Ciabatta pizzabrood

108

Pizza behoort toch echt wel tot mijn lievelingsmaaltijden en ik mag het graag zelf maken. Geregeld maak ik ook het pizzadeeg zelf met mijn basisrecept, andere keren kies ik voor een kant-en-klare basis. Dat hoeft niet per se de klassieke pizzabodem te zijn voor mij. Zoals je ziet kan een ciabatta ook eenvoudig omgetoverd worden tot pizza. Kwestie van halveren, beleggen zoals jij je pizza het liefst eet en hop de oven in. Even wachten en klaar is je ciabatta pizzabrood. De klassieker met kaas en salami blijft een van mijn favorieten, dat zijn dus ook precies de ingrediënten die je terugvindt op dit pizzabrood.

Ciabatta pizzabrood

Pizza behoort toch echt wel tot mijn lievelingsmaaltijden. Tover een simpele ciabatta afbakbrood eenvoudig om tot een heerlijk ciabatta pizzabrood. 

Ingrediënten

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 200 gram tomatensaus met basilicum
  • 200 gram salami
  • zakje geraspte kaas

Instructies

  • Snijd het ciabatta afbakbrood volledig open zodat je twee losse helften hebt.
  • Smeer de beide helften in met de tomatensaus en beleg met wat geraspte kaas. Snijd de salami in dunne plakjes en verdeel deze over de twee helften. Maak het geheel af door nog wat extra kaas over de helften te verdelen.
  • Bak het ciabatta pizzabrood af in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en bovenwarmte) in 8-10 minuten.

Tips

  • Tip: Om ervoor te zorgen dat ook de bovenste helft van het ciabatta afbakbrood goed blijft liggen kun je een deel van de bolle korst wegsnijden. Zo blijft die helft beter liggen en heb je een platter pizzabrood.
  • Bewaren: Eenmaal afgebakken het lekkerst om gelijk op te eten, maar je kunt het pizzabrood afgedekt in de koelkast voor 1-2 dagen bewaren. Je kunt het brood ook prima een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar ook dan tot het afbakken afgedekt in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Laura schreef:

    Wat een goed idee! Had gisteren geen zin om uitgebreid te koken en had nog een pot zelfgemaakte tomatensaus met veel groenten staan. Deze pizzabroodjes waren zo gemaakt en erg lekker! Bedankt voor de tip. Groetjes Laura

  2. Tooskegmail.com schreef:

    hallo Laura , ben deze site tegen gekomen , vindt dit erg leuk , er staat abonneren, maar wat zijn de kosten , ik ben reeds 81 jaar dus wil mij niet in problemen storten ,daar is mijn beurs ook niet naar

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is helemaal gratis en zal ook nooit geld gaan kosten.

  3. Sharon schreef:

    Hoi Laura,

    Welke tomatensaus gebruik je voor de pizzabroodjes?

    Groetjes Sharon

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruikte nu gewoon een pot pastasaus, je kunt elke smaak nemen die je lekker vindt.

      1. Sharon schreef:

        Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *