt het aan mijn oven, maar ik zal de brownies niet langer dan 20 minuten in de oven laten zitten. De brownies waren wel smeuïg, maar niet plakkerig.