Bacon-ei muffins

49

bacon-ei muffin 1a

Deze bacon-ei muffins zijn eigenlijk geen échte muffins. Er wordt geen bloem of olie aan de eieren toegevoegd, dus het zijn niet de bekende muffins met een cake achtige structuur. Dit zijn meer ontbijtmuffins. Geen bakje van papier, maar van bacon. De vulling is een ei mengsel met groenten naar keuze. Prima muffins om te serveren bij het ontbijt, de lunch of brunch. Ze zijn misschien niet moeders mooiste, maar uiteindelijk gaat het erom dat ze lekker zijn toch? Ik kan je verzekeren dat dat helemaal goed zit bij deze bacon-ei muffins!

bacon-ei muffin 2a

Bacon-ei muffins

Deze bacon-ei muffins zijn nét een beetje anders dan gewone muffins. Ze bevatten namelijk geen bloem of olie, maar bacon, ei en andere lekkere ingrediënten naar keuze. Heerlijk als ontbijt dus!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bacon
  • 3 eieren (M)
  • scheutje room (zo’n 3-4 eetlepels)
  • 1 steel bosui
  • 8 cherry tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Vet de cupcake vorm licht in en bekleed deze met de plakjes bacon. Snij de cherry tomaatjes in vieren en verdeel deze over de vormpjes. Snij ook de bosui fijn en verdeel deze samen met de kaas over de muffins. In een kom klop je de eieren los met de room en kruiden.
  • Verdeel het ei mengsel over de vormpjes en strooi er nog wat extra kaas overheen.
  • Zet de plaat in de oven en bak de bacon-ei muffins in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot het ei gaar is. Je kunt dit eenvoudig controleren met een prikker, het ei moet helemaal gestold zijn.
  • Als de muffins uit de oven komen zijn ze mooi groot en gerezen, bij het afkoelen zakken ze in. Niet het allermooist misschien, maar met de smaak zit het helemaal goed 😉
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.

bacon-ei muffin 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Margot schreef:

    Ja dit blijft lekker!

  2. Arieta schreef:

    Wat een leuk idee om die bacon als een bakje te gebruiken, moet ik echt eens proberen!

  3. Rachel Kromdijk schreef:

    Ik hou hier ook echt van! het vuld in ieder geval erg goed

    1. Anneke schreef:

      Fijn recept voor mijn koolhydraatbeperkt bestaan;)
      En voor in de broodtrommel van mijn dochtertje van 4,koud ook lekker lijkt me?

  4. Carlien schreef:

    Ze waren heerlijk!

  5. Melanie schreef:

    Wil dit graag maken voor het paasontbijt op het kinderdagverblijf. Hoelang zou ik dit kunnen bewaren? Wil het graag vantevoren maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou ze prima een dag van tevoren kunnen maken.

    2. Diana schreef:

      ik heb deze zojuist gemaakt met paprika ipv tomaat, en zonder room. Erg lekker!

  6. Ramses schreef:

    In de oven op een kier af laten koelen. Dan blijven ze groter (tip elders gelezen..).

  7. Anne schreef:

    Tip: Je kunt ook prima de room weglaten en alleen mixen met ei en groenten. Dan zakken ze ook niet in en krijgt het toch een beetje een cake structuur (voor zover ei die kan hebben)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *