Terwijl ik in maart weer een serie recepten aan het maken was voor Het Borrelhapjes Bakboek, vond ik gelijk dat deze bruschetta met brie en bramen goed bij een kerstborrel zouden passen. Of juist als voorafje bij het diner. Daarom deel ik vandaag het recept voor deze heerlijke hapjes met jullie. De broodjes hoef je niet eerst af te bakken, ze gaan pas in de oven als het beleg er al op zit. Zo krijgt de brie een kans om te smelten en (lauw)warm komen de smaken het best tot hun recht. Staan deze hapjes bij jou op tafel tijdens de feestdagen? Of kies jij voor een ander lekker recept uit mijn nieuwste boek? En mocht je het boek nog niet in huis hebben, het is natuurlijk ook een perfect cadeau idee voor Kerst 😉 .
Bruschetta met brie en bramen
Bruschetta met brie en bramen
Weer een heel fijn recept uit Het Borrelhapjes Bakboek. Dit keer bruschetta met jam, brie en bramen.
Porties: 22 stuks
Ingrediënten
- 1 afbak stokbrood
- bosvruchtenjam
- 1 stuk brie
- bakje bramen
Instructies
-
Snijd het stokbrood in plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Smeer de broodjes in met jam, leg er een plakje brie op en maak het af met twee (halve) bramen.
-
Bak de broodjes in 8-10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) of tot de brie gesmolten is.
Bewaren
Het lekkerst om gelijk op te eten.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
dit receptje heb ik voor het eerst in 2003 gegeten . heerlijk ! het blijft lekker.