Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chorizo-cheddar mini muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 mei 2017
in Borrelhapjes, Hartige recepten, Muffins
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De combinatie van cheddar en chorizo heb ik echt ontdekt sinds ik er deze croissant hapjes mee maakte. Ik kan er geen genoeg van krijgen en probeer er van alles mee te bedenken. Zo ontstonden dus ook deze chorizo-cheddar mini muffins. Ook alweer zo verschrikkelijk lekker. Het is denk ik maar goed dat ik de helft van onderstaand recept heb gemaakt, ze waren namelijk zo op. En nee, bij dat opeten kreeg ik in dit geval geen hulp. Dat heb ik helemaal zelf gedaan. Ga jij ze wel delen, dan zou ik vooral het hele recept maken. Of meer.

INGREDIËNTEN chorizo-cheddar mini MUFFINS

VOOR ONGEVEER 28 STUKS
  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper naar smaak
  • 80 gram kleine stukjes chorizo
  • 100 gram cheddar in stukjes

BEREIDING

Het is het makkelijkst om twee kommen te nemen. In de ene kom doe je het ei, zonnebloemolie en melk. In de andere kom voeg je de bloem, bakpoeder, zout en peper samen. Roer de inhoud van de kommen afzonderlijk door elkaar en voeg ze dan samen. Met een spatel meng je het vlot tot een beslag. Hier mogen best nog wat klontjes in zitten.

Voeg de stukjes chorizo en cheddar toe en spatel dit door het beslag. Vet je muffinvorm in en bestuif hem eventueel met bloem, vul dan de vormpjes met het beslag. Bang dat je de mini muffins er niet meer uit krijgt? Leg dan een strookje bakpapier in elk vormpje, dan kun je ze er daarmee eenvoudig uithalen.

Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 graden gaar en goudbruin.

Bewaar de chorizo-cheddar muffins in een afgesloten verpakking tot je ze nodig hebt, je kunt ze eventueel nog even opwarmen in de oven als je ze warm wilt serveren (5 minuten op 200 graden).

Vorige post

Volgende post

Chocolate chip havermoutkoekjes
Boterkoek brownie

Related Posts

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

door Laura Kieft
06 december 2019
0

Ook de hartige recepten zijn dit jaar weer aanwezig in de advent. Waar ik vorig jaar voor Sinterklaas...

Pesto-tomaat kipspiesjes

door Laura Kieft
29 november 2019
2

Ik...

Italiaans sodabread

door Laura Kieft
25 november 2019
7

De laatste tijd maak ik met regelmaat een snel brood thuis. En met snel bedoel ik dat ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 4

  1. Carla says:
    3 jaar geleden

    Hallo,

    Kan ik deze lekkere muffins ook gewoon met lactose vrije melk (magere melk) maken?

    Groetjes,
    Carla

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou prima moeten kunnen.

      Beantwoorden
  2. Rineke says:
    3 jaar geleden

    Ik heb helaas geen minimuffinblik alleen een grote. Dus ik heb 2 eieren gebruikt (ff afgekeken van je basisrecept muffin), 120 ml olijfolie (bij gebrek aan zonnebloemolie), 300 gram bloem, 100 gram chorizo en 120 gram cheddar. Perfecte hoeveelheid. Ze zijn goed gelukt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Fijn dat het is gelukt! En ideaal he, dat je zo eenvoudig aan recepten kunt sleutelen 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Boterkoek brownie

Boterkoek brownie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer