YES! Het is eindelijk weer 1 december. Zo eind september begint het te kriebelen en heb ik zin in Kerst. Door dat prachtige weer van dit jaar en mijn verhuizing duurde het nu wat langer, maar ik zat al snel helemaal in kerstsferen. Druk bezig met de advent die ook dit jaar weer plaatsvindt op Laura’s Bakery. Dit is alweer de zevende editie!
We trappen vandaag af met deze stoofpeertjes tartelettes. In basis heel simpel met de mascarponeroom en stoofpeertjes als vulling, maar het is zó ontzettend lekker. Ik maakte ze als een soort probeersel, maar heb er echt heel erg van zitten smullen. Je kunt ze serveren als gebakje, maar ook als dessert zullen deze tartelettes het goed doen.
BAKTIP: Ik gebruik dit formaat bakringen in mijn recepten. Deze bakringen zet je op een met bakpapier beklede bakplaat voordat je er deeg in doet. Na het bakken verwijder je de ringen gelijk.
Stoofpeertjes tartelettes
Ingrediënten
- 10 tartelettes (volgens recept)
- 250 gram mascarpone
- 2 el stoofperensap
- 125 ml slagroom
- 2 el fijne kristalsuiker
- 3-4 stoofpeertjes (volgens recept)
Instructies
- Maak de tartelettes/koekbakjes volgens recept. Je kunt dit zelfs al enkele dagen van tevoren maken.
- Voor de vulling roer je de mascarpone een beetje los in een kom, roer het stoofperensap er rustig doorheen. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel ook dit rustig door de mascarpone. Het is belangrijk om rustig en voorzichtig te spatelen om te voorkomen dat het mengsel te dun wordt.
- Je kunt eventueel naar smaak nog 1-2 extra eetlepels stoofperensap toevoegen, maar kijk hierbij uit dat het niet te dun wordt.
- Verdeel de mascarponeroom over de tartelettes. Snijd vervolgens de stoofperen in partjes en leg deze in een waaier bovenop de tartelettes.
Tips
- Bewaren: De losse koekbakjes zijn enkele dagen te bewaren, eenmaal gevuld zijn ze 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd er rekening mee dat ze na verloop van tijd wat zachter zullen worden.
1 reactie