Bruschetta met brie en granaatappel

12

bruschetta-met-brie-en-granaatappel-1a

Nou, de kerstborrel kun je dit jaar wel aan mij overlaten. Ik heb weer iets lekkers voor jullie, een lekkere bruschetta dit keer. Al kun je deze bruschetta met brie en granaatappel ook prima serveren als voorgerecht. Eigenlijk wilde ik hiervoor een granaatappel kopen en hier zelf de pitjes uit verwijderen, dat is het lekkerst. Maar natuurlijk zul je dan altijd zien dat ze net zijn uitverkocht. Ik heb daarom gekozen voor een bakje met pitjes uit de koeling, deze zijn ook erg lekker. Het scheelde nog heel wat werk ook, dus wie voor snelheid kiest kan ik dit aanraden. De pitjes in doosjes uit de vriezer raad ik dan weer niet aan, die eten minder lekker en makkelijk weg.

bruschetta-met-brie-en-granaatappel-2a

Bruschetta met brie en granaatappel

Wist je dat kaas en fruit heel goed samen gaan? Deze bruschetta met brie en granaatappel is een hartstikke smaakvol borrelhapje.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 1 pakje brie
  • 1 granaatappel (of bakje uit de koeling)

Instructies

  • Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het oliemengsel. Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C zodat ze lekker knapperig worden. Snijd in de tussentijd de brie in plakjes en verwijder de pitjes uit de granaatappel (of open het bakje 😉 ).
  • Halverwege de baktijd (na 5 minuten in de oven dus), haal je de plaat even snel uit de oven. Leg op elk stukje brood een plakje brie en schuif de plaat snel weer terug. Nu smelt de brie ook een beetje, dat is erg lekker voor het eindresultaat.
  • Uit de oven verdeel je er wat granaatappel pitjes over en kun je ze gelijk serveren.
Tips

Granaatappel gaat trouwens goed samen met cranberry’s, je zou er dus ook goed nog een beetje cranberry compote (recept) op kunnen smeren. Ik heb dat nu niet gedaan, omdat ik al zo veel lekkers heb gemaakt met cranberry’s 😉 .

Bewaren

Ik raad aan om de bruschetta niet al te lang van tevoren te maken zodat het brood knapperig blijft. Hooguit een uurtje van tevoren. De broodjes zelf kun je natuurlijk prima al een dag eerder afbakken.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Laura schreef:

    Dag Laura
    Moet de ciabatta al afgebakken zijn ? Of mag ik het recept volgen met een ciabatta direct uit de “verpakking”

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze mag afgebakken zijn, zolang het maar niet te donker gebakken is al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *