Vandaag een lekker recept dat niet ik, maar mijn moeder maakte: cappuccino koeken. Een geslaagd experiment waar ze een poosje geleden op haar vrije dag mee aan de slag ging. Lang leve de techniek, want mijn moeders bakavonturen kon ik op het werk prima volgen. Zo kreeg ik eerst een foto van het koekjesdeeg te zien en later stuurde ze ook een foto van de koeken die net uit de oven kwamen. Ik kreeg behoorlijke trek en zag op de klok dat het gelukkig niet heel lang meer zou duren voordat de werkdag voorbij was en ik thuis een heerlijke, nog klein beetje warme, koek kon verorberen. Iets na vijf uur sprong ik gelijk op mijn fiets, op naar een kop thee en een lekkere cappuccino koek! Dat is heerlijk thuiskomen moet ik zeggen. Als iedereen bij ons thuis klaar is met school/werk drinken we bijna altijd gezamenlijk een kopje koffie of thee aan tafel. Een enkele keer nemen we hier ook iets lekkers bij, zoals dus deze verse en nog warme cappuccino koeken!
Cappucino koeken met choclade en hazelnoten
Ingrediënten
- 200 gram witte basterdsuiker
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 35 gram cappuccino poeder
- snuf zout
- 200 gram ongezouten roomboter
- 6 el melk
- 75 gram hazelnoten, grof gehakt
- 100 gram chocolate chips
Instructies
-
Doe de witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, cappuccino poeder en het zout in een kom en roer door elkaar. Voeg de boter in blokjes en melk toe en mix tot een kruimelig deeg. Voeg de chocolate chips en hazelnoten toe en mix deze door het deeg. Zorg dat ze goed verdeeld zijn door je deeg.
-
Wikkel het deeg in folie en leg minstens een uur in de koelkast.
-
Verdeel het deeg in 20 delen. Draai hier ballen van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
-
Bak de koeken gaar en goudbruin in 22 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Resultaat: heerlijke koeken! Geen overheersende koffie smaak, gewoon precies goed. De hazelnoten en stukjes chocola maken de koek nog lekkerder.
Deze koekjes zien er lekker uit zeg!
Wat een mooie koeken op een mooie schaal!
Leuk dat je het geplaatst hebt Lau, ze waren erg lekker 🙂
Liefs, mam ♥
Ik wil deze proberen met gewone koffiepoeder. Ik denk dat ik dan wat minder moet gebruiken. Zou ik verdee nog wat moeten veranderen?
hier krijg ik trek van, ze zien er super uit! eens kijken of er wat in de snoeptrommel zit… hihi
Ik heb ze gebakken wauw wat een megakoeken!
Heel lekker nog een flinke klus t doorkneden
Ik heb gisteren de cappuccinokoeken gebakken voor Pasen, maar ze zijn zo lekker dat ik niet weet of ze Pasen wel gaan halen 🙂
Bedankt Laura en moeder voor het delen van dit super lekkere recept!!! Koeken zien er super uit en smaken heerlijk… Groetjes tamara
Hoi Laura
De cappuccino poeder is dat cappuccino oploskoffie ?
Ja, dat klopt 🙂
Hoi Laura,
De koeken zien er heerlijk uit en ik zou ze graag willen maken!
Kun je voor cappuccino poeder ook de poeder in losse zakjes van oploskoffie van Nescafé kunnen gebruiken? (als je begrijpt wat ik bedoel).
Alvast bedankt!
Groetjes, Elle
Ja hoor, die kunnen ook prima.
Zijn ze krokant zo ja blijven ze dat dan ook als je ze goed bewaard
Groetjes
Francine
Aan de randen zijn ze knapperig, in het midden nog wat zachter. Als je ze goed bewaart blijven inderdaad zo. Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/knapperige-koekjes-bakken/
Kan ik in plaats van melk ook iets anders gebruiken. Ik heb nooit melk in huis en om nu voor alleen 6 eetlepels een pak melk te kopen
Je zou het kunnen proberen met water (eventueel aanlengen met koffiemelk), maar je merkt dit wel in de smaak. Of wellicht iets meer boter gebruiken.