Behind the scenes december 2017

Gepost: 2 januari 2018 Laatst bewerkt: 20 juni 2023

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Het is alweer even geleden dat ik een behind the scenes artikel schreef, de laatste dateert alweer van november. Toen gaf ik jullie al aan dat ik december in één artikel zou samenvatten in plaats van de gewoonlijke twee. Ik deed het de afgelopen maand namelijk wat rustiger aan, dus ik had jullie anders niet echt heel veel te vertellen. Mijn rustige maand maand is mij uitstekend bevallen. Uiteindelijk heb ik toch nog wel wat meer gewerkt dan ik van tevoren had bedacht, maar wat was het heerlijk om een decembermaand geen superlange dagen te werken en stress te hebben om alles op tijd af te hebben. Ik heb mij vast voorgenomen om het volgend jaar ook weer zo te doen. Ik weet niet meer van dag tot dag wat ik allemaal heb gedaan, daarom laat ik jullie gewoon de hoogtepunten zien aan de hand van de foto’s op mijn telefoon!

Ik heb nog veel meer gedaan afgelopen maand dan je hieronder ziet. Verschillende gezellige etentjes en een bezoekje aan de kapper bijvoorbeeld, maar ik heb mijn telefoon regelmatig lekker in mijn tas laten zitten om gewoon te genieten van het moment. Wat ik wel heb vastgelegd laat ik je nu zien!

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ik maakte nog wat laatste sfeerfoto’s voor een artikel waar ik de kerstboom voor nodig had. Ik ging hem nog niet helemaal opzetten, dus ik had maar even een deel tevoorschijn gehaald. Links zie je de foto hoe de situatie er achter de schermen uitzag, rechts de foto die ik uiteindelijk maakte.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

We vierden Sinterklaas met de familie! Naast surprises en het dobbelspel nam ik ook weer een paar tassen vol foodpost mee voor een bingo. Dit deed ik in september ook al met mijn verjaardag en omdat iedereen zo ontzettend enthousiast was, besloot ik het nog eens te doen. Ik spaarde alle foodpost die ik zelf niet gebruik of spullen die ik dubbel kreeg (ja, dat gebeurt soms) op en nam twee volle boodschappentassen mee. Wederom was het een groot succes!

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Een week na mijn halve kerstboom was het tijd om hem in zijn geheel op te zetten. Omdat mijn konijn los in huis loopt en ik dat vorig jaar met de boom een regelrechte ramp vond (slingers uit de boom trekken etc.), zette ik hem dit jaar op een tafeltje. Helemaal top zo! Ze vind het nog steeds een fijn plekje en ligt (en slaapt) er vaak onder, maar ze kan niet meer bij de boom zelf.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Jaaa sneeuw! Daar word ik zó ontzettend blij van! Voordeel voor mij is natuurlijk dat ik grotendeels vanuit huis werk en dus niet ’s ochtends vroeg in de meute door de sneeuw hoef te ploegen.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ik ging weer eens een huis bezichtigen hier in Haarlem, maar het werd hem wederom niet. Mijn zusje ging met mij mee en na afloop aten we bij haar nog even dit zalige gebakje. Heb gelijk weer inspiratie om zelf zoiets te gaan maken.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Dit soort momenten zaten er afgelopen maand ook heel veel tussen. Lekker hangen op de bank en (kerst)films kijken. Lot vind dat ook reuze gezellig en komt lekker bij me liggen op de bank. Of ze klimt bovenop me zodat ik de tv niet meer zie en zij alle aandacht krijgt (en wellicht ook een lekker snoepje 😉 ).

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Mariette kwam een gezellig dagje naar Haarlem toe! We aten bij heerlijke tentjes waar ik ook nog niet eerder geweest was, scoorden deze leuke mutsen in de uitverkoop en gingen ’s avonds ook nog heerlijk uit eten. Zo’n gezellige dag! De volgende hebben we al gepland voor januari.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ook ging ik langs bij stichting BEDENK, dat is een knaagdieren opvang hier in Haarlem. Op hun site zag ik dat ze verschillende vrijwilligers zoeken, onder andere eentje om hun social media kanalen bij te houden. Je raadt het al, dat ga ik nu dus doen. Ik heb er zin in!

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Nog meer konijnenspam van dat lieve knuffeldier van mij. Ze is altijd bij me in de buurt, wanneer ik op de bank zit, maar ook wanneer ik aan het werk ben. Dan ligt ze bij mij voeten en het liefst eist ze die ruimte ook op. Door een hele koude vloer had ik een dekentje onder mijn voeten gelegd, maar daar wist Lot wel raad mee. Mijn voeten naast het kleedje dus en Lot erop die zo de halve middag aan mijn voeten heeft liggen slapen.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ook bakte ik eindelijk voor het eerst zelf oliebollen volgens recept en dat was zó leuk! Het recept heb je uiteraard al online zien staan.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ik was even in het centrum van Haarlem omdat ik een nieuwe telefoon ging kopen en trof dit aan op de grote markt. Het plein stond vol met allemaal old timers, gaaf gezicht zo met de kerstboom en Bavo op de achtergrond.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ik werd ook overspoeld met de nodige foodpost deze maand. Van dit Godiva pakket werd ik wel heel erg gelukkig. Er zat allerlei verpakkingsmateriaal bij zodat ik het aan vrienden en familie cadeau kon doen. Na voor mijzelf een paar favorieten uitgekozen te hebben pakte ik de rest feestelijk in.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ik had een week voor Kerst al veel kerstboodschappen gedaan, maar ik kon op dat moment nog niet alles aanschaffen. Dus een paar dagen later ging ik nog eens voor de verse en ontbrekende producten. Ik besloot al vroeg te gaan om een zo rustig mogelijke supermarkt aan te treffen. Ik kon mij nog toestanden met verkeersregelaars van vorig jaar herinneren namelijk. Nu was het heerlijk rustig, 8:05 stapte ik naar binnen en een goed kwartier later stond ik met alles weer buiten.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

De kerstdagen gingen wat mij betreft weer veel te snel voorbij. Kerstavond vierden we traditiegetrouw bij mijn ouders met cadeautjes en lekker eten. Ik kreeg leuke spelletjes (Skip-Bo en Rummikub) die we gelijk speelden. Eerste kerstdag kwamen mijn ouders gezellig bij mij. We speelden nog meer spelletjes en ik maakte een heerlijk 3-gangen diner. Het dessert heb ik vast op de foto gezet voor de advent van 2018. Tweede kerstdag was uitermate lui, voor het eerst sinds jaren een kerstdag waarop ik niks gepland had. Dus ik keek kerstfilms, ging aan de slag met mijn nieuwe aquarelverf en las een boek.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Voor mijn verjaardag in september kreeg ik van mijn zusje en haar vriend een bezoekje aan de koepel gevangenis cadeau. De gevangenis in Haarlem heb ik namelijk altijd al eens willen zien aan de binnenkant, net als mijn zus. Nu de gevangenis gesloten is, worden hier rondleidingen gegeven door mensen die er hebben gewerkt. Heel erg tof om de koepel nu eens van binnen te hebben gezien en allerlei verhalen gehoord te hebben. Van gebruiken tot verhalen over de opstand in de gevangenis. Een aanrader mocht je in de buurt van Haarlem zijn.

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Ik bakte niet veel deze maand, maar stond toch nog zo nu en dan in de keuken om wat lekkers te maken. Zo ook tussen Kerst en Oud en Nieuw. Het zijn recepten die pas in het nieuwe jaar online gaan komen. Ik werkte ook nog wat artikelen uit. Hoewel ik mij had voorgenomen om echt vakantie te vieren, werkte ik toch nog wat vooruit. De eerste week van januari ben ik namelijk een paar dagen weg en ik wil voorkomen dat ik terug kom en gelijk in de stress schiet voor dingen die ik nu ook kan doen. dus toch nog maar even op een laag tempo aan de bak, letterlijk 😉 .

BEHIND THE SCENES DECEMBER 2017

Oud en Nieuw vierde ik natuurlijk ook, bij mijn ouders verorberde ik heel wat heerlijke oliebollen. En we speelden spelletjes. Onder andere mens erger je niet, mijn favoriet haha. Een vrij rustige avond, maar wel een hele gezellige!

En dat vat mijn decembermaand best goed samen als ik het zo bekijk! Terwijl jullie dit lezen ben ik op weg naar (of ik ben er al) Lissabon! Samen met mijn zusje start ik het nieuwe jaar met een leuke citytrip. 8 Januari ga ik weer aan het werk en die week zal naast werk niet heel erg spectaculair worden zoals het er nu naar uitziet. Over mijn tripje naar Lissabon vertel ik je uiteraard in de volgende behind the scenes, wat daar nog bij komt zien we dan wel 😉 . In de tussentijd houd ik je via Instagram op de hoogte!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *