Bietjes lasagne met geitenkaas

Gepost: 24 oktober 2016 Laatst bewerkt: 3 oktober 2024

bietjes-lasagne-met-geitenkaas-1a

Vorige week vertelde ik jullie over de verschillende kookboeken van dit najaar die door bloggers zijn gemaakt. Daar zat ook Heerlijke Chaos van Simone tussen, een heerlijk boek waar ik het liefst elk recept uit maak. Ik was er vrij snel uit welk recept ik als eerste wilde proberen, een bietjes lasagne met geitenkaas. In dit vegetarische gerecht snijd je de bietjes in plakjes welke dienen als ‘lasagnebladen’, daartussen zitten uitjes en een saus en bovenop vind je de geitenkaas, vergezeld door wat Parmezaanse kaas. De lasagne van bieten serveer je met rucola, een heerlijke maaltijd kan ik je vertellen!

Liever de klassieke lasagne (warm uit de oven met gehakt, mozzarella en tomatensaus) maken? Ook daar heb ik een heerlijk recept voor!

bietjes-lasagne-met-geitenkaas-2a

BIETJES LASAGNE MET GEITENKAAS

Opslaan
Recept afdrukken

3.50 van 2 stemmen

Bietjes lasagne

Deze vegetarische bietjes lasagne met geitenkaas is absoluut om te smullen. Hij is gelukkig ook hartstikke makkelijk te maken en waarschijnlijk binnen no time op!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4-5 kleine bieten (mix van geel en rood)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui (fijngesnipperd)
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram bloem
  • 250 ml slagroom
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • 1,5 tl rozemarijn
  • 1,5 tl tijm
  • 50 gram geitenkaas
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Instructies

  • Borstel de bieten schoon onder de kraan, droog ze af en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en rooster ze in 45-60 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte). Prik met de punt van een mes in een bietje om te zien of hij gaar is (hij moet zacht aanvoelen). Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Fruit de ui met de olijfolie in een pannetje tot hij zacht en glazig is. In een ander pannetje smelt je de roomboter, voeg de bloem toe en roer tot er een papje ontstaat. Laat even kort garen en voeg dan de slagroom al roerend in delen toe. Laat even indikken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Snijd de afgekoelde bieten in dunne plakken en bouw de lasagne op in een kleine ovenschaal. Begin met een laagje biet, daarna een schepje uien en vervolgens een scheut saus. Ga zo door met het maken van laagjes tot alles op is of je ovenschaal vol zit.
  • Strooi wat rozemarijn en tijm over de lasagne, verdeel er brokjes geitenkaas over en eindig met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de bietjes lasagne 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de lasagne met wat rucola. Eet smakelijk!
Bewaren

Tot 2 dagen te bewaren in de koelkast.

Mijn review van dit boek kun je hier nog even teruglezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Wat een heerlijke combi, bietjes en geitenkaas! En zo’n roze lasagne is natuurlijk echt een spektakel.

  2. Daniëlle schreef:

    Bietjes en geitenkaas is een fantastische combi. Dit lijkt mij dan ook een heerlijk gerecht!

  3. Dineke schreef:

    Hoi Laura,

    Denk je dat ik voor een snelle versie ook kan kiezen voor kant en klaar gegaarde bietjes? Die zijn vaccum verpakt ook verkrijgbaar bij de supermarkt. Of krijg ik dan een ander effect? Dineke

    1. Laura schreef:

      Ik denk dat dit ook wel moet lukken hoor 🙂

  4. Marian schreef:

    Hoi Laura , kan ik deze schotel van tevoren maken en de volgende dag pas afbakken. Ik hoor het graag.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou zelf aanraden het wel gelijk af te bakken en het op te warmen.

  5. Marian schreef:

    Uiteindelijk heb ik de volgende ochtend alleen nog de bechamelsaus gemaakt, de voorbereiding had ik al gedaan en daarna de schotel afgemaakt . En ‘s middags afgebakken en het is goed gelukt, wij en mijn gasten vonden het erg lekker. Dankjewel nog voor je antwoord.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept