Loaded zoete aardappel pizza fries

17 november 2021
Loaded zoete aardappel pizza fries
1

Als jij de vrijdagmiddagborrel aankomend weekend al op het vizier hebt, dan zal dit recept voor loaded zoete aardappel pizza fries je als muziek in de oren klinken. Want als je dit op tafel zet is het meteen feest! En daarnaast kan het ook dé oplossing zijn wanneer je niet kan kiezen of jij (of je bezoek) meer zin hebben in frietjes of in pizza.

Het recept is trouwens gebaseerd op de loaded pizza fries uit Lekker Makkelijk, het nieuwste kookboek van Uit Paulines Keuken (daarover vertel ik onder de foto’s wat meer). In plaats van gewone friet te gebruiken, koos ik voor zoete aardappel friet, ook heerlijk. Het recept staat in het hoofdstuk ‘comfort food’ en daar past het zeker, maar ik vind het zelf een ontzettend fijn gerecht voor bij de borrel. Je bent er weinig tijd aan kwijt, dus je kunt lekker bij je gasten aan tafel blijven zitten. En als je de plaat met frietjes en pizza toppings vervolgens op tafel zet, kun je er gezellig met z’n allen van snacken.

Loaded pizza fries Uit Paulines Keuken

Lekker Makkelijk Uit Paulines Keuken

Over Lekker Makkelijk – Pauline en Annika Weuring van UitPaulinesKeuken

Ik ben echt enthousiast over het nieuwste boek “Lekker Makkelijk” dat de zusjes Weuring hebben gemaakt. De recepten in het boek zijn bedoeld om de dagelijkse vraag ‘Wat eten we vandaag?’ te beantwoorden. Het boek staat dan ook vol met lekkere en makkelijke recepten, precies waar ik van hou. Het zijn stuk voor stuk vrij simpele en toegankelijke recepten, maar wel heel divers qua smaken en prachtig gefotografeerd. De meeste recepten zijn gezond en kun je dagelijks op tafel zetten, maar er zit ook voldoende inspiratie tussen voor bij de borrel of een speciale aangelegenheid. De recepten zijn onderverdeeld in acht hoofdstukken: Snel klaar, 6 ingrediënten, Uit de oven, Simpel, Comfort food, Feest, Zoet en Basisrecepten. In het zoete hoofdstuk was mijn aandacht meteen getrokken naar de roze koek taart (de XXL roze koek) en de bokkenpootjesijstaart, maar toch kon ik het ook niet laten om met de loaded pizza fries aan de slag te gaan. En zo kan ik nog wel even doorgaan, want uit elk hoofdstuk wil ik meerdere recepten gaan proberen. Een absolute aanrader!

 

Loaded zoete aardappel pizza fries

Deze loaded zoete aardappel pizza fries zijn dé oplossing wanneer je niet kunt kiezen tussen een portie zoete aardappel frietjes en een pizza salami.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram verse zoete aardappel friet
  • 3 el gekruide tomatensaus
  • 100 gram groene olijven
  • 200 gram mozzarella
  • 30 gram Parmazaan
  • 80 gram pepperoni
  • 2 takes verse basilicum

Instructies

  • Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 25 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Hussel de friet tussentijds goed door elkaar.
  • Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel deze samen met de pepperoni plakjes over de verse frieten. Garneer met geraspte Parmazaan en schuif de bakplaat voor 5 minuten terug in de oven.
  • Haal de friet uit de oven, bestrooi met wat peper en zout. Verdeel wat tomatensaus over de friet en serveer de rest in een kommetje ernaast. Snijd de olijven in stukjes en snipper de basilicum. Strooi over de friet en serveer meteen!
Tips

Voor een vegetarische loaded pizza fries kun je ook de pepperoni weglaten of vervangen door een vegetarische variant.

Lees hier mijn tips hoe je de lekkerste zoete aardappel frietjes maakt. Geen fan van zoete aardappel friet? Maak het dan met gewone aardappel friet!

Bewaren

Meteen serveren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Marco schreef:

    Ziet er lekker uit

  2. Marco schreef:

    Ziet er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *