Cappuccino koeken met chocolade en hazelnoten

Gepost: 24 februari 2014 Laatst bewerkt: 2 augustus 2023

cappuccino koeken 1a

Vandaag een lekker recept dat niet ik, maar mijn moeder maakte: cappuccino koeken. Een geslaagd experiment waar ze een poosje geleden op haar vrije dag mee aan de slag ging. Lang leve de techniek, want mijn moeders bakavonturen kon ik op het werk prima volgen. Zo kreeg ik eerst een foto van het koekjesdeeg te zien en later stuurde ze ook een foto van de koeken die net uit de oven kwamen. Ik kreeg behoorlijke trek en zag op de klok dat het gelukkig niet heel lang meer zou duren voordat de werkdag voorbij was en ik thuis een heerlijke, nog klein beetje warme, koek kon verorberen. Iets na vijf uur sprong ik gelijk op mijn fiets, op naar een kop thee en een lekkere cappuccino koek! Dat is heerlijk thuiskomen moet ik zeggen. Als iedereen bij ons thuis klaar is met school/werk drinken we bijna altijd gezamenlijk een kopje koffie of thee aan tafel. Een enkele keer nemen we hier ook iets lekkers bij, zoals dus deze verse en nog warme cappuccino koeken!

cappuccino koeken 2a

CAPPUCCINO KOEKEN MET CHOCOLADE EN HAZELNOTEN

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Cappucino koeken met choclade en hazelnoten

Een eenvoudig en duidelijk recept om zelf cappuccino koeken te maken. De hazelnoten en chocolade stukjes maken het extra lekker!
Porties: 20 grote koeken

Ingrediënten

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 35 gram cappuccino poeder
  • snuf zout
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 6 el melk
  • 75 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 100 gram chocolate chips

Instructies

  • Doe de witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, cappuccino poeder en het zout in een kom en roer door elkaar. Voeg de boter in blokjes en melk toe en mix  tot een kruimelig deeg. Voeg de chocolate chips en hazelnoten toe en mix deze door het deeg. Zorg dat ze goed verdeeld zijn door je deeg.
  • Wikkel het deeg in folie en leg minstens een uur in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 20 delen. Draai hier ballen van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de koeken gaar en goudbruin in 22 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.

cappuccino koeken 3a

Resultaat: heerlijke koeken! Geen overheersende koffie smaak, gewoon precies goed. De hazelnoten en stukjes chocola maken de koek nog lekkerder.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Kayleigh schreef:

    Deze koekjes zien er lekker uit zeg!

  2. Trudy schreef:

    Wat een mooie koeken op een mooie schaal!

  3. Joke schreef:

    Leuk dat je het geplaatst hebt Lau, ze waren erg lekker 🙂

    Liefs, mam ♥

    1. Annemarie schreef:

      Ik wil deze proberen met gewone koffiepoeder. Ik denk dat ik dan wat minder moet gebruiken. Zou ik verdee nog wat moeten veranderen?

  4. lena schreef:

    hier krijg ik trek van, ze zien er super uit! eens kijken of er wat in de snoeptrommel zit… hihi

  5. Anita griekspoor schreef:

    Ik heb ze gebakken wauw wat een megakoeken!
    Heel lekker nog een flinke klus t doorkneden

  6. Jolanda schreef:

    Ik heb gisteren de cappuccinokoeken gebakken voor Pasen, maar ze zijn zo lekker dat ik niet weet of ze Pasen wel gaan halen 🙂

  7. Tamara schreef:

    Bedankt Laura en moeder voor het delen van dit super lekkere recept!!! Koeken zien er super uit en smaken heerlijk… Groetjes tamara

  8. Dinneke schreef:

    Hoi Laura
    De cappuccino poeder is dat cappuccino oploskoffie ?

    1. Laura schreef:

      Ja, dat klopt 🙂

  9. Elle schreef:

    Hoi Laura,

    De koeken zien er heerlijk uit en ik zou ze graag willen maken!
    Kun je voor cappuccino poeder ook de poeder in losse zakjes van oploskoffie van Nescafé kunnen gebruiken? (als je begrijpt wat ik bedoel).
    Alvast bedankt!

    Groetjes, Elle

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, die kunnen ook prima.

  10. Francine schreef:

    Zijn ze krokant zo ja blijven ze dat dan ook als je ze goed bewaard
    Groetjes
    Francine

    1. Laura Kieft schreef:

      Aan de randen zijn ze knapperig, in het midden nog wat zachter. Als je ze goed bewaart blijven inderdaad zo. Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/knapperige-koekjes-bakken/

  11. Nicole schreef:

    Kan ik in plaats van melk ook iets anders gebruiken. Ik heb nooit melk in huis en om nu voor alleen 6 eetlepels een pak melk te kopen

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou het kunnen proberen met water (eventueel aanlengen met koffiemelk), maar je merkt dit wel in de smaak. Of wellicht iets meer boter gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept