Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Koffiecake met glazuur

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 januari 2014
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

koffie cake 1a

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik geen liefhebber van koffie. Ik heb het al op vele verschillende manieren geprobeerd te drinken maar kan er niet enthousiast van worden. Geef mij maar thee, daar drink ik liters van weg! Op een of andere manier vind ik koffie in gebak meestal wel lekker. Zo ook in deze heerlijke koffiecake. Perfect plakje cake voor bij een grote kop thee. Of koffie, dat kan natuurlijk ook :).

koffie cake 2a

Recept afdrukken

Koffiecake met glazuur

Een lekker recept voor een eenvoudige maar heerlijke koffiecake met koffieglazuur.
Porties: 25 cm vorm

Ingrediënten

Ingrediënten cake

  • 225 ml melk
  • 3 el oploskoffie
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Ingrediënten glazuur

  • 175 gram poedersuiker
  • 2 el water
  • 2 tl oploskoffie

Instructies

Bereiding cake

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Los de koffie op in de melk.
  • In een kom mix je de eieren en suiker tot een luchtige massa. Voeg de boter toe en meng tot een glad geheel.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en ‘koffiemelk’ afwisselend in delen toe aan het mengsel.
  • Giet het beslag in de vorm en bak deze in 55 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar.

Bereiding glazuur

  • Los de koffie op in het water. Voeg dit toe aan de poedersuiker en roer tot een dik glazuur. Schep het glazuur over de cake wanneer deze is afgekoeld.
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

koffie cake 3a

Ook zonder glazuur is de cake heerlijk, maar dat mooie bruine glazuur geeft de cake net dat beetje extra. Qua smaak én uiterlijk!

Vorige post

Volgende post

Bladerdeeg bakjes met roomkaas vulling
10 zoete recepten zonder oven

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
5

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 42

  1. Marja says:
    7 jaar geleden

    Ik ben anders dan jij, helemaal gek van koffie! Ik drink er liters van weg! En dan een koffie cake……hmmm verrukkelijk! Ik had het al eens geprobeerd met koffie extract maar dat was het nét niet. Dus ik ga deze zeker proberen! Ik watertand nu al! Bedankt voor je heeeeeerlijke recept! Wel apart ….dat jij als theelover een koffie cake maakt! En zo heb ik, koffie lover, een recept voor een thee cake! Hahahaha Grappig hoor! Fijne dag vandaag! <3. 😉

    Beantwoorden
  2. Katleen says:
    7 jaar geleden

    Ik doe altijd nog twee eetlepels Cointreau in mijn koffiecakebeslag en nog een lepel bij het glazuur. Dat is ook een lekkere variant.

    Beantwoorden
  3. Jiska says:
    7 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga deze zeker proberen binnenkort. Bij de ingrediënten staat melk en later koffiemelk. Welke gebruik jij? Super leuke site heb je trouwens. Ik heb al heel wat recepten gemaakt, en die vallen allemaal in de smaak!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Met de koffiemelk bedoel ik de melk waarin je de oploskoffie hebt opgelost 😉
      Leuk om te horen dat je al verschillende recepten hebt gemaakt!

      Beantwoorden
  4. Carina says:
    6 jaar geleden

    Ik heb hem vanmiddag gemaakt en ik zal tot vanavond moeten wachten om hem te proeven. maar hij ruikt heerlijk.

    Beantwoorden
  5. geja says:
    6 jaar geleden

    28-11-2014

    Vanmiddag heb ik deze heerlijke koffie-cake gemaakt.
    Vanavond heb ik er heerlijk van zitten genieten met een kopje koffie.
    Ik kreeg ook het compliment dat ik deze cake toch vaker moest maken,want het smaakt naar meer.
    Tevens geef ik het recept door aan mijn wandelvrienden, die zochten al een tijd naar het recept van koffie-cake. Nog bedankt voor dit fantastische recept

    Beantwoorden
  6. Anouk says:
    6 jaar geleden

    Ik heb net deze cake gemaakt, maar dan in kleine tulband vormpjes gedaan. 18 minuutjes in de oven 🙂 En hij is echt eerlijk 😀

    Beantwoorden
  7. Marloes says:
    6 jaar geleden

    Gisteren de cake gemaakt en zojuist aangesneden. De structuur was nogal stevig en het midden was vrij donker. Moet hij dan de volgende keer nog langer de oven in of hoort dat bij deze cake zo?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Was hij wel gaar? Dat kun je controleren door er een prikker in te steken, als hij er schoon uitkomt dan is hij goed. Hier wordt hij in ieder geval nooit stevig of donker in het midden, misschien inderdaad nog niet gaar of te lang/kort gemixt, dat zou kunnen verklaren waarom hij zo stevig is.

      Beantwoorden
  8. Iris says:
    6 jaar geleden

    Gisteren gebakken, heerlijk! Ik heb er een nieuwe favoriet bij!

    Beantwoorden
  9. Karolien says:
    6 jaar geleden

    Overheerlijk! Echt superlekker!

    Beantwoorden
  10. Esther says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Tegenwoordig bak ik alleen nog maar met recepten van jouw site, aangezien die me altijd lukken haha 🙂 Bedankt voor je leuke recepten! Kan ik deze cake ook in een gewone cakevorm bakken? Verandert er dan nog iets aan de baktijd?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Je kunt hem ook in een normale cakevorm bakken hoor, bereiding blijft hetzelfde 🙂

      Beantwoorden
      • Marcel says:
        3 weken geleden

        Kan ik er ook meerdere maken en dan invriezen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 weken geleden

          Absoluut. https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

          Beantwoorden
  11. A Scholte Heins says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit iedere vrijdag bak ik voor mijn kinderen een taart of cake, nu ga ik deze maken.
    Gedankt weer voor dit heerlijke recept
    groetjes Anne Scholte
    ik ben 84 jaar en ik bak graag

    Beantwoorden
  12. Anke says:
    4 jaar geleden

    Nee, deze krijg ik niet voormekaar… Okay ik moet een beetje proberen met mn hete lucht oventje maar de laatste 10 recepten zijn moeiteloos gelukt. Deze niet. 1e x kleine tulband en een restje in een kleine vorm misschien 2-3 cm beslag erin. 60 min tegen 170graden aan. (ervaring tot nu toe is niet teveel eraf ivm hete lucht). wel droge prikker maar totaal niet gaar, nog helemaal donker alleen de korst was goed.
    Okay dus te hoge temperatuur, korst snel hard binnenkant niet meer garen, dus poging 2.
    zelfde systeem want ik zou voor iemand bakken, denk dat laagje apart kan ik mooi als tester gebruiken. 70 min 155 graden. prikker droog, tester eruit nee hoor… na 100 min oven toch maar weer wat hoger 165 ongeveer en ja krijg ik weer harde korst maar de binnenkant na 120 min nog niet gaar.
    Heb ik het opgegeven, ovenschotel moest er ook nog in…

    Beantwoorden
  13. Hayet says:
    4 jaar geleden

    Hy Ziet er heeeerlijk uit…. Ben benieuwd!!… Heb hem nu in de oven en kan nie wachten… Ben gek op cake met een koffiesmaak?. Klopt het dat het beslag van deze cake wat dunner is dan ik gewend ben van andere cake recepten?? Bedankt voor het delen van al je recepten.. Heb het een en ander al gemaakt met groot succes☺️

    Groetjes hayet

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      dit beslag is iets dunner inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  14. Inge says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura,
    Ik heb geen tulbandvorm en vind het als arme student overbodig om er een te kopen als ik een cakevorm heb;) Moet ik voor een normale cakevorm meer/minder maken en blijft de baktijd hetzelfde?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je iets aan deze twee artikelen:
      http://www.handigebaktips.nl/recept-omrekenen-naar-ander-soort-bakvorm/
      http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

      Beantwoorden
  15. Charlotte says:
    4 jaar geleden

    Geweldig lekker!! Cake kan nogal snel uitdrogen maar deze is echt perfect en helemaal niet te zwaar. Ook de echte koffiesmaak komt goed door. Ik heb hem gevuld met mokka meringue botercrème en het was een succes!

    Beantwoorden
  16. Manon says:
    4 jaar geleden

    de cake ziet er echt super lekker uit, maar ik ben op het moment op zoek naar een cake voor een spectakel taart met koffie smaak
    denk je dat ik de cake ook zou kunnen bakken in een springvorm zodat ik een aantal lagen ga kunnen stapelen met een creme ertussen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  17. Malika says:
    3 jaar geleden

    Kun je de boter in dit recept ook vervangen door zonnebloemolie?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het is wel mogelijk.

      Beantwoorden
  18. Malika says:
    3 jaar geleden

    Kan ik de boter in dit recept ook vervangen door zonnebloemolie?

    Beantwoorden
  19. Maya says:
    3 jaar geleden

    Lekkere cake & een simpel recept. Wat wil je nog meer 😉

    Beantwoorden
  20. Birgit says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Lijkt me superlekker deze cake, wil ik graag eens proberen!
    Heb je enig idee of de oploskoffie kan vervangen worden door espressopoeder en door hoeveel?
    Ik gebruik altijd het poeder voor mokka botercrème.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, ik zou het toevoegen naar smaak. Espressopoeder is sterker, dus je hebt wellicht wat minder nodig.

      Beantwoorden
  21. Judith says:
    2 jaar geleden

    Deze tulband lijkt mij als echte koffie liefhebber super lekker. Zou ik hem ook in mijn Nordic Ware tulbandvorm van 2,4 l kunnen bakken. Misschien de ingrediënten keer 1 1/2 of verdubbelen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ik zou inderdaad x1,5 doen (al zal het dubbele waarschijnlijk ook wel passen)

      Beantwoorden
  22. Roelie says:
    1 jaar geleden

    Kan ik de oploskoffie ook vervanger voor vloeibare koffie? Een expresso bijv?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Waarschijnlijk wel, maar dan moet je die hoeveelheid vloeistof weer weglaten van de melk, anders wordt het te nat. En hoeveel het precies omgerekend is naar een espresso durf ik niet te zeggen.

      Beantwoorden
  23. Amber says:
    5 maanden geleden

    Ik heb deze cake vandaag gebakken. Vond het deeg wel erg vloeibaar! Er had van mij wel iets meer oploskoffie in gemogen (of misschien de volgende keer espressopoeder, dat is nl. sterker van smaak) want het smaakte niet echt naar koffie.
    Ik ben een echte koffieleut, dus ik houd van een sterkere smaak.
    Desondanks was het een mooie stevige cake met een heerlijke knapperige buitenkant.
    Ik heb het glazuur niet gemaakt. Als topping heb ik witte chocolade gesmolten plus een beetje zure room en dat erover gegoten. Paar frambozen erop. Perfect!
    Vond er wel een beetje veel suiker in gaan. 🙄
    Had, denk ik, ook wel met de helft toegekund.
    Maar het is een prima recept om snel even een lekkere cake te presenteren! 👍👍

    Beantwoorden
  24. Esther says:
    4 maanden geleden

    Ik heb niet genoeg donkere basterdsuiker, kan ik de rest ook aanvullen met kristalsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat geeft wel een ander effect maar zou geen probleem moeten zijn!

      Beantwoorden
  25. Ria says:
    4 maanden geleden

    Je geeft aan als maat…kleine tulband. Mijn vraag is hoe groot is de kleine tulband?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Mijn gok is een 2L tulband vorm, maar ik kan het helaas niet controleren (het was niet mijn bakvorm, sorry!)

      Beantwoorden
  26. Ria says:
    4 maanden geleden

    Inmiddels gemaakt volgens recept, maar heb de helft van de ingrediënten gebruikt, dat is precies voldoende voor een kleine tulband van de Lidl met een inhoud van 1,2 liter (gemeten tot de rand).
    Had wel espressokoffiepoeder gebruikt, maar dat is naar verhouding met gewone oploskoffie veel te sterk. De cake is ook erg vast, geen idee hoe dat komt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Espressopoeder is inderdaad een flinke slag sterker qua smaak. Als de cake erg vast was heb je het beslag misschien te lang gemixt?

      Beantwoorden
  27. Brenda says:
    2 maanden geleden

    Hoi! Ik heb 2 vragen:
    Is dit recept voor een tulbandvorm van 25 cm?

    Kan ik lichtbruine basterdsuiker gebruiken in plaats van de donkerbruine?

    Groetjes en alvast bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
10 zoete recepten zonder oven

10 zoete recepten zonder oven

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan