Pizza croissants

56

pizza croissants

Jullie zagen deze croissants laatst al op Instagram en Facebook verschijnen. Ik had ze ’s ochtends gemaakt en besloot er mee te lunchen om ze direct te kunnen testen. Dat was geen straf kan ik je vertellen. En omdat ze zó lekker zijn besloot ik om niet te lang te wachten met het online zetten van deze pizza croissants. Hier moeten jullie namelijk ook van kunnen genieten. Als ik jou was zou ik vandaag nog naar de supermarkt gaan zodat je dit weekend ook een paar pizza croissants in de oven kunt schuiven. Of vandaag nog, waarom ook niet.

 pizza croissants

pizza croissants

pizza croissants

Pizza croissants

Zelf croissantjes maken was nog nooit zo leuk. In een handomdraai tover je dat blik deeg om tot heuse pizza croissants. Heerlijk voor bij de lunch!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • blik croissantdeeg (6 grote croissants)
  • klein blikje tomatenpuree
  • salami (ik gebruikte 1,5 plakje per croissant)
  • geraspte kaas
  • ei, geklutst
  • Italiaanse kruiden + extra kaas

Instructies

  • Rol het deeg uit en snij volgens de stippellijnen in driehoeken. Snij het deeg op de korte zijde in het midden zo’n 2-3 centimeter in, zo kun je ze straks beter oprollen.
  • Verdeel de tomatenpuree over de croissants en smeer gelijkmatig uit. Beleg ze met de plakjes salami en strooi hier wat geraspte kaas overheen.
  • Rol de croissantjes op en leg ze op de bakplaat. Het is niet erg als de zijkanten een beetje open staan. Je kunt ze eventueel een beetje dicht drukken, maar het is niet per se nodig.
  • Smeer de croissantjes in met het geklutste eitje en strooi er wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden over.
  • Bak de croissants in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de croissants even een beetje afkoelen voordat je ze opeet, dan zijn ze nog lekkerder. Ook koud zijn ze erg lekker trouwens!
Bewaren

Goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

pizza croissants

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

21 reacties

  1. Ellen schreef:

    Oooh, dit lijkt me héérlijk!

  2. Nancy schreef:

    Heerlijk Laura,
    Die ga ik zeker voor het weekend maken, yammy yammy yammy!

  3. Dinja schreef:

    Dit… Dit ziet er gewoon heerlijk uit! Ik ga zo snel naar de supermarkt om de ingrediënten te halen!

  4. sandra schreef:

    die zien er echt superlekker uit, ik denk dat ik al weet wat ik dit weekend ga eten 😉

  5. Margot schreef:

    Oh dit ziet er goed uit! Ik denk dat ik mijn vriend hier heel blij mee kan maken.

  6. Linda Delichef schreef:

    Die zien er erg lekker uit! Ik maak in het weekend altijd graag croissantjes. Deze komen snel op het menu! Op zich heb ik alles in huis, dus wellicht zelfs morgenochtend al. 😀

  7. Anne-Marie schreef:

    Ook ik heb het op mijn boodschappenlijstje gezet voor morgen.

  8. Emily van Kampen schreef:

    Ook een leuk idee om dit met mini-croissantjes voor een verjaardag te doen!

  9. Carla schreef:

    Lekker! Leuk idee om 2 internationale “gerechten” samen te voegen!

    1. jacqueline baens schreef:

      lekker ga ik zeker proberen

  10. Debby schreef:

    wauw Laura dit lijkt me echt heerlijk!! ik heb vanochtend meteen de ingrediënten gehaald 🙂 ben zelf wel voor 1 lap deeg gegaan omdat tik niet zo kapot ben van geblikt eten maar het resultaat zal morgen met de lunch vast net zo lekker zijn!

    had ik die foto maar gebruikt voor de bloggerstag die gisteren online is gekomen over laura’s bakkery haha 😉

  11. catherine schreef:

    Super lekker en heb ze meteen dezelfde dag gemaakt en de volgende dag weer opgewarmd heerlijk

  12. Margriet schreef:

    Ik heb ze vandaag gemaakt, wat een succes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Ze zijn inderdaad heerlijk! 🙂

  13. Debby schreef:

    Ze waren inderdaad heeerlijk :):):)

  14. Cindy schreef:

    Ik ga het ook zeker uitproberen. Bedankt voor de tip Laura! =)

  15. Bianca schreef:

    Heerlijk! Met mini croissants gemaakt, als borrelhapje. Wel lastig om op te rollen. Misschien minder lang in de oven.

  16. Angela schreef:

    Ooh jammie, deze sla ik even op!

  17. Anne Roos schreef:

    dit lijkt mij echt heel lekker ik ga dit op mijn picknick gebruiken!

  18. Marije schreef:

    Kan je op deze manier ook ham/kaas croissants maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *