Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Caprese flammkuchen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
09 juni 2017
in Borrelhapjes, Brood, Hartige recepten, Hoofdgerecht, Koken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept
Flammkuchen mozzarella en tomaat

Flammkuchen is iets wat ik wekelijks zou kunnen eten. Of misschien wel vaker. Ik doe het niet, maar o wat vind ik dit lekker zeg. De klassieke flammkuchen met spekjes en rode ui vind ik zalig, maar omdat ik het met enige regelmaat maak probeer ik ook iets meer te variëren. Dit keer probeerde ik een caprese flammkuchen uit, een heerlijke knapperige flammkuchen met mozzarella en tomaat. De basis van de bodem en de crème fraîche liet ik hetzelfde, dat vulde ik verder aan met groene pesto, tomaatjes en mozzarella. Wil jij flammkuchen maken? Probeer dan zeker dit recept eens uit!

Flammkuchen maken

Ook dol op flammkuchen? Inmiddels staan er nog meer lekkere recepten online waarbij je ook zelf flammkuchen deeg maakt. Ik zet mijn favorieten voor je op een rij:

  • Flammkuchen broodjes
  • Asperge-tomaat flammkuchen
  • Appel en spek flammkuchen
  • Peer en geitenkaas flammkuchen
  • Flammkuchen met prosciutto
recept flammkuchen deeg
Recept afdrukken

Caprese flammkuchen

De traditionele flammkuchen vallen erg goed bij mij in de smaak, maar deze caprese flammkuchen mogen er ook zeker wezen!
Porties: 1 grote (of 2 kleines)

Ingrediënten

Flammkuchen deeg

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant gist
  • snuf zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Flammkuchen topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 3-4 el groene pesto
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de bloem in een kom en voeg zout en gist beide aan een andere kant van de kom toe. Zorg dat ze nog niet met elkaar in aanraking komen. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Ik heb zelf zo’n 10-15 minuten gekneed. Het deeg moet elastisch zijn, maar mag nog een klein beetje plakken.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit, ik doe dit gelijk op een vel bakpapier dat ik daarna gelijk op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
  • Smeer de crème fraîche op het deeg en verdeel de groene pesto erover. Halveer de cherry tomaatjes en scheur de bol mozzarella in stukjes. Verdeel ook deze over het deeg. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de caprese flammkuchen 15-18 minuten op 230 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Flammkuchen kun je gelijk serveren, maar je kunt het ook een dag eerder maken en voor gebruik opwarmen. De gebakken flammkuchen bewaar je dan (afgedekt) in de koelkast. Om hem op te warmen bak je hem 10-15 minuten op 230 °C.

Vorige post

Volgende post

Karamel botercrème
Blauwe bessen-citroen tartelettes

Related Posts

kleine broodjes bakken

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft
24 maart 2021
18

Dit...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft
13 maart 2021
11

Het...

Pizza Quattro Formaggi

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft
12 maart 2021
2

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 11

  1. karin says:
    4 jaar geleden

    Ik zou nog wat Italiaanse kruiden als tijm en oregano door het beslag doen. Ik vind flammkuchen zoveel lekkerder dan een pizza 😀

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Kan heel goed inderdaad. Heb ik wel eens gedaan en dat is heerlijk 😀

      Beantwoorden
  2. Margot says:
    4 jaar geleden

    Dit moet ik snel eens maken! Lekker!

    Beantwoorden
  3. Corrien says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Gaat op het to-do lijstje!

    Beantwoorden
  4. viactoria kookt says:
    4 jaar geleden

    ik vroeg me af hoe groot de flammkuchen is?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Zoals een ovale pizza.

      Beantwoorden
  5. Loraine says:
    3 jaar geleden

    Zou je het overgebleven deeg een paar dagen in de koelkast kunnen bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, door het gist blijft het rijzen, ook in de koelkast (al is het dan langzamer). Je zou dan beter de flammkuchen al kunnen bakken en deze bewaren.

      Beantwoorden
  6. Lydia says:
    3 jaar geleden

    Hoi! wat een heerlijk recept. Waar zou ik de creme fresh mee kunnen vervangen? Ik hoor het graag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      zure room, of misschien roomkaas.

      Beantwoorden
  7. Laura says:
    1 jaar geleden

    Heel goed gelukt, dankje voor het recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Bossche bollen, heerlijk vind ik deze zoete specialiteit uit het Zuiden van het land. Ze lijken voor sommigen misschien op moorkoppen, maar het grote verschil is dat Bossche bollen geen toefje slagroom bovenop hebben. Dat hebben de moorkoppen dan weer wel, met extra chocolaatje of een stukje fruit. Heb jij al wel eens een Bossche bol op?⁠
⁠
Vanaf vandaag kun je ze zelf thuis bakken met het recept op het blog, link in mijn profiel> @laurasbakery.⁠
⁠
#bosschebollen #soezen #denbosch #nederlandsespecialiteiten #bosschebol
  • HIEP HIEP HOERA! Laura @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/176614532_799255157637408_7272784303844075783_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=jdHXzdUzjT4AX9YHXlO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4850c7d273d42019f8d85f06c5ed9147&oe=60A5773B' title='HIEP HIEP HOERA! Laura's Bakery bestaat vandaag 11 jaar! 😱 Ik doe vandaag daarom een extra dansje in de keuken en ik denk terug aan alle bijzondere Laura's Bakery momenten van het afgelopen jaar en dat zijn er nogal wat. Neem bijvoorbeeld bovenstaande hilarische fotoshoot ter ere van het 10-jarig bestaan, het succes van Het Kinderbakboek dat nog geen jaar geleden uitkwam, Het Receptenboek dat inmiddels al bij velen in de keuken ligt en een heel gaaf geheim project waar ik jullie begin mei alles over kan vertellen! En als ik dan bedenk welke leuke dingen er allemaal nog meer gaan komen dit jaar.. Ik kan niet wachten!⁠⁠ ⁠⁠ Deze gezellige confetti taart maakte ik vorig jaar alweer ter ere van het tienjarig bestaan! Het recept staat dus alweer even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart'>
  • NIEUW! Vandaag starten we met een nieuwe themaweek, namelijk Hollandse lekkernijen. Om te beginnen deel ik met jullie 10 heerlijke recepten van échte Hollandse baksels. Met onder andere deze stroopkoeken, maar ook boterkoek, rijstevlaai en meer. ⁠
⁠
Je leest het artikel via link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#hollandselekkernijen #hollandsebaksels #stroopkoeken #boterkoek #appeltaart
  • THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura @laurasbakery #koekjes #friesedumkes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/175093113_152586510114402_214433561412396332_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=hEQQOA8bZp0AX9LRsBq&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f61e330efc22a8186cea78ad17beaaef&oe=60A76E41' title='THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura's Bakery, ik heb er helemaal zin in. Het is dat deze Friese dumkes al een paar jaar online staan, anders waren ze zeker in deze week online gekomen. Wie raad wat het thema zal zijn? 😁⁠ ⁠ Als je al aan de slag wilt met dit recept, dan vind je het gewoon op het blog via de zoekbalk. Link in mijn profiel > @laurasbakery #koekjes #friesedumkes'>
  • OPROEP! Ik ben op zoek naar jullie allermooiste ingevulde pagina
  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

5 Veelgestelde Vragen #2

Stracciatella ijs

Frambozen-citroen ijstaart

Soorten suikers om mee te bakken

Volgende Post
Blauwe bessen-citroen tartelettes

Blauwe bessen-citroen tartelettes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bossche bol

21 april 2021
Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Hollands gebak: 10 klassiekers

20 april 2021
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chique paars met een vraagje

door Laura Kieft-15 mei 2011-11

Waarschijnlijk herkennen jullie deze cupcakes wel, vorige week maakte ik deze namelijk voor mijn ouders. Wel in een andere kleurstelling, dat dan weer wel. Ik vind deze kleurstelling ook erg mooi uitgepakt. Mijn overbuurvrouw helpt...

Voor paps en mams

door Laura Kieft-09 mei 2011-8

In mei zijn mijn ouders alle twee jarig, paps aan het begin van de maand en mams aan het eind. Dit jaar hebben ze de verjaardagen samen gevierd omdat mijn zusje midden in haar eindexamens...

Taart gedecoreerd als… taart??!

door Laura Kieft-01 mei 2011-12

Dit leek mij al langer ontzettend leuk om te maken en nu was er een jarige die niets liever wilde dan deze leuke taart! Ik had een foto laten zien van een soortgelijke taart en...

Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

door Laura Kieft-22 april 2011-8

Helemaal geïnspireerd op de aardappel hoofden uit de leuke film Toy Story! Vorig jaar heb ik kuikens gemaakt van paaseieren, nu was het tijd voor iets nieuws. Een paar weken geleden was ik aan het...

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan