Tortizza met prosciutto en mozzarella

6 juli 2015
21

tortizza met prosciutto

Een tortizza met prosciutto en mozzarella klinkt misschien heel bijzonder, maar het is eigenlijk niet meer dan een super snelle namaak pizza. Omdat je hem maakt van een tortilla noemen we hem een tortizza. En die tortilla wrap zorgt voor een flinterdunne bodem, iets wat ik zelf erg lekker vind bij pizza’s. Het is dan misschien geen echte pizza, ik vind het een geniale uitvinding. Niet alleen omdat ze zo lekker snel klaar zijn, maar ook omdat je hem precies kan maken zoals jij lekker vindt. Je kiest gewoon jouw favoriete topping uit. Ik belegde zelf de tortilla met mijn favoriete pizza ingrediënten; prosciutto en mozzarella. Resultaat: een overheerlijke snelle tortilla pizza! En hij is echt snel, met ongeveer 20 minuten zit je al aan tafel van je eerste tortizza te genieten.

tortizza met prosciutto

Tortizza met prosciutto en mozzarella

Op zoek naar een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd? Zoek niet verder! Hier is de tortizza met prosciutto! Je maakt hem in een handomdraai!
Porties: 6 tortizza’s (2-3 personen)

Ingrediënten

  • 6 tortilla wraps
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 6 plakjes prosciutto
  • 1,5 bol mozzarella
  • 18 cherrytomaatjes (ongeveer)
  • rucola

Instructies

  • Smeer de tortilla’s in met de tomatenpuree. Scheur de plakjes prosciutto in stukken en verdeel deze over de tortilla’s. Doe hetzelfde met de in plakjes gesneden mozzarella en gehalveerde cherrytomaatjes.
  • Leg de tortizza’s op een (met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) knapperig en goudbruin.
  • Serveer de snelle pizza’s met een pluk rucola en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!
Bewaren

De tortizza's zijn in een handomdraai te maken en daardoor vers het lekkerste.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Yvonne Severins-Smeets schreef:

    Mm mmm mmmm, dat beloofd lekker, gemakkelijk en snel voor deze zomer.
    Ik ga de tomatenpuree vervangen door pizza/tosti quicksaus, lijkt ne nog lekkerder.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Pizza quick saus zal ook heel lekker zijn! Verschil is vooral dat de tomatenpuree een sterkere tomatensmaak geeft (en geen extra toevoegingen heeft).

  2. Madame Paraplu schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ook lekker snel en makkelijk te maken!

  3. Annette schreef:

    Lekker! Zelf maak ik vaak een tortizza met tomatenpuree, mozerella, cherrytomaatjes, groene pesto en courgette, is ook heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt ook heerlijk!

  4. Margot schreef:

    Een perfecte lunch!

  5. Joyce schreef:

    Wij maken soms ook ‘pizza’s’ op deze manier, supergemakkelijk en superlekker! 🙂

  6. Bas schreef:

    Wat is jouw blog mooi geworden! Wat een lekker pizza!

  7. Kübra schreef:

    Ziet er goed uit! Wij maken thuis ook pit(z)a haha. Doormidden gesneden pitabroodjes en dan beleggen met wat je wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *