De Bakstrijd: januari 2021

Gepost: 1 januari 2021 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: januari 2021
1

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er verderop in dit artikel alles over! Want ook zoals de afgelopen maanden heb ik weer twee leuke niveau’s binnen dit thema bedacht. Voordat we daarmee van start gaan, blijven we nog even in de kerstsferen. Ik deel namelijk eerst met jullie een aantal van de inzendingen voor het thema van december: kerstkoekjes. En we maken natuurlijk ook de winnaars van de afgelopen maand bekend!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 29e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES DECEMBER 2020

Wat een heerlijke kerstkoekjes hebben jullie gemaakt afgelopen maand! December is zo’n leuke maand om te bakken, want zoals jullie misschien al weten ben ik echt een kerstfanaat. En dat was gelukkig ook te zien bij jullie. Zelf ben ik vooral dol op alles met gingerbread kruiden, heerlijk! Jullie konden kiezen om mee te doen binnen het thema gedecoreerde kerstkoekjes of het team kerstkoekjes op basis van smaak. En ik kan jullie vertellen: het was een feestje om al jullie heerlijke en mooie koekjes voorbij te zien komen. Zoals schattige sneeuwpoppen, inclusief mondkapje! Hieronder heb ik een paar van de inzendingen voor jullie op een rijtje gezet.

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR DECEMBER 2020

Wat zijn er veel kerstkoekjes gebakken de afgelopen maand! Ik heb de mooiste sneeuwpoppen, kerststerren en kransen voorbij zien komen. En ook de smaken liepen verrassend uit elkaar, want naast de gingerbread kruiden zag ik ook koekjes voorbij komen met karamel, pecan nootjes, chocolade en cranberry’s. Aan mij de lastige taak om per thema een winnaar uit te kiezen, maar dat is uiteindelijk gelukt.

Binnen thema 1, gedecoreerde kerstkoekjes, hebben deze rendierkoekjes van Leen Vdk gewonnen. De vanillekoekjes zijn prachtig prachtig gedecoreerd met royal icing. En natuurlijk super leuk met de sneeuw op hun gezichtjes.

Voor thema 2, koekjes op basis van smaak, is mijn keuze gevallen op de macarons van Marije Temminck. Wat een geweldig en fancy kerstkoekje is dit geworden! Marije heeft de macaronschelpen gemaakt met een klein beetje gingerbread kruiden erdoor. En vervolgens gevuld met een gingerbread ganache gemaakt van witte chocade, slagroom en gingerbread kruiden naar smaak. Heerlijk.

Nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubon van €75,- te besteden bij Baktotaal is van jullie.

BAKSTRIJD JANUARI 2021

Volkoren no knead bread-1a

De eerste Bakstrijd van 2021 staat in het teken van brood! Niets is lekkerder dan een vers warm brood uit de oven, met een klein beetje boter erop. Smullen! En voor deze Bakstrijd heb ik ook weer twee niveaus bedacht: brood zonder rijs en brood met rijs. Ik help jullie graag op weg met hieronder wat inspiratie recepten.

Onderstaand staan alle voorwaarden voor De Bakstrijd nog eens op een rij. Veel bakplezier!

Thema: brood zonder rijs
Prijzen: een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal 
Voorwaarden: zoals het thema al aangeeft moet het een recept zijn, waarbij het laten rijzen van het brood niet nodig is. Mocht je nog nooit eerder brood hebben gebakken, is dit een stuk eenvoudiger!

Thema: brood met rijs
Prijzen: een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal
Voorwaarden: wanneer je mee wilt doen voor dit thema, is het van belang dat je een recept gebruikt waarbij je brood moet laten rijzen.

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *