Gnocchi ovenschotel met geitenkaas

Gepost: 18 maart 2019 Laatst bewerkt: 3 oktober 2024
Gnocchi ovenschotel met geitenkaas

Gnocchi staat hier niet vaak op het menu, maar sinds ik deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas voor het eerst maakte, heb ik hem binnen een maand nog twee keer gegeten. Naast bakken ben ik ook dol op koken, maar ik sta het liefst niet al te lang in de keuken (waar ik dit bij bakken echt geen enkel probleem vind). Dat is vast ook de reden waarom ik deze maaltijd al enkele keren heb gemaakt, hij is namelijk zo klaar. Ik denk dat ik de schotel met ongeveer 15-20 minuten in de oven had staan, vanaf het moment dat ik de eerste ingrediënten uit de koelkast pakte. Iedere keer varieer ik weer een beetje in het recept. De eerste keer voegde ik ook nog wat stukjes chorizo toe bijvoorbeeld. Deze variant is vegetarisch, maar experimenteer gerust en voeg toe wat je lekker vindt!

gnocchi ovenschotel met geitenkaas 2a

 

Gnocchi ovenschotel

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Gnocchi ovenschotel met geitenkaas

Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker. Je kunt er alle kanten mee op en deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is ook heerlijk!
3-4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gnocchi
  • 1 broccoli
  • 3 puntpaprika’s
  • peper, zout
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • Italiaanse kruiden
  • 100 gram geitenkaas

Instructies

  • Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de uien tot de glazig beginnen te worden. Voeg dan de gnocchi toe en roerbak deze 3-4 minuten mee.
  • Ondertussen Snijd je de roosjes van de broccoli, houd deze klein zodat ze straks goed garen in de oven (je hoeft ze dus niet te koken). Snijd ook de puntpaprika’s fijn.
  • Voeg paprika en broccoli toe in de pan en roerbak zo’n 2 minuten mee. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Schep vervolgens het geheel in een ovenschaal. Verdeel hier de tomatenblokjes uit blik overheen en strooi er Italiaanse kruiden over. Als laatst verbrokkel je de geitenkaas en verdeel je deze over de ovenschaal.
  • Zet de gnocchi ovenschotel 20-25 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Eenmaal uit de oven gelijk serveren (met eventueel wat sla). Kliekjes kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden in de vriezer. Opwarmen kan op 180 graden tot het goed warm is.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Simone schreef:

    Lekker recept en inderdaad erg makkelijk. In het recept staat nergens wanneer de knoflook erbij moet. Ik heb het meegebakken met de ui. Dat vind ik het meest logisch.

    1. Laura Kieft schreef:

      Moet inderdaad bij de ui, ik voeg het toe.

  2. Ik schreef:

    Moet je gnocci eerst koken of zo gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat hoeft niet.

  3. Margriet schreef:

    Hi! Gebruik je zachte of harde geitenkaas zoals feta? Met feta smolt de kaas bij ons niet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb geen feta gebruikt, maar zachte geitenkaas. Echt smelten doet het ook niet.

      1. Margriet schreef:

        Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept