Hoewel ik het in Nederland eigenlijk nooit zo zie, hoort het voor mij toch bij Kerst: kerstsokken! Gezellig zo’n rijtje sokken met namen boven de open haard en een prachtige Kerstboom ernaast. Oké, ik kijk misschien teveel naar (Amerikaanse) kerstfilms 😉 . Als ik ooit in een huis met open haard woon komt er zeker zo’n sok te hangen! Bij gebrek aan een open haard en kerstsokken ging ik voor een zoet alternatief: kerstsokken koekjes! Op een schaaltje staan die ook hartstikke gezellig. Maak ze nog persoonlijker door er namen op te schrijven met icing.
Kerstsokken koekjes
Ingrediënten
- Kerstsokken koekjes (suikerkoekjes of gingerbread koekjes)
- Royal Icing (recept)
- 2 x spuitmondje #2 (Wilton)
- 2 spuitzakken + adapters
Deze kleuren icing heb je nodig
- rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
- wit
Instructies
-
Bak de koekjes volgens recept, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
-
De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
-
Zoals je ziet heb ik twee soorten kerstsokken gemaakt. Voor de eerste soort maak je eerst de bovenkant, hiel en tenen met rode of witte icing. Laat dit drogen voordat je de rest opvult met icing in een contrasterende kleur.
-
Als de icing helemaal droog is kun je de sokken decoreren. Ik maakte een randje langs de tenen en de hiel en zette kleine puntjes in groepjes van drie op de sok zelf.
-
Voor de tweede soort vul je eerst alleen de bovenkant van de sok in. Als dit droog is maak je de rest van de sok in de andere kleur icing.
-
Wanneer het droog is decoreer je de sokken naar wens. Ik koos weer voor een randje en stipjes op de bovenkant van de sok.
-
Niet gedaan, maar wel een leuk idee: namen op de sokken schrijven met icing!
-
Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Ga jij voor de echte kerstsok of toch ook maar voor een zoet alternatief?
Wat schattig!
Wat ontzettend leuk. Hier geen open haard maar wel sokken voor de kinderen. Ook ik hou daar van. Het heeft toch iets speciaals ♡ in de kerstvakantie maar een kijken of we deze lekkere koekjes kunnen bakken!
Als ik het zo ziet, lijkt het ”frosten” van die koekjes helemaal niet zo moeilijk, maar bij mij lukt het echt nooit! 😀
geduld is het belangrijkste 😉
Super Leuk!
Wat schattig, het ziet er bij jou altijd prachtig uit!
Wat een schattige koekjes Laura! Het lukt ook altijd bij jou! Bij mij gaat er nog wel eens wat mis, maar die van jou zien er altijd perfect uit! Super hoor. Ze zullen best heel leuk staan op een schaaltje, samen met de sneeuwmannen misschien? Echt heel leuke sokjes hoor Laura. Je bent een echte koekjeskunstenares.
Liefs en tot de volgende keer. 🙂
Wat lief, dankjewel!! 😀
Ik was benieuwd waar je die kleurstoffen vandaan haalt. Wil voor het eerst met icing gaan werken, ben benieuwd hoe dat gaat slagen 🙂
Bij taartdecoratiewinkels zijn die te koop!
Super leuk. Ik zou graag willen weten waar je die vormpjes vandaan koopt. 😀
Deze is van het merk Wilton, maar ze hebben ze volgens mij ook bij Hema en Xenos
Ze zijn echt heel erg schattig en mooi gemaakt.
Hoe kersterig wil je koekjes decoreren hahaha
Ik vond de mijne niet echt foto waardig 😉
Liefs, Mam ♥