Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit, fruit dit aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Snij de paprika’s, courgette en tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan het gehaktmengsel. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel een paar minuten pruttelen op het vuur terwijl je het af en toe doorroert.
Ondertussen snijd je de bol mozzarella in dunne plakjes en maak indien nodig de lasagnebladen op het juiste formaat zodat ze goed in de ovenschaal passen.
Tijd om de ovenschaal te vullen. Begin met een laagje van de saus, gevolgd door een laag bladen, dan een laagje saus en vervolgens alle alle plakjes mozzarella. Hierna herhaal je nog twee lagen met eerst de bladen en daarna de saus. Tot slot verdeel je de geraspte kaas erover.
Zet de lasagne 45 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Wil je er helemaal een feestmaal van maken? Serveer de lasagne dan met stokbrood en lekkere (kruiden)kaasjes.
Tips
Vegetarische lasagne maken? Dat kan heel gemakkelijk door 300 'rauw' vegetarisch gehakt te gebruiken. Je kunt bovenstaand recept verder exact volgen.
Bewaren
Rauw en ongebakken bewaar je de lasagne maximaal 1 dag in de koelkast en gebakken 2 - 3 dagen (goed afgedekt) in de koelkast. Invriezen kan het beste met de gebakken variant. Verpak het luchtdicht en bewaar maximaal drie maanden in de vriezer.