Eens in de zoveel tijd ga ik brainstormen voor leuke en lekkere recepten die ik wil maken en hier op mijn blog wil zetten. Toen ik voor leuke borrelhapjes een lijst met ideeën aan het maken was, bedacht ik ineens mini versies van bestaande gerechten. Zoals deze mini cheeseburgers. Omdat ik vind dat je borrelhapjes snel moet kunnen maken -of althans, dat vind ik zelf prettig- ging ik niet aan de slag met een los recept voor kleine hamburger broodjes. Ik kocht gewoon een verpakking met kleine brunchbroodjes om af te bakken. De croissantjes werden mijn ontbijt, en de rest was bestemd voor de kleine cheeseburgers. Ik ging ook niet aan de slag met het maken van kleine hamburgers. Nee, ik kocht gewoon gehaktballetjes en drukte deze plat tot hamburgers. Wil jij wel meer tijd nemen voor deze mini cheeseburgers moet je dat gewoon doen natuurlijk, maar ik laat je zien hoe je ze supersnel op tafel kunt zetten.
Mini cheeseburgers
Ingrediënten
- 6 kleine afbakbroodjes
- 6 gehaktballetjes
- 3 plakjes cheddar
- 1 tomaat
- Paar blaadjes sla
- Sauzen naar keuze
Instructies
-
Bak de broodjes af volgens de verpakking. Druk de gehaktballetjes plat tot hamburgers. Zorg dat ze iets groter zijn dan het broodjes zelf, ze zullen in de pan nog iets krimpen.
-
Leg alles voor de mini cheeseburgers alvast klaar. Snij de plakjes cheddar in vieren (per hamburger zijn 2 kleine vierkantjes voldoende), de tomaat in plakjes en scheur de blaadjes sla op maat.
-
Bak de hamburgers in een pan met wat olie of boter aan beide kanten goudbruin en gaar. Als ze bijna klaar zijn, leg je de plakjes cheddar erop terwijl ze nog in de pan liggen, zo smelten ze een beetje.
-
Beleg de broodjes met sauzen naar keuze, sla, tomaat en een burger.
leuk idee, maar ik doe dan meestal wel als zelf: burgers maken, broodjes maken… en dan kan je dat invriezen tot je ze nodig hebt… dat is ook een ideale oplossing.
Leuk idee! t Ziet er fris en vrolijk uit!
Goed dat je er een servet onder hebt gelegd zo krijg je een juist idee van de grootte!
Xus,
Car
Cheeseburgertjes zijn altijd lekker! Ze zien er goed uit!
Super leuke burgertjes!! Ik heb de mini broodjes al gebakken en ingevroren. Wat is slim? Op de dag dat ik ze wil trakteren de broodjes met (op diezelfde dag zelf) gebakken minihamburgertjes (kaas/tomaatje) stapelen en zo in de oven om even op te warmen? Of … andere manier beter? Bijv. Alleen de ontdooide broodjes opwarmen en dan pas stapelen (met warme burgertjes?). Wil het mezelf zo makkelijk mogelijk maken. Of kan ik ook alles even in de magnetron mikken? 🙂 Groetjes!
Ik serveerde de broodjes zelf niet warm, alleen de burgertjes. Dus zo gewoon op het laatste moment de burgers bakken en dan beleggen.
Ahh daar had ik nog niet aan gedacht! Super ga ik het zo doen, Thanks! Leuke site heb je toch ?