Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mini pizza muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 oktober 2014
in Allergenen, Hartige recepten, Muffins, Suikervrij
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

mini pizza muffins 1a

Deze mini pizza muffins zijn echt de ideale snack voor op verjaardagen. Naast dat je met dit recept een flinke schaal met de muffins kunt vullen, kun je ze ook nog eens prima van te voren maken. bak ze gerust al een dag van te voren, want koud zijn ze ook heerlijk! Heb je ze wel liever warm? Dan schuif je de pizza muffins gewoon nog even in de oven om op te warmen. Als je helemaal vroeg wilt beginnen met de voorbereidingen is dat ook geen probleem. De muffins kun je ook in de vriezer bewaren, haal ze een uurtje van tevoren uit de vriezer om ze op kamertemperatuur te laten komen. Ik zei het toch: perfecte verjaardagssnack! Oh, en had ik al gezegd dat ze ook heel erg lekker zijn.

mini pizza muffins 2a

mini pizza muffins 3a

mini pizza muffins 4a

Recept afdrukken

Mini pizza muffins

Een lekker recept voor hartige mini pizza muffins. Ideale hartige muffins om te serveren bij een verjaardag of een high tea. Ook te maken als grote muffins.
Porties: 48 mini muffins

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 50 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte kaas (belegen) (+ een beetje extra)
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram salami
  • Zout + peper + kruiden naar wens
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree

Instructies

  • Doe bloem en bakpoeder in een kom. Doe de melk, boter en eieren in een andere kom en klop alvast door elkaar. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en klop tot een glad beslag.
  • Voeg de geraspte kaas en fijngesneden salami en zongedroogde tomaatjes toe en spatel door het beslag. Voeg zout, peper en overige kruiden naar smaak toe.
  • Vet de vormpjes van een mini muffin vorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes en vul elk vormpje voor ongeveer 2/3.
  • Met een theelepeltje schep je vervolgens op elke muffin een klein beetje tomatenpuree. Met een cocktailprikker roer je het als het ware een beetje door het beslag zodat het aan de bovenkant mooi verdeeld is. Strooi als laatst nog een beetje geraspte kaas over de muffins.
  • Bak de mini pizza muffins in 18 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Maak je liever grote muffins? Dit recept is genoeg voor 12 muffins van normaal formaat.

Bewaren

Ongeveer 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

mini pizza muffins 5a

Naast dat deze mini pizza muffins leuk zijn voor feesten en partijen, kun je ze ook heel goed bij een high tea serveren!

Vorige post

Volgende post

Victoria sponge cake
Review Kenwood kMix handmixer

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
1

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft
30 januari 2021
24

Vandaag...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 74

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Super leuk dit! Helemaal voor mijn verjaardag met Amerikaans thema past er heel goed bij! Nu moet ik alleen nog op zoek naar een mini muffinvorm.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Mijn mini muffinvorm komt bij Xenos vandaan, werkt prima!

      Beantwoorden
  2. MySimplySpecial says:
    6 jaar geleden

    Oh lekker!

    Beantwoorden
  3. Harriët says:
    6 jaar geleden

    Hoeveel moet je maken voor 12 normal-sized muffins?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit recept is precies genoeg voor 12 normale muffins

      Beantwoorden
      • Harriët says:
        6 jaar geleden

        Top, dankjewel!

        Beantwoorden
      • annemiek kling says:
        5 jaar geleden

        weet je toevallig ook de baktijd voor als je de grote muffins maakt?
        alvast bedankt ziet er heerlijk uit. wil het voor school maken voor bij het kerstbuffet

        Beantwoorden
        • annemiek kling says:
          5 jaar geleden

          nu ik een reactie neerzet kan ik meer berichten lezen en zie het antwoord al zo’n 30-35 minuten. alvast bedankt

          Beantwoorden
          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Inderdaad 30-35 minuten 🙂

  4. monique jansen says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura,
    Lijkt me heerlijk, deze muffins!
    Maar ik kan nu niet kiezen, tussen deze of de pizza bonbons, welke vallen het beste in de smaak? De verjaardag is deze week al!
    Groet, monique

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Beide vallen hier goed in de smaak, ik vrees dat ik je niet kan helpen bij het maken van een keuze 😉 (of je maakt gewoon alletwee 😛 )

      Beantwoorden
  5. Lisanne says:
    6 jaar geleden

    Ohh wat een goed idee! Ziet er ontzettend leuk en lekker uit. Lijkt me ideaal voor een feest of een gezellige avond thuis met vrienden.

    Beantwoorden
  6. monique says:
    6 jaar geleden

    hi lisanne er staat dat daar bovenn grediënten (voor 48 mini muffins)maar ik wil graag voor maar 12 muffins

    Beantwoorden
  7. Mathilde says:
    6 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt en net uit de oven gehaald. Ben héél benieuwd.
    Ze ruiken in ieder geval heerlijk! En het is ook nog eens erg leuk om te maken!

    Beantwoorden
  8. Ikram says:
    6 jaar geleden

    Dit ziet er zo lekker uit dat het alweer kriebelt om de keuken in de duiken 🙂 Deze ga ik zeker een dezer dagen maken!!! 😀

    Beantwoorden
  9. Jeanette says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik lees met erg veel plezier je site, elke keer weer. Niet alleen je recepten maar ook je presentatie. Eerder zag ik al van die mooie donker blauwe schalen met bloemetjes van je. In dit recept ook weer. Welke schaal is dat? Ik ben er al een poosje naar op zoek maar heb het nog niet kunnen vinden en zou ook graag zoiets willen aanschaffen.
    Groetjes,
    Jeanette

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Jeanette, deze is van het merk Bunzlau Castle. Ik gebruikt inderdaad wel vaker servies van dit merk om mijn baksels te presenteren en te fotograferen 🙂

      Beantwoorden
  10. Mathilde says:
    6 jaar geleden

    Ze vallen zó erg in de smaak, dat ik ze voor ’t verlovingsfeest van m’n broer mag maken volgende week. Echt super! Had er als extra toevoeging nog wat geitenkaas door gedaan. Alles was goed in balans en niets overheerste. Nu al zin om ze volgende week nog een keer te maken! 🙂

    Beantwoorden
  11. kelly says:
    6 jaar geleden

    O wat ziet het der weer heerlijk uit. Ik heb de afgelopen twee weken al veel geprobeerd van jou site. Maar.. ik had mezelf voorgenomen geen pizza meer te eten.. dalijk past mijn kerst jurk niet meer! Maar dit is oh zo verleidelijk.. !!

    Beantwoorden
  12. Kyoma says:
    6 jaar geleden

    Ziet er lekker uit!! Hoelang moeten ze dan in de oven als ik 12 grote wil maken?? Dankuh alvast!

    Beantwoorden
    • Frederieke says:
      6 jaar geleden

      Je kunt dezelfde tijd aanhouden 🙂

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Grote muffins hebben wel iets langer de tijd nodig hoor, zo’n 30-35 minuten in totaal

      Beantwoorden
  13. Frederieke says:
    6 jaar geleden

    Zooo leuk! Dit wordt onze bijdrage aan het kerstdiner op school dit jaar!

    Beantwoorden
  14. Frederieke says:
    6 jaar geleden

    Zooo leuk! Dit wordt onze bijdrage aan het kerstdiner op school dit jaar! We hebben al een try-out gedaan en het is unaniem goedgekeurd.

    Beantwoorden
  15. Germaine says:
    6 jaar geleden

    Welke extra kruiden doe je er doorheen, of is dat niet nodig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik doe er Italiaanse kruiden doorheen en nog wat peper en zout.

      Beantwoorden
  16. Laura says:
    6 jaar geleden

    Heb ze vandaag als gewone muffins gebakken bij de lunch! Echt heerlijk, en de kinderen vonden het heerlijke pizzataartjes!

    Beantwoorden
  17. martine says:
    6 jaar geleden

    Wat geweldig dit, morgen vier ik mijn verjaardag, dus deze gaan er komen!!

    Wat kan ik als alternatief voor de zon gedoogde tomaatjes gebruiken?? Die lusten ze hier niet..

    Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      In plaats van de zongedroogde tomaatjes zou je meer/ander vlees kunnen toevoegen of wat groenten

      Beantwoorden
  18. tara says:
    6 jaar geleden

    smaken deze ook nog lekker koud opgediend? Ik zou graag hapjes maken op voorhand. Of raad je de pizza bonbons aan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze kunnen ook goed koud geserveerd worden! Beide zijn erg lekker en kunnen zowel koud als warm geserveerd worden. Misschien maar beide maken? 😉

      Beantwoorden
  19. Veronique says:
    6 jaar geleden

    Deze zien er super lekker uit! Ga ze snel op me werk met de kinderen maken!! JAMJAMJAM

    Beantwoorden
  20. Linda says:
    6 jaar geleden

    Deze zien er heerlijk uit! Nu ben ik een beetje lui… 🙂 Kan ik, in plaats van de vorm invetten en bebloemen, het beslag ook gewoon in papieren vormpjes doen? Of plakt het dan vast aan het papier?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kan, maar dit plakt wel behoorlijk aan het papier ja. Je zou wel siliconen vormpjes kunnen gebruiken, alleen bestaan die volgens mij niet in klein formaat.

      Beantwoorden
  21. Jo says:
    6 jaar geleden

    Leuk recept, ik wil het graag proberen. Hoe weeg je 16 gram bakpoeder af.. mijn weegschaal is niet zo precies.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik doe bakpoeder gewoon met de weegschaal, die gaat per gram. Anders kun je ook even kijken hoeveel gram er in je zakje zit.

      Beantwoorden
  22. Djana says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk! Goed recept, klopt allemaal precies. Vandaag 60 gebakken voor een feestje binnenkort. Kinderen moesten wel erg vaak proeven….. Heb het recept gedeeld op Facebook.

    Beantwoorden
  23. Adriana says:
    5 jaar geleden

    Wat een super recept! Snel en makkelijk! Ik heb de muffins zojuist gemaakt. Met ham en kaas en Italiaanse kruiden!

    Beantwoorden
  24. Gwen says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat een leuk gerecht voor verjaardag etc.
    Ik heb een combi-magnetron. Ik heb 160 en 180 graden. Welke temperatuur adviseer jij? 160 graden en de tijd iets verleggen?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou inderdaad op 160 graden bakken en eventueel iets langer als dat nodig is.

      Beantwoorden
  25. iemand says:
    5 jaar geleden

    heb ze gemaakt! en ze waren super lekker!

    Beantwoorden
  26. iemand says:
    5 jaar geleden

    ik heb ze gemaakt, ze waren lekker!!

    Beantwoorden
  27. jolanda says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke muffins waren dit zeg! Zelfs zonder boter, die kwam ik namelijk nog tegen in de magnetron halverwege de baktijd! Vervelend zeg moet ik ze nog een x maken maar dan met de boter 🙂

    Beantwoorden
  28. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura, leuke website! En dit recept ziet er heerlijk uit! Een vraagje: moet ik voor 24 mini muffins de hoeveelheden van alle ingrediënten halveren? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan kun je ze halveren inderdaad.

      Beantwoorden
  29. Pingback: TAG: 50 fun questions | Roos denkt...
  30. Reimara says:
    5 jaar geleden

    kan je ipv gesmolten boter ook vloeibare boter gebruiken? en wat is dan de hoeveelheid?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat blijft gewoon hetzelfde.

      Beantwoorden
  31. samantha says:
    5 jaar geleden

    ik ga dit zeker een keer maken, maar dan ipv salami ham ofzo …ik lust geen salami 🙁
    super site, ga zo door~! 😉

    Beantwoorden
  32. Manon says:
    4 jaar geleden

    Gaan de muffins makkelijk uit de vorm als je ze niet in een papieren vormpje doet?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Bij mij komen ze er heel eenvoudig uit. Je kunt altijd even de vorm invetten en met bloem bestuiven voor de zekerheid.

      Beantwoorden
  33. Nancy says:
    3 jaar geleden

    Afgelopen weekend heb ik deze gemaakt Laura, samen met de geitenkaas-walnoot en honing hapjes. Het is een topreceptje waarvan ik denk dat kinderen ze ook graag zullen lusten. Ik ga er nog eens lekker mee variëren.

    Beantwoorden
  34. Ann says:
    3 jaar geleden

    Hoe zit het met de ingredienten als je glutenvrije bloem gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik helaas geen ervaring mee in dit recept.

      Beantwoorden
  35. Laura says:
    3 jaar geleden

    Het zag er erg leuk uit om te serveren maar ik vond ze erg bloem-ig. Heb precies je recept gebruikt.
    Volgende keer dus toch maar weer wat andere hapjes proberen.
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat gek dat ze bloemig smaakten, dat heb ik zelf totaal niet (en maak ze regelmatig). Was het mengsel goed doorgespateld? Misschien dat er nog wat teveel (grote) klontjes in zaten?

      Beantwoorden
  36. Natasja says:
    3 jaar geleden

    Welk soort meel/bloem gebruik je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      in dit geval gewoon patentbloem.

      Beantwoorden
  37. VV says:
    3 jaar geleden

    Ik heb de grote muffins gemaakt met speltbloem en verse groentjes (courgette, kersttomaatjes en paprika) voor in de lunchbox van de kids.

    Wat waren ze enthousiast!

    Beantwoorden
  38. Emmy says:
    3 jaar geleden

    Wat een leuke heb je! Met mijn verjaardag organiseer ik een high tea.
    Nu heb ik al allemaal leuke recepten van je site gehaald. Deze mini muffin lijken me geweldig!
    Ook de perzik kruimel muffins wil ik gaan maken. Nu vraag ik met af welk formaat je voor de mini muffins gebruikt. Is dat voor alle recepten hetzelfde of zit er verschil in? Ik moet nl. nog een mini muffinvorm kopen, dus wel fijn als ik de goede koop :).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      de grote en kleine muffinvormen hebben eigenlijk wel gewoon een standaard formaat, ik heb nog nooit hele verschillende maten daarin gezien in ieder geval 🙂

      Beantwoorden
  39. willeke says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik wil de pizza muffin gaan maken maar ik heb er maar 5 nodig .
    Hoe moet ik dat dan doen?
    Of wil jij dat voor mij uitrekenen?

    Willeke Frentz

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je deelt het recept gewoon door 10, dan kun je er 4,8 maken en 5 moet dan dus ook wel lukken. Of je maakt er wat meer (wat overigens wel aan te raden is).

      Beantwoorden
  40. Carolien says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt en wij vonden ze ook bloemig en niet zo pittig. Wat raad je mij aan

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het altijd meer op smaak brengen met kruiden.

      Beantwoorden
  41. paulien says:
    2 jaar geleden

    Ik heb het recept gemaakt voor mijn zoon’s verjaardag. Ze waren heerlijk.
    Ook heb ik het uitgeprobeerd in lactosevrije variant: ik heb de melk vervangen door ongezoete sojamelk, de bloem door volkoren smeltmeel, de boter door geurloze kokosolie en de gewone kaas door geitenkaas. Werkt uitstekend, structuur van de pizza is goed en de smaak is ook heerlijk!!

    Beantwoorden
  42. Daphne says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kun je ze ook invriezen? Dan kan ik ze alvast voorbereiden voor mijn verjaardag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem

      Beantwoorden
  43. Mirjam says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik wil de muffins graag met glutenvrije meel maken, moet ik dan nog extra dingen toevoegen of iets anders doen dan normaal?

    Met groet,
    Mirjam

    Beantwoorden
    • Mirjam says:
      2 jaar geleden

      Hoi Laura, heb het gewoon geprobeerd en het is prima gelukt!

      Groet,
      Mirjam

      Beantwoorden
  44. Tina says:
    1 jaar geleden

    Kun je dit ook van te voren klaarmaken, bijvoorbeeld ’s middags en ’s avonds afbakken? Heb tijdens het feestje geen tijd om dit allemaal te doen….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Absoluut! Lees dit anders even: https://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

      Beantwoorden
  45. Nikita says:
    6 maanden geleden

    Hoe lang kan je deze muffins bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Ongeveer 4 dagen, of tot 3 maanden in de vriezer.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review Kenwood kMix handmixer

Review Kenwood kMix handmixer

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan