
In de winkel ligt altijd maar één soort lange vingers in het schap, maar als je ze zelf maakt kun je er diverse smaken aan geven. Precies wat ik deed en zo kwamen een paar maanden geleden deze chocolade lange vingers uit mijn oven. Ik heb ze gewoon allemaal zo opgesnoept, maar je kunt ze ook prima gebruiken om te verwerken in recepten. Wat dacht je van de ultieme chocolade tiramisu (staat bij deze op mijn baklijst) of als decoratie om een taart heen. Ja, ik ga deze lange vingers met chocoladesmaak zeker nog eens maken. En dan snoep ik ze niet allemaal op, maar verwerk ik ze in recepten. Of althans, dat ga ik proberen 😉 .
Chocolade lange vingers
Ingrediënten
- 4 eiwitten (M)
- 60 gram fijne kristalsuiker
- snuf zout
- 4 eidooiers (M)
- 65 gram fijne kristalsuiker
- 80 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 20 gram maïzena
Extra nodig
- fijne kristalsuiker om te bestrooien
Instructies
- Klop in een ontvette kom de eiwitten, 60 gram suiker en een snuf zout tot je stijve pieken hebt. In een tweede kom klop je de eidooiers met 65 gram suiker tot een zeer luchtig mengsel.
- Voeg beide eimengsels samen en spatel rustig en voorzichtig door elkaar. Het mengsel moet luchtig blijven. Doe bloem, cacao en maïzena samen in een kom en zeef het zodat er geen klontjes in zitten. Voeg het bloemmengsel in 3-4 delen toe en spatel er wederom rustig doorheen. Vergeet de bodem niet mee te nemen bij het spatelen.
- Vul een spuitzak (met 10 mm spuitmond) met het beslag. Bedek de bakplaat met bakpapier en spuit lange vingers van 8-10 cm lang. Zorg voor voldoende tussenruimte.
- Strooi de fijne kristalsuiker over de lange vingers. Kantel dan de bakplaat voorzichtig zodat je het overtollige suiker dat ernaast is gevallen kunt verwijderen. Wegblazen kan eventueel ook.
- Bak de lange vingers in 10-12 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
- Laat ze even afkoelen en proef er dan eentje. Het kan zijn dat ze van binnen nog wat zacht zijn. Ook heerlijk, maar als je ze helemaal bros en knapperig wilt is dat heel eenvoudig te regelen.
- Plaats alle lange vingers op een rooster (geen bakpapier eronder) en schuif ze nog even 3-4 minuten in de oven. Dat kan ook als de oven net is uitgezet en dus afkoelt. Ze komen zachter uit de oven, maar wees gerust. Tijdens het afkoelen worden ze lekker bros.
Tips
- Bewaren: De lange vingers zijn te bewaren in een goed afgesloten trommel, hier blijven ze zeker 1-2 weken goed.
Ze zijn heel erg lekker…
Bij mij lopen ze een beetje uit, dus heb ik een hele grote gemaakt, dat lukte wel…