Knakworst croissants

Gepost: 28 april 2017 Laatst bewerkt: 28 februari 2023

Het zal je maar overkomen. Je hebt zin in een lekkere hartige snack, maar geen tijd om lang in de keuken te staan. Geen nood, deze knakworst croissants heb je letterlijk in een handomdraai gemaakt en waarschijnlijk nog sneller opgegeten. Wat waren deze croissantjes lekker. Persoonlijk ben ik enorm fan van knakworstjes, van kinds af aan al. Ik heb in het verleden al eens mini knakworstjes in bladerdeeg gemaakt als hapje, ook wel ‘pigs in a blanket’ genoemd. Maar de knakworst croissants zijn stiekem veel lekkerder en het grootste voordeel is dat ze ontzettend snel gemaakt zijn. Jong en oud zullen ervan smullen. 

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Knakworst croissants

Knakworstjes in bladerdeeg (pigs in blanket) zijn al hartstikke lekker, maar deze knakworst croissants zijn nog nét een stukje lekkerder en in een handomdraai gemaakt.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants
  • 1 blik knakworsten
  • pittige mosterd (zoals Dijon mosterd)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het croissantdeeg uit het blik. Verdeel het deeg in 6 driehoeken door met een scherp mesje over de gekartelde lijntjes van het deeg te gaan.
  • Smeer het bovenste en breedste deel van de driehoek in met de mosterd en leg hier een knakworst op. Als je wilt kun je een paar croissants vullen met twee worstjes. Houd er rekening mee dat het oprollen wel iets moeilijker zal gaan.
  • Rol het deeg op tot croissants waarbij je de knakworst in de croissant draait. Bestrijk de croissants met het los geklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Leg de knakworst croissants op een rooster of bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 – 14 minuten gaar en goudbruin.
Tips

Eet je knakworst croissants als ze nog warm zijn, want dan zijn ze natuurlijk het lekkerst. Ze zijn erg lekker op zichzelf, maar als je van ketchup houdt kun je ze daar ook nog even in dippen. Lekker voor de lunch, maar ook net zo lekker als snack in de avond op de bank.
Bewaren

Wanneer de knakworst croissants al gebakken zijn, zijn ze in de koelkast 3-4 dagen houdbaar in een luchtdichte trommel.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Chantal schreef:

    Heerlijk! Gister nog gegeten alleen dan met minicroissantjes en mini knakworstjes. Ipv de mosterd doe ik er wat aromat-poeder op.

  2. Inez schreef:

    Ik ben zelf altijd fan van de stap voor stap foto’s. Dat je precies bij elke stap op een fotootje ziet hoe het eruit moet zien. Nou is dit niet het meest moeilijke recept maar toch.

    1. Lian van Rens schreef:

      Dat is ook heel fijn om te zien, daarom zul je in de toekomst ook in mijn recepten vaker stap voor stap foto’s gaan vinden. Er wordt dus aan gewerkt 😉

  3. Pascale schreef:

    Heb ik vandaag ook gemaakt! Maar, ik heb er een sneetje brie tussengedraaid, vonden de kids helemaal de max.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept