Blini’s

39

Door Lian – Normaal gesproken deel je eerst een basisrecept en dan de variaties, maar aangezien we jullie met Pasen een volledig recept wilden geven komt dit basisrecept er voor het archief achteraan. Zoals je kunt zien bakken de blini’s mooi luchtig. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden en staan eenmaal belegd ontzettend chique. Je kunt ze serveren als amuse, voorgerecht of als borrelhapje, maar in een informelere setting zijn ze net zo lekker. Wat dacht je van een hapje tijdens een picknick of als traktatie op de crèche of school. Met dit recept heb je in ieder geval alvast de basis op zak en is het aan jou om met verschillende toppings aan de slag te gaan.

Blini's

Met blini's kun je alle kanten op: smeer ze in en beleg ze met alles wat jij lekker vindt. Het is jouw feestje!
VOOR 20-24 STUKS

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • 25 gram boekweitmeel
  • 1 ei (M)
  • 150 ml melk
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • zout en peper

Instructies

  • Doe het bloem en het boekweitmeel in een kom en roer met een garde door elkaar. Splits het ei. Vang het eiwit op in een schone kom en voeg alleen de eidooier toe aan het bloemmengsel.
  • Voeg nu ook de melk en de boter toe en mix met een garde of met een mixer tot een glad beslag. Voeg naar smaak zout en peper toe en mix kort.
  • Het opgevangen eiwit klop je met een schone mixer stijf. Het stijve eiwit voeg je toe aan het beslag en spatel je voorzichtig met een vouwende beweging door het beslag. Je wilt de luchtigheid behouden
  • Doe een beetje plantaardige olie in een pan en verhit. Schep per blini een eetlepel beslag in de pan. Als de bovenkant begint te stollen kun je de blini omdraaien tot beide kanten goudbruin zijn; zo’n 1-2 minuten per kant.
  • Laat de blini’s afkoelen voordat je deze belegt.

Tips

  • Geen boekweitmeel in huis? Vervang het met gewone bloem.
Bewaren

Afgesloten in de koelkast voor 2-3 dagen of vries ze in.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

9 reacties

  1. Anonieme lezer schreef:

    Sorry, maar dit is geen recept voor (authentieke) blini’s… Er ontbreken namelijk wat ingrediënten en de bereidingswijze is niet correct. Ik weet het aangezien ik zelf Russisch ben. Zou wel handig zijn om het echte recept / de bereidingswijze te achterhalen 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vermeld ook nergens dat het authentieke recept is. Ik gebruik wel vaker alternatieve bereidingswijzes of ingrediënten, zolang het eindresultaat maar lekker is (en er heel dichtbij licht natuurlijk) en het recept er makkelijker door wordt 🙂

  2. Manny schreef:

    Hoi Laura,

    Ik vroeg mij af kan ik de koemelk ook vervangen voor Soja? of een andere vervanger? in verband met koemelk allergie.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk kan dat prima.

      1. Manny schreef:

        Dank je wel voor het snelle antwoord.

  3. Jolanda schreef:

    Super recept 😄

  4. Mini Struycken schreef:

    Hallo Laura,
    Kun je de bloem en boekweitmeel ook vervangen door vloeiende bloem, waar je gewone pannenkoeken mee bakt? Alvast bedankt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee! Hoor graag jouw ervaring als je het gaat testen 🙂

  5. Mini Struycken schreef:

    Zal ik doen, dank, fijne feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *