Mini pizza muffins

81

mini pizza muffins 1a

Deze mini pizza muffins zijn echt de ideale snack voor op verjaardagen. Naast dat je met dit recept een flinke schaal met de muffins kunt vullen, kun je ze ook nog eens prima van te voren maken. bak ze gerust al een dag van te voren, want koud zijn ze ook heerlijk! Heb je ze wel liever warm? Dan schuif je de pizza muffins gewoon nog even in de oven om op te warmen. Als je helemaal vroeg wilt beginnen met de voorbereidingen is dat ook geen probleem. De muffins kun je ook in de vriezer bewaren, haal ze een uurtje van tevoren uit de vriezer om ze op kamertemperatuur te laten komen. Ik zei het toch: perfecte verjaardagssnack! Oh, en had ik al gezegd dat ze ook heel erg lekker zijn.

mini pizza muffins 2a

mini pizza muffins 3a

mini pizza muffins 4a

Mini pizza muffins

Een lekker recept voor hartige mini pizza muffins. Ideale hartige muffins om te serveren bij een verjaardag of een high tea. Ook te maken als grote muffins.
Porties: 48 mini muffins

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 50 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte kaas (belegen) (+ een beetje extra)
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram salami
  • Zout + peper + kruiden naar wens
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree

Instructies

  • Doe bloem en bakpoeder in een kom. Doe de melk, boter en eieren in een andere kom en klop alvast door elkaar. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en klop tot een glad beslag.
  • Voeg de geraspte kaas en fijngesneden salami en zongedroogde tomaatjes toe en spatel door het beslag. Voeg zout, peper en overige kruiden naar smaak toe.
  • Vet de vormpjes van een mini muffin vorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes en vul elk vormpje voor ongeveer 2/3.
  • Met een theelepeltje schep je vervolgens op elke muffin een klein beetje tomatenpuree. Met een cocktailprikker roer je het als het ware een beetje door het beslag zodat het aan de bovenkant mooi verdeeld is. Strooi als laatst nog een beetje geraspte kaas over de muffins.
  • Bak de mini pizza muffins in 18 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Maak je liever grote muffins? Dit recept is genoeg voor 12 muffins van normaal formaat.

Bewaren

Ongeveer 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

mini pizza muffins 5a

Naast dat deze mini pizza muffins leuk zijn voor feesten en partijen, kun je ze ook heel goed bij een high tea serveren!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

80 reacties

  1. Emily van Kampen schreef:

    Super leuk dit! Helemaal voor mijn verjaardag met Amerikaans thema past er heel goed bij! Nu moet ik alleen nog op zoek naar een mini muffinvorm.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Mijn mini muffinvorm komt bij Xenos vandaan, werkt prima!

  2. Harriët schreef:

    Hoeveel moet je maken voor 12 normal-sized muffins?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit recept is precies genoeg voor 12 normale muffins

      1. Harriët schreef:

        Top, dankjewel!

      2. annemiek kling schreef:

        weet je toevallig ook de baktijd voor als je de grote muffins maakt?
        alvast bedankt ziet er heerlijk uit. wil het voor school maken voor bij het kerstbuffet

        1. annemiek kling schreef:

          nu ik een reactie neerzet kan ik meer berichten lezen en zie het antwoord al zo’n 30-35 minuten. alvast bedankt

          1. Laura schreef:

            Inderdaad 30-35 minuten 🙂

  3. monique jansen schreef:

    Hoi laura,
    Lijkt me heerlijk, deze muffins!
    Maar ik kan nu niet kiezen, tussen deze of de pizza bonbons, welke vallen het beste in de smaak? De verjaardag is deze week al!
    Groet, monique

    1. Laura's Bakery schreef:

      Beide vallen hier goed in de smaak, ik vrees dat ik je niet kan helpen bij het maken van een keuze 😉 (of je maakt gewoon alletwee 😛 )

  4. Lisanne schreef:

    Ohh wat een goed idee! Ziet er ontzettend leuk en lekker uit. Lijkt me ideaal voor een feest of een gezellige avond thuis met vrienden.

  5. monique schreef:

    hi lisanne er staat dat daar bovenn grediënten (voor 48 mini muffins)maar ik wil graag voor maar 12 muffins

  6. Mathilde schreef:

    Heb ze net gemaakt en net uit de oven gehaald. Ben héél benieuwd.
    Ze ruiken in ieder geval heerlijk! En het is ook nog eens erg leuk om te maken!

  7. Ikram schreef:

    Dit ziet er zo lekker uit dat het alweer kriebelt om de keuken in de duiken 🙂 Deze ga ik zeker een dezer dagen maken!!! 😀

  8. Jeanette schreef:

    Hoi Laura,
    Ik lees met erg veel plezier je site, elke keer weer. Niet alleen je recepten maar ook je presentatie. Eerder zag ik al van die mooie donker blauwe schalen met bloemetjes van je. In dit recept ook weer. Welke schaal is dat? Ik ben er al een poosje naar op zoek maar heb het nog niet kunnen vinden en zou ook graag zoiets willen aanschaffen.
    Groetjes,
    Jeanette

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Jeanette, deze is van het merk Bunzlau Castle. Ik gebruikt inderdaad wel vaker servies van dit merk om mijn baksels te presenteren en te fotograferen 🙂

  9. Mathilde schreef:

    Ze vallen zó erg in de smaak, dat ik ze voor ’t verlovingsfeest van m’n broer mag maken volgende week. Echt super! Had er als extra toevoeging nog wat geitenkaas door gedaan. Alles was goed in balans en niets overheerste. Nu al zin om ze volgende week nog een keer te maken! 🙂

  10. kelly schreef:

    O wat ziet het der weer heerlijk uit. Ik heb de afgelopen twee weken al veel geprobeerd van jou site. Maar.. ik had mezelf voorgenomen geen pizza meer te eten.. dalijk past mijn kerst jurk niet meer! Maar dit is oh zo verleidelijk.. !!

  11. Kyoma schreef:

    Ziet er lekker uit!! Hoelang moeten ze dan in de oven als ik 12 grote wil maken?? Dankuh alvast!

    1. Frederieke schreef:

      Je kunt dezelfde tijd aanhouden 🙂

    2. Laura's Bakery schreef:

      Grote muffins hebben wel iets langer de tijd nodig hoor, zo’n 30-35 minuten in totaal

  12. Frederieke schreef:

    Zooo leuk! Dit wordt onze bijdrage aan het kerstdiner op school dit jaar!

  13. Frederieke schreef:

    Zooo leuk! Dit wordt onze bijdrage aan het kerstdiner op school dit jaar! We hebben al een try-out gedaan en het is unaniem goedgekeurd.

  14. Germaine schreef:

    Welke extra kruiden doe je er doorheen, of is dat niet nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik doe er Italiaanse kruiden doorheen en nog wat peper en zout.

  15. Laura schreef:

    Heb ze vandaag als gewone muffins gebakken bij de lunch! Echt heerlijk, en de kinderen vonden het heerlijke pizzataartjes!

  16. martine schreef:

    Wat geweldig dit, morgen vier ik mijn verjaardag, dus deze gaan er komen!!

    Wat kan ik als alternatief voor de zon gedoogde tomaatjes gebruiken?? Die lusten ze hier niet..

    Dank je wel!

    1. Laura's Bakery schreef:

      In plaats van de zongedroogde tomaatjes zou je meer/ander vlees kunnen toevoegen of wat groenten

  17. tara schreef:

    smaken deze ook nog lekker koud opgediend? Ik zou graag hapjes maken op voorhand. Of raad je de pizza bonbons aan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze kunnen ook goed koud geserveerd worden! Beide zijn erg lekker en kunnen zowel koud als warm geserveerd worden. Misschien maar beide maken? 😉

  18. Veronique schreef:

    Deze zien er super lekker uit! Ga ze snel op me werk met de kinderen maken!! JAMJAMJAM

  19. Linda schreef:

    Deze zien er heerlijk uit! Nu ben ik een beetje lui… 🙂 Kan ik, in plaats van de vorm invetten en bebloemen, het beslag ook gewoon in papieren vormpjes doen? Of plakt het dan vast aan het papier?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kan, maar dit plakt wel behoorlijk aan het papier ja. Je zou wel siliconen vormpjes kunnen gebruiken, alleen bestaan die volgens mij niet in klein formaat.

  20. Jo schreef:

    Leuk recept, ik wil het graag proberen. Hoe weeg je 16 gram bakpoeder af.. mijn weegschaal is niet zo precies.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik doe bakpoeder gewoon met de weegschaal, die gaat per gram. Anders kun je ook even kijken hoeveel gram er in je zakje zit.

  21. Djana schreef:

    Heerlijk! Goed recept, klopt allemaal precies. Vandaag 60 gebakken voor een feestje binnenkort. Kinderen moesten wel erg vaak proeven….. Heb het recept gedeeld op Facebook.

  22. Adriana schreef:

    Wat een super recept! Snel en makkelijk! Ik heb de muffins zojuist gemaakt. Met ham en kaas en Italiaanse kruiden!

  23. Gwen schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een leuk gerecht voor verjaardag etc.
    Ik heb een combi-magnetron. Ik heb 160 en 180 graden. Welke temperatuur adviseer jij? 160 graden en de tijd iets verleggen?

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Ik zou inderdaad op 160 graden bakken en eventueel iets langer als dat nodig is.

  24. iemand schreef:

    heb ze gemaakt! en ze waren super lekker!

  25. iemand schreef:

    ik heb ze gemaakt, ze waren lekker!!

  26. jolanda schreef:

    Wat een heerlijke muffins waren dit zeg! Zelfs zonder boter, die kwam ik namelijk nog tegen in de magnetron halverwege de baktijd! Vervelend zeg moet ik ze nog een x maken maar dan met de boter 🙂

  27. Ilse schreef:

    Ha Laura, leuke website! En dit recept ziet er heerlijk uit! Een vraagje: moet ik voor 24 mini muffins de hoeveelheden van alle ingrediënten halveren? Bedankt!

    1. Laura schreef:

      Dan kun je ze halveren inderdaad.

  28. Reimara schreef:

    kan je ipv gesmolten boter ook vloeibare boter gebruiken? en wat is dan de hoeveelheid?

    1. Laura schreef:

      Dat blijft gewoon hetzelfde.

  29. samantha schreef:

    ik ga dit zeker een keer maken, maar dan ipv salami ham ofzo …ik lust geen salami 🙁
    super site, ga zo door~! 😉

  30. Manon schreef:

    Gaan de muffins makkelijk uit de vorm als je ze niet in een papieren vormpje doet?

    1. Laura schreef:

      Bij mij komen ze er heel eenvoudig uit. Je kunt altijd even de vorm invetten en met bloem bestuiven voor de zekerheid.

  31. Nancy schreef:

    Afgelopen weekend heb ik deze gemaakt Laura, samen met de geitenkaas-walnoot en honing hapjes. Het is een topreceptje waarvan ik denk dat kinderen ze ook graag zullen lusten. Ik ga er nog eens lekker mee variëren.

  32. Ann schreef:

    Hoe zit het met de ingredienten als je glutenvrije bloem gebruikt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar heb ik helaas geen ervaring mee in dit recept.

  33. Laura schreef:

    Het zag er erg leuk uit om te serveren maar ik vond ze erg bloem-ig. Heb precies je recept gebruikt.
    Volgende keer dus toch maar weer wat andere hapjes proberen.
    Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat gek dat ze bloemig smaakten, dat heb ik zelf totaal niet (en maak ze regelmatig). Was het mengsel goed doorgespateld? Misschien dat er nog wat teveel (grote) klontjes in zaten?

  34. Natasja schreef:

    Welk soort meel/bloem gebruik je?

    1. Laura Kieft schreef:

      in dit geval gewoon patentbloem.

  35. VV schreef:

    Ik heb de grote muffins gemaakt met speltbloem en verse groentjes (courgette, kersttomaatjes en paprika) voor in de lunchbox van de kids.

    Wat waren ze enthousiast!

  36. Emmy schreef:

    Wat een leuke heb je! Met mijn verjaardag organiseer ik een high tea.
    Nu heb ik al allemaal leuke recepten van je site gehaald. Deze mini muffin lijken me geweldig!
    Ook de perzik kruimel muffins wil ik gaan maken. Nu vraag ik met af welk formaat je voor de mini muffins gebruikt. Is dat voor alle recepten hetzelfde of zit er verschil in? Ik moet nl. nog een mini muffinvorm kopen, dus wel fijn als ik de goede koop :).

    1. Laura Kieft schreef:

      de grote en kleine muffinvormen hebben eigenlijk wel gewoon een standaard formaat, ik heb nog nooit hele verschillende maten daarin gezien in ieder geval 🙂

  37. willeke schreef:

    Hallo Laura,

    Ik wil de pizza muffin gaan maken maar ik heb er maar 5 nodig .
    Hoe moet ik dat dan doen?
    Of wil jij dat voor mij uitrekenen?

    Willeke Frentz

    1. Laura Kieft schreef:

      Je deelt het recept gewoon door 10, dan kun je er 4,8 maken en 5 moet dan dus ook wel lukken. Of je maakt er wat meer (wat overigens wel aan te raden is).

  38. Carolien schreef:

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt en wij vonden ze ook bloemig en niet zo pittig. Wat raad je mij aan

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het altijd meer op smaak brengen met kruiden.

  39. paulien schreef:

    Ik heb het recept gemaakt voor mijn zoon’s verjaardag. Ze waren heerlijk.
    Ook heb ik het uitgeprobeerd in lactosevrije variant: ik heb de melk vervangen door ongezoete sojamelk, de bloem door volkoren smeltmeel, de boter door geurloze kokosolie en de gewone kaas door geitenkaas. Werkt uitstekend, structuur van de pizza is goed en de smaak is ook heerlijk!!

  40. Daphne schreef:

    Hallo Laura,

    Kun je ze ook invriezen? Dan kan ik ze alvast voorbereiden voor mijn verjaardag.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem

  41. Mirjam schreef:

    Hallo Laura,

    Ik wil de muffins graag met glutenvrije meel maken, moet ik dan nog extra dingen toevoegen of iets anders doen dan normaal?

    Met groet,
    Mirjam

    1. Mirjam schreef:

      Hoi Laura, heb het gewoon geprobeerd en het is prima gelukt!

      Groet,
      Mirjam

  42. Tina schreef:

    Kun je dit ook van te voren klaarmaken, bijvoorbeeld ’s middags en ’s avonds afbakken? Heb tijdens het feestje geen tijd om dit allemaal te doen….

  43. Nikita schreef:

    Hoe lang kan je deze muffins bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ongeveer 4 dagen, of tot 3 maanden in de vriezer.

  44. Vivienne schreef:

    De mini’s gemaakt en ze zijn heerlijk! Toch een vraagje, als je grotere hoeveelheden van (grote) muffins wilt maken, kun je dan 2 lagen boven elkaar in de oven zetten? Gebruik je dan nog steeds boven & onderwarmte of beter hetelucht en de temperatuur 10-20 graden lager?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat je dan beter op hetelucht kunt bakken, met onder- bovenwarmte zullen ze anders niet goed gaar worden. Ik doe dit zelf overigens nooit, dus veel ervaring heb ik er niet mee.

  45. Odylle schreef:

    Hoi Laura,

    Ik was benieuwd hoeveel koolhydraten een normaal formaat muffin bevat. Heb een zoon met Diabetes en ben op zoek naar lowcarb gerechtjes en hapjes.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die bereken ik helaas niet, maar er zijn genoeg websites online via waar je dat gemakkelijk kunt berekenen.

  46. Anja Grootenhuis schreef:

    Hoi Laura,

    Eindelijk een hartig recept die heerlijk smaakt. En waar ik een voorraad van kan maken en dan in de vriezer. Ik maak ze vega en met olijvenschijfjes en lenteui. Ze zijn voor bij in een catering high tea.
    En die loopt goed, dus heb veel nodig. Scheelt heel veel werk op de dag zelf.

    Groetjes Anja

  47. Marcha Neijmeijer-Haan schreef:

    Net deze superlekkere mini muffins gemaakt. Een aantal gemaakt met wat ansjovis of olijf bovenop. Top recept en erg makkelijk. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *