De Bakstrijd: september 2019

Gepost: 1 september 2019 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
0

Augustus was qua temperaturen een goede zomermaand, maar alsnog hebben jullie dapper gestreden met de oven aan in jullie warme keukens. Wat een prachtige plaattaarten hebben we voorbij zien komen. Met de komst van september breekt het echte bakseizoen aan en daarom hebben wij weer een overheerlijk nieuw thema voor jullie klaarstaan. Lees verder om te ontdekken wat het september thema is én wie de winnaar van augustus is geworden.DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES augustus 2019

In het begin zagen we met name hartige bladerdeeg plaattaarten voorbij komen. En ook al zijn die ontzettend lekker, voor de afwisseling waren we ook benieuwd naar wat zoete exemplaren. Gelukkig volgden die snel en dat resulteerde in een heerlijk overzicht met diverse bladerdeeg plaattaarten. Er zat weer flink wat nieuwe inspiratie voor ons tussen! We hebben er een aantal voor jullie uitgelicht:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR augustus 2019

Het spande er deze maand om! Wat was het moeilijk kiezen tussen een zoete en een hartige plaattaart. Maar de enige echte winnaar van deze maand is Ruth Doortmont-Hekhuis‎! Gefeliciteerd!

Ruth maakte een bladerdeeg plaattaart waarop zij pompoenpuree smeerde en topte dat af met feta, spekjes, walnoten, stukjes pompoen en rucola. Ook al waren wij zelf nog niet op deze combinatie gekomen, deze plaattaart zou perfect op Laura’s Bakery passen. Ruth, kook jij voor ons vanavond?

Nogmaals gefeliciteerd Ruth! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is van jou.

DE BAKSTRIJD September 2019

Ik word heel erg vrolijk van het thema van september. Brownies! Er is weinig lekkerder dan een goed smeuïge brownie. En hoewel een simpele brownie niet snel verveelt, vind ik het ontzettend leuk om nieuwe varianten te bedenken. Lekkere vullingen en combinaties die zo’n brownie nóg lekkerder laten smaken. Dat is dan ook jullie opdracht! Bedenk een unieke, smaakvolle brownie in welke vorm, smaak of maat dan ook. Maar let op: het moet wel een brownie zijn, blondies tellen niet mee.

Om jullie op weg te helpen vind je hieronder het basisrecept voor mijn smeuïge brownies en twee van mijn favoriete variaties daarop. Er staan daarnaast natuurlijk nog veel meer heerlijke brownie-recepten op Laura’s Bakery én er zal deze maand ook nog een nieuw brownie-recept van mijn hand online komen. Genoeg inspiratie!

Thema: Chocolade brownies
Voorwaarden: Op basis van mijn Laura’s Bakery recept voor brownies
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Caro schreef:

  Heel jammer dat je zonder social media niet mee kunt doen!?

  1. Rianne schreef:

   Mee eens, anders deed ik zeker mee!

   1. Marjolijn schreef:

    Hier ook eentje… Zo leuk dit… Maar helaas…

  2. Laura's Bakery schreef:

   Dankzij social media en de upload- en deelmogelijkheden daar kunnen we de Bakstrijd voor jullie mogelijk maken. We doen dit omdat we het leuk vinden! Helaas zijn we nog niet zo ver dat we een op zichzelf staand platform voor de Bakstrijd kunnen bouwen, daar komen namelijk veel kosten bij kijken.. In de toekomst hopen we dit anders te zien, maar we kunnen niet beloven dat sociale media helemaal geen rol meer zullen spelen hierbij.

 2. Trudy schreef:

  Terechte winnaar denk ik.
  Wat ziet dat er fris, smakelijk en aangenaam uit.
  Je wilt er zo van eten !!

 3. Rianne schreef:

  Gefeliciteerd Ruth, je pkaattaart ziet er heel aantrekkelijk uit ??

 4. Rianne schreef:

  Gefeliciteerd Ruth, je plaattaart ziet er heel aantrekkelijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *