Mini chocolate chip muffins

3 september 2021
Mini chocolate chip muffins
23

Ik zou kunnen zeggen dat mini muffins zo ideaal zijn voor de lekkere trek tussendoor door dit fijne formaat. Maar in de praktijk eet ik nooit slechts 1 mini muffin. Ben ik vast niet de enige in toch? Deze mini chocolate chip muffins zijn ook ideaal voor een high tea, zie je ze al staan op een mooie etagere tussen allerlei andere lekkere gebakjes?

Mini chocolate chip muffins

Ik mag graag mini muffins bakken, deze variant met chocolate chips is een van mijn favorieten.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram chocolate chips

Instructies

  • Doe suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom, roer door elkaar.
  • In een tweede kom doe je het ei, de melk, olie en vanille-extract. Klop met een garde door elkaar.
  • Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om tot een beslag te roeren. Het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag tot iets onder de rand. Strooi er wat extra stukjes chocolade over.
  • Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) tot de gaar en goudbruin zijn.
Bewaren

3-4 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *