Deze mini pizza muffins zijn echt de ideale snack voor op verjaardagen. Naast dat je met dit recept een flinke schaal met de muffins kunt vullen, kun je ze ook nog eens prima van te voren maken. bak ze gerust al een dag van te voren, want koud zijn ze ook heerlijk! Heb je ze wel liever warm? Dan schuif je de pizza muffins gewoon nog even in de oven om op te warmen. Als je helemaal vroeg wilt beginnen met de voorbereidingen is dat ook geen probleem. De muffins kun je ook in de vriezer bewaren, haal ze een uurtje van tevoren uit de vriezer om ze op kamertemperatuur te laten komen. Ik zei het toch: perfecte verjaardagssnack! Oh, en had ik al gezegd dat ze ook heel erg lekker zijn.
Mini pizza muffins
Ingrediënten
- 225 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 250 ml melk
- 50 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 2 eieren
- 75 gram geraspte kaas (belegen) (+ een beetje extra)
- 75 gram zongedroogde tomaatjes
- 75 gram salami
- Zout + peper + kruiden naar wens
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
Instructies
-
Doe bloem en bakpoeder in een kom. Doe de melk, boter en eieren in een andere kom en klop alvast door elkaar. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en klop tot een glad beslag.
-
Voeg de geraspte kaas en fijngesneden salami en zongedroogde tomaatjes toe en spatel door het beslag. Voeg zout, peper en overige kruiden naar smaak toe.
-
Vet de vormpjes van een mini muffin vorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes en vul elk vormpje voor ongeveer 2/3.
-
Met een theelepeltje schep je vervolgens op elke muffin een klein beetje tomatenpuree. Met een cocktailprikker roer je het als het ware een beetje door het beslag zodat het aan de bovenkant mooi verdeeld is. Strooi als laatst nog een beetje geraspte kaas over de muffins.
-
Bak de mini pizza muffins in 18 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Naast dat deze mini pizza muffins leuk zijn voor feesten en partijen, kun je ze ook heel goed bij een high tea serveren!
Super leuk dit! Helemaal voor mijn verjaardag met Amerikaans thema past er heel goed bij! Nu moet ik alleen nog op zoek naar een mini muffinvorm.
Mijn mini muffinvorm komt bij Xenos vandaan, werkt prima!
Oh lekker!
Hoeveel moet je maken voor 12 normal-sized muffins?
Dit recept is precies genoeg voor 12 normale muffins
Top, dankjewel!
weet je toevallig ook de baktijd voor als je de grote muffins maakt?
alvast bedankt ziet er heerlijk uit. wil het voor school maken voor bij het kerstbuffet
nu ik een reactie neerzet kan ik meer berichten lezen en zie het antwoord al zo’n 30-35 minuten. alvast bedankt
Inderdaad 30-35 minuten 🙂
Hoi laura,
Lijkt me heerlijk, deze muffins!
Maar ik kan nu niet kiezen, tussen deze of de pizza bonbons, welke vallen het beste in de smaak? De verjaardag is deze week al!
Groet, monique
Beide vallen hier goed in de smaak, ik vrees dat ik je niet kan helpen bij het maken van een keuze 😉 (of je maakt gewoon alletwee 😛 )
Ohh wat een goed idee! Ziet er ontzettend leuk en lekker uit. Lijkt me ideaal voor een feest of een gezellige avond thuis met vrienden.
hi lisanne er staat dat daar bovenn grediënten (voor 48 mini muffins)maar ik wil graag voor maar 12 muffins
Heb ze net gemaakt en net uit de oven gehaald. Ben héél benieuwd.
Ze ruiken in ieder geval heerlijk! En het is ook nog eens erg leuk om te maken!
Dit ziet er zo lekker uit dat het alweer kriebelt om de keuken in de duiken 🙂 Deze ga ik zeker een dezer dagen maken!!! 😀
Hoi Laura,
Ik lees met erg veel plezier je site, elke keer weer. Niet alleen je recepten maar ook je presentatie. Eerder zag ik al van die mooie donker blauwe schalen met bloemetjes van je. In dit recept ook weer. Welke schaal is dat? Ik ben er al een poosje naar op zoek maar heb het nog niet kunnen vinden en zou ook graag zoiets willen aanschaffen.
Groetjes,
Jeanette
Hoi Jeanette, deze is van het merk Bunzlau Castle. Ik gebruikt inderdaad wel vaker servies van dit merk om mijn baksels te presenteren en te fotograferen 🙂
Ze vallen zó erg in de smaak, dat ik ze voor ’t verlovingsfeest van m’n broer mag maken volgende week. Echt super! Had er als extra toevoeging nog wat geitenkaas door gedaan. Alles was goed in balans en niets overheerste. Nu al zin om ze volgende week nog een keer te maken! 🙂
O wat ziet het der weer heerlijk uit. Ik heb de afgelopen twee weken al veel geprobeerd van jou site. Maar.. ik had mezelf voorgenomen geen pizza meer te eten.. dalijk past mijn kerst jurk niet meer! Maar dit is oh zo verleidelijk.. !!
Ziet er lekker uit!! Hoelang moeten ze dan in de oven als ik 12 grote wil maken?? Dankuh alvast!
Je kunt dezelfde tijd aanhouden 🙂
Grote muffins hebben wel iets langer de tijd nodig hoor, zo’n 30-35 minuten in totaal
Zooo leuk! Dit wordt onze bijdrage aan het kerstdiner op school dit jaar!
Zooo leuk! Dit wordt onze bijdrage aan het kerstdiner op school dit jaar! We hebben al een try-out gedaan en het is unaniem goedgekeurd.
Welke extra kruiden doe je er doorheen, of is dat niet nodig?
Ik doe er Italiaanse kruiden doorheen en nog wat peper en zout.
Heb ze vandaag als gewone muffins gebakken bij de lunch! Echt heerlijk, en de kinderen vonden het heerlijke pizzataartjes!
Wat geweldig dit, morgen vier ik mijn verjaardag, dus deze gaan er komen!!
Wat kan ik als alternatief voor de zon gedoogde tomaatjes gebruiken?? Die lusten ze hier niet..
Dank je wel!
In plaats van de zongedroogde tomaatjes zou je meer/ander vlees kunnen toevoegen of wat groenten
smaken deze ook nog lekker koud opgediend? Ik zou graag hapjes maken op voorhand. Of raad je de pizza bonbons aan?
Deze kunnen ook goed koud geserveerd worden! Beide zijn erg lekker en kunnen zowel koud als warm geserveerd worden. Misschien maar beide maken? 😉
Deze zien er super lekker uit! Ga ze snel op me werk met de kinderen maken!! JAMJAMJAM
Deze zien er heerlijk uit! Nu ben ik een beetje lui… 🙂 Kan ik, in plaats van de vorm invetten en bebloemen, het beslag ook gewoon in papieren vormpjes doen? Of plakt het dan vast aan het papier?
Kan, maar dit plakt wel behoorlijk aan het papier ja. Je zou wel siliconen vormpjes kunnen gebruiken, alleen bestaan die volgens mij niet in klein formaat.
Leuk recept, ik wil het graag proberen. Hoe weeg je 16 gram bakpoeder af.. mijn weegschaal is niet zo precies.
Ik doe bakpoeder gewoon met de weegschaal, die gaat per gram. Anders kun je ook even kijken hoeveel gram er in je zakje zit.
Heerlijk! Goed recept, klopt allemaal precies. Vandaag 60 gebakken voor een feestje binnenkort. Kinderen moesten wel erg vaak proeven….. Heb het recept gedeeld op Facebook.
Wat een super recept! Snel en makkelijk! Ik heb de muffins zojuist gemaakt. Met ham en kaas en Italiaanse kruiden!
Hoi Laura,
Wat een leuk gerecht voor verjaardag etc.
Ik heb een combi-magnetron. Ik heb 160 en 180 graden. Welke temperatuur adviseer jij? 160 graden en de tijd iets verleggen?
Groetjes
Ik zou inderdaad op 160 graden bakken en eventueel iets langer als dat nodig is.
heb ze gemaakt! en ze waren super lekker!
ik heb ze gemaakt, ze waren lekker!!
Wat een heerlijke muffins waren dit zeg! Zelfs zonder boter, die kwam ik namelijk nog tegen in de magnetron halverwege de baktijd! Vervelend zeg moet ik ze nog een x maken maar dan met de boter 🙂
Ha Laura, leuke website! En dit recept ziet er heerlijk uit! Een vraagje: moet ik voor 24 mini muffins de hoeveelheden van alle ingrediënten halveren? Bedankt!
Dan kun je ze halveren inderdaad.
kan je ipv gesmolten boter ook vloeibare boter gebruiken? en wat is dan de hoeveelheid?
Dat blijft gewoon hetzelfde.
ik ga dit zeker een keer maken, maar dan ipv salami ham ofzo …ik lust geen salami 🙁
super site, ga zo door~! 😉
Gaan de muffins makkelijk uit de vorm als je ze niet in een papieren vormpje doet?
Bij mij komen ze er heel eenvoudig uit. Je kunt altijd even de vorm invetten en met bloem bestuiven voor de zekerheid.
Afgelopen weekend heb ik deze gemaakt Laura, samen met de geitenkaas-walnoot en honing hapjes. Het is een topreceptje waarvan ik denk dat kinderen ze ook graag zullen lusten. Ik ga er nog eens lekker mee variëren.
Hoe zit het met de ingredienten als je glutenvrije bloem gebruikt?
Daar heb ik helaas geen ervaring mee in dit recept.
Het zag er erg leuk uit om te serveren maar ik vond ze erg bloem-ig. Heb precies je recept gebruikt.
Volgende keer dus toch maar weer wat andere hapjes proberen.
Groetjes Laura
Wat gek dat ze bloemig smaakten, dat heb ik zelf totaal niet (en maak ze regelmatig). Was het mengsel goed doorgespateld? Misschien dat er nog wat teveel (grote) klontjes in zaten?
Welk soort meel/bloem gebruik je?
in dit geval gewoon patentbloem.
Ik heb de grote muffins gemaakt met speltbloem en verse groentjes (courgette, kersttomaatjes en paprika) voor in de lunchbox van de kids.
Wat waren ze enthousiast!
Wat een leuke heb je! Met mijn verjaardag organiseer ik een high tea.
Nu heb ik al allemaal leuke recepten van je site gehaald. Deze mini muffin lijken me geweldig!
Ook de perzik kruimel muffins wil ik gaan maken. Nu vraag ik met af welk formaat je voor de mini muffins gebruikt. Is dat voor alle recepten hetzelfde of zit er verschil in? Ik moet nl. nog een mini muffinvorm kopen, dus wel fijn als ik de goede koop :).
de grote en kleine muffinvormen hebben eigenlijk wel gewoon een standaard formaat, ik heb nog nooit hele verschillende maten daarin gezien in ieder geval 🙂
Hallo Laura,
Ik wil de pizza muffin gaan maken maar ik heb er maar 5 nodig .
Hoe moet ik dat dan doen?
Of wil jij dat voor mij uitrekenen?
Willeke Frentz
Je deelt het recept gewoon door 10, dan kun je er 4,8 maken en 5 moet dan dus ook wel lukken. Of je maakt er wat meer (wat overigens wel aan te raden is).
Ik heb ze vanmiddag gemaakt en wij vonden ze ook bloemig en niet zo pittig. Wat raad je mij aan
Je kunt het altijd meer op smaak brengen met kruiden.
Ik heb het recept gemaakt voor mijn zoon’s verjaardag. Ze waren heerlijk.
Ook heb ik het uitgeprobeerd in lactosevrije variant: ik heb de melk vervangen door ongezoete sojamelk, de bloem door volkoren smeltmeel, de boter door geurloze kokosolie en de gewone kaas door geitenkaas. Werkt uitstekend, structuur van de pizza is goed en de smaak is ook heerlijk!!
Hallo Laura,
Kun je ze ook invriezen? Dan kan ik ze alvast voorbereiden voor mijn verjaardag.
Ja hoor, geen probleem
Hallo Laura,
Ik wil de muffins graag met glutenvrije meel maken, moet ik dan nog extra dingen toevoegen of iets anders doen dan normaal?
Met groet,
Mirjam
Hoi Laura, heb het gewoon geprobeerd en het is prima gelukt!
Groet,
Mirjam
Kun je dit ook van te voren klaarmaken, bijvoorbeeld ’s middags en ’s avonds afbakken? Heb tijdens het feestje geen tijd om dit allemaal te doen….
Absoluut! Lees dit anders even: https://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/
Hoe lang kan je deze muffins bewaren?
Ongeveer 4 dagen, of tot 3 maanden in de vriezer.
De mini’s gemaakt en ze zijn heerlijk! Toch een vraagje, als je grotere hoeveelheden van (grote) muffins wilt maken, kun je dan 2 lagen boven elkaar in de oven zetten? Gebruik je dan nog steeds boven & onderwarmte of beter hetelucht en de temperatuur 10-20 graden lager?
Ik denk dat je dan beter op hetelucht kunt bakken, met onder- bovenwarmte zullen ze anders niet goed gaar worden. Ik doe dit zelf overigens nooit, dus veel ervaring heb ik er niet mee.
Hoi Laura,
Ik was benieuwd hoeveel koolhydraten een normaal formaat muffin bevat. Heb een zoon met Diabetes en ben op zoek naar lowcarb gerechtjes en hapjes.
Die bereken ik helaas niet, maar er zijn genoeg websites online via waar je dat gemakkelijk kunt berekenen.
Hoi Laura,
Eindelijk een hartig recept die heerlijk smaakt. En waar ik een voorraad van kan maken en dan in de vriezer. Ik maak ze vega en met olijvenschijfjes en lenteui. Ze zijn voor bij in een catering high tea.
En die loopt goed, dus heb veel nodig. Scheelt heel veel werk op de dag zelf.
Groetjes Anja
Net deze superlekkere mini muffins gemaakt. Een aantal gemaakt met wat ansjovis of olijf bovenop. Top recept en erg makkelijk. Dankjewel!
Ik heb alle ingrediënten gehaald en wil graag beginnen. Is het recept ineens van de website verdwenen. Helpie 🥲
We hadden helaas problemen met de website waar ik heel druk mee bezig was, alles werkt nu weer normaal!
Ik heb het gemerkt. Had een ander recept gevonden, maar dat was niet zo lekker.. ga nu gauw de jouwe proberen!!! Ben benieuwd!
Ze zijn heerlijk Laura! Ik heb ook een vega versie gemaakt met klein gesneden champignons. Gaan we van het weekend lekker opsmikkelen!
Zo leuk om te horen! Thanks en veel bakplezier nog 🙂
Hoi Laura! je recepten gebruik ik regelmatig. ze kloppen tenminste altijd.
Vraagje; als ik de heerlijke pizza muffins heb ingevroren, wat raad jij aan, weer bakken?
Het invriezen is voor mij super makkelijk, kan door mijn leeftijd niet alles op 1 dag maken.
maar koken en lekker eten gaat onverminderd door!
Succes met het maken van lekkere recepten voor je volgers! en alvast heerlijke feestdagen gewenst!
Dankjewel voor je leuke berichtje! Heb je de muffins volledig afgebakken ingevroren, is dat wat je bedoeld? Je kunt ze dan inderdaad kort opwarmen in de oven (oppassen dat ze niet droog worden) of in de magnetron.
Ik ga ze dit weekend maken! Ziet er heel lekker uit. Bewaar je ze best in de koelkast of gewoon in een trommel?
Ik zou ze afgesloten in de koelkast bewaren.
super leuk recept.
Kan het deeg ook even staan heb maar 1 mini muffin vorm en moet dan meerdere keren bakken.
Dat kan soms wat invloed hebben (omdat de bakpoeder al werkt), maar denk dat het wel kan hoor!
Deze kunnen ook in de pop cake maker! Snij de kaas en de tomaatjes dan iets fijner en neem een spuitzak met een grote opening. 5 Minuutjes afbakken en halverwege even omdraaien.
Leuke traktatie!