Het recept van vandaag stond al een aantal maanden op mijn lijstje om te maken voor het blog, maar steeds kwam er iets anders tussen en schoven we het recept weer door. Toen ik een hele stapel jodenkoeken had liggen wist ik dat ik die koekjes graag wilde omtoveren tot het kleine taartjes idee dat ik al zo lang had. In principe kun je de bodem met ieder soort koekje maken, zelfs een uit de winkel, zolang de koekjes maar groot genoeg zijn om er wat fruit op kwijt te kunnen. Jodenkoeken zijn natuurlijk een mooi formaat, maar je kunt bijvoorbeeld ook het recept voor suikerkoekjes volgen. De taartjes zelf zijn lekker fris, omdat ik koos voor cream cheese als topping. Deze fruittaart koekjes zijn leuk om op zichzelf te maken of om saaie koekjes een fruitige twist te geven en je gasten er op die manier mee te verrassen.



Wat grappig, jodenkoeken. Echt al een eeuwigheid niet op, terwijl mijn ouders ze vroeger regelmatig in huis hadden. Leuk idee om ze als bodem voor een taartje te gebruiken! Kan niet anders dan lekker zijn 🙂
Leuk recept ga ik zeker is proberen! Misschien een rare vraag maar wat is vanille extract precies en waar kan je dat kopen?
Daar kun je hier meer over lezen: http://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-vanille/ . Ik koop het zelf bij kookwinkels.
Misschien gekke vraag, maar worden de koekjes niet snel zacht? En hoelang van te voren zou ik ze kunnen maken?
Na verloop van tijd worden ze zachter ja, maar zelf vind ik dat niet erg. Zou ze niet te lang van te voren maken, gewoon op de dag dat je ze nodig hebt (onderdelen kun je wel eerder maken natuurlijk).
Oww deze zijn echt verrukkelijk! Ik maak ze altijd bij feesten en me familie is er dol op! Echte aanrader 🙂
Hi hi!
Hoeveel koekjes kun je met dit recept maken?
Groetjes
Afhankelijk van of je suikerkoekjes of jodenkoeken gebruikt (en het formaat dat je ze maakt), maar dat staat bij die recepten 🙂