Behind the scenes: maart 2015

Gepost: 1 april 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Taartenmakerij de springvorm 1

Ik heb zoveel gedaan deze maand, dat ik bij het terugkijken van de foto’s regelmatig dacht ‘Hé, was dat ook nog in maart?’. Dat is het leuke van terugblikken op de maand, zien wat je nu allemaal hebt meegemaakt en nog even nagenieten.

Begin maart ging ik op bezoek bij taartenmakerij De Springvorm, daar kon je eerder al een verslag over lezen. Ik mocht een dagje meelopen om te kijken hoe de bakkers te werk gaan. Echt een super dag was dit!

maart 1

Het weekend na mijn bezoekje aan De Springvorm voelde ik mij alles behalve fit. Echt balen, het eerste súpermooie weekend, ben ik ziek. Om toch nog wat van het zonnetje mee te pakken lag ik op mijn bed onder een dekentje, met een slaapkamer op het zuiden komt daar genoeg zon. En geen ingewikkelde lectuur, ik vermaakte mij prima met Donald Duck pockets.

maart 2

Gelukkig was ik na het weekend weer opgeknapt en kon ik naar de boekpresentatie van Pauline! Wat een ontzettend leuke middag/avond was dit. Ik ben super trots op Pauline dat zij in zo’n korte tijd zo’n gaaf boek heeft gemaakt. En het was natuurlijk ook hartstikke gezellig om zoveel bloggers te spreken. Een aantal had ik nog niet eerder gezien. Best gek dat je elkaar door je blogs en social media wel ‘kent’, terwijl je elkaar nog nooit in het echt gezien hebt. Kortom, hartstikke leuke avond! De review van het boek staat ook al online!

maart 3

Ik heb deze maand ook weer een betere band met mijn postbode opgebouwd. Hij stond regelmatig voor de deur om weer pakketjes af te leveren. Veel om te proeven natuurlijk, over de macaringues en havermout koekjes schreef ik al een artikel. De paasthee uit de foodybox is hier favoriet, heerlijk frisse thee. Ook heb ik van het merk Bake Delicious een chocolade tulband uit mogen proberen. De familie mocht op de verjaardag van mijn zusje proeven en iedereen was mega enthousiast over de cake. Ik ook, de lekkerste mix voor chocolade cake die ik ooit heb geproefd.

maart 4

Bijna Pasen! Dat betekent dat er paaseitjes gegeten moeten worden. Deze karamel eitjes had ik in huis om paasei croissants mee te maken, zó lekker! Lees hier hoe je ze kunt maken. Gelukkig bleven er een paar eitjes over, kon ik die lekker opeten.

maart 5

Ik ging gezellig langs bij een vriendin die een huis gekocht heeft en net is verhuisd. Het idee was om te lunchen, maar wij begonnen gewoon met een vervroegde borrel als verlate lunch. Moet kunnen op een zondag toch?

maart 6

Bakken deed ik natuurlijk ook weer genoeg! Ik gebruikte mijn Nordic Ware tulband volop. Wat een fijne vorm zeg! Ik decoreerde ook koekjes, dat werden deze vrolijke paasei koekjes. Van de overgebleven icing maakte ik oogjes. Super handig! Die gebruik ik altijd weer bij het decoreren van cupcakes en koekjes.

maart 7

Ik sta natuurlijk niet alleen maar in de keuken te bakken. Ik breng ook heel wat uurtjes achter de computer door. Om foto’s uit te zoeken, artikelen te schrijven, vragen te beantwoorden en nog veel meer. Meestal ziet dat er zo uit. Achter de laptop, met een kopje thee en een to do lijst. En soms ook een koekje, meestal zelfgemaakt 🙂 .

leeuwarden 7

En als ik dan niet aan het bakken ben of aan het werk achter de computer, dan ben ik op pad! Zoals vorige week dinsdag, toen ging ik samen met een groep foodbloggers naar Leeuwarden om deze stad culinair te ontdekken. De wekker ging om kwart voor 6 en om half 10 ’s avonds was ik pas weer thuis. Lange dag dus, maar zó leuk. Het verslag van deze dag kun je hier lezen.

maart 8

Afgelopen zaterdag ging ik ook nog even op pad. Samen met Mariette van Zoetrecepten gingen we kijken hoe Poptasi en BonBonFactory een MINI (een echte!) gingen inpakken met 200 kilo chocola. Ja, dat klopt. 200 Kilo! Ik dronk ook nog een bekertje chocolade melk van chocola met karamel smaak. Ik ben geen groot fan van chocolademelk, maar deze was echt super! Wil je een stukje proeven van deze chocolade MINI? Op tweede paasdag wordt hij afgebroken! Zeker even kijken dus bij de MINI brandstore op het Leidseplein in Amsterdam.

maart 9

Door al die smaakjes chocola op zaterdag herinnerde ik mij weer de smaken chocola die ik bij Makro altijd zie liggen. Citroen, sinaasappel, aardbei, honing, karamel en cappuccino. Van Patrick (Poptasi) kregen Mariette en ik wat van de karamel en cappuccino smaak mee om mee te bakken, maar we waren ook nieuwsgierig naar andere smaken. Op zondag was ik dus al bij Makro te vinden voor de zakken citroen en aardbei. Omdat 2,5 kilo wat veel is, deel ik het met Mariette en Lian. Ik zie ze aankomende maand veel, dus kan ik gelijk de chocola overhandigen. Ik ging naar huis met in totaal 10(!) kilo chocola!

Je ziet het, ik heb hartstikke veel meegemaakt deze maand! Volgende maand belooft misschien nog wel leuker te worden! Samen met zoete vriendinnetjes Lian en Mariette ga ik naar het Culy Festival, we gaan samen een weekendje weg naar 24Kitchen & Cottages en Laura’s Bakery is deze maand 5 jaar! Verwacht dus een toffe feestweek om dit te vieren! Ik heb er zin in! Hoe april was, lezen jullie over een maandje 🙂 .

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Rolanda v S schreef:

  Deze maand vier jij je eerste lustrum met je blog.
  Bij deze wil ik je er alvast mee feliciteren.
  En wens je nog heel veel plezier bij het maken hiervan.
  Dat er nog vele mogen volgen.

  Groetjes,
  Rolanda

  1. Laura's Bakery schreef:

   Heel erg bedankt! 🙂

 2. Margot schreef:

  Oh wat een lekkers allemaal!

 3. Joke schreef:

  Wat een leuk verslag om te lezen.
  Allemaal leuke dingen die er op je pad komen.
  Geniet er van !!!

  Liefs, mam ♥

 4. Linda schreef:

  Wat een drukke maand, Laura! Fijn dat je er zo van genoten hebt. Lees hierboven dat je blog 4j bestaat ( zolang ben ik je nog niet aan het volgen), een dikke proficiat! Kijk vol spanning uit naar je volgende creaties!Groetjes

 5. Linda schreef:

  Moet wel beter leren lezen: het is je eerste lustrum!

  1. Laura's Bakery schreef:

   haha, geen probleem hoor 😉 Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *