Carpaccio wraps (wrap hapjes)

30 december 2015
Carpaccio wraps (wrap hapjes)
151

Deze carpaccio wraps zijn een ontzettende leuke variatie op de populaire kruidenkaas-kipfilet wrap hapjes. Ze zijn een ideaal borrelhapje, een hartig hapje voor bij de high tea of gewoon lekker als tussendoortje.

Carpaccio wraps maken

Carpaccio is een echte klassieker als het op voorgerechten aan komt, maar erg origineel is het gerecht niet (meer). Om die reden besloot ik het gerecht in een ander jasje te steken: ik maakte er carpaccio wraps van, of eigenlijk een soort carpaccio rolletjes.

Het resultaat was zalig! Zeker zo lekker als het origineel. Het verschil is wel dat je deze carpaccio wraps niet zo snel als voorgerecht zult serveren, maar ze zijn een perfecte borrelhap. Ontzettend makkelijk om te maken, goed voor te bereiden en bijna iedereen is er gek op.

carpaccio rolletjes recept

Carpaccio wraps zonder pesto

Ook al vind ik de combinatie goud waard (carpaccio & pesto, bedoel ik dan natuurlijk), er zijn mensen die niet van pesto houden. Een goed alternatief voor de pesto in dit recept is truffel mayonaise! Daardoor blijft het een bijzonder borrelhapje met een uitgesproken smaak.

Je hoeft verder niks aan te passen in het recept. Ook als je wél van pesto houdt is het heerlijk om deze combinatie met truffel mayonaise eens uit te proberen. Hieronder bij de veelgestelde vragen lees je ook hoe je andere elementen uit dit wrap hapje zou kunnen vervangen door alternatieve ingrediënten.

Meer wrap hapjes recepten

Ik heb de afgelopen jaren de smaak aardig te pakken gekregen in de categorie wrap hapjes. Ze zijn ontzettend makkelijk voor te bereiden en je kunt ze prima 1 – 2 dagen in de koelkast bewaren. En daarnaast is een wrap hapje een fijne (koude) afwisseling op andere borrelhapjes die warm geserveerd worden.

Toch is het altijd leuk om meer dan één soort wrap hapjes te serveren tijdens de borrel. Zodat de vegetarische eters én de vlees- en visliefhebbers allemaal wat lekkers tot hun beschikking hebben. Met deze hapjes komt dat wel goed:

omelet wrap hapjes met kipfilet

vitello tonnato wrap hapjes

Veelgestelde vragen: carpaccio wraps

Welke wraps gebruik je voor deze carpaccio rolletjes?

Dat maakt eigenlijk niet uit. Je kunt grote tortilla’s, medium tortilla’s of volkoren tortilla’s gebruiken. Ik zou wel voor de naturel (of volkoren) variant gaan en niet voor een extra smaakje in de wraps zelf, om de carpaccio smaak centraal te laten staan.

Kan ik de dun gesneden ossenhaas (de carpaccio) ook door iets anders vervangen?

Dun gesneden rauwe ham smaak ontzettend lekker bij de andere ingrediënten in dit recept en is een goede vervanger. Maar dun gesneden gerookte kipfilet smaakt er ook erg lekker bij.

Waar heb jij de cocktailprikkers van de foto gekocht?

Ik krijg deze vraag vaker en helaas weet ik het niet meer. Maar deze cocktailprikkers lijken er erg op en dan heb je meteen even voldoende. Ik kwam ook deze prikkers met een gouden bolletje tegen, voor een extra feestelijk effect.

Kun je carpaccio wraps ook invriezen?

Dit zou ik niet aanraden. Eenmaal gemaakt kun je ze maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, goed verpakt.

Kan ik de carpaccio wraps ook vegetarisch maken?

Ik heb het nog niet geprobeerd bij dit recept, maar je kunt bijvoorbeeld plakjes vegetarische kipfilet gebruiken. Dat smaakt er sowieso goed bij.

Nog een extra tip: in mijn Borrelhapjes Bakboek vind je drie recepten voor wrap hapjes, waarvan twee vegetarisch en één met zalm. En niet alleen staan daar recepten voor wrap hapjes in, maar ook voor meerdere pannenkoek hapjes en omelet hapjes, waarvan de meeste vegetarisch zijn.

HET BORRELHAPJES BAKBOEK

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel nu!

Afbeelding
carpaccio wraps recept

 

carpaccio wrap hapjes recept

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Carpaccio wraps (wrap hapjes)

Deze carpaccio wraps zijn een ontzettende leuke variatie op de populaire kruidenkaas wraps. Ze zijn ideaal voor bij de borrel, een feestje of gewoon als lekker hapje tussendoor.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 2 middelgrote wraps
  • groene pesto
  • ongeveer 100 gram carpaccio (ossenhaas) (ik gebruikte 5 plakjes per wrap)
  • pijnboompitjes geroosterd extra lekker
  • snippers Parmezaanse kaas
  • rucola
  • cocktailprikkers

Instructies

  • Smeer een dun laagje pesto op de wraps en beleg deze met de plakjes carpaccio. Strooi hier de pijnboompitjes overheen, net als de Parmezaanse kaas en rucola.
  • Rol de wraps strak op en verpak ze in huishoud- of aluminium folie. Leg ze minstens een half uur in de koelkast. Een dag van tevoren zou ook al kunnen als je ze wilt voorbereiden.
  • Haal de wraps uit het folie en prik er om de 2 centimeter een cocktailprikker in. Snij met een scherp mes de wrap in plakjes.
Bewaren

Bewaar de carpaccio wraps in de koelkast (max. twee dagen) tot je ze serveert.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

39 reacties

  1. Trudy schreef:

    Fijne Jaarwisseling!

  2. Rachel Kromdijk schreef:

    Ik ben de laatste paar maanden helemaal verzot op carpaccio hihi! ziet er dus heerlijk uit!

  3. Nicole schreef:

    Oh dit lijkt me heerlijk. Dit ga ik ook eens maken.

  4. nancy schreef:

    Hoi! Dit maak ik ook erg graag en heb een lekkere toevoeging! ,Bij de lidl verkopen ze een bakje met pesto spread waar ook al pijnboompitten en kaas door heen zit, deze is heerlijk om in plaats van de grovere pesto te gebruiken en dan verder gestreept volgen. Het bakje ligt in de koeling bij de anti pasta gerechtjes.
    Groetjes,
    Nancy

    1. Marian schreef:

      Goedemiddag, ik lees dat de pesto spread van de Lidl heerlijk is ipv de grovere pesto. Als ik deze pesto spread wil gebruiken, betekent dit dat ik dan ook geen pijnboompitten en Parmezaanse kaas hoef te kopen?
      Groetjes, Marian

      1. Laura Kieft schreef:

        De pijnboompitten en Parmezaanse kaas zijn extra toppings, die zijn dus gewoon nodig (en zitten bovendien altijd in elke soort groene pesto)

  5. Inez schreef:

    Ziet er echt heel lekker uit! Is ook eens iets anders dan hoe ik het normaal maak (met gerookte zalm en kruidenkaas)..

  6. Ziet er echt heel goed uit! Misschien dat dit wel een leuke toevoeging is aan ons oudjaarsavond-buffet 🙂

  7. Alicia schreef:

    mijn vader houd van carpaccio dus ik ga deze snel voor hem maken en ook een beetje voor mijzelf :p

  8. Renaatje schreef:

    Ziet er heel lekker uit maar moet je de pijnboompitjes niet eerst roosteren? Ik heb geleerd nl dat ze rauw een giftige stof bevatten.

    1. Laura schreef:

      Kun je zeker doen. Van die giftige stof heb ik nog nooit gehoord, ook nog nooit ergens last van gehad (misschien dat je er dan bakken vol van moet eten 😉 )

  9. Tineke schreef:

    Ik ga de wraps zo maken… smeer en beleg je de wraps helemaal of maar een gedeelte daarvan?? Ik hoor het graag!!

    1. Laura schreef:

      Ik doe het helemaal, dan krijg je een mooie spiraal.

  10. Evelien schreef:

    Truffelmayonaise ipv pesto is ook een aanrader!!! ?

  11. Astrid schreef:

    Enig idee waar ik carpaccio kan halen? Of moet ik dit zelf snijden?

    1. Laura schreef:

      Ik kocht het gewoon bij AH, als het er niet onder de naam carpaccio ligt, kun je ook zoeken naar Ossenhaas (dat is hetzelfde)

  12. Riek schreef:

    Misschien een leuke tip voor de Carpaccio fans!

    ipv een wrap kun je ook eens kroepoek gebruiken, zelfde ingredienten maar dan op stukjes gebroken kroepoek.

    erg lekker en viel hier erg goed in de smaak ! 🙂

  13. Franny schreef:

    Andere suggesties: gerookte kip met tomaten of olijven tapenade met wat sla/ rucola, gerookte zalm met mierikswortel, bieslook en sla/ rucola, kipfilet met komkommer en pindakaas en beetje sambal ….met wraps is het erg leuk om smaken te combineren!

  14. RInus schreef:

    Het werd een succes! Carpaccio??? Carpacciawesome!!!

  15. Tanusja schreef:

    Heel lekker!! Maar waar heb je de prikkers vandaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Durf ik niet te zeggen helaas, volgens mij heb ik deze ooit gekregen.

  16. Marijkedenhoedt schreef:

    Leuke tips

  17. Gerry Rugebregt schreef:

    De stokjes om in de wraps te prikken
    Kun je bij de action kopen

  18. Monique schreef:

    Wij hebben de wraps gemaakt met kerst en het was een groot succes!
    Dankjewel hiervoor en heel veel succes verder.

  19. Anke schreef:

    Oh zo een leuk idee en maakt de lunch in je broodbox ineens veel smakelijker!

  20. Ankie schreef:

    Vandaag gemaakt! Heerlijk!??

  21. Willy schreef:

    Hey Laura. Compliment voor de goede smaakvolle foto! Bij het zien van goede foto’s krijg ik een heleboel inspiratie!! Wat dat jij van wrap; honing, grove-mosterd en dille dressing (zelf gemaalt) rucola en ijsbergsla. Zalm en ? geroosterd pijnboompitten
    Of?? Wrap; Dressing van yofress, Franse mosterd en honing. Vlinder dunne gebakken bacon, ijsbergsla, gerookte kip nog beetje dressing en flinter dunne gekookte ei! Zooo lekkerrrr

  22. Maarten schreef:

    Was heerlijk ☺ ik ga het zeker vaker maken ! En wat is dit een leuke site trouwens ! Dankjewel Laura.

  23. Hannie schreef:

    Ik wil ze ook maken, maar kan ik het i.v.m. ruccola ook al een dag te voren maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  24. Pepijn schreef:

    Hey Laura,
    Over die pitten.
    Zijn die lekker?
    Xxx
    Pepijn

      1. Pepijn schreef:

        ik niet, als ik ze eet stik ik 🙁

  25. Siat schreef:

    Welke wraps kun je het best gebruiken? Middel grote of grote en volkoren? Kan ik ze ook invriezen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Welke je zelf wilt. Invriezen zou ik zelf niet doen.

  26. Sylvia schreef:

    Met zelfgemaakte pesto wordt dit zeker een succes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is inderdaad het allerlekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *