Het was alweer lang geleden dat ik hartige mini muffins had gebakken. Ik vind ze altijd ideaal voor borrels en verjaardagen, staat ook gelijk leuk op tafel. In dit geval werden deze mini muffins met bacon en geitenkaas vooral een lekkere snack voor mijzelf. Ook een perfect tussendoortje dus! Ik deed door het beslag ook nog wat citroenrasp omdat ik dit zo lekker vind bij rozemarijn, in deze muffins was het ook weer een heerlijke combinatie.
mini muffins met bacon en geitenkaas
Mini muffins met bacon en geitenkaas
Kleine hartige muffins gevuld met bacon, geitenkaas en walnoten. Ik voegde ook nog citroenrasp toe wat ze extra lekker maakt.
Porties: 30 -35 stuks
Ingrediënten
- 1 ei (M)
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 ml melk
- 250 gram bloem
- rasp van een kleine citroen
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl rozemarijn
- snuf zout
- peper naar smaak
- 75 gram walnoten fijngehakt
- 75 gram geitenkaas in stukjes
- 100 gram baconreepjes
Instructies
-
Het is het makkelijkst om twee kommen te nemen. In de ene kom doe je het ei, zonnebloemolie en melk. In de andere kom voeg je de bloem, bakpoeder, rozemarijn, zout en peper samen. Roer de inhoud van de kommen afzonderlijk door elkaar en voeg ze dan samen. Met een spatel meng je het vlot tot een beslag. Hier mogen best nog wat klontjes in zitten.
-
Voeg de stukjes waltnoten, geitenkaas en baconreepjes (ongebakken) toe en spatel deze door het beslag. Zet kleine papieren vormpjes in je mini muffinsvorm en vul ze tot net iets onder de rand met beslag.
-
Bak de mini muffins in 16-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Bewaar de mini muffins in een afgesloten verpakking tot je ze nodig hebt, je kunt ze eventueel nog even opwarmen in de oven als je ze warm wilt serveren (5 minuten op 180 °C).
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoe lang moet ik ze bakken als ik ze in een gewone muffin vorm wil bakken? En kan ik ze invriezen?
Ongeveer 30-35 minuten en ja dat kan
Gebruik je hier zachte of harde geitenkaas?
Zachte geitenkaas.
Hoi Laura, kun je deze ook invriezen , of verliezen ze dan hun smaak? I.v.m. de ingrediënten , bijvoorbeeld 1 ei, is het lastig om de hoeveelheid te halveren. Ik ben benieuwd ! Groetjes, Nicole
PS , kan je ook in plaats van bacon bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes of olijven toevoegen? Of is dit wegens olie bijvoorbeeld te vet?
Dat kan, maar dan inderdaad even goed het vet afdeppen met een keukenpapiertje. Dan moet het prima gaan.
Dat kan heel goed!
Hoi Laura, kan ik ipv zonnebloemolie gewoon boter gebruiken? En hoeveel dan?
Groetjes Saar
Misschien dat dit artikel je verder kan helpen: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-boter/
Wist je dat bacon in het Nederlands gewoon spek heet?
Niet helemaal. Bacon is afkomstig van de varkensfilet en spek wordt van de buik van het varken gesneden.