Chorizo-cheddar mini muffins

Gepost: 12 mei 2017 Laatst bewerkt: 29 augustus 2023

CHORIZO-CHEDDAR MINI MUFFINS

De combinatie van cheddar en chorizo heb ik echt ontdekt sinds ik er deze croissant hapjes mee maakte. Ik kan er geen genoeg van krijgen en probeer er van alles mee te bedenken. Zo ontstonden dus ook deze chorizo-cheddar mini muffins. Ook alweer zo verschrikkelijk lekker. Het is denk ik maar goed dat ik de helft van onderstaand recept heb gemaakt, ze waren namelijk zo op. En nee, bij dat opeten kreeg ik in dit geval geen hulp. Dat heb ik helemaal zelf gedaan. Ga jij ze wel delen, dan zou ik vooral het hele recept maken. Of meer.

CHORIZO-CHEDDAR MINI MUFFINS
maken

CHORIZO-CHEDDAR MINI MUFFINS recept

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chorizo-cheddar mini muffins

Een hartige muffin? Ja, hoor dat kan heel goed. Dat bewijst dit recept voor heerlijke chorizo-cheddar mini muffins.
Porties: 28 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei (M)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml volle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper naar smaak
  • 80 gram chorizo (in kleine stukjes)
  • 100 gram cheddar (in stukjes)

Instructies

  • Het is het makkelijkst om twee kommen te nemen. In de ene kom doe je het ei, zonnebloemolie en melk. In de andere kom voeg je de bloem, bakpoeder, zout en peper samen. Roer de inhoud van de kommen afzonderlijk door elkaar en voeg ze dan samen. Met een spatel meng je het vlot tot een beslag. Hier mogen best nog wat klontjes in zitten.
  • Voeg de stukjes chorizo en cheddar toe en spatel dit door het beslag. Vet je muffinvorm in en bestuif hem eventueel met bloem, vul dan de vormpjes met het beslag. Bang dat je de mini muffins er niet meer uit krijgt? Leg dan een strookje bakpapier in elk vormpje, dan kun je ze er daarmee eenvoudig uithalen.
  • Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. Carla schreef:

    Hallo,

    Kan ik deze lekkere muffins ook gewoon met lactose vrije melk (magere melk) maken?

    Groetjes,
    Carla

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou prima moeten kunnen.

  2. Rineke schreef:

    Ik heb helaas geen minimuffinblik alleen een grote. Dus ik heb 2 eieren gebruikt (ff afgekeken van je basisrecept muffin), 120 ml olijfolie (bij gebrek aan zonnebloemolie), 300 gram bloem, 100 gram chorizo en 120 gram cheddar. Perfecte hoeveelheid. Ze zijn goed gelukt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Fijn dat het is gelukt! En ideaal he, dat je zo eenvoudig aan recepten kunt sleutelen 🙂

  3. Marlein schreef:

    Kan ik ze het beste gewoon in de koelkast bewaren? En hoe lang ongeveer?
    Alvast veel dank voor je advies!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bewaar ze buiten de koelkast, 3-4 dagen ongeveer.

  4. Marjolein Berntsen schreef:

    Ah, dankjewel!

  5. M schreef:

    Hallo Kun je deze muffins ook koud eten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan 🙂

  6. Joke schreef:

    Wat een heerlijk recept weer. Ik heb ze vegetarisch gemaakt met gedroogde tomaten op olie in plaats van chorizo. Ook erg lekker. Een bakblik voor mini-muffins heb ik niet, dus nam ik papieren cakepop-vormpjes. Zo werden het prima borrelhapjes 😋.
    Groetjes, Joke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept