Sinds ik heb ontdekt dat je croissants op talloze manieren kan vullen, experimenteer ik hier graag mee. De pizza croissants waren bijvoorbeeld een groot succes, maar ook een zoete variant met appel en kaneel is verrukkelijk! Kaascroissantjes gaan er bij mij ook wel in en ik besloot een extra cheesy versie te maken. Eentje met meerdere soorten kaas dus. Het idee was om mozzarella, cheddar en Goudse kaas te gebruiken. Alleen op het moment van vullen kwam ik erachter dat ik helemaal geen cheddar kaas in de koelkast had liggen. Balen! Maar goed, het was niet anders en ik gewoon door. Gelukkig voor mij (en jullie) zijn deze cheesy kaascroissants ook met alleen mozzarella en Goudse kaas heerlijk! Maar voel je vrij om zelf ook nog cheddar toe te voegen.
Cheesy kaascroissants
Ingrediënten
- blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
- halve bol mozzarella
- handje geraspte Goudse kaas
- ei voor bestrijken
Instructies
-
Je kunt zowel kleine als grote croissants maken. Groot zijn ze lekker voor de lunch of als grotere snack, maar bij de borrel zijn kleintjes erg leuk! In dit artikel zie je hoe je het deeg voor een grote croissant omtovert naar 3 kleine croissantjes.
-
Leg een blokje mozzarella op het het deeg en strooi er wat geraspte kaas over. Vouw de puntje deeg een beetje om het blokje mozzarella, rol hem dan vast een stukje naar binnen en zorg dat de mozzarella goed ingepakt zit. Rol dan het croissantje verder op.
-
Smeer de croissants in met het geklutste ei, strooi wat extra geraspte kaas over de croissants.
-
Bak de kaascroissants in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin. (15 minuten voor de kleintjes, 18 voor de grotere).
-
Warm vind ik ze zelf het lekkerst, maar ook koud zijn hartstikke lekker. Je zou ze zelfs nog even kunnen opwarmen, schuif ze dan voor een paar minuutjes op 200 graden in de oven.
Mmm heerlijk, die heb ik al lang niet op!
Heerlijk en perfect voor een zondagochtend!
Ook de kant en klare uit een blikje op verschillende manieren gebakken. Mooi gerezen in de oven maar owee als we ze dan uit de oven hadden gehaald..dan klapten ze meteen weer in mekaar. Kunnen maar niet vinden waar het aan ligt. Hopelijk kan jij of iemand ons daar mee helpen.
Het kan komen door het te snelle verschil in temperatuur. Als je de oven te snel open doet of ze er meteen uit haalt.