Omdat we nog lang geen afscheid kunnen nemen van de zomer wilden we jullie blijven verrassen met tropische hapjes. Deze ananas bacon hapjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ik kan een poging doen om op te noemen hoe je ze allemaal kunt eten, maar wat dacht je van borrelhapje, tapasgerecht of appetizer. Je kunt ze al een beetje voorbereiden en voorbakken, zodat ze op het moment zelf nog maar kort in de oven hoeven. In een klein ovenschaaltje serveren staat natuurlijk ook erg schattig. Ik bracht ze op een hele makkelijke manier op smaak en daar vertel ik je in het recept graag meer over.
Ananas bacon hapjes
Ananas bacon hapjes
Wist je dat zoet en hartig heel goed samen kan gaan. Kijk maar naar deze ananas bacon hapjes. Perfect voor een barbecue of feestje.
Porties: 10 hapjes
Ingrediënten
- 10 plakjes spek
- 10 stukjes verse ananascurry en/of barbecuesaus
extra benodigdheden
- houten prikkertjes
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Smeer de reepjes spek aan beide kanten in met de saus naar keuze. Ik koos voor zowel barbecuesaus als curry. Je kunt dit met je vingers doen of met een kwastje.
-
Leg aan de bovenste uiteinde van het spek een stukje verse ananas en rol de ananas volledig in het spek.
-
Zet vast met een houten prikker en plaats op de bakplaat.
-
Bak de ananas bacon hapjes krokant in de oven voor ten minste 15 minuten.
-
Als je van krokante bacon houdt kun je steeds 5 minuten extra baktijd toevoegen en ze eruit halen wanneer jij tevreden bent.
Met deze hapjes sluit ik voorlopig even het hoofdstuk ananas af, tenzij iemand nog een lekker ideetje met ananas heeft. Mocht je nog op zoek zijn naar een ander recept met ananas, check dan zeker even dit toetje of deze cake.
Ga jij deze ananas bacon hapjes dit weekend maken?
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi! Zijn ze koud ook lekker? Of wordt het spek dan keihard? En als ik ze van tevoren maak (maar wel dezelfde dag), hoe moet ik ze dan bewaren?
Koud kan ook prima hoor. Ik zou ze in een afgedekte schaal bewaren.
Die ga ik zeker proberen! Ook een goed idee voor op de BBQ in de zomer
ik heb ze ondertussen gemaakt 🙂 zeer lekker. Maar bij 15 minuten op 200°C wordt het wel heel krokant denk ik. Ik heb ze al ietsje sneller uit de oven genomen.
Iedere oven verschilt daarin. Vooral goed kijken en inderdaad zelf oordelen wat voor jou werkt 😉