Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pizzabodem basisrecept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
29 april 2016
in Basisrecepten, Brood, Hartige recepten, Hoofdgerecht, Koken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

pizzabodem 1a

Een pizza gaat er hier altijd wel in. Ik ben vooral gek op de pizza’s met een dunne knapperige bodem. Belegd met een frisse tomatensaus en toppings naar keuze. Ik zou bijna zeggen dat je mij ervoor kunt wakker maken. De laatste paar keren had ik de flammkuchen bodem  gebruikt voor mijn zelfgemaakte pizza’s. Lekker, maar ik wist dat het nog lekkerder kon. Daarom ging ik aan de slag met een recept voor een dunne, knapperige pizzabodem. Omdat ik zo gek ben op basisrecepten, deel ik nu het recept voor de bodem vast. Volgende week laat ik je zien hoe ik mijn favo pizza maakte.

pizzabodem 2a

Recept afdrukken

Pizzabodem

Met dit basisrecept voor pizzabodem maak je de lekkerste dunne, knapperige pizzabodem helemaal zelf in je eigen oven.
Porties: 2 stuks van ongeveer 25-30 cm

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist (1 zakje)
  • snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 160 ml lauwwarm water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix het in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg. Kneed met de hand nog even verder tot je er een vliesje van kunt trekken. Daarvoor neem je een klein balletje deeg en trek het voorzichtig uit elkaar. Het moet een beetje lijken op een stukje kauwgum dat steeds dunner en transparanter wordt, maar niet stuk scheurt.
  • Vet een kom licht in met olie en plaats de bal deeg in de kom. Dek deze af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg in 2 delen en rol uit tot een mooie dunne bodem. Het maakt niet uit of dit nu rond of rechthoekig is.
  • Ik bak de pizza zelf op een met bakpapier beklede bakplaat, maar je kunt ook een pizzasteen gebruiken.
  • Beleg de pizza met tomatensaus en toppings naar keuze. Bak hem in 14-16 minuten goudbruin en knapperig op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Wanneer voorgebakken tot een dag te bewaren. Het deeg kan je ook invriezen, dan tot 3 maanden te bewaren.

Vorige post

Volgende post

Blueberry lemon eierkoeken
Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Related Posts

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft
08 januari 2021
8

Ik...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft
21 december 2020
0

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 57

  1. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Mijn vriend maakt zelf pizza’s op, volgens mij, dezelfde manier. Maar ik vind de smaak van het deeg zo flauwtjes, vergeleken met een pizza uit een pizzeria. Heb je misschien tips om wat meer smaak toe te voegen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Op zich hoort de bodem zelf natuurlijk wel neutraal van smaak te zijn, maar je zou er kruiden aan toe kunnen voegen om het meer smaak te geven.

      Beantwoorden
    • Dorien says:
      9 maanden geleden

      In het originele italiaanse pizzadeeg gaat toch best wat zout! Italianen zijn erg kritisch wat dat betreft, heeft het deeg geen smaak… dan is de pizza niet goed! 😁. Ik gebruik voor mijn pizzadeeg op 500gram meel, zeker ca. 7 gram zout!

      Beantwoorden
      • Henry Bischop says:
        7 maanden geleden

        Dat is volgens origineel Iltaliaans recept nog veel te weinig hoor. Op 1 kg meel moet je minstens 20 gram zout gebruiken. Zout geeft niet alleen smaak maar zorgt ook voor een betere deeg.

        Beantwoorden
        • Dorien says:
          7 maanden geleden

          Klopt hoor, Henry.. maar ik gebruik altijd iets minder om niet zoveel zout te eten. Maar m’n familie gooit er inderdaad veel meer zout door!

          Beantwoorden
    • Marten says:
      4 maanden geleden

      Prima recept, alsof je in de pizzeria eet. 1 vraag: als je op een pizza steen bak, moet er dan toch ook bakpapier onder? Ik ben bang dat mijn pizza en vooral mijn steen dan onbruikbaar wordt en alles vast bakt aan de steen

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        4 maanden geleden

        Nee, in principe gaat bakpapier juist de werking van de pizzasteen tegen.

        Beantwoorden
  2. Anne-Sterre says:
    5 jaar geleden

    Het deeg ziet er mooi uit zeg! Wil zelf binnenkort ook weer eens pizza’s maken.

    Beantwoorden
  3. Rensina Steursma says:
    5 jaar geleden

    Lekker, nu heb ik zin in pizza haha!
    Ik wil nog altijd een pizza namaken die ik in Milaan at, dus dan komt dit bodemrecept goed van pas.

    Beantwoorden
  4. elvira says:
    5 jaar geleden

    Was net op zoek naar een pizzadeeg recept, erg leuk!

    Beantwoorden
  5. Babs says:
    5 jaar geleden

    Mmmm heerlijk pizza. Weet jij of dit deeg ook in te vriezen is, of voorbakken met tomatensaus en dan in de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb ik nog niet mee geëxperimenteerd. Ik zou dan de bodem voorbakken denk ik (dagje in koelkast kan wel, dat heb ik wel al geprobeerd 😉 )

      Beantwoorden
    • Anita says:
      5 jaar geleden

      Zelf maak ik altijd meerdere porties en vries het deeg in, dit gaat prima!

      Beantwoorden
    • Marja says:
      1 jaar geleden

      Ik maak geregeld zelf pizzadeeg maak dan extra porties om in te vriezen werkt prima.

      Beantwoorden
  6. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat een fijn recept! Mijn vriend maakt af en toe pizzadeeg met behulp van de broodbakmachine, dat is ook heel erg lekker!

    Beantwoorden
  7. Rascha van Tilburg Kleine Schaars says:
    5 jaar geleden

    Je kunt de bodems heel goed invriezen. Ik rol ze uit en doe ze in een tupperware taartdoos met bakpapier ertussen. Er passen er 12 in de doos. Je kunt ze bevroren verwerken want voor je ze hebt belegd zijn ze al ontdooid. Je kunt ook deegbolletjes maken ter grootte van een flinke tennisbal en deze in plastic zakjes in de diepvries leggen. Neemt veel minder ruimte in. Strooi wel eerst een beetje bloem in het zakje. De bolletjes zijn in een half uurtje ontdooid.
    Voor ik de bodem beleg prik ik er met een vork gaatjes in, dat voorkomt luchtbellen tijdens het bakken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Goed om te weten, dank je wel voor de aanvulling!

      Beantwoorden
  8. Inge says:
    5 jaar geleden

    Ga ik gauw eens maken! Het is veel makkelijker dan ik dacht ?

    Beantwoorden
  9. Caroline says:
    5 jaar geleden

    Zoo lekker, maak het elke vrijdag!
    Nog een tip: theelepel suiker toevoegen. Voeding voor de gist en gaat hij nog beter van rijzen! Proef je niet terug! ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ga ik volgende keer proberen, thanks voor de tip!

      Beantwoorden
  10. Merel says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Mijn bodem werd niet knapperig maar werd een beetje zoals foccacia brood. Heb jij nog een tip? Eerst even voorbakken zonder (natte) ingredienten misschien?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien heeft hij net wat meer tijd nodig, of je hebt de pizza net wat te vochtig belegd. Je zou inderdaad kunnen proberen om de bodem even voor te bakken.

      Beantwoorden
    • Pizza Jan says:
      4 jaar geleden

      Je kan eens een pizza proberen te bakken op een pizza steen. Als je een pizza in de over afbakt gebeurd dit vaak op een rooster, de warmte komt direct tegen de bodem van de pizza aan wat de Pizza kan uitdrogen van de onderkant.

      Op een metalen bakplaat of pizzablik gaat het vaak te snel, warmte wordt niet goed verdeeld en weer directe warmte.

      Leg een pizza steen (of breed steen) in de oven maar belangrijker nog de steen, voorverwarmen naar 210 graden. Pizza in de oven en de oven naar 195 graden draaien. Minimaal 15 minuten garen (afhankelijk van de toppings).

      Geen droge bodem meer 😉

      Beantwoorden
  11. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Kan ik de 300 gram bloem ook 1 op 1 vervangen door 300 gram speltbloem? Of zijn er dan andere verhoudingen voor nodig?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd bij dit recept, dus ik zou het gewoon eens uitproberen 🙂

      Beantwoorden
    • H.A says:
      11 maanden geleden

      ja hoor alleen het water zou je dan ook aan moeten passen, i.v.m. water opname per bloem soort kan verschillen

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Klopt inderdaad, speltmeel neemt meer vocht op.

        Beantwoorden
  12. Pizza Jan says:
    4 jaar geleden

    Mooi pizza deeg, ik heb ook vaak dat het deeg wat flauw wordt… Maar als je iets meer zout gebruikt is dit vaak te veel.

    Beantwoorden
  13. Vi says:
    4 jaar geleden

    Maakt het wat uit als je de deeg te lang laat rijzen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Iets langer is niet erg, maar als het te lang rijst wordt het deeg te luchtig en krijg je lang niet zo’n lekker resultaat.

      Beantwoorden
  14. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Ik krijg het niet voor elkaar om een mooi elastisch deeg te krijgen. Ik kneed mijn deeg in de keukenmachine, 15 minuten. Daarna nog met de hand, maar dat hou ik niet zo lang vol. Ik krijg het niet voor elkaar om het tot een vliesje uit te kunnen trekken. Kneed ik het dan te kort, of doe ik iets anders verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien staat je mixer op een te lage stand? Of je kneedt het juist iets te lang met 15 minuten in de mixer en ook nog met de hand kneden.

      Beantwoorden
  15. Sarah says:
    3 jaar geleden

    Zoals Caroline zegt, beetje suiker. Net als wanneer je een brood bakt.
    En voor nog lekkerder resultaat gebruik ik 00 bloem. Krijgt net de meer dat Italiaanse smaakje.
    Ik maak regelmatig meer deeg. Beleg met alleen saus en bak maar 2 minuten. Daarna met bakpapier ertussen in te vriezen. Volgende x beleggen en afbakken. Gaat heel goed. Scheelt volgende x uurtje wachten op je deeg.
    Pizzasteen is een lekkere investering en niet heel duur.

    Beantwoorden
  16. Ronald says:
    3 jaar geleden

    Als je een smaakvoller deeg wilt hebben moet je een deeg laten rijpen. Daarvoor moet je dan wel een bloem gebruiken wat langer moet rijzen en dus rijpen. Zelf gebruik ik Le 5 Stagioni 00 bloem wat ik een dag van te voren maak en minimal 12 uur in de koelkast leg. Een uurtje of 3 voor het bakken uit de koelkast om op te warmen en te rijzen (in de koelkast rijst het niet of nauwelijks). Gevolg is een heel smaakvolle bodem. Temperatuur van afbakken liefst zo hoog mogelijk, 275 graden voor een gewone oven maar liever 350 graden in een pizza oven.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Waar koop ik die bloem die u hebt? En mijn oven kan maar tot max. 240 graden. Of op de reinigingstand en dat is als ik het goed heb 360 graden. In elk geval ver boven de 300. Wat adviseer je dan? Bedankt alvast voor het beantwoorden.
      Met een hartelijke groet,
      Marja

      Beantwoorden
      • Ronald says:
        3 jaar geleden

        Hoi Marja,
        Die bloem kun je kopen bij italieplein.nl
        Stefan van Italieplein verkoopt ook een bloem proef pakket met diverse soorten bloem e.d. om eens te proberen wat je lekker vindt.
        240 graden kan wel hoor, gebruik een pizzasteen in je oven en het resultaat wordt meteen een stuk beter 🙂

        Beantwoorden
  17. Ronald says:
    3 jaar geleden

    Hoi Marja, mijn bloem koop ik via italieplein.nl, fijne webshop, goede service. Stefan van italieplein heeft ook een bloem pakket met diverse soorten bloem/gist enz. om uit te proberen, werkt super. Afbakken op 240 graden kan op zich wel hoor, gebruik een pizzasteen en laat die een uur mee voorverwarmen dan krijg je echt wel een goed resultaat. De reinigingsstand zou ik niet gebruiken, wat je nog wel kunt doen is de gril gebruiken, dat geeft meer hitte af en zorgt ervoor dat je topping goed gaart. Wel even experimenteren met de hoogte van je rooster/steen in de oven, je topping moet niet verbranden terwijl je bodem nog niet gaar is.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Hallo Ronald,
      Heel erg bedankt voor je antwoord en ik ga het allemaal proberen wat je zegt. En ik ga ook snel even neuzen op italieplein.nl. Ik heb nog nooit pizza gemaakt want ik had eerst een combimagnetron met hetelucht oven, maar dat bakt echt niet lekker. Soms als je geluk had kwam een cake er goed uit, maar wat ingewikkelder dingen waren of rauw of verbrand. Nu heb ik een electrische oven waar ik heel veel mee kan en nu wil ik me dus ook aan pizza wagen. Met al jouw goede tips en trucs gaat het vast en zeker lukken! Nogmaals mijn oprechte dank!
      Een hartelijke groet van
      Marja???????

      Beantwoorden
  18. lieke says:
    3 jaar geleden

    lieve laura

    ik ben al een uur bezig het deeg te maken maar het plakt nog steeds en het als ik trek lijkt het ook niet op kauwgom. moet ik nu meer bloem toevoegen? heb je nog een tip?
    liefs lieke

    Beantwoorden
    • Ronald says:
      3 jaar geleden

      Een uur met een deeg bezig zijn is wel erg lang…;-) Ik ben nooit langer dan een kwartier bezig met mengen en kneden. Het bovengenoemde recept heeft 54% vocht t.o.v. de bloem, dat is relatief weinig maar daarmee kun je eigenlijk nooit een te plakkerig deeg krijgen. Heb je wel de juiste hoeveelheden gebruikt? Een deeg moet ook niet als kauwgom aanvoelen, je hebt dan een te sterk glutennetwerk gemaakt (te lang kneden).
      Ingredienzen mengen, daarna max 10 minuten met de hand kneden en klaar is je deeg. Laat 20 minuten rusten in bulk daarna bollen maken en afgedekt laten rijzen.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je wel alles juist afgewogen? Een uur kneden zou echt niet nodig moeten zijn (ik kneed 10-15 minuten in een staande mixer).

      Beantwoorden
  19. Bert Gorissen says:
    3 jaar geleden

    Super lekker pizzadeeg. Dank voor het recept.

    Beantwoorden
  20. Anny says:
    2 jaar geleden

    Hallo kun je het deeg ook even afbakken en dan beleggen. Hoelang moet ik hem dan afbakken. Gemakkelijk om s’avonds als hapje op tafel te zetten

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan, maar ik heb het zelf nog nooit op die manier gedaan. Ik maak meestal gewoon de hele pizza en warm hem dan op een later moment weer even op.

      Beantwoorden
  21. Nina says:
    2 jaar geleden

    Ik heb een vraagje. Kan ik in de plaats van bloem ook zelf rijzend bakmeel
    gebruiken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In dit recept kan dat niet.

      Beantwoorden
  22. Debbie says:
    2 jaar geleden

    Gooi je alles meteen bij elkaar in en dan mixen? Ik lees soms ook dat je de gist eerst in lauwwarm water een reactie moet creeren voordat je verder bewerkt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe gewoon alles bij elkaar.

      Beantwoorden
  23. Ronald says:
    2 jaar geleden

    Als je gedroogde instant gist gebruikt hoef je niks speciaals te doen. Zorg alleen dat je eerst je zout mengt met de bloem en doe daarna het water erbij gevolgd door de gist. Dan gaat het gewoon goed, zout en gist zijn geen vriendjes, die moet je niet direct samenvoegen.

    Beantwoorden
  24. Nerissa says:
    2 jaar geleden

    Doe je de olijfolie ook in het beslag of gaat dat alleen in de schaal tijdens het reizen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Die 2 el olie gaan in het deeg. Om je kom in te vetten is extra.

      Beantwoorden
  25. Lena says:
    2 jaar geleden

    Wat een fantastisch recept voor een pizza bodem. Heb hem inmiddels al vaak gemaakt en hij blijft super lekker! Dank.
    Groetjes Lena

    Beantwoorden
  26. Pingback: Ciabatta pizzabrood - Laura's Bakery
  27. Jenny says:
    4 maanden geleden

    Helaas mag ik geen gluten en lactose meer .. Heb jij misschien hiervoor een alternatief recept ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Helaas nog niet!

      Beantwoorden
  28. Conny says:
    3 maanden geleden

    Hi Laura,

    Heb een vraag gebruik jij patentbloem of tarwebloem voor pizzadeeg ?
    Heb nog nooit pizza gemaakt vandaar de vraag

    Alvast bedankt
    Groet Conny

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat kan allebei prima!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-0

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-15

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-14

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-3

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan