Lasagne

22 februari 2016
81

lasagne 1a

Vorige week kwam mijn zusje eten en logeren en ik besloot iets te maken waar wij alle twee gek op zijn: lasagne! Toevallig wilde ik al een tijdje lasagne maken, maar iedere keer kwam het er niet van, dit leek mij echter een goed moment. Beiden zijn wij dol op lasagne en toen ik nog thuis woonde zeurden wij regelmatig aan ons moeders hoofd of ze lasagne wilde maken voor ons. Hoogste tijd dus om het zelf een keer te maken. Helemaal volgens recept, alleen kwam de tomatensaus nog wel uit een pot. Dat wil ik de volgende keer ook zelf maken. Dit keer ging het even niet door tijdgebrek, de supermarkt was namelijk gesloten door een stroomstoring en het ging er zelfs bijna op lijken dat ik geen eens de ingrediënten voor de lasagne zelf in huis kon halen. Gelukkig vond ik bijna alles dat ik nodig had op de markt en kon ik alsnog aan de slag met mijn lasagne!

lasagne 2a

Lasagne

Met dit recept maak je deze ontzettend lekkere lasagne gewoon helemaal zelf. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze combinatie is zeker aan te raden!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gehakt
  • zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 600 gram tomatensaus
  • 9 lasagnebladen (zorg dat je genoeg hebt voor 3-4 lagen van lasagnebladen)
  • 1 bol mozzarella
  • 100-150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit, fruit dit aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Ik voegde ook nog wat Italiaanse kruiden toe.
  • Snij de paprika’s, courgette en tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen op het vuur terwijl je het af en toe doorroert. Snij ondertussen de bol mozzarella in dunne plakjes en maak indien nodig de lasagnebladen op het juiste formaat zodat ze goed in de ovenschaal passen.
  • Tijd om de ovenschaal te vullen. Begin met een laagje van de saus, gevolgd door de bladen, dan een laagje saus, plakjes mozzarella, lasagnebladen, saus, bladen, saus en als laatst de geraspte kaas.
  • Zet de lasagne 45 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Wil je er helemaal een feestmaal van maken? Serveer de lasagne dan met stokbrood en lekkere (kruiden)kaasjes.
Bewaren

2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

38 reacties

  1. Emma schreef:

    Ik ben ook gek op lasagne, ziet er onwijs lekker uit!

  2. Margot schreef:

    Lasagne blijft lekker en mijn vriend maakt af en toe een hele fijne variant!

  3. EminasLifestyle schreef:

    Lasagne blijft heerlijk! Morgen eten wij het toevallig weer. Ik maak hem ook ongeveer zo.

  4. Marja schreef:

    Voor een nog snellere versie kan je de gesneden Italiaanse roerbakmiix van de AH gebruiken. 😉

    Verder gebruik ik bijna dezelfde ingrediënten. Ik gebruik alleen ketchup in plaats van tomatensaus in mijn snelle versie.

    Zo lekker dit. 🙂

  5. Nicole schreef:

    Lasagne is zo lekker! Mooi recept!

  6. Daphne schreef:

    Hi hi, ook hier favoriet, de lasagne.
    Wij maken hem inderdaad ook ongeveer zo…..
    Soms een variatie met plakjes salami, ham en/of chorizo.
    Of wat spekjes erdoor.
    Ach, eigenlijk kun je er zoveel mee doen en smaakt het altijd wel.
    (voor een low budget variant gebruiken wij ook wel eens zakje(s) soep groente!!)

    1. Iris Nascimento schreef:

      In Brazilië gebruiken we ook ham in de lasagne. Maar Brazilianen overdrijven heel erg wat eten betreft. 😂

  7. Caroline schreef:

    Ziet er heerlijk uit, morgen proberen! ?

    1. Caroline schreef:

      Hmmmm hij was echt te lekker!

      1. Laura schreef:

        wat leuk om te horen! 😀

        1. Pea van Willigen schreef:

          Kan hij ook dag van te voren gemaakt worden?

          1. Laura's Bakery schreef:

            Ja hoor, dat kan prima!

  8. Jane schreef:

    JAMMIE! Ik hou van lasagne! Wil zeker deze versie eens maken!

  9. ingrid schreef:

    ideaal, ook voor bij verjaardag of andere grote groep die komt eten. (ik ben geen klusser, maar maak dit ook vaak voor bekenden die wel in een huis bezig zijn…. kunnen zij lekker door en zet je gewoon rond etenstijd zo’n bak eten voor ze neer. zeker weten dat je ermee scoort , en inderdaad met nog wat stokbrood en smeersel kunnen zij hun gang gaan
    ik heb vegetarische schoondochter, dus maak ook altijd een kleinere schaal met vegetarische variant.
    met spekjes erdoor lijkt me ook heerlijk, maar ik heb ook een moslim schoondochter, dus dat wordt hem voor zo’n gelegenheid dan weer niet 🙂
    ten slotte probeer je toch met iedereen rekening te houden 🙂

  10. Cynthia schreef:

    Lasagne is heerlijk ja! Ik gebruik vaak dezelfde ingrediënten als jij Laura.
    Ik heb de volgende twee tips ooit gehoord/gelezen en die maken de lasagne nog lekkerder:
    – maak eerst de saus en ‘kook’ de gehakt er daarna in gaar. De smaak trekt in het vlees en het wordt meer 1 geheel.
    – laat de lasagne na de oven tijd nog 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier (oven uit). De lasagne wordt hierdoor stevig!

    Succes en eetsmakelijk!

    1. Laura schreef:

      Die eerste kende ik nog niet, maar die tweede wel. Ik laat hem ook altijd even staan. Vind hem dan ook lekkerder, als hij nog zo heet is proef je het veel minder goed.

  11. Luc van Daal schreef:

    Lekker recept. Wat ikzelf belangrijk vind aan een goede lasagne di carne is misschien wel de smeuïge bechamelsaus die telkens tussen de laag gehakt en lasagne-vel zit. In Italië zul je dit ook meestal voorgeschoteld krijgen mits er vlees in zit. Ipv italiaanse kruiden( meestal bestaande uit gedroogde oregano,basilicum,laurier en rozemarijn) zou je ook verse tijm en basilicum kunnen gebruiken.

    Mijn complimenten voor je site Laura. Iets wat ik ook graag wil gaan realiseren.

    Groetjes en succes

  12. Kim schreef:

    Hoi Laura

    Welke tomatensaus gebruik je bij dit recept ?
    Of maak je die zelf ?

    Groet Kim

    1. Laura schreef:

      In dit recept niet zelfgemaakt. Maakt op zich niet uit welke saus je gebruikt, een pot pastasaus kan ook.

      1. Ellen schreef:

        Welke soort tomatensaus gebruik jij?

        Ik hou van recepten die alles in detail uitschrijven. Dan moet ik nog minder alles zelf uitpluizen in de winkel ?

        1. Laura Kieft schreef:

          Ik gebruik altijd een andere soort, echt ieder soort volstaat. Gewoon eentje kiezen die je lekker vindt 🙂

  13. Stephanie schreef:

    Wat een super Lasagne. En met twee kun je hier prima 2 dagen van eten!
    Vandaag had ik een nog een bakje champignons staan dus die ga ik er ook doorheen doen. Ben benieuwd of het smaakt…

  14. Mevrouw Ou schreef:

    bedankt voor het recept! Lekker was het zeker en vast, alleen was de lasagne wat waterig..
    Enige tips hiervoor ? Waarop moet ik de volgende keer letten ?
    bedankt voor het recept!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt de saus wat langer laten koken zodat er meer vocht verdampt.

  15. Pea van Willigen schreef:

    Kan je dit al dag van te voren maken?

  16. Marga schreef:

    Vandaag gemaakt en we vonden het heerlijk!

  17. Charlotte schreef:

    Oeh benieuwd het zit nu in de oven, eerste keer dat ik lasagne maak (ben er zelf niet zo fan van, altijd zo vettig maar benieuwd hoe deze is) als verassing voor mijn man omdat hij het zo heerlijk vind.

  18. Denise schreef:

    Super lekkere lasagne !!! Maak de lasagne zo reeds 25 jaar, volgens een recept uit Margriet. Nog altijd zeer gegeerd. Daarom maak ik altijd 8 ā 9 ovenschotels, zodat ik er steeds enkele kan invriezen (pyrexschotels), zeer handig op een druk moment.

  19. A.T schreef:

    Je vergeet 1 van de belangrijkste ingrediënten: bechamel

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat gebruik ik niet voor mijn lasagne.

  20. Theo schreef:

    Ik heb hem precies zo gemaakt en het was hartstikke waterig. Totaal niet gebonden. Was meer een ovenschotel met groenten en tomaten dan lasagne.

    1. Thea schreef:

      Mijn mengsel was ook nogal nat. Ik had 500 gr tomatensaus gebruikt.
      Ik heb 2 koppen vocht van het mengsel uitgeschept.
      Volgende keer gebruik ik de zaadlijsten van de tomaten niet meer. Door de zaadlijsten te gebruiken krijg je ook meer vocht.

  21. Thea schreef:

    Ik wil graag dit recept maken maar welke afmeting heeft jouw schaal.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk ongeveer 15 bij 30 cm

    2. Marja schreef:

      Een hit hier! Heb er nog een laagje spinazie tussen gedaan😋

  22. Marga magliano schreef:

    Ik ga vandaag voor het eerst lasagna maken
    Spinazie
    Gehakt en saus
    Bechamelsaus

    Mijn vraag is
    Moet je saus al warm in schaal doen of eerst afkoelen ?

    Kan ik hier ook nog plakjes mozzarella bij doen ?

    Ik las dat ik eerst met spinazie begin en dan opbouwen

    Ben benieuwd of het lukt en smaakt

  23. Esther schreef:

    Dit is echt ons lievelingsrecept. Niks moeilijks en de pure smaken.
    Als we lasagne eten is het dit recept!
    Ook de dag erna nog steeds heerlijk!

  24. Rory van Leeuwen schreef:

    Tomatensaus is zo goor. Ik gebruik altijd een blik gepelde tomaten 500g en 1 blikje tomatenpuree en doe ik wat extra knoflook in het gerecht. Verder houd ik van lekker makkelijk dus ik koop Italiaanse wokgroenten 400gr ipv van lossen groenten snijden. Bovendien zitten hier meer verschillende groenten in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *