Mini chocolate chip muffins

Gepost: 3 september 2021 Laatst bewerkt: 29 februari 2024
Mini chocolate chip muffins

Ik zou kunnen zeggen dat mini muffins zo ideaal zijn voor de lekkere trek tussendoor door dit fijne formaat. Maar in de praktijk eet ik nooit slechts 1 mini muffin. Ben ik vast niet de enige in toch? Deze mini chocolate chip muffins zijn ook ideaal voor een high tea, zie je ze al staan op een mooie etagere tussen allerlei andere lekkere gebakjes?

mini chocolate chip muffins-1a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.84 van 12 stemmen

Mini chocolate chip muffins

Ik mag graag mini muffins bakken, deze variant met chocolate chips is een van mijn favorieten.
Porties: 24 stuks
met een mini muffin bakvorm

Ingrediënten

  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram chocolate chips

Benodigdheden

Instructies

  • Doe suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom, roer door elkaar.
  • In een tweede kom doe je het ei, de melk, olie en vanille-extract. Klop met een garde door elkaar.
  • Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om tot een beslag te roeren. Het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag tot iets onder de rand. Strooi er wat extra stukjes chocolade over.
  • Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) tot de gaar en goudbruin zijn.
Bewaren

3-4 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Bianca Belksma schreef:

    Vandaag gemaakt om te kijken of dit leuk en lekker is voor groep ouderen waar ik eens in de twee weken voor bak. Erg lekker maar….ik krijg het papier amper van de muffins af….dat gaat de ouderen dan ook niet lukken. Hoe kan dit? Of hoe kan ik dit voorkomen? Vind de smaak en formaat namelijk wel fantastisch.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zou kunnen verschillen per soort papier. Ik zou goede vormpjes gebruiken (bijvoorbeeld van (online) bakwinkels), dan gaat dat meestal wel goed!

  2. Bianca Belksma schreef:

    Tja, ik had ze juist bij een goede bakwinkel gehaald…. Dan weet ik het ook niet

  3. Jara Lehoucq schreef:

    Wat is de diameter van 1 vormpje?

    1. Laura's Bakery schreef:

      3,5 cm. Bij het recept staat een linkje naar de vorm.

  4. Jara Lehoucq schreef:

    Bedankt voor je antwoord! Ik heb ze net gemaakt, maar bij het papiertje eraf halen om het op te eten blijft er muffin aan het papier hangen. Hoe los ik dit op?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lastig om vanaf een afstand te bepalen. Het kan aan de kwaliteit van het papier liggen of als de ingrediënten niet allemaal goed gemengd zijn geweest bijv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept