Deze bacon-ei muffins zijn eigenlijk geen échte muffins. Er wordt geen bloem of olie aan de eieren toegevoegd, dus het zijn niet de bekende muffins met een cake achtige structuur. Dit zijn meer ontbijtmuffins. Geen bakje van papier, maar van bacon. De vulling is een ei mengsel met groenten naar keuze. Prima muffins om te serveren bij het ontbijt, de lunch of brunch. Ze zijn misschien niet moeders mooiste, maar uiteindelijk gaat het erom dat ze lekker zijn toch? Ik kan je verzekeren dat dat helemaal goed zit bij deze bacon-ei muffins!
Bacon-ei muffins
Ingrediënten
- 6 plakjes bacon
- 3 eieren (M)
- scheutje room (zo’n 3-4 eetlepels)
- 1 steel bosui
- 8 cherry tomaatjes
- handje geraspte kaas
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Instructies
-
Vet de cupcake vorm licht in en bekleed deze met de plakjes bacon. Snij de cherry tomaatjes in vieren en verdeel deze over de vormpjes. Snij ook de bosui fijn en verdeel deze samen met de kaas over de muffins. In een kom klop je de eieren los met de room en kruiden.
-
Verdeel het ei mengsel over de vormpjes en strooi er nog wat extra kaas overheen.
-
Zet de plaat in de oven en bak de bacon-ei muffins in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot het ei gaar is. Je kunt dit eenvoudig controleren met een prikker, het ei moet helemaal gestold zijn.
-
Als de muffins uit de oven komen zijn ze mooi groot en gerezen, bij het afkoelen zakken ze in. Niet het allermooist misschien, maar met de smaak zit het helemaal goed ?
Ja dit blijft lekker!
Wat een leuk idee om die bacon als een bakje te gebruiken, moet ik echt eens proberen!
Ik hou hier ook echt van! het vuld in ieder geval erg goed
Fijn recept voor mijn koolhydraatbeperkt bestaan;)
En voor in de broodtrommel van mijn dochtertje van 4,koud ook lekker lijkt me?
Vind ik wel!
Ze waren heerlijk!
Wil dit graag maken voor het paasontbijt op het kinderdagverblijf. Hoelang zou ik dit kunnen bewaren? Wil het graag vantevoren maken.
Je zou ze prima een dag van tevoren kunnen maken.
ik heb deze zojuist gemaakt met paprika ipv tomaat, en zonder room. Erg lekker!
In de oven op een kier af laten koelen. Dan blijven ze groter (tip elders gelezen..).
Mooie tip!
Tip: Je kunt ook prima de room weglaten en alleen mixen met ei en groenten. Dan zakken ze ook niet in en krijgt het toch een beetje een cake structuur (voor zover ei die kan hebben)
Kan dit ook bewaard worden in de vriezer?
Ja hoor, dat kan! Lees hier meer over het bewaren en invriezen van baksels: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/
Bij 15 minuten 180 graden waren ze echt verre van gaar hier helaas…
Het kan nog weleens verschillen per oven (maar ook de grootte van je eieren etc.), het blijft een indicatie 🙂
voor hoeveel personen of bakvormpjes/cupcakes zijn de hoeveelheden? En hoe groot zijn de bakvormpjes die je hebt gebruikt?
Je maakt met dit recept 6 stuks. Ik heb een standaard cupcake vorm gebruikt.