Mango-brie empanada’s

Gepost: 12 oktober 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Tja, hoe kun je empanada’s nou het beste omschrijven. Het zijn een soort krokante gevulde broodjes afkomstig uit Argentinië. Ik zag deze empanada’s op een menukaart staan en onthield de combinatie. Mango en brie zou ik zelf nooit hebben gecombineerd, maar het maakt een frisse en smakelijke empanada. Perfect als snack in het weekend. Ik moet zeggen dat de empanada’s wel redelijk groot zijn, dus het is niet een borrelhapje zoals een bitterbal dat is. Desalniettemin een verrassend hartig hapje dat je eens zou moeten proberen. 

Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Mango-brie empanada's

Deze verrassend lekkere mango-brie empanada's zijn heerlijk knapperig en smaakvol. Ze zijn een aanrader als tussendoortje, of als lunch, want ze zijn lekker groot!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes hartige taartdeeg
  • 100-150 gram brie
  • 100 gram mango
  • 1 ei (M) los geklopt
  • gedroogde koriander (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer en laat kort ontdooien. Rol iets uit en snijd met behulp van een kommetje van zo’n 9-10 cm in diameter cirkels van je plakjes hartige taartdeeg.
  • Snijd de brie in plakjes en de mango in kleine stukjes (zo’n 1×1 cm). Leg op ieder helft van de taartdeeg cirkels twee plakjes brie en verdeel hierover de mango. Houd bij de rand zo’n 1,5 cm vrij. Breng op smaak met een beetje koriander.
  • Vouw je empanada’s nu dubbel en duw de randjes goed aan. Met je vingers draai je de dichtgevouwen rand nu naar binnen toe, zodat alles stevig dicht zit.
  • Bestrijk met een goede laag los geklopt ei en bak de empanada’s in 25-30 minuten goudbruin.
  • Laat de empanada’s een beetje afkoelen, maar serveer warm.

Tips

  • Bewaren: deze mango-brie empanada’s zijn in de koelkast te bewaren. Warm ze van tevoren weer even op in de oven.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Walter schreef:

    Leuke combo al is taartdeeg langs geen kanten te vergelijken met de empanada’s surtout omdat er zovele simpele wekwijzen bestaan om ze te maken (en oveschot) in te vriezen. Doet niets af van het feit dat je dit hapje moet kennen. Andere combo is ricotta, spinazie met kleine stukjes chorizo. Well done en bedankt. Had hier nog niet aan gedacht ?

      1. Walter schreef:

        Bedankt Laura.

      2. Walter schreef:

        Bedankt Laura ??

  2. Herman schreef:

    Hoi, grootte 1×1 cm, klopt dag wel

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, het gaat om de blokjes brie en mango.

  3. Petra schreef:

    Hallo! Ik ga er chilivlokken voor gebruiken! Ipv koriander😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept