Schuimbakjes met lemon curd

21

schuim lemon curd eitjes 1a

Tsja, laten we zeggen dat ik ineens tal van mogelijkheden zag toen ik de lemon curd had gemaakt. Echt waar, de ideeën bleven maar komen! Lemon curd in combinatie met schuim is echt mega lekker. Wat als ik nu eens schuimbakjes met lemon curd zou maken, dan leken ze nog op eitjes ook! Perfect voor Pasen dus. Een lekker zoet schuimpje met de friszure lemon curd in het midden. Als ik zo die foto’s zit te bekijken loopt het water me alweer in de mond!

schuim lemon curd eitjes 3a

Schuimbakjes met lemon curd

Met dit makkelijke recept maak je eenvoudig schuimbakjes met lemon curd. Een heerlijk zoet schuimpje met friszure vulling. Perfect voor Pasen.
Porties: 15 schuimbakjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena
  • Spuitmondje (kartel 1M Wilton)
  • Lemon curd (recept)

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met het schuim. Om deze bakjes van schuim te maken, maak je eerst een roos. Waar je dan normaal stopt als je roos klaar is, spuit je nu nog een extra ring op de rand van de roos.
  • Zo’n roos is heel makkelijk te maken, je houdt de spuitzak recht boven je werkoppervlak en werkt van binnen naar buiten om een roos te vormen. Als je het vergelijkt met het spuiten van een ‘normale’ toef werk je in tegenovergestelde richting. En dan als laatst nog een extra ring schuim dus.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de schuimpjes afkoelen voordat je ze vult met lemon curd. Dit vullen gaat het makkelijkst met een spuitzak.
  • Vul de schuimpjes niet te lang van te voren in verband met het zacht worden van het schuim. Al moet ik zeggen dat een overgebleven schuimpje de volgende dag nog verrassend knapperig was terwijl hij al gevuld was. Voor deze zekerheid zou ik het er toch niet op gokken, en ze gewoon vlak voor serveren vullen.

schuim lemon curd eitjes 4a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

17 reacties

  1. Mirne schreef:

    Gek op lemoncurd, en dit is echt perfect voor pasen. Leuk!

    1. Henny schreef:

      Ik heb ze zojuist gemaakt en het is een echte aanrader.
      Heerlijk met de lemoncurd!

  2. Trudy schreef:

    Super, een feestelijke en toepasselijke verrassing met Pasen.

  3. Kayleigh schreef:

    Wat zien ze er leuk uit! Echt iets voor pasen ^^

  4. Claudia schreef:

    Heel leuk gevonden! Het water loopt inderdaad in de mond ook bij het bekijken van de foto’s, super!

  5. Margriet schreef:

    Leuk idee! En het is heel grappig, maar toen ik je andere recept las had ik al het gevoel dat je de rest van de lemoncurd zou gebruiken in combinatie met meringue. Ik denk dat ik dit ga maken met pasen.

  6. Melinde schreef:

    Ik wilde altijd al schuimpjes maken en nu ik deze zag met Leon curd kon ik het niet weerstaan. Ze zijn prima gelukt en echt heerlijk. ik heb een boek van jou gekocht en de hele duidelijke uitleg motiveer me enorm om de leuke en lekkere taarten te gaan maken. Echt top.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent 😀

  7. lisa schreef:

    het eerste wat ik dacht tijdens het lezen was ‘wow, 2 uur in de oven is wel echt lang.’
    maar een leuk recept en ik ga het zeker proberen voor pasen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Schuim moet drogen en dat duurt inderdaad even. Maar genoeg tijd om ander lekkers voor te bereiden 😉

      1. Laura schreef:

        Hoi Laura,
        Je recept klopt helemaal want ze zijn erg goed gelukt, maar ik had inderdaad niet in de gaten dat het echt schuimpjes zouden worden ipv meringues. Vind ze zo niet zo lekker omdat ze zo hard en droog zijn. Heb je nog leuke ideeën om ze te gebruiken in gebak of iets dergelijks?
        Groetjes Laura

        1. Laura Kieft schreef:

          Eton mess is erg lekker om te maken met schuimpjes 😀

  8. Jolanda schreef:

    Ik ben dol op schuim in welke vorm dan ook. En ook dol op alles met citroen. Ik weet wat ik vanavond ga maken. Heerlijke lemon curd. Mmmmmmmm…..

  9. Corrie schreef:

    Hoi Laura ik heb een vraagje
    Heb schuimbakjes gemaakt met Lemon curd heb 2 citroenen gebruikt en je recept gevolgd maar nu is het klaar maar de lemon curd is ontzettend zuur kan ik daar nog wat aan veranderen om hem wat zoeter te maken
    Groetjes Corrie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou nog wat suiker toe kunnen voegen om hem minder zuur te maken.

  10. Bianca schreef:

    Kan ik de schuim gebakjes ook een dag van te voren bakken en hoe hou ik deze dan vers ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *