Ik zou kunnen zeggen dat mini muffins zo ideaal zijn voor de lekkere trek tussendoor door dit fijne formaat. Maar in de praktijk eet ik nooit slechts 1 mini muffin. Ben ik vast niet de enige in toch? Deze mini chocolate chip muffins zijn ook ideaal voor een high tea, zie je ze al staan op een mooie etagere tussen allerlei andere lekkere gebakjes?
Mini chocolate chip muffins
Mini chocolate chip muffins
Ik mag graag mini muffins bakken, deze variant met chocolate chips is een van mijn favorieten.
Porties: 24 stuks
Ingrediënten
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram bloem
- 0,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baking soda
- snuf zout
- 1 ei
- 125 ml melk
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram chocolate chips
Instructies
-
Doe suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom, roer door elkaar.
-
In een tweede kom doe je het ei, de melk, olie en vanille-extract. Klop met een garde door elkaar.
-
Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om tot een beslag te roeren. Het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
-
Voeg de chocolate chips toe en spatel deze gelijkmatig door het beslag.
-
Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag tot iets onder de rand. Strooi er wat extra stukjes chocolade over.
-
Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) tot de gaar en goudbruin zijn.
Bewaren
3-4 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.