Jullie zagen deze croissants laatst al op Instagram en Facebook verschijnen. Ik had ze ’s ochtends gemaakt en besloot er mee te lunchen om ze direct te kunnen testen. Dat was geen straf kan ik je vertellen. En omdat ze zó lekker zijn besloot ik om niet te lang te wachten met het online zetten van deze pizza croissants. Hier moeten jullie namelijk ook van kunnen genieten. Als ik jou was zou ik vandaag nog naar de supermarkt gaan zodat je dit weekend ook een paar pizza croissants in de oven kunt schuiven. Of vandaag nog, waarom ook niet.
Pizza croissants
Ingrediënten
- blik croissantdeeg (6 grote croissants)
- klein blikje tomatenpuree
- salami (ik gebruikte 1,5 plakje per croissant)
- geraspte kaas
- ei, geklutst
- Italiaanse kruiden + extra kaas
Instructies
-
Rol het deeg uit en snij volgens de stippellijnen in driehoeken. Snij het deeg op de korte zijde in het midden zo’n 2-3 centimeter in, zo kun je ze straks beter oprollen.
-
Verdeel de tomatenpuree over de croissants en smeer gelijkmatig uit. Beleg ze met de plakjes salami en strooi hier wat geraspte kaas overheen.
-
Rol de croissantjes op en leg ze op de bakplaat. Het is niet erg als de zijkanten een beetje open staan. Je kunt ze eventueel een beetje dicht drukken, maar het is niet per se nodig.
-
Smeer de croissantjes in met het geklutste eitje en strooi er wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden over.
-
Bak de croissants in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Laat de croissants even een beetje afkoelen voordat je ze opeet, dan zijn ze nog lekkerder. Ook koud zijn ze erg lekker trouwens!
Oooh, dit lijkt me héérlijk!
Heerlijk Laura,
Die ga ik zeker voor het weekend maken, yammy yammy yammy!
Dit… Dit ziet er gewoon heerlijk uit! Ik ga zo snel naar de supermarkt om de ingrediënten te halen!
die zien er echt superlekker uit, ik denk dat ik al weet wat ik dit weekend ga eten 😉
Oh dit ziet er goed uit! Ik denk dat ik mijn vriend hier heel blij mee kan maken.
Die zien er erg lekker uit! Ik maak in het weekend altijd graag croissantjes. Deze komen snel op het menu! Op zich heb ik alles in huis, dus wellicht zelfs morgenochtend al. 😀
Ook ik heb het op mijn boodschappenlijstje gezet voor morgen.
Ook een leuk idee om dit met mini-croissantjes voor een verjaardag te doen!
Lekker! Leuk idee om 2 internationale “gerechten” samen te voegen!
lekker ga ik zeker proberen
wauw Laura dit lijkt me echt heerlijk!! ik heb vanochtend meteen de ingrediënten gehaald 🙂 ben zelf wel voor 1 lap deeg gegaan omdat tik niet zo kapot ben van geblikt eten maar het resultaat zal morgen met de lunch vast net zo lekker zijn!
had ik die foto maar gebruikt voor de bloggerstag die gisteren online is gekomen over laura’s bakkery haha 😉
Super lekker en heb ze meteen dezelfde dag gemaakt en de volgende dag weer opgewarmd heerlijk
Ik heb ze vandaag gemaakt, wat een succes!
Wat leuk om te horen! Ze zijn inderdaad heerlijk! 🙂
Ze waren inderdaad heeerlijk :):):)
Ik ga het ook zeker uitproberen. Bedankt voor de tip Laura! =)
Heerlijk! Met mini croissants gemaakt, als borrelhapje. Wel lastig om op te rollen. Misschien minder lang in de oven.
Ooh jammie, deze sla ik even op!
dit lijkt mij echt heel lekker ik ga dit op mijn picknick gebruiken!
Kan je op deze manier ook ham/kaas croissants maken?
ja hoor 🙂
Ik ga ze zometeen maken voor oud en nieuw als hapje. Zin in!!